-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: 2017 A5 Cabrio
|
postitati 21.06.05 12:51
|
|
|
kui jahutusvent läheb käima, kaob mootoril jõud ära. Miks?
Et kui temperatuur tõuseb ja jahutusventilaator tööle hakkab, gaasi vajutades kiirendab, küll aga aeglasemalt ja katkendlikult. Selline tunne et vent
on niiiii võimas(arvan seda selle pärast et vendi küles on ka vesijahutuse torud küljes) et võtab mootorilt toide ära, või ei jagu talle piisavalt.
Nii kui läheb vent kinni rebib jälle nagu loom.
Kust võiks viga hakata otsima?
|
|
|
|
TT
huviline
Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.06.05 13:14
|
|
|
Hakka pihta genekast endast, selle massist ja plussist.
|
|
|
|
|
|
Ulvar
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Ioniq 5
|
|
postitati 21.06.05 13:51
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: -anc-
Et kui temperatuur tõuseb ja jahutusventilaator tööle hakkab, gaasi vajutades kiirendab, küll aga aeglasemalt ja katkendlikult. Selline tunne et vent
on niiiii võimas(arvan seda selle pärast et vendi küles on ka vesijahutuse torud küljes) et võtab mootorilt toide ära, või ei jagu talle piisavalt.
Kust võiks viga hakata otsima? |
Võiks teinekord kirjutada ka, millise mootoriga tegemist.
Võibolla saab temperatuuriandurilt teate, et temperatuur on liiga kõrge (120C) ja ei lase turborõhku üles. See muidugi viitab sellele, et ventilaatori
2. aste ei funka ja hakkab jahutama alles 3.
Ulvar
|
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.06.05 15:23
|
|
|
sorry, mootor on 2,2 sissepritse, ei turbot ega quattrot 
|
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
|
postitati 24.06.05 16:12
|
|
|
tundub vägagi geneka moodi, harjad nt ära, ja ei jõua korralikult laadida,
sry, jaani uim on ikka pääs eks kaine peaga vaatame selle teema veel üle.
|
|
|
|
kahesajane
huviline
Registreerunud 22.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 200TQ
|
|
postitati 09.07.05 21:04
|
|
|
tuleks jah laadimist ja masse kontrollida, aga ühel oli sama jama ja tuli välja et tal oli jahutusventika plus võetud süütepooli plussist ja kogu jama
|
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: G30LCI, B6,C3
|
|
postitati 10.07.05 19:19
|
|
|
Uut teemat ei tee. Palju teil jahutusvedeliu temp on viimaste päevadega, mul 100C (2.2T). Vbl kah andur peetis.
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
|
postitati 10.07.05 19:47
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: -anc-
Kust võiks viga hakata otsima? |
lisan ka enda mure.
mul selline asi et arvan et mul on jahutus vent mingi teise audi oma peal. nii siis kui tööle hakkab siiis ikka esi tuled võtab natuke tuhmimaks ja
kui makk töötab jääb ka see korra vait??? ometigi jahutus ventil on audi kirjad peal. teeb ikka häält ka ikka kui tööle hakkab siis on ikka kuulda
kohe
|
|
|
|
|
|
antsu
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.07.05 05:32
|
|
|
Tundub samamoodi olema geneka laadimispinge probleem olema ehk? Harjad või midagi sellist ntx. Kuna vent võtab lisaks tuledele ja raadiole ka voolu
siis ongi tagajärg see, et raadio kustub ära ja tuled tumenevad. Mõõda algatuseks omal laadimise pinge ära.
|
|
|
|
|
|
eroz
huviline
Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.07.05 06:21
|
|
|
| Tsitaat: |
lisan ka enda mure. mul selline asi et arvan et mul on jahutus vent mingi teise audi oma peal. nii siis kui tööle hakkab siiis ikka esi tuled võtab
natuke tuhmimaks ja kui makk töötab jääb ka see korra vait??? ometigi jahutus ventil on audi kirjad peal. teeb ikka häält ka ikka kui tööle hakkab
siis on ikka kuulda kohe
|
milline vent ei tee häält tahaks teada?
|
|
|
|
RadioActive
huviline
Registreerunud 01.06.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.07.05 09:48
|
|
|
mu s2-el ka sama probleem, ei jahuta maha. kui kraadid väljas yle 24-ja, siis seier vägisi yle soti kukub. sõidan hing kinni. ja kui seisma saab, siis
jahutuse vent käib nii kaua, et tõmbab aku kooma. yks probleem muidugi veike mõra radika peal plastkorpusel, saksalene sinna poldi nii kõvasti
tõmmanud et mõra on hakand jooksma. proovisin seda lappida, kuid siiani midagi.
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
|
postitati 11.07.05 14:06
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: eroz
| Tsitaat: |
lisan ka enda mure. mul selline asi et arvan et mul on jahutus vent mingi teise audi oma peal. nii siis kui tööle hakkab siiis ikka esi tuled võtab
natuke tuhmimaks ja kui makk töötab jääb ka see korra vait??? ometigi jahutus ventil on audi kirjad peal. teeb ikka häält ka ikka kui tööle hakkab
siis on ikka kuulda kohe
|
milline vent ei tee häält tahaks teada? |
no kuule tule ja kuula ja pane mingi teine audi sinna kõrvale no vahe on ikka meeletu!!
|
|
|
|
|
|
antsu
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.07.05 14:31
|
|
|
võibolla lihtsalt vent hakkab nö ära koolema sul ja sellepärast möliseb?
|
|
|
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.07.05 14:50
|
|
|
mul küll väga palju kogemusi pole aga seisva mootoriga on natuke helikopteri tunne küll 
|
|
|
|
dants
huviline
Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 3.0 tdi
|
|
postitati 12.07.05 16:14
|
|
|
OT jällegi aga mul kah see õli temp näidik 100 juures seisab ja pisut üle selle (siis lykkab ventika tööle ka kohe). Kas see ongi normaalne palava
ilmaga või peaks mingit viga otsima? Audi sai alles ostetud mõned päevad tagasi ja see ventikas tal koguaeg väikeste vahedega undab. peale mootori
seisma jätmist kah 3-4 korda jahutab väikeste vahedega. See kõik normaalne?
|
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.07.05 20:17
|
|
|
vasti ikka jahutusvedeliku mõtled, mitte õli.... minul tegelt hiljuti just jõuab sajani väga harva... keegi tark kunagi varem arvas et kui keema läheb
järelikult jahutussüsteem laseb kusagilt läbi. kui aga süsteem on surve all ei lähe vesi ka keema. aga see et jahutab ka peale võtme välja võtmist on
väga hea kuid peab ka mingi aja pärast välja lülituma!!! minul kahjuks jahutab vaid töötava mootoriga või kui on süüde sees...
|
|
|
|
dants
huviline
Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 3.0 tdi
|
|
postitati 13.07.05 15:34
|
|
|
ee- see näidik on siis jahutusvedeliku temperatuur, mitte õli oma?? pidevalt 100 ja üle kraadi ? siis ju auto koguaeg keeks ?? näidikul veel
minemisruumi on ... 110 kraadi on järgmine ja kuskil 120 kraadi siis on põhjas alles. Olen ma valesti aru saanud millestki? või oot... kui nüüd
mõtlema hakata siis ju surve all on vee keemistemperatuur kõrgem ....
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
|
postitati 22.07.05 09:05
|
|
|
Kui genekas on seal all, nagu viiesel mootoril ikka, siis tasub üle vaadata geneka plussklemmi küljest tuleva jämeda juhtme otsas oleva kaablikinga
ühendus juhtmega.
Enda vanal autol oli see ühendus talvesaasta mõjul niipalju oksüdeerunud, et kehva ühenduse puhul kuumenedes oli juhtmesoonte vask rabedaks ja roosaks
läinud (see klemm/kaabliking on sinna juhtme otsa tehases kinni pressitud).
Ei olnud muua vaja kui suurt kobakat jootekolbi ja veidi meisterdamist ning oligi klemm ilmastikukindlalt taas juhtme otsas ja laadimisvool jõudis
jälle kuhu vaja.
|
|
|
|