argonaut
huviline
Registreerunud 31.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1,8T quattro
|
|
postitati 21.10.05 19:25
|
|
|
kas talvel plekkvelg või valukas
Kas peab talvel plekkvelgedega sõitma või tohib ka valukatele talvekummid peale panna.Oskab keegi lühidalt plussid ja miinused välja tuua.
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
|
postitati 21.10.05 19:30
|
|
|
Ise eelistanud talvel valukaid (ja suvel plekkvelgi), kuna valukad ei roosteta. Samas kipub sool rikkuma ära valukate laki ja selle soola kihi all
pole nad nagunii eriti ilusad. Avataril olev punane Audi on jällegi täpselt vastupidine näide mu eelistustele , kuna ostsin auto suvel valukatega ja kohe uued rehvid peale, ning
talverehvid ja lisa veljed ostsin hiljem, talvel, ega ole viitsinud neid vahetama hakata (seda enam, et kohas kus elan, ei kasutata talvel soola ja
midagi siin ei roosteta, ei veljed ega ka autod ise). Pigem tasuks läheneda asjale nii, et kas olulisem on praktiline külg või edevus
|
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
|
eix
huviline
Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.10.05 19:33
|
|
|
Sool ja keemia üldse ei pidavat eriti hea olema nendele valukatele, eriti kui on juba kivitega ära täksitud.Sool poeb laki või värvi alla ja
alumiinium hakkab oksüdeeruma.Kui on uued valukad siis ei tohiks asi nii hull olla.Mina paneksin valukatega talvel ka ringi, juhul kui mul muidugi
plekkvelgedel talvekumme varuks ei ole.Pool ajast seisavad need valukad nii sama ju.
|
|
|
|
rafaello
huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi
|
|
postitati 21.10.05 19:56
|
|
|
mul keeras talv tutikad valukad p...se. st et lakikiht on rikutud. no ega see polnd ju ka normaalne ku 20 kraadi külma ja veeloigud maas selline keemiaga ju tegemist
|
|
|
|
argonaut
huviline
Registreerunud 31.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1,8T quattro
|
|
postitati 21.10.05 20:01
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: krss
Ise eelistanud talvel valukaid (ja suvel plekkvelgi), kuna valukad ei roosteta. Samas kipub sool rikkuma ära valukate laki ja selle soola kihi all
pole nad nagunii eriti ilusad. Avataril olev punane Audi on jällegi täpselt vastupidine näide mu eelistustele , kuna ostsin auto suvel valukatega ja kohe uued rehvid peale, ning
talverehvid ja lisa veljed ostsin hiljem, talvel, ega ole viitsinud neid vahetama hakata (seda enam, et kohas kus elan, ei kasutata talvel soola ja
midagi siin ei roosteta, ei veljed ega ka autod ise). Pigem tasuks läheneda asjale nii, et kas olulisem on praktiline külg või edevus
|
Asi polegi edevuses,vaid selles,et plekkvelgi on mul ainult kolm tükki ja neid tuleb enne roostest puhastada(õnneks miotte palju).
Uued lamellid oleks lihtsam otse valukatele ümber visata.Kuulnud olen,et valukatega on juhitavus parem ja esisilda pidi ka natuke rohkem säästma,kuna
nad on jäigemad.
On siin ka mõni tõetera ka sees.Ise olen suht nõrk selles teemas.
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
|
postitati 21.10.05 20:38
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: argonaut
| Tsitaat: | Algselt postitas: krss
|
Asi polegi edevuses,vaid selles,et plekkvelgi on mul ainult kolm tükki ja neid tuleb enne roostest puhastada(õnneks miotte palju).
Uued lamellid oleks lihtsam otse valukatele ümber visata.Kuulnud olen,et valukatega on juhitavus parem ja esisilda pidi ka natuke rohkem säästma,kuna
nad on jäigemad.
On siin ka mõni tõetera ka sees.Ise olen suht nõrk selles teemas. |
joomai joo mis jutt. Juhitavust se valuvelg küll ei mõjuta. Plekke pandakse ainult sellepärast et valuvelgi säästa. Esiteks sool ja muu keemia,
teiseks kui kogemata sõidad äärekivisse siis valuvelge suht kulukas taastada pleki viskad minema ja ostad uue.
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
|
postitati 22.10.05 05:46
|
|
|
Arvan et talv on Eestis liiga pikk ja auto näeb plekkidega suht nutune välja.Seega lahendasin probleemi nii, et ostsin 2000 eek eest 15" orig.
valukad (suvel 17").Nüüd talvel ka pilt kenam.Õige ju on et talv valukaid rikub(loe sool),kuid pole ju raske neid jälle üle võõbata .Pluss on jälle see , et valukad ei roosteta.10000.- kroonistega ma küll talvel
ei sõidaks vist.Aga see on minu arvamus ainult
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
|
postitati 22.10.05 06:25
|
|
|
Valuga muidugi jah auto välimus kenam, aga samas võid ju plekkveljele kilbi peale panna ja tuleb vist odavam, kui igal kevadel hakata valusid värvima
ja head tulemust tahtes läheb see kusagil 1000 eeki velg, nii et ühe värvimise eest võid rahulikult kaks paari plekikaid osta, aga eks iga üks ise
teab , kui palju rahakott lubab . 
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
|
postitati 22.10.05 06:45
|
|
|
No kuule kes siis talveks mõeldud valukaid 1000 eek eest värvib.Poest üks purk veljevärvi ja ok.Lakki ka üks purk.Olen ise värvinud rikutud velgi
sellega ja võin öelda ,et kestis paremini kui orig. värv.Kokku koos puhastusega läks max.pool päeva.Sõitsin isevärvitud velgedega 2 talve ja pold häda
midagi.
Lasin mingi 3-4 õhukest kihti värvi ja lakki peale ka paar kihti.
Materjalidele kulus kokku mingi 130 eek.
Ma ei võtnud isegi kumme maha,selleks on olemas painduv
teip , millega saad kenasti ringe kleepida.
Tegelikult on minu meelest talveks mõeldud valukate juures palju olulisem see , et n.ö.kodarate taha jääv velje sisepind oleks võimalikult
kaldu.Muidu koguneb sinna jääd ja lörtsi ning ratas ongi tasakaalust väljas.
Sellepärast on plekid kindel valik,olen nõus.
|
|
|
|
Aimar
huviline
Registreerunud 21.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4
|
|
postitati 22.10.05 08:53
|
|
|
pese rohkem autot talvel......seega veljed on kogu aeg puhtad ja ega see sool nüüd kohe veljega kokkupuutudes sööma teda ei hakka see ikka nati
pikem protsess....
|
|
|
|
Rockkk
huviline
Registreerunud 19.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
|
postitati 24.01.08 16:24
|
|
|
Ei hakka uut teemat tegema. Tekkis küsimus, kas keegi hoodab mingi konkreetse ainega/ määrdega talvel velgi ? Et rooste ja sool sisse ei pääseks?
Või on ainus parim lahendus tihe pesu?
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 24.01.08 16:41
|
|
|
Pigieemaldiga puhtaks pesta ja vaha peale. Tihedalt pesta ja võimalusel tihedalt vahatada. Äärekividest eemale hoida.
|
|
|
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
|
postitati 24.01.08 20:52
|
|
|
Nii suvel kui talvel valud.
Ainus on see, et talvel võiks olla vähese kodaraga, et lund ei koguks muidu hakkab loopima ja siis pole muud kui kuhugi kaubanduskeskuse sooja
parklasse sulama vedada.
|
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
|
postitati 24.01.08 20:58
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: puna
Ainus on see, et talvel võiks olla vähese kodaraga, et lund ei koguks muidu hakkab loopima ja siis pole muud kui kuhugi kaubanduskeskuse sooja
parklasse sulama vedada. |
Minuarust on tunduvalt lihtsam ratas alt ära keerata ja puhtaks teha kui kuskil kaubanduskeskuse parklas passida. Ja oodata millal see lumi ja jää
ükskord ära sulavad.
|
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
|
cescor
huviline
Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5TDI
|
|
postitati 24.01.08 23:18
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: priitpoiss
| Tsitaat: | Algselt postitas: puna
parklasse sulama vedada. |
Minuarust on tunduvalt lihtsam ratas alt ära keerata ja puhtaks teha kui kuskil kaubanduskeskuse parklas passida. Ja oodata millal see lumi ja jää
ükskord ära sulavad. |
Mitte teemasse.
Kui vaja niikunii poodi minna, siis tasub kaubanduskeskuse parkla alati ära. Endal kogemus Paides linna minnes selline tunne, et viskab või rooli
käes. Tunnike poolteist Järve Selveri siseparklas (samal ajal sai poes möllatud) ja veljed puhta. Nautisin aga sõitu edasi 
Teemasse: ise kasutanud paar aastat aasta läbi valuvelgesid ja ei kurda üldse. Peaasi, et ise rahul.
|
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7 3.0 TFSI
|
|
postitati 25.01.08 01:32
|
|
|
Üks asi on see kui on kodaratega velg ja see lund täis läheb. Siis on vibra sees jah, aga seda on käega üsna lihtne puhstada. Teine ja kehvem variant
on see, et näiteks praeguste ilmade juures kus on suht pori maas, jääb see jama kõik velje sisse. Kogub sinna kena kihi peale ja kui nüüd kuskilt
peaks ära kukkuma või lihtsalt kuidagi ebaühtlaselt see liiv sinna saab siis on kah vibra päris korralik, ja seda käsitsi enam puhtaks ei tee.
Survekaga aind puhtaks lasta.
Ise kah aastaläbi samade velgedega, iga talv see viskamise jama olnud kui sopasem ilm on. Muud ei aita kui tihedamini pesta.
|
|
|
|