Swedox
huviline
Registreerunud 10.09.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.12.18 21:36
|
|
|
A6 C7 käigukasti õli lõhn salongis
Tere!
Olen värske A6 C7 3.0 tdi 180 kw omanik.
Ostsin auto 21 detsembril Hamburgist. Transiit numbreid tegema sõites märkasin, et foori taga seistes tuleb salongi spetsiifilist käigukasti õli lõhna
ja seda tuleb salongi vent avadest. NB: LÕHN TULEB AINULT SIIS KUI AUTO PAIGAL SEISAB! Autol oli just vahetatud mehhatronika blokk ja müüa ütles et
see lõhn kaob umbes 500 km pärast ära. Kuna diilid juba tehtud ja kiire kodumaale, siis vaid muigasin ja lootsin et asi nii ongi.
Sõitsin 2000 km koju ära aga midagi ei muutunud. Tõstsin auto üles, võtsin põhjakatted alt ära, et otsida leket, aga ei midagi, kusagil pole leket.
Vastik atf õli ikka salongis kui olen sõitnud ja seisan foori taga või kui olen ummikus, sõidu ajal lõhna pole. Kast toimetab hästi, välja arvatud
see, et külmast peast rakendub D peale pannes ilusti, aga kui mootor on soe, siis läheb umbes 2 sekundit liiga kaua ennem kui rakendub käik.
Milles võiks olla probleem?
|
|
|
inksuuuu
huviline
Registreerunud 18.07.14
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 2.0 abk. Audi 80 b4 competition 2.0 ace, A4 b7 2.0d cvt
|
postitati 29.12.18 23:08
|
|
|
Tere.
Pole märgitud kas tegemist quattroga aga mootori järgi ütleks et jah quattro. Tegemist siis DSG kastiga.
Käigu lülitusel viide viitab kulunud hüdraulika(mehhatroonika) ploki osakonnale. Tasuks kindlasti lasta kusagil kontrollida õli olemust.
Tuleks võtta väike proov kontrolliks, kas õli on määrdunud või mis lõhnaga(kindlasti ei tohiks olla mõõdukas ega tugev põlemise hais), kärsanud õli
viitab kannatada saanud sidurile see omakorda käigukasti remonti.
Miks käigukasti õli lõhn tuppa tungib, sest k.kasti tuulutus asub väga lähedal salongi ventileerimis taolistel avadel.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 30.12.18 05:23
|
|
|
180kw ongi ainult Q ja kast on s-tronic. Kui tõesti mehhatroonika vahetati siis ilmselgelt ka õli. Võimalik, et jäeti adaptsioonid tegemata vms. Kas
edaspidi või tagurpidi ei jõnksuta kergelt kohalt võttes?
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
Swedox
huviline
Registreerunud 10.09.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.18 07:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: inksuuuu
Tere.
Pole märgitud kas tegemist quattroga aga mootori järgi ütleks et jah quattro. Tegemist siis DSG kastiga.
Käigu lülitusel viide viitab kulunud hüdraulika(mehhatroonika) ploki osakonnale. Tasuks kindlasti lasta kusagil kontrollida õli olemust.
Tuleks võtta väike proov kontrolliks, kas õli on määrdunud või mis lõhnaga(kindlasti ei tohiks olla mõõdukas ega tugev põlemise hais), kärsanud õli
viitab kannatada saanud sidurile see omakorda käigukasti remonti.
Miks käigukasti õli lõhn tuppa tungib, sest k.kasti tuulutus asub väga lähedal salongi ventileerimis taolistel avadel. |
Tegemist jah Quattroga ja DSG kastiga. Käike vahetab auto väga sujuvalt, lihtsalt sooja mootoriga lülitub Drive natukese pikalt, ülejäänud käiguosa on
sujuv. Mehhatroonika plokk just vahetatud, sellega koos ka kasti õli. Lõhn mis salongi tuleb ei ole kindlasti kärsakas, vaid lihtsalt see
spetsiifiline atf lõhn mis sõõrmetesse ronib. Okei, kui see tuulutus seal asub, aga miks sealt see lõhn tuleb?
|
|
|
Swedox
huviline
Registreerunud 10.09.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.18 07:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
180kw ongi ainult Q ja kast on s-tronic. Kui tõesti mehhatroonika vahetati siis ilmselgelt ka õli. Võimalik, et jäeti adaptsioonid tegemata vms. Kas
edaspidi või tagurpidi ei jõnksuta kergelt kohalt võttes? |
Arve peal on kirjas, et justkui tehti adaptsioon. Mul oli autoostul sõber kaasas, kes töötab hõbenooles, temagi sai korduvalt sõita sellega teel
tagasi koju ja ütles et käiguosa on ideaalne, ainult et ta ka ei oska seletada õli lõhna salongis.
|
|
|
outlaw
klubiliige
Registreerunud 05.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: S2, A4-jad, A6-ed, 80 comp x2, sõber 200-ga, C6A6, D3 A8, Q7
|
postitati 30.12.18 08:54
|
|
|
Tavaline "remondi" järgne viga, käigukasti vedelikku liiga palju sisse surutud esiteks, teiseks, tuulutus valesti-vale kohapeal.
Vagrem Oü - audi-vw-seat-skoda diagnostika, elektritööd, remont ja hooldus 5072289
|
|
|
|
Swedox
huviline
Registreerunud 10.09.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.18 09:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: outlaw
Tavaline "remondi" järgne viga, käigukasti vedelikku liiga palju sisse surutud esiteks, teiseks, tuulutus valesti-vale kohapeal.
|
Ma ise arvasin ka et järsku õli liiga palju sees, aga mis sa mõtled selle all, et tuulutus valesti vale kohapeal?
|
|
|
inksuuuu
huviline
Registreerunud 18.07.14
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 2.0 abk. Audi 80 b4 competition 2.0 ace, A4 b7 2.0d cvt
|
postitati 30.12.18 10:35
|
|
|
Okei, et tavaline atf lõhn, mõtlesin et mingi riknenud õli lõhn, kuna see levib paremini. Ka mul on hõbenoole staa˛, ja sealt meenub et nendel
kastidel oli hädaks sidur, hüdroplokk või solenoidid. Kui tehti adaptsiooni nullimine siis peaks ka vastav sõit toimuma pärast seda..
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.18 13:05
|
|
|
Seda lõhna peaks olema tunda ka kapoti alt.
Sarnane mure käis ka läbi sellest teemast: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=167967&page=6
Pigem tuleks üle vaadata igasugused muud õlilekked mootori poolelt. Kas klapikambrikaaned ja väljalaskekollektorid on pealt kuivad?
Miks käigukasti õli lõhn tuppa tungib, sest k.kasti tuulutus asub väga lähedal salongi ventileerimis taolistel avadel. |
Salongi õhuvõtt on teisel pool tulemüüri, mis ei ole sugugi väga lähedal.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
Swedox
huviline
Registreerunud 10.09.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.18 13:44
|
|
|
Okei, et tavaline atf lõhn, mõtlesin et mingi riknenud õli lõhn, kuna see levib paremini. Ka mul on hõbenoole staa˛, ja sealt meenub et nendel
kastidel oli hädaks sidur, hüdroplokk või solenoidid. Kui tehti adaptsiooni nullimine siis peaks ka vastav sõit toimuma pärast seda..
|
No eks ma suuna hübenoole poole võtma pean.
|
|
|
Swedox
huviline
Registreerunud 10.09.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.18 13:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Amadeus
Seda lõhna peaks olema tunda ka kapoti alt.
Sarnane mure käis ka läbi sellest teemast: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=167967&page=6
Pigem tuleks üle vaadata igasugused muud õlilekked mootori poolelt. Kas klapikambrikaaned ja väljalaskekollektorid on pealt kuivad?
Salongi õhuvõtt on teisel pool tulemüüri, mis ei ole sugugi väga lähedal. |
Seda lõhna annab tunda ka kapoti all, aga sellega on selline lugu et igakord ei ole seda kui auto foori taga on või kui ma seisma jään. Ma võin
näiteks pool tallinnat läbi sõita nii et seda lõhna ei tule ja samas oli täna nii et sõitsin 5 km tööle ja seisma jäädes tuli see hais jälle
salongi.
Pigem ei tasuks keskenduda mootori õi leketele, sest siin ei ole tegemist kärsakaga ja ma suudan mootori õli lõhnal ja atf õli lõhnal vahet teha.
Peegliga vaatasin kõik kollede ümbert ja sumpsi üle, sealt ei leki midagi kuskilt.
Tänud lingi eest, uurin asja.
|
|
|
outlaw
klubiliige
Registreerunud 05.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: S2, A4-jad, A6-ed, 80 comp x2, sõber 200-ga, C6A6, D3 A8, Q7
|
postitati 30.12.18 18:34
|
|
|
Endiselt panustan üle normi kasti määrdele.
Tuulutuse kohapealt, vahel pole ültse tagasi pandud, vahel vales positsioonis...mingitel ajajärkudel oli uuendus ka sellele tuulutuse torule.
Kui sõidujärgselt seisma jäädes haiseb siis 80% keegi kasti remontinud, 15% mõni pihusti leekseib läbi, 5%muu tavaline mootoriõlilekke hais mis neil
risudel tüüpviga...
Vagrem Oü - audi-vw-seat-skoda diagnostika, elektritööd, remont ja hooldus 5072289
|
|
|
|
|