Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi A4 B9 jõnksutab külmalt (Vastuseid: 9 | Vaatamisi: 767)
30Seconds
huviline

Registreerunud 05.02.25
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.25 16:24 Tsiteeri
Audi A4 B9 jõnksutab külmalt

Tere!

Selline mure, et oman 2017 aasta Audi A4, 2.0 diisel ja 110kw.

Autot olen hooldanud iga 20 tuhande järelt ja õlivahetus 10-15 tagant, vahetanud hooratta ja EGR jahtuti (suuremad tööd).

Aga autol on selline mure, et külmalt sõites ja "mäest alla" minnes pidurdades kohutavalt jõnksutab. Ehk siis kui sport-reziimil minna 2 käigu peale ja nüüd tuleb ristmik, enne seda on kergelt mäest alla, pidurdades jõnksutab, nagu pooks kinni, aga midagi ei juhtu. Samas sooja mootoriga pole märganud midagi sellist. Töökojas kahjuks pole osatud selle kohta midagi öelda. Aga DSG kast on proovisõidul öeldud, et on täitsa OK (auto läbisõit üle 250 tuhande).

Miks siit küsin? Äkki kellelgi on sarnane kogemus ja oskab öelda, kes oskaks korda teha. Olen muret mitmele töökojale kurtnud. Aga üldiselt on neil vist nii kiire, et vahetatakse jupp ära ja minnakse eluga edasi.

Elan linnast väljas ja tavaliselt üks ots on vähemalt 30-40km.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 06.02.25 15:40 Tsiteeri

Kus auto asub?

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
fenchu
huviline

Registreerunud 11.02.14
Kasutaja on eemal

Auto: B9 TFSI Q

postitati 06.02.25 16:37 Tsiteeri

Kas DSG kastil on sidurit vahetatud mingil hetkel? Sellised jõnksutamise anomaaliad võivad olla ka kulunud siduri tundemärgiks

30Seconds
huviline

Registreerunud 05.02.25
Kasutaja on eemal

postitati 06.02.25 20:52 Tsiteeri

30 min Tallinnast peamiselt. Aeg-ajalt satun teistesse linnadesse ka.
Selle siduri osas olen ka mõnelt inimeselt saanud noomida, et koos hoorattaga oleks pidanud vahetama ka siduri.
Kuna tegin töö esinduses (olin algaja ja esimene auto), siis ei osanud sellele tähelepanu pöörata.
Kui nüüd uuesti töö ette võtta, kas siis peaks ka uue hooratta panema, Kevvai kunagi ütles, et ta teeks selle töö 1500'ga ära.

Kuna tellisin endale uue auto ja see jõuab sügisel, siis tahaks selleks ajaks lahenduse saada. Ei soovi poolikut autot müüa. Kuigi paljude jaoks on see ilmselt mingi väike nüanss, mida ei pane enamus tähele.

Kevvai sel korral ütles, et see asi pole nii hull (aasta tagasi). Aga probleem oli selles, et siis oli suvi ja väljas 30 kraadi sooja, siis läheb kast kiirelt soojaks ja vigu väga ei märka/puuduvad.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 07.02.25 04:13 Tsiteeri

Kuu Viljandisse satud, võta ühendust. Ennegi neid ilusti sõitma pandud, sõltub muidugi asjaoludest.
Õli on vahetatud kastis viimati millal?

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
30Seconds
huviline

Registreerunud 05.02.25
Kasutaja on eemal

postitati 07.02.25 09:11 Tsiteeri

Viimane dsg kasti õlivahetus oli 43 tuhat km tagasi.
Olgu, siis tean arvestada.

Comic
huviline

Registreerunud 04.07.15
Kasutaja on eemal

Auto: A4 Allroad 3,0 TDI (B8) 176 kw

postitati 07.02.25 09:22 Tsiteeri

Ma võin eksida aga minu B8-l oli sarnane probleem ja aitas käigukasti mehhatroonika vahetus Flamenkos 2.800 raha läks maksma.

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 07.02.25 12:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Comic
Ma võin eksida aga minu B8-l oli sarnane probleem ja aitas käigukasti mehhatroonika vahetus Flamenkos 2.800 raha läks maksma.

Kolmene diisel B8 on tiptronic kastiga, kahene diisel B9 on S-tronic (DSG) kastiga, seega neid ei saa mitte millegi poolest võrrelda.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
twistY
huviline

Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 07.02.25 12:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rix
Tsitaat:
Algselt postitas: Comic

Kolmene diisel B8 on tiptronic kastiga, kahene diisel B9 on S-tronic (DSG) kastiga, seega neid ei saa mitte millegi poolest võrrelda.

3.0TDIq B8 oli olenevalt aastast ja kilovatist kas 6HP või S-tronic.

siLc
huviline

Registreerunud 05.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: 2011 VW Passat EcoFuel

postitati 07.02.25 16:47 Tsiteeri

B8 S-tronic on DL501, mis on teada problemaatiline. B9 on uuem DL382.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.8% - SQL: 73.2%]