roheline
huviline
Registreerunud 08.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
|
postitati 09.11.05 00:37
|
|
|
Imelik kõrin
sai soetatud 95a audi A4 1,8 paistab nagu päris õnnestunud ost, kuid mingi kõrin tuli mootori esiosasse sisse (kuskile sinna rihmade juurde). oskab
keegi aidata olen suht tume audidest.
Kas nad lagunevadki nii kiiresti?
|
|
|
|
murunugis
huviline
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a4 1,9TDI 96kw avant 04a
|
|
postitati 09.11.05 12:43
|
|
|
Võimalusi on palju. Minu masin on juba viis aastat natuke kiuksunud. Olen siit ja sealt uurinud. Kiuksumine ei ole aga tugev seda on kuulda ainult
tühikäigul ja auto kõrval seistes. Pole tahtnud midagi lahti ka katkuma hakata- nagu öeldakse"ajapikku ronib ise välja" Ega suurt muud nõu oskagi
anda, kui terita kõrvu ja jälgi mängu. Kindlasti aga kontrolli kõik rihmad, rihmaseibid ja rullikud üle, et neil mingeid nähtavaid vigastusi ega lõtke
ei oleks. Lagunemise kohapealt niipalju, et audid ei ole erilised lagunejad. Ma olen oma vanuriga väga rahul. Muidugi oleneb sellest kuidas ikka
masinat enne hoitud on.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 09.11.05 13:05
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: roheline
sai soetatud 95a audi A4 1,8 paistab nagu päris õnnestunud ost, kuid mingi kõrin tuli mootori esiosasse sisse (kuskile sinna rihmade juurde). oskab
keegi aidata olen suht tume audidest.
Kas nad lagunevadki nii kiiresti? |
Rihmarullikud ja veepump vaata kindlasti üle. ise avastasin täitsa viimasel hetkel, et veepump otsa sai, erilist häält ei teinudki, ainult kusagil
1000 pöörde juures korraks selline ragin või kõrin käis läbi, sai veel ka mitu korda korralikult häält peeneks aetud ja suuremate pööretega polnud
midagi kuulda. Korra pingutasin ka hammasrihma sest see oli "müstilisel kombel lõdvaks läinud". Vea avastasin alles siis kui veepumba rihmaratas
juba nähtavalt viltu oli. Veepumba lõtk oli selleks ajaks kusagil 1,5 cm.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
roheline
huviline
Registreerunud 08.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
|
postitati 09.11.05 15:47
|
|
|
vaatasin rihma üle pealt päris korralik teine aga lõdva võitu vist veits. kui pinges see asi olema peaks?
teadjamad mehed rääkisid midagi hammasrihma pingutusrullikust, et see kipub külmalt väikest raginat tegema. rihma vahetus peaks 5tuh. km pärast olema
kas tasub niikaua oodta või peaks ennem ä vahetama?
mis rihmavahetuse ja veepumba hinne võiks olla?
|
|
|
|
jansu24
huviline
Registreerunud 10.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,8 autom ´95
|
|
postitati 09.11.05 16:21
|
|
|
Ega sa enem ei saagi teada, kas need on rullikud, veepump või hoopis midagi muud, kui sa neid lahti ei võta ja ära ei vaheta. Kuna sul veel 5000
sõita, siis soovitan küll ära vahetada, sest kadu pole enam suur. Enda kindlustunne on kah midagi väärt!
|
|
|
|
RICHARD
huviline
Registreerunud 16.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8
|
|
postitati 14.12.05 04:17
|
|
|
Tõstan teemat edasi. Asi selles, et mul ka hommikul kuskil rihmade juures väike kõrin, soojalt kaob ära. Hammasrihma ei ole veel kordagi vahetatud,
läbisõit 90 tuhat. Auto siis A4 1.8 ADR mootor. Hammasrihm veel 152 hambaga ja termopingutiga. Ei tea kas aeg ka hammasrihmale midagi teeb, sest auto
juba 10 aastat vana.
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 14.12.05 05:27
|
|
|
Üldiselt on hammasrihmade ajaline limiit kuskil 4-5 aastat max.Peale seda võib hakata juba ootamatuid asju juhtuma.
|
|
|
|
|
|
Vaarao
huviline
Registreerunud 04.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 95 a.
|
|
postitati 14.12.05 17:01
|
|
|
Mul oli ka just hommikuti jaheda motoga otse eest kuulates kõrradi-kõrradi.Soojenedes kadus ära ja just tühikäigu pööretel.Suure rihma pingutus rulli
laager tuksis (kapitaalselt).See rihm mis käibgeneks r-võim vent.
|
|
|
|