Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Mõningad küsimused seoses elementide valikuga (Vastuseid: 4 | Vaatamisi: 1837)
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: paar käru

postitati 21.11.05 08:52 Tsiteeri
Mõningad küsimused seoses elementide valikuga

Niisiis plaanis kupeesse miskit kvaliteesemat audiot soetada, aga valik nii kirju, et otsustamine väga keeruline. Kompode osas mõtlesin valida miskit dls-i toodangust. Valik järgmine:

1. R5A 2 riba komponendid LINK
2. MS5 2 riba komponendid LINK
Tundub, et mõlemad kasutavad sama tweetrit. Hinnaklass ka enamvähem sama.

Miks magnesium seeria võiks olla parem kui reference?
Kas b4 armatuuri selle 13 cm üldse ära mahutab?
Või oleks targem kohe osta 3 riba dls C36, mis eeldab muidugi ustesse kastide ehitamist?

Teine mure on basskõlariga. Valikus on järgmised elemendid:
1. Star Soundi ssw-3800 LINK
2. DLS W312B LINK
3. DLS W712 LINK

Küsimus ei ole niivõrd elementide hinnaklassis, vaid soov on saada autosse sellist head madalama heli kvaliteeti mida mu eelmine element alpine s12 kinnises kastis kahjuks pakkuda ei suutnud.

Kas 15" elemendi ja 12" elemendi sellise n.ö. "pehmema bassi" vahe on kõrvaga väga tuntav?
Mis eelise annab reference seeria subwoofer classic seeria ees oma kahe magnetiga?

Süsteem hakkab mängima kupee keretüübiga audis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 24.11.05 17:32 Tsiteeri

see tundub Sulle ainult pildi pealt nii. R5A kasutab siiki T25 tweeterit ja MS5 up1(c) oma. Vahe on neil kindlasti olemas. Oma kogemuste põhjal võin väita, et up1(c) on mahedam, suudab madalale paremini mängida.

Magneesium seeria kuulub reference seeria alla, mitte ei ole eraldi olev.
Imo. on võimatu 13cm elementi b4 armatuuri ilusti saada. Saab, kuid:
a) tuleb palju vaeva näha
b) saab ka lihtsamalt, kuid siin on asi algupärasest kaugel.

Starsoundi elemendi kohta ei oska midagi öelda, kuid kui dls elementide vahel valima hakkad, siis w712. Olen kuulanud neid paaris mängimas (10" ja kinnises kasti) ning tublid olid, mängisid madalale, üldmulje väga positiivne.

Kaks magnetit (või siis üks suurem) võimaldavad kasutada suuremat mähist, mis omakorda suuremat võimsust, xmaxi jne. See on suhteline, kuid jämedalt nii.

Nii ei saa öelda, mõni 12" element suudab paremini mängida kui 15", kõik on suhteline. Imo. on hea element selline mis suudab talle etteantud sagedusala ilusti esitada. Sinu nimetatud pehme bass ei ole midagi enamat kui madalale mängimine. Kui Sa olen kuulanud (kuulnud) elemente mis on kõrgele häälestatud, siis Sa ei saagi seda "pehmet bassi" (saab, kui element seda suudab). Asi on ikka elemendis ja häälestuses kinni!

Rule: Do your homework or suffer the consequences !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.05 07:32 Tsiteeri

Kõigepealt tänud valgustamast mind audiovallas.

Nojah ega tal armatuuris suurt ruumi vist mängida pole jah, mõtlesin just, et kui ranz suutis sinna 5,25" panna, siis prooviks ise ka. Aga uksekaste vist lihtsam aretada kui armatuuri miskit leiutama hakata.

Niisiis kui juba ustesse panna asjad mängima, siis alla 6,5" pole ju mõtet panna. Valikusse jäävad siis C36 ja MS6. Kõrge ma saan aru et on parem MS6-l ja kui ma madalama sageduse teen ilusti ka korralike elementidega auto tahaossa, siis peaksin saama ju parema tulemuse MS6-ga kui C36-ga?

lynx täpsusta palun oma juttu selles osas et oled kuulnud mängimas paari 10" kinnises kastis. W712 on ju 12". Samas tootja ei soovita neid kinnisesse kasti panna? LINK
Äkki mäletad kasti suurust umbes vms.

Mida arvata veel classic seeria basskõlaritest? Näiteks W312B?

lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 27.11.05 16:59 Tsiteeri

jah, Ranz suutis 5,25" armatuuri ära paigutada, kuid see pole minu nägemus algupärasest. Kui ta oleks pannud ka elemendi võre samale tasandile kui armatuur, oleks tulemus minu silmis ideaalne :) maitse asi jällegi :)

Tegelikult võib - olla oleks isegi armatuuri kergem ümber teha, kuid palju julgust peab olema. Armatuur maha, augud natukene suuremaks . . . uksega oleks nagu korraliku tulemuse saavutamiseks rohkem vaja, st. rohkem lõhkuda.

Ukse sisse või mitte, kuid nii suure "kasti" puhul pead hakkama kindlasti filtrit kasutama, et need elemendid madalate sageduste puhul "põhja" taguma ei hakka. Lihtsalt kasti ruumala läheb liiga suureks ja element liigub niipalju kui antud võimsus ja hz ette näevad . . . liiga suure amplituudi puhul hakkab "sukk" lõpuks "krabisema" ja halvemal juhul sureb element üldse ära. :)

Sinu nägemus madalate sageduste poolt tagant, siis auk jääb kindlasti sisse :) Loomulikult kui suudad esiosa ca. 40-50Hz madalale mängima saada :)

Mis aga puudutab nende kahe komplekti vahel valimisse, siis tea et dlsil annab eraldi kõike osta, st. kõiki elemente ja krosse (need võid ka ise teha, või lasta teha). Nii, et pea kinni olema nendes komplektides mis dls ise välja pakub.

Eeee, siin ilmas on palju asju "soovitatud," kuid see ei pruugi alati parem tulemus olla. Inverter kastis tekib ikka mingi tipp . . . kinnises seda ei teki. Minul endal on ka dlsi element kinnises kastis, mis sest et dls soovitab inverterit. Kinnise kasti eelis on kindlasti see, et madalale mängimiseks on vaja väiksemat kasti (olen nõus helirõhku selle nimel ohverdama :) ).
Kasti suurust ei mäleta, kuid alati annab see vastavalt elemendile teha.

W312B, kinnises kastis, väikse võimsusega võib päris hea olla, iseasi kas rahuldud sellega :)

Rule: Do your homework or suffer the consequences !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.05 11:21 Tsiteeri

kuna elementide valik tehtud ja asjad ka olemas võib selle teema nüüd lukustada, jätkub edasi mu autoteema all.

Tänud lynxile!

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 25.8% - SQL: 74.2%]