Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 14 |
prt
huviline
Registreerunud 28.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: LR Discovery
|
postitati 30.10.03 16:17
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja prt
100 Avant 2,5 tdi tõin saksast kaks nädalat tagasi ja juba jalutas minema.
Mulle on see esimene isiklik diisel, aga muidu olen fännanud pisut suuremaid tööstuslikke konesid. Veokad, trakad jne.
Ikkagi diisel on rahulikule inimesele parim |
Enne varastamist sai mu pill hakkama keskmisega 5.3l/100km keskmistel pööretel 2000rpm
|
|
|
Kurjam
huviline
Registreerunud 02.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.6d(1984)
|
postitati 02.11.03 16:19
|
|
|
Isegi diisel-audi omanik.Autoks siis Audi 80 aastast 1984 1.6 vabalthingav mootor.
Auto meie perekonna käes olnud juba pea 11 aastat.keskmine kütuse kulu 4.5-5.5 l/100km.Selle 11aastaga ainult korralised hooldused + paar väiksemat
kõksu rullnokast vanaisa poolt(tühised plekimõlkimised).IGATI HEA AUTO!
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 06.11.03 21:04
|
|
|
diisel sigar aastast 85. sõidab nii, et vähe pole. viimased 8 aastat ainult diisel Audid olnudki. Vist peab sülitama(ptuh, ptuh, ptuh) pole miskit
hullu juhtunud kuigi vahetevahel saab ka kopajuhtide ja muude traktoristide käest kütet hangitud. ainuke suurem probleem oli see kui ootamatult saabus
talv ja 30kilomeetri läbimine võttis 2,5 tundi. peale seda alati pagaasnikus talve saabudes igaks juhuks lisand. mine hullu tea millas tanklatesse
korralik talvine tuleb. aga jaamadest kasutanud viimatised 2 aastat Statoili ja pretensioone pole.
|
|
|
|
metallica
huviline
Registreerunud 21.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Kui Sul on AUDI, siis pole karta miskit!
|
|
djquattro
huviline
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 93a 1.8T 140KW FWD, C6 Avant 3.0TDI 200kw 2007, C6 Avant S-line 3.0TDI 200kw 2010, Lancia Voyager 2013 2.8
|
postitati 11.11.03 14:31
|
|
|
Oman Audi 80 b4 Avant 1.9tdi 66kw. täiesti normaalne. kütet võtab väga vähe. pikal ja ühtlasel sõidul võtab mingi 4,5l 100km. sutsemisega on küll
probla, aga arvatavasti on see sellest, et lisan 2t õli. aga mootor pole tõrkunud, töötab tühikäigul normaalselt. ´musta ajab välja, aga see on turbo
pärast. sinine on siis kui kohapeal käib pikemat aega ja siis annad talda. aga muidu pole midagi. aga mis te arvate
Diislis peitub jõud!
|
|
|
|
Lendur
huviline
Registreerunud 30.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 quattro
|
postitati 17.11.03 17:32
|
|
|
b4 tdi 92.a.
auto siis 17 kuud olnud, kohe alguses oli esiratastel jooks vale, eks see ongi vist suurim viga.
I die before I fly!
|
|
|
|
djquattro
huviline
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 93a 1.8T 140KW FWD, C6 Avant 3.0TDI 200kw 2007, C6 Avant S-line 3.0TDI 200kw 2010, Lancia Voyager 2013 2.8
|
postitati 18.11.03 10:17
|
|
|
Minu audil küll sellist asja pole
Diislis peitub jõud!
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 30.11.03 08:21
|
|
|
Viimased 9-10 aastat peamiselt diislitega sõitnud. Ning kuna aastased läbisõidud olnud teinekord ligi 100.000km, siis olen nende masinate juures
teinud vist kõike, mida teha annab. Muretuimad diislid mu käes on olnud vist Peugeoti 2.3 ja 2.5 mootorid (P504 ja 505 ning Granadal). Peaaegu kõik
autod olnud hooldusraamatutega kuni minu kätte jõudmiseni (isekirjutatud vihikud mitmel autol) ja väga hästi hoitud, tänu sellele ka turuhinnast
tunduvalt kallimad. Peale enda diisliarmastust on ka pereringis teised autod tasapisi diisliteks muutunud (volksud, mersud, fordid). Diisel-Audisid on
olnud minu nimel ainult 3tk:
1. Audi 100 2.0D 84a, läbisõit oli peaaegu 1.3miljonit km, meeletult kulunud masin, peale kapremonti jooksis jube hästi ja keskmine kütusekulu 40tkm
jooksul oli ainult 5.5L/100km. Aga kulunud oli tõesti kõik, mis üldse kuluda saab
2. Audi 80 1.6D 81a, lasin tuua Saksast, läbisõit oli veidi üle 100tkm. Kuna veepump oli niiske, siis vahetasin selle kohe, ning sõitsin ca 150tkm
midagi remontimata, seejärel vahetasin esirattalaagrid ja mõned muud pisiasjad (sillajuppe ei midagi). Keskmine kulu läbi aastate ca 6L/100km. Masin
oli täistsingitud kerega ja avatavate kolmnurkakendega erieriversioon, müües selle aastatuhande algul oli veel suht roosteta ja orig värvi all, isegi
orig sumps oli veel all Väga armas auto oli
3. Audi 80 B3 1.6D 87a, taas väga suure läbisõiduga (peaaegu 1.200.000km, kasutatud Saksas vaid maanteesõiduks, nii et seest polnudki hirmus kulunud)
auto, millel mootor oli veel kapremontimata, mootor oli hõre, kuid käivitusprobleemid algasid kusagil -15-20 kraadi ringis, muidu oli mootor hooldatud
ja ei suitsenud ega võtnud õli (kütust 6-6.5L/100km). Käigukast lendas minu käes laiali, aga sai ka sõidetud üksjagu. Müüsin hoopis sellepärast, et
jäi väikeseks, mu eelviimane auto.
Hetkel on VW Passat, intercooleriga 1.6TD. Otsisin omale Audi 100 Avanti diislit (C3), aga ei leidnud korralikku. Kuna säilitasin Eestis elades kõik
kütusetshekid (ainus võimalus pumba ja pihustiotste garantiiks, iga kord tuleb märkida ka spidonäit tshekile, kui loodad mingit väljamaksmist), siis
oli lihtne arvestada keskmist kütusekulu mistahes ajavahemikul. Läbisõidud enda käes on viimastel aastatel mõõdetud GPSi abil, aga see on hetkel
rikkis ja plaanin uut osta. Hooldusest niipalju, et KÕIGIS diiselautodes olen pidanud sünteetilisi õlisid (kui on söönud õli, olen auto kohe korda
teinud) ja õli vahetanud u 6000km järel (st mõnikord lausa 2x kuus, nii sageli vahetades püsib õli puhas ikka tuhandeid kilomeetreid). Kütust
ostsin Eestis elades Shellist ja Statoilist, viimastel aastetel olen ostnud ka Nestest ja UnoX-st. Solki, millele remont on järgnenud, saanud vaid
mõne üksiku korra. Talvel suvekütust saanud aga õige mitmel korral ning praegugi Eestis talvel tankida ei julge, sest koju Soome sõites võib oodata
ees ka üle -40 kraadine külm. Käivitusprobleeme pole nagu kunagi eriti
kohanud, kuna ostnud alati korralikke autosid ning Soomes on mootor talviti 24h ööpäevas eelsoojendatud vooluvõrgu kaudu (loomulikult käivitunud need
autod -40-ga ka ilma soojendamata, va see eelviimane A80).
Kui midagi mu pikast jutust järeldada, siis hoidke oma mootoreid kuuma eest (piisavalt olnud sellepärast n*ssi kaanevahetustega) ning ärge koonerdage
õlivahetuste, kütuse- ja õhufiltritega jne, sest ka selle olen diislite puhul omal nahal selgeks õppinud, et koonerdamine pole kokkuhoid
Edit: hetkel oman Audi 100 Avant Quattrot 1988a, mille ehitasin diisliks ümber + mõningane mootori tuuning. Peaks olema ainus selline C3
diisel-quattro Eestis (Soomes on olemas ka üks Audi 200 Avant Quattro 2.5 TDI mootoriga)
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
ryblik
huviline
Registreerunud 21.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: hetkel autotu
|
postitati 29.01.04 13:01
|
|
|
Nonii, veel üks diisli omanik! 95a. 2,5 tdl. Ligi aasta otsa käes olnud, sai Tartust Anne turult ostetud ja tõeliste peletiste käest. Olen vahetanud
rihmad, võlli, õhulugeja, pihustiotsad, paar kuud tagasi läks kütusepump. Nüüd plaanisin rõngaste vahetust...ehhe..mis lõppes sellega, et tuli välja
vahetada kogu mootori alumine osa... vaod olid sellised hülssides et näpp jäi taha kinni. Päris kole koll ikka...sellega veel ei piirdunud...abs
nöökis, pidurikettad olid sellised nagu vett saanud saepuruplaat. Täisringi vahetus. JA siis veel lõpetuseks. Ka turbo on minekul (et kui on kellegil
pakkuda võtke ühendust). Aga noh, nüüd on asi ikka sealmaal ka, et peaaegu uus auto koku pandud, ja auto hetkelist tegelikku väärtust ikka turuhinnaga
ei taha võrrelda Muidu, rääkides headest omadustest, siis ikka ei vahetaks
suurt audit milegi vastu...ikka tõeline relv, ja nüüd peale uue alaosa, kolbide ja rõngaste panekut...minek on meeletu! Ja kütus Mul millegipärast näidik ei funka (kuigi andur paistab ok olevat) aga noh,
kuigi sõidan väga palju siis läheb küll vahest meelest tankida...kuskil kah 5 ja poole ringis sajale maanteel, linnas on ikka tunduvalt rohkem aga
keskmine tulen ikak sinna kuskil 6-7 kanti!
C.R.E.A.M.
|
|
|
|
T.P.
huviline
Registreerunud 19.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: puudub
|
postitati 21.03.04 11:40
|
|
|
lisaks siis ennastki diisliomanike hulka. masinaks A4 1,9TDi
jalgratturid jalgrattateele
|
|
|
|
wiltz 2.0 Td
huviline
Registreerunud 29.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 2.0 Td
|
postitati 31.03.04 07:23
|
|
|
sai just paar päeva tagasi 100 avant 2.0 td soetatud masin pärineb 88 aastast, ja on päris vahva, ökonoomne ja ei ole uimane
|
|
|
m7000
huviline
Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: A8 228KW Q
|
postitati 15.04.04 20:43
|
|
|
Minu jaoks pole see ökonoomsus kõige peamine...
kuna autom kast siis ei saa eriti öko värgiga hiilata, see eest on mul muudest mugavustest kõik jutud, mis kõige tähtsam ise olen rahul... nii nagu
igamees oma autoga...
Neli ratast ees....neli ratast all...neli ratast liiguvad...
|
|
|
Vihmamees
huviline
Registreerunud 24.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: A8 Quattro 3,7 191Kw
|
postitati 25.04.04 22:33
|
|
|
Mul 93/94a Audi100 2,5 TDI Automaat.
Automaat kasti ja diisli kohta on ikka üllatavalt hea minek.Pole möödasõidul ka probleemi,ka 120 kiiruse juures kiirendab veel,kui pedaali
vajutada.
Kütust nii 7l 100le keskmiselt.
Ja talvel isegi -30 külmaga käivitamisel probleeme pole olnud(nimelt põhja-Soomes suurema osa ajast sõidan)
|
|
|
yokker
huviline
Registreerunud 12.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: 2x1.9tdi 66&96kw+suzuki sv1000s
|
postitati 26.04.04 08:36
|
|
|
Oman ka autot b4 avant 1.9TDI. Auto käes olnud pool aastat ja selle aja jooksul on paar probleemi olnud. Üks nõrk koht on vist kambrikaane tihend (3
poldiga kinni) hakkas ajapikku õli läbi laskma ja teine jama oli selline, et tahtsin teisest autost mööda sõita ja autol hing kinni täiega. Tõmbasin,
siis tee äärde ja jätsin auto seisma paariks minutiks. Alustasin jälle sõitu ja viga kadunud nagu polekski midagi olnud . Veel on probleeme olnud auto värviga, aga see asi sai korda ja tasuta
|
|
|
Uhm
huviline
Registreerunud 05.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia Combi 1.2TSI - 15
|
postitati 01.05.04 10:44
|
|
|
Ma ei oma küll diisel audit, aga diisel volksuga kärutan juba mingi 3 kuud ringi
mootoriks 1.6TD, golf mk2
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 03.05.04 07:02
|
|
|
Olen ka natu üle nädala diisli omanik, seni pole probleeme olnud ja kõrvad
on harjunud pisu suurema müraga.
|
|
|
|
marks713
huviline
Registreerunud 11.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5TDI 1991
|
postitati 03.06.04 09:56
|
|
|
Olen olnud pool aastat audi 100 2,5tdi 91a.omanik.Sai kaua unistatud pill ostetud Ropka autopoest, mis oli äsja saksast toodud.Algul ei paistnud
midagi masinal viga olevat, aga siis pisitasa hakkasisd vead (õnneks midagi hullu, millest ise oma jõuga toime tulin) välja tulema.Esiteks poolel teel
koju tulekul väsisid esimesed piduriklotsid ära, filtrid, õlid said vahetatud, varsti avastasin, et sisselaske kollektorisse mineval kummivoolikul
5cm pragu sees (panin paiga peale ja teibiga kõvasti kinni), lairihma pinguti oli täiesti läbi, sõi varsti rihmal kaks soont eraldi, aga selle
ehitasin 2,3 audi 100 omast külge, mille sain romulast tuttava käest tasuta (uus 3000.- kandis) mis sobib sinna ideaalselt, termostaadi vahetasin ära
ja nüüd hiljaaegu vahetasid hammasrihma ja kõik sinna töö juurde kuuluva, mida ainsana ei riskinud ise teha ja lasin Joes garaasis ära vahetada,
millest töö raha läks 1386.- ja vidinad Forsist, mis ise ostsin 2000.- eest Kauri kaudu 25% odavamalt.Praeguseks ajaks on pillist saanud peaaegu
korralik sõiduriist, vaid mõningad pisiasjad on jäänud veel nokitseda.
Olen muidu masinaga väga rahul.Väga hea auto ja soovitan soojalt.
|
|
|
diisel
huviline
Registreerunud 26.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,8 Q 99
|
postitati 07.06.04 09:38
|
|
|
TO: MARKS
Ehk räägid lähemalt mida aretasid selle rihmarulliga endal sama mure
|
|
|
m2ger
huviline
Registreerunud 26.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5TDi tip '01
|
postitati 08.06.04 09:42
|
|
|
A6 2.5TDI tiptronic 2001a. Nädal aega alles ja üldse esimene diisel. Kui aken kinni, siis rehvimüra tapab kardetud diislimüra ära. Eks saa näha, kuda
siis teine kardetud asi - talvel käivitumine-soojenemine - on.
Soome "kiirteedel" 135 juures kiire möödasõidu tegemine no problemo Ja 2.3se Galaxy'ga võrreldes teeb rahakott ainult
|
|
|
maxs30
huviline
Registreerunud 11.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5 TDI
|
postitati 16.06.04 09:49
|
|
|
Sisse laske lõdviku parandamine teibiga on suht mõtetu.Üritasin ka aga paari nädalaga hakkab läbi ajama ja minek kaob.Originaal maksab 1300 eeki.Mina
panin sisse plastikust toru ja klabru´iega kinni.Esialgu ok.Toruks sobi kanalisatsiooni toru.
|
|
|
ally
huviline
Registreerunud 14.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 80 B4
|
postitati 16.06.04 11:12
|
|
|
munul on Audi diisel ja juba teine.olen täiesti prahul.isegi talvel läheb ilusti käima , kui aku on hea.
vanall audil kasutasin ainult talvel lisandit...
aga häda pole tal mingit.isegi vale käigu puhul liigub edasi, mitte nagu bensukat -surevad välja..
halb on ainult, et põriseb kõvemini
|
|
|
merut
huviline
Registreerunud 15.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,5 TDI
|
postitati 22.06.04 09:43
|
|
|
ostsin mõned päevad tagasi b4 1,9tdi kuid kurvastuseks pean turbo vahetama muidu auto viimasepeal ja öko keskmine5,5l ja disla kohta minekut on.
|
|
|
zeka
huviline
Registreerunud 12.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.06.04 19:01
|
|
|
esmasp2eval ostsin Audi 100TDI, 88a v2ga suur ja m6nus auto!!!
|
|
|
|
CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: 80 b4 Avant TDi
|
postitati 30.06.04 19:12
|
|
|
minul ka siis nn. "traktor" nimelt 1.9 tdi b4 avant 93 a. kytet võtab vähe ja muidu norm.
There's lots of spirit in everyone!!!
|
|
|
|
Mäks
huviline
Registreerunud 04.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1,9TDI
|
postitati 07.07.04 09:01
|
|
|
Praegu VW Santana 1,6D 86a. ja Renault 19 1,9D 94a. On olnud veel vanemaid volkari diisleid..Järgmiseks plaan soetada A100 diisli..
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 14 |