Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Esitulede uduvastane kiht. (Vastuseid: 24 | Vaatamisi: 3556)
jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.5tdi 2005 & A6 C7 3.0tdi

postitati 21.11.17 13:51 Tsiteeri
Esitulede uduvastane kiht.

Võtsin kunagi esituled laiali ja puhastasin ära. Puhastasin ka esitule plastik klaasi seestpoolt korralikult ära ja nüüd niiskete ilmadega tekib tule klaasi siseküljele udu. Kuna tuled on kahe ventileerimisavaga niiskusele avatud ja erinevate temperatuutri muutustega kisutakse niiskus sisse, mis kondenseerub siis klaasile. Ilmselt eemaldasin selle agara puhastuse käigus klaasi sisepinnalt uduvastase kihi. Siit siis küsimus, kas keegi teab mõnda püsivat anti-fog kemikaali soovitada, mis saaks siis sinna peale kanda? Loomulikult peaks see siis olema täiesti läbipaistev.
Tule tihenduses probleemi pole, tegin seebivee ja suruõhuga lekete testi ja kus mulle tuli, sinna kandsin silikooni peale aga sellel erilist pointi pole, sest tuled on niikuinii ventileeritud.
Olen selle probleemiga jändand juba kaua ja olen jõudnud teadmiseni, et vähemalt osad autotootjad kasutavad mingit kihti seal udu tekke vastu.
Sama udu probleem on mul juba aegade algusest tagatuledes. Neid ka korduvalt üle liiminud ja kuivatanud.

Remondin Audide led tulesid. 56711785
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
quattrodiisel
huviline

Registreerunud 04.07.13
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B7 TDI Quattro

postitati 21.11.17 13:59 Tsiteeri

Nägin ühte C5 akuute millel jooksid vaakumvoolikud mõnemast tulest õhupuhastisse. Tuled olid koguaeg kuivad :D
Omanik oli ka igatvarianti proovinud aga see oli tema jutujärgi ainke mis ka toimis.

Street stock 2000W @ 151.4DB
jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 14:01 Tsiteeri

Olen isegi mingi inglisekeelsest foorumist seda varianti lugenud aga eelistaks lisavoolikuid mitte vedada kapoti alla.

twistY
huviline

Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 15:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: quattrodiisel
Nägin ühte C5 akuute millel jooksid vaakumvoolikud mõnemast tulest õhupuhastisse. Tuled olid koguaeg kuivad :D
Omanik oli ka igatvarianti proovinud aga see oli tema jutujärgi ainke mis ka toimis.

Vanemate Porschede tagatuledel lausa tehasest sellised voolikud;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 21.11.17 15:03 Tsiteeri

Mina kasutan oma jahirelvade optikatel uduvastast vedelikku (hoiab ära just temp-ide järsu muutuse). Küsi prillipoest. See väike pihustiga pudel on suht kallis, kuid mulle saatis õde USA-st 330ml. pudeli, millest minu kasutustarvest jagub ikka issandast. Mul peaks 1 pudel veel tagavaraks olema, kui huvi. Pean muidugi ennekõike veenduma selle olemasolust, kuna mul siin tütrel prillid ja see nillib ka mul seda :D

jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 15:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TiitR2
Mina kasutan oma jahirelvade optikatel uduvastast vedelikku (hoiab ära just temp-ide järsu muutuse). Küsi prillipoest. See väike pihustiga pudel on suht kallis, kuid mulle saatis õde USA-st 330ml. pudeli, millest minu kasutustarvest jagub ikka issandast. Mul peaks 1 pudel veel tagavaraks olema, kui huvi. Pean muidugi ennekõike veenduma selle olemasolust, kuna mul siin tütrel prillid ja see nillib ka mul seda :D

Asja uuritakse. :D Kuulsin just teisest allikast ka mingi prillidel kasutatavast vedelikust pisikeses pudelis. Sain aru, et vaha laadne toode, nagu piim, valge. Vaha oleks suht parim, lahendus ilmselt.
Tulede lahti võtmine paras paari tunni nikerdamine, palju katsetada ei taha aga võiks see aine püsida tule sees pikemalt? Seal ju hea keskkond, ei puutu vastu keegi ja laus vesi peale ei voola.

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 15:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaiks
Tsitaat:
Algselt postitas: TiitR2

Asja uuritakse. :D Kuulsin just teisest allikast ka mingi prillidel kasutatavast vedelikust pisikeses pudelis. Sain aru, et vaha laadne toode, nagu piim, valge. Vaha oleks suht parim, lahendus ilmselt.
Tulede lahti võtmine paras paari tunni nikerdamine, palju katsetada ei taha aga võiks see aine püsida tule sees pikemalt? Seal ju hea keskkond, ei puutu vastu keegi ja laus vesi peale ei voola.

Ei ole üldse vaha moodi, täitsa vesi :D. Pärast ainult spets lapiga üle. Vaata, mis nad selle pisikese pudeli eest tahavad ja võime minu suurema pudeli + spets lapp diili teha.

Lauri0112
klubiliige

Registreerunud 20.03.12
Kasutaja on eemal

Auto: A5 S-line 3.0tdi

postitati 21.11.17 19:39 Tsiteeri

B6 või b7?
B6 bixenon tuled ka ventileeritud ja vihmaga tekib aegajalt udu sisse. Ja seda täiesti uutel tuledel. ( ostsin uued tuled 3 aastat tagasi ).
Ühel tulepaaril katsetasin kolmanda õhutus ava lõikamisega. Aitas, aga aegajalt tuli ikkagi udu sisse.
Välismaa foorumitest olen kuulnud ka silica kotikese panemisest tule korpusesse.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 21.11.17 19:47 Tsiteeri

Kui tuli põleb, peaks see udu ju üsna kiirelt kaduma sealt?

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 20:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: 100
Kui tuli põleb, peaks see udu ju üsna kiirelt kaduma sealt?

LED ja Xenon eraldavad liiga vähe sooja.

jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 20:12 Tsiteeri

B7 auto on. Mingi 6 aastat polnud kordagi udu tähendanud aga nüüd peale tulede puhastamist on pea alati vihmase ilmaga peale sõitu aluservad udused. Sõidu ajal ei uduta aga just peale sõitu, kui tules õhk jahtuma vist hakkab. Vahel kaob sõites ära aga mitte alati. Ega see meeletu probleem pole aga ma ei salli selliseid anomaaliaid. Vesi jätab teatavasti kuivades jälje ja mingi aeg lõpuks on ilmselt klaasid seest hägused. Mida pikem sõit vihmase ilmaga, seda rohkem udu peale seda, korra oli umbes poole tule ulatuses.

Täna oli pilt selline:
https://www.upload.ee/thumb/7686864/20171121_145951.jpg

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 20:20 Tsiteeri

Töökaaslane ostis 2014a. veebruaris esindusest uue Jeep GC ja sellel samuti (just sellise lörtsise ilmaga) olid tule alumised servad udused. Päevakad LED-id ja xenoneid sai vähe, kuna liikus hämaras vähe. Lahti pole neid keegi veel jõudnud võtta või muud trikki teha :D

jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 20:22 Tsiteeri

See aine võiks siis selliste omadustega olla, et ei lase pisikestel veepiiskadel moodustuda.

https://img.banggood.com/images/oaupload/banggood/images/61/78/d585fa2b-ffe0-4526-aa87-38daf11b6d45.gif

spindle
huviline

Registreerunud 08.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: B4Q1.8T

postitati 21.11.17 22:01 Tsiteeri

Olen vabal ajal ka siklimees ja visiiriklaasile sobivaid asju küll ja küll motopoodides, arvan et autule ka sobivad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 22:15 Tsiteeri

Kuulsin ühelt poolt, et mõned tsiklimehed kasutavad Rain-X Anti fog toodet aga see vist pole meil saada, on netist tellitav. Väga paljud vahendid pidid ülimalt vähe kestma.

spindle
huviline

Registreerunud 08.10.12
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 22:23 Tsiteeri

Mul oli mingisugune põhjanaabrite toode ja kestis ikka 2-3 kuud. Nime kahjuks ei mäleta.
Ühekordne toode oli klaasampulli ja nuustikuga koos. Peale igatsõitu sai klaas eest ja kuuma vee all laipu leotatud väljast poolt, selle kannatas kõik ära.

jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 22:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: spindle
Mul oli mingisugune põhjanaabrite toode ja kestis ikka 2-3 kuud. Nime kahjuks ei mäleta.
Ühekordne toode oli klaasampulli ja nuustikuga koos. Peale igatsõitu sai klaas eest ja kuuma vee all laipu leotatud väljast poolt, selle kannatas kõik ära.

Ohoo, selle nime oleks küll hea teada, kui nii hästi kestis. Udu üldse ei tulnud?

spindle
huviline

Registreerunud 08.10.12
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.17 22:40 Tsiteeri

No kui juba päris külma ilmaga sõitsid ja spetsiaalselt seest peale hingasid või kõhisid, siis ikka tekkis ka.
Aga udukene ei tekitanud omale piiskasid ja kadus mõne sekundiga ära.
Nime peab uurima.
Ma soome keelt ei valda muidu võix sealsetest motofoorumitest otsida.
Mul esivanemad puhuvad ilusti, ehk saan abi.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 22.11.17 06:25 Tsiteeri

Sellist sai kunagi ammu auto esiklaasi sisepinnal kasutatud, toimis nagu küll:

https://shop.driveshaftscentre.com/product/anti-mist-spray/

Kev95
huviline

Registreerunud 27.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C6

postitati 22.11.17 06:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaiks
Tsitaat:
Algselt postitas: spindle

Ohoo, selle nime oleks küll hea teada, kui nii hästi kestis. Udu üldse ei tulnud?

Tegu on Aquapeli tootega ilmselt, mida mõeldi. http://www.autokeemia.ee/aquapel-glass-treatment.html

spindle
huviline

Registreerunud 08.10.12
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.17 07:46 Tsiteeri

Midagi sellist jh aga oli aint see toode ilma etiketi plastita.
Ilmselt m7ngist suurest pakist võetud.

jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.17 21:58 Tsiteeri

Tellisin selle Aquapeli aga seniks proovisin kodumaist http://www.veetapesu.ee/ , kuna selle sain tasuta kätte. Hetkel tundub, et see üks tuli, mis tegin enam udutamist ei tee, kahjuks pole usku, et kestev lahendus.

RasmusK
huviline

Registreerunud 15.12.19
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.19 18:57 Tsiteeri
Aquapel klaasivaha

Aquapel klaasivaha saab siit ka: https://aquapel-klaasivaha.ee
Siit odavam kui autokeemiast.

sigaelmar
huviline

Registreerunud 25.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.19 12:22 Tsiteeri

https://www.youtube.com/watch?v=8Vj9avZxuwI
https://www.youtube.com/watch?v=8-IwmwzaHD0

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 16.12.19 12:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Lauri0112
B6 või b7?
B6 bixenon tuled ka ventileeritud ja vihmaga tekib aegajalt udu sisse. Ja seda täiesti uutel tuledel. ( ostsin uued tuled 3 aastat tagasi ).
Ühel tulepaaril katsetasin kolmanda õhutus ava lõikamisega. Aitas, aga aegajalt tuli ikkagi udu sisse.
Välismaa foorumitest olen kuulnud ka silica kotikese panemisest tule korpusesse.

Muide mina sain kasutatud B6-e bi-xenonid kuivaks ja nüüd üle aasta juba kuivana püsinud. Avastasin, et vesi oli ühe reguleerimis kruvi juurest sisse tulnud, vahetasin tihendi ära ja korras. Hiljem avastasin netist info, et see ongi nende bi-xenonite tüüpviga: B6 bi-xenon O-ring fix. Pildid muidugi metsas tänu photobucket-i ahnusele...
Minul läksid uuteks O-rõngasteks Laagri ja Tihendikeskusest ostetud "O-RÕNGAS 7,94 X 1,78 NBR70". Hind oli neil naeruväärne 0.30€/tk ja kokku pannes kasutasin lisaks veel silikoon määret, ilma määrdeta oli pea võimatu seda kokku panna ning samuti ei käinud varras enam vabalt ringi (seega ei saanud tuld reguleerida).

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.0% - SQL: 60.0%]