Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Kas mineraal, sünt või poolsünt? (Vastuseid: 9 | Vaatamisi: 2053)
Nass
huviline

Registreerunud 03.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80

postitati 28.07.05 07:27 Tsiteeri
Kas mineraal, sünt või poolsünt?

Probleem nimelt selles, et viimasel ajal on hakanud hommikuti mootor hullult tiksuma. Probleem vist selles, et valasin sisse (st peale) carlube õli, sest poes muud polnud ja jube kiire oli. ...õli siis pool sünt 10W-40. Nüüd tahaks õli ära vahetada, aga mida sisse panna? Lugesin kuskilt, et soovitatakse mõne hea firma mineraali....et siis ei tiksu enam. Enne tuleks mootor muidugi läbi pesta. Kuid kas mineraal talvel liiga paksuks ei jää? Kas siis Panna mineraal või jätkata mõne korraliku firma poolsündiga?

EHK ET KAS MINERAAL ON SELLISELE TIKSUMISELE PARIM ROHI?

Autoks A80 1,8 66KW.

Ette tänades!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
CharlieF
huviline

Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 2,5tdi

postitati 28.07.05 16:19 Tsiteeri

mul oli kunagi sama probleem külma mootoriga klõbises hullult, eriti kui ilmad külmemaks läksid, mootoris oli mineraalõli. Kui teenendusse uurima läksin, küsis meister kohe, mis õli sees on. Kui kuulis, siis küsis, ega ma sellega kaua sõitnud pole ja soovitas kähku välja valada. Panin siis poolsündi sisse ja klõbin kadus. Tema jutu järgi mineraalõli ei sobi hüdrauliliste klapitõukuritega. et siis mõtle enne...;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
äss
klubiliige
ac aasta auto 2011 võitja

Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: 2x 1,8t ja masuudipress

postitati 28.07.05 16:29 Tsiteeri

mul ka mõni aeg tagasi kippus hommikuti tiksuma ... siis hakkasin kasutama täissünt 5w40 õli ja enam pole nagu mingit muret olnud

best ET 8,9 sek@268kmh - 1311hp
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 28.07.05 19:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: CharlieF
mul oli kunagi sama probleem külma mootoriga klõbises hullult, eriti kui ilmad külmemaks läksid, mootoris oli mineraalõli. Kui teenendusse uurima läksin, küsis meister kohe, mis õli sees on. Kui kuulis, siis küsis, ega ma sellega kaua sõitnud pole ja soovitas kähku välja valada. Panin siis poolsündi sisse ja klõbin kadus. Tema jutu järgi mineraalõli ei sobi hüdrauliliste klapitõukuritega. et siis mõtle enne...;)

Sellise meistri juurde ma küll oma autot viia ei julgeks. Vähemalt õlidest pole tal üldse aimu.

12.301@181km/h
Nass
huviline

Registreerunud 03.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80

postitati 29.07.05 06:21 Tsiteeri

Mis arvate BP õlist visco 3000 10W40?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
CharlieF
huviline

Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.07.05 06:53 Tsiteeri

aga klõbin ju kadus... järelikult aitas!

galen
huviline

Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: B4 2.6 V6, Škoda kahene aiatraktor

postitati 29.07.05 07:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: CharlieF
aga klõbin ju kadus... järelikult aitas!

Aitas uue puhta õli panemine pigem.

Olen nüüd ise poole aasta jagu sõitnud mineraalõliga ja üldiselt ei kurda. Mootor, tundub, et ka mitte.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
CharlieF
huviline

Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.07.05 07:10 Tsiteeri

olin selle mineraalõliga sõitnud kõigest 1500-2000 km. suht värske, kas pole. õli oli ka veel täiesti normaalse värvusega kui välja valasin. võib-olla oli see SELLE auto probleem. autoks oli vw passat siis tookord veel...

daqqer
huviline

Registreerunud 15.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: minu masinad

postitati 29.07.05 08:03 Tsiteeri

kui sul korgist tihendid on siis sünt õli ei soovita panna... selleks peaks sa need kummist tihendid panema. poolsünti vist veel võib ;)

d | ehitustehnika, suruõhk
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 29.07.05 15:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Nass
Mis arvate BP õlist visco 3000 10W40?

Osta ära ja pane sisse. Hea õli on. Praegu saab seda mingi sooduskampaania puhul natuke odavamalt ka. ;)

Poolsünteetiline on mõistlik kompromiss, kui kahtled, kas kasutada mineraali või sünteetilist.

Kui veidi rohkem raatsid kulutada, siis võid ka näiteks Mobil Super S-i osta. See on ka poolsünteetiline 10w40 õli, aga selle viskoossusindeks on mõnevõrra suurem kui BP Visco 3000-l. See tähendab, et külmana natuke vedelam ja kuumana natuke paksem, kui BP Visco 3000.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 20.1% - SQL: 79.9%]