Lehekülgi: 1 2 |
eix
huviline
Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 19:46
|
|
|
K:Kuidas suhtud sina punasesse vahtralehte
Minul igatahes on sellised märgid olemas.On ikka tunduvalt lihtsam sõita kui teised teavad, et sa ei ole kohalik.Esimene näide oleks selline:Otsid
paaniliselt seda tänavat kuhu sa pidid jõudma, aga ei tea täpselt , kas oled õigel teel, või ei ole.Sinu seljataga sõidab kohalik (JÕMM) ja naudib
pool kissis silmadega tibisi tänaval, JA SIIS SA LEIAD oma kadunud tänava ülesse(viimasel sekundil) ja pidurdad, et sellest mitte mööda sõita(edasi
sa ei julge sõita, sest sa oled ühesuunalisel tänaval ja ei tea, ega oska õigest teeotsast ära keerata, et tagasi saada) ja kuuled ning tunned
koledat kärgatust.Jõmm on sulle tagand sisse kimanud.Kes süüdi, ikka jõmm.Aga sinu auto on ka peeti keeratud.Jõmm kirjutab seletuses, et ei osanud
oodatagi sellist äkkpidurdamist, täiesti sirgel teel. Loo moraal on selline, et võõras linnas liikleja ei tea isegi mida ta tegema peab ja on
sellepärast küllaltki ohtlik. Kui minult küsitakse teed ja ma näen juba eemalt, et punane vahtraleht särab auto esi ja tagaklaasil, olen meeleldi nõus
teisi aitama. Natuke segane jutt, või mis.
|
|
|
Po18
huviline
Registreerunud 08.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: S4 avant 2.2 tq
|
postitati 20.10.05 19:49
|
|
|
Hoia pikkivahet ütlen mina.
Parim asi maailmas ja veel loodusesäästlik Segway.
Segways.webs.com
|
|
|
|
eix
huviline
Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 19:56
|
|
|
Tallinnas on vist iga sentimeeter arvel.
|
|
|
Po18
huviline
Registreerunud 08.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 19:57
|
|
|
Seda küll.Kui ikka inimene liikluskultuurist midagi ei tea ja kinni ei pea siis inimese oma viga kui teisele tagant sisse sõidab.
Segways.webs.com
|
|
|
|
eix
huviline
Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 19:58
|
|
|
Jah aga sinu auto on ju ka peeti keeratud.
|
|
|
Po18
huviline
Registreerunud 08.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 20:00
|
|
|
Minu autoga juhtus jah õnnetus minu enda hoovis.See õnnetus näitas seda et naised ei oska ikkagi sõita.
Segways.webs.com
|
|
|
|
kiireaudi
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68
|
postitati 20.10.05 20:01
|
|
|
Siis olge head ja kasutage Tallinnas liigeldes ühistransporti, et meie, normaalsed inimesed ei peaks oma autosid ära lõhkuma 
11,823@191,5km/h
|
|
|
|
Po18
huviline
Registreerunud 08.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 20:02
|
|
|
See on ka hea mõte aga mõtle kiirekas kui me kõikk ühistransporti hakkaksime kasutama siis oleks ju jama.Inimesed hakkaks meeletult hilinema
igalepoole ja inimesed oleks päris kurjad kui nad peaks sõitma nagu silgud tünnis.
Segways.webs.com
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 20:06
|
|
|
harrastagem tervislikke eluviise...käige jala 
|
|
|
eix
huviline
Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 20:06
|
|
|
Kiireaudi, kas hoiad minust kaugemale kui selle märgi taha panen.
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 20.10.05 20:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: eix
Kiireaudi, kas hoiad minust kaugemale kui selle märgi taha panen. |
Sul ju auto nr näha ju , sellest peaks piisama.
|
|
|
Po18
huviline
Registreerunud 08.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 20:13
|
|
|
Siit tulebki ikkagi välja see et tallinnas puudub liikluskultuur eriti noorteseas.Mina isiklikult ei viitsi kuhugi kiirustada sellepärast sõidan
rahulikult ja hoijan pikkivahet et ei juhtuks mõnd avariid.
Segways.webs.com
|
|
|
|
eix
huviline
Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 20:23
|
|
|
Teine varjant on selline, juhul kui ma avastan suhteliselt hilja,et kõrvalolevast reast(olgu siis parem või vasak sõidurida) peaksin tegema pöörde
oma sihtpunktini jõudmiseks ja mul on punane vahtraleht klaasil, kas te laseksite sellise auto parema meelega vahele.Mina laseksin!
|
|
|
kama2
huviline
Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.05 21:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: eix
Teine varjant on selline, juhul kui ma avastan suhteliselt hilja,et kõrvalolevast reast(olgu siis parem või vasak sõidurida) peaksin tegema pöörde
oma sihtpunktini jõudmiseks ja mul on punane vahtraleht klaasil, kas te laseksite sellise auto parema meelega vahele.Mina laseksin!
|
Kui Sa avastad oma keeramist liiga hilja, siis ise oled ka süüdi, kuigi pähe saab see, kes tagant sõitis. Eeskiri ütleb, et tuleb suunda näidata
mitte hiljem kui 3 sek. enne pööre või ümberreastamise sooritamist. Olgu Sinul või sinine vahtraleht. Ja kui maha oled maganud, siis sõida otse ja ära
tekita avarisituatsiooni. Oman staazi 20a., kuid imestan, kuidas vahtralehtesõitjatel (olgu ta roheline või punane) sõidueeskirjad nii ruttu meelest
ära kaovad.
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 21.10.05 06:07
|
|
|
mul on ka need punased vahtralehed olemas. kasutan neid ainult tallinnas, sest ise veel tallinnas väga hästi ei orienteeru. Ja uskuge, on abi! Mitte
küll jah viimasel hetkel pidurdamisest ma ei räägi, vaid reastamisest. Kui avastan, et olen vales reas, mis näiteks ära keerab ja tahan õigesse ritta
suunduda siis peale suuna sisselülitamist lastakse üsna ilusti vahele, mida ilma selle leheta ei juhtunud peaaegu kunagi. Kuid kogemus tuleb ajaga ja
ehk varsti ei pea ma enam neid "võõras linnas" lehti kasutama 
|
|
|
|
palmsaar
huviline
Registreerunud 06.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 3,3Tdi Q
|
postitati 21.10.05 06:09
|
|
|
Tsitaat: | Kui Sa avastad oma keeramist liiga hilja, siis ise oled ka süüdi, kuigi pähe saab see, kes tagant sõitis. Eeskiri ütleb, et
tuleb suunda näidata mitte hiljem kui 3 sek. enne pööre või ümberreastamise sooritamist. Olgu Sinul või sinine vahtraleht. Ja kui maha oled maganud,
siis sõida otse ja ära tekita avarisituatsiooni. Oman staazi 20a., kuid imestan, kuidas vahtralehtesõitjatel (olgu ta roheline või punane)
sõidueeskirjad nii ruttu meelest ära kaovad. |
Nii ta kahjuks on jah. Eks väga suur hulk avariisid just canada koondislaste seas juhtubki, lihtsalt hinnatakse oma võimeid üle. 
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.05 06:32
|
|
|
Küsiksin siia vahele: mis punastest lehtedest jutt üldse käib? Kas see on mingi rahvusvaheline eksinute sümbol, kas on tegemist kuskil
liikluseeskirjas sätestatud märgiga või on see lihtsalt rahva seas levima hakanud? Ise pole sellest enne midagi kuulnud. Esmapilgul seostaksin ta küll
kohe lihtsalt algaja juhiga, sest neid algaja juhi märke pannakse ka ju rohelisi, siniseid, pruune ja jumal teab mis värvi. Ise arvan ka, et linna
kaardi kasutamine ning rahulik sõit oleksid etemad, kui see märk.
|
|
|
jyrgen61
huviline
Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.6
|
|
krooni
huviline
Registreerunud 13.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80
|
postitati 21.10.05 07:13
|
|
|
nu kui trammidele ja muule transale audi märgid külge panna,võiks ju sõita?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 21.10.05 07:26
|
|
|
Autodel on küljes suunatuled, samuti on võimalik vajadusel neid kõiki korraga sisse lülitada, st on piisavalt märguandevõimalusi ilma igasuguste
vahtralehtedeta. See tänava otsija peab arvestama sellega, et teised mööda mahuks ja arusaadavalt manöövritest informeeritud oleks.
Mina, nagu enamus kasutan sõidukit sihipäraselt, st punktist A punkti B jõudmiseks ja enamasti ülearust aega väga ei varu, seega igasugused hoolimatud
"tänavaotsijad" ajavad lihtsalt tigedaks. Alati on võimalik tee äärde tõmmata või seisma jääda, et taga olev kiirustav "jõmm"
mööda lasta, selline "tänavat otsiv" ja teisi takistav liiklemine on nagu igasugune muugi ebaviisakus või kultuuritus või õigemini hoolimatus
kaasliiklejate suhtes.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Reix
huviline
Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: riisikas ja hamburger
|
postitati 21.10.05 08:18
|
|
|
Mis seal siis halba on, kui mõni teistele kaugelt märku annab, et ei liikle iga päev Tallinnas, ma küll selle peale närvi ei lähe
|
|
|
|
EnDi
huviline
Registreerunud 05.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 2.0E '92
|
postitati 21.10.05 11:49
|
|
|
Esimest korda, kui sellist (punast) vahtralehte liikluses märkasin, võttis ikka muigele küll... Aga hiljem järele mõeldes tundub igati tänuväärne idee
olema. Ilmselt kasutaksin isegi sellist märki, kuid õnneks eesti "suurlinnades" orienteerun juba, enda arvates, piisavalt hästi. Teiste suhtes teeb
selline märk ikka tähelepanelikuks küll. Ärge siis häbenege seda kasutamast...
|
|
|
|
Rainis
huviline
Registreerunud 08.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: Lancer
|
postitati 21.10.05 12:19
|
|
|
Kuni tänaseni ei teadnud mina midagi punastest vahtralehtedest 
Nüüd targem.
|
|
|
liivi
klubiliige
Registreerunud 30.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: C8 3.0d/h
|
postitati 21.10.05 14:55
|
|
|
kui ma nüüd ei eksi siis "punaste vahtralehtede liikumine" sai alguse mingi aeg tagasi ühest eesti autoajakirjast. ei mäleta täpselt millisest ja
kas see oli mingi lugeja idee või kellegi toimetusest aga kuskilt see idee välja pudenes ja keegi selle lõpuks ka teoks tegi.
mulle meeldis see mõte kohe algusest peale (kuigi ise polnud siis vist veel isegi kanaadakas). liikluses olen punastega suht vähe kokku puutunud aga
sellegipoolest on tegu minumeelest vägagi tänuväärse ettevõtmisega - olen ka ise päris tihti võõras linnas mingit objekti üritanud leida ja seetõttu
suhteliselt arulagedaid manöövreid sooritanud. on palju lihtsam mõistvalt suhtuda hoiatavalt punase vahtralehega varustatud kahtlasi tegusid
sooritavasse autosse või veel enam, ohutulede vilkudes tänavaääres seisvasse masinasse. seda enam, et päris tihti ei ole tegemist samaaegselt ka
värske kanaada kodanikuga vaid pika staa˛iga autojuhiga, kes lihtsalt lausvõõrasse keskkonda sattunud ja nüüd üritab hakkama saada. usutavasti on ta
koduses liikluses täiesti samal pulgal nende juhtidega, kes teda uues keskkonnas kiruvad, kas siis sama viisakas ja korralik või siis vastupidi,
maniakaalne ja agressiivne. ning kui ma ei oleks põline tallinnlane siis võtaks kohalike sõiduvõtted mind nii-et-naa alatasa ahhetama. ei julge
mõeldagi kuidas mittetallinnlased hakkama saavad!
ja teie, kes te siin soovitate kõigi eessõitjatega pikivahet hoida? olete te seda tallinnas kunagi proovinud? (minu mõistes) normaalsesse pikivahesse
mahub umbes 1,5 autot. ja kui te tõesti arvate et see ühekomaviie auto pikkune tühjus mul seal ees kauem kui sekundi vastu peab, siis eksite rängalt
tere tulemast tallinnasse!
loodan et saite mu mõttelõngakestele pihta ka 
|
|
|
greedy
huviline
Registreerunud 30.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4, coupe otsingul
|
postitati 21.10.05 15:43
|
|
|
Ma pooldan sellist märki, kuna liiklen linnavahel piisavalt palju.selliste märkide kasutamisega oleks ennetatav eriskummaliste manöövrite
tõenäosus.
võtke või jätke
Kui keegi mind kihutamas näeb siis teadke mul spido valetab.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |