Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro
|
postitati 17.04.18 15:46
|
|
|
Audi A3 Sportback 2.0TFSI quattro - 2007 - Dan
Tere!
Viimasest Audist (S4 B5) on mõõdas juba peaaegu 5 aastat. Peale seda olen kuidagi veidi erilisemaid Volkswageneid kasutama sattunud ja üldiselt olen
ka nendega väga rahul. Nüüd tekkis võimalus soetada elukaaslasele Audi A3 ja otsustasin sellest siia ka teema teha.
Tegemist on 2017 novembris, Itaaliast Eestisse jõudnud autoga, millel väidetavalt läbisõitu ca 128000km. Selle õigsusesse pole ma süveneda viitsinud,
aga salongi seisukord on üllatavalt hea ja ilmselt päris pool miljonit ta sõitnud ei ole.
Soetasin auto mootoririkkega ja sellest tulenevalt on mootoris uued kuluosad (rõngad, saaled, sääre tihendid jne). Roostet kerel ja põhja all ei
esine, mis on tingitud ilmselt päritolu riigist, aga vanale autole kohaselt kriime ja täkkeid loomulikult leidub. Varustusele pole ka väga palju rõhku
pandud. Kõige suuremad lisad (loe plussid) on seal ilmselt 2.0TFSI mootor ja vahepeal vedav tagasild. Eelmise omaniku poolt on kapoti alt minema visatud mootori kate/õhufiltri korpus, mille seisukord oli lihtsalt
talumatu olnud. Õhuvõtt on asendatud margikohase Evolution sisselaske komplektiga, mis sisaldab koonufiltrit, torusid ja vajalikke kuumaplekke. Korra
mõtlesin, et peaks selle komplekti oma teisele autole installima, aga see sinna kahjuks päris bolt-on ei sobi, seega jääb A3 peale. Kõige rohkem
tunnen puudust ilmselt püsikast ja istmesoojendustest, aga tekstiilsisuga elab selle ka talutavalt üle ja püsika saab järelpaigaldada. Ahjaa, autol on
manuaalkast ja kangiga käsipidur, mis võiks talvel kasutamise nauditavamaks teha.
Kaasa tulid kõige "ilusamad" 17" tehase veljed koos naelrehvidega.
Järgmiseks hankisin kaheosalised 19" Speedline veljed, mis ideaalis vajaksid uuesti randi poleerimist ja nende peale said ka uued rehvid.
Kuna velgede alla panekuga oli kiire, siis hetkel piirdusin vaid randi puhastamisega ja tulemus jäi täiesti okei.
Minu arvates sobivad päris hästi.
PS! Jah, madaldusvedrud on tellitud.
|
|
|
|
Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.04.18 09:14
|
|
|
Pakk jõudis ka juba kohale, aga installiga ilmselt sellel nädalal tegeleda ei jõua.
|
|
|
stonestick
huviline
Registreerunud 08.07.15
Kasutaja on eemal
Auto: S3 8P
|
postitati 18.04.18 09:58
|
|
|
Äge kuut, on Tallinnas juba silma jäänud (tol hetkel veel vanade velgedega). Mootor + quattro võiks päris mõnus kombo olla, kuigi olen kuulnud, et
kontrollid lõpuni maha ei tule ja nt ABSi kaitsme eemaldamisega keeldub auto käima minemast
|
|
|
|
Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.04.18 12:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stonestick
Äge kuut, on Tallinnas juba silma jäänud (tol hetkel veel vanade velgedega). Mootor + quattro võiks päris mõnus kombo olla, kuigi olen kuulnud, et
kontrollid lõpuni maha ei tule ja nt ABSi kaitsme eemaldamisega keeldub auto käima minemast |
Hmm... See on küll kurb, kui kontrolle täiesti maha ei saa. Pole ise veel proovinud, aga lootsin, et see veel nii värske elektroonikaga pill ei ole.
Eks sellega murran pead siis, kui naelad jälle all ja lumi maas.
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 18.04.18 15:30
|
|
|
PRJ teeb 1:0 nendele kontrollidele
|
|
|
|
Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.04.18 06:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andrec
PRJ teeb 1:0 nendele kontrollidele |
Just minu mõte. Et kui see probleemiks osutub, siis leiame kindlasti ka lahenduse.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 19.04.18 14:03
|
|
|
Äge putukas. Nüüd võib talv jälle tulla.
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 19.04.18 16:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stonestick
Mootor + quattro võiks päris mõnus kombo olla, kuigi olen kuulnud, et kontrollid lõpuni maha ei tule ja nt ABSi kaitsme eemaldamisega keeldub auto
käima minemast |
Isegi, kui see ABS kaitsme eemaldus toimiks, oleks see pointless. Haldex masinate neliveo toimimisel on info rattaanduritelt oluline.
Millised kontrollid seal lõpuni maha ei tule? ABS ja EDL pole pirukate voolimist kunagi seganud.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
stonestick
huviline
Registreerunud 08.07.15
Kasutaja on eemal
Auto: S3 8P
|
postitati 19.04.18 19:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Amadeus
Isegi, kui see ABS kaitsme eemaldus toimiks, oleks see pointless. Haldex masinate neliveo toimimisel on info rattaanduritelt oluline.
Millised kontrollid seal lõpuni maha ei tule? ABS ja EDL pole pirukate voolimist kunagi seganud. |
Võin terminitega mööda panna, aga mõtlesin ESP'd. Olen seda esimese generatsiooni quattro TT'ga kogenud, kus pika poogna puhul järgmisse kurvi
sisenedes tõstab ESP käed püsti ja gaasi vajutada ei lase (selleks, et seda vältida, peab gaasi piisavas koguses pidevalt peal hoidma). Pirukaid saab
voolida küll, aga kui midagi sisukamat teha tahad, siis võib vahel häirida. Aga jah, selles osas õige point, et haldexi jaoks on ABS'i vaja.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 19.04.18 20:18
|
|
|
Kõik saab maha kui vaja ja nelikvedu jääb toimivaks.
Koos ja eraldi:
ESP
EDL
ABS
Rallimeeste jaoks olen ammu kõik need lahendused välja töötanud
|
|
|
|
Graabel
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.04.18 12:55
|
|
|
Huvitav... Ma naisele ostsin samasuguse mootori ja sillaga A3 ning ei ole küll pannud tähele, et midagi pooks.
Kui kontroll nupust välja lülitada siis olen saanud sellega hullata küll
|
|
|