Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi 100 Avant 2.3E - 1992 - TartuAudi (Vastuseid: 26 | Vaatamisi: 5570)
TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 Avant 2.3 E (1992) e. "Lendav sakslane"

postitati 14.09.16 18:56 Tsiteeri
Audi 100 Avant 2.3E - 1992 - TartuAudi

Tervist.

Eile sai siis see kupli all kaua aega nurgast nurka veerenud mõte reaalsuseks- tõin ühest "depressiivsest Eesti väikelinnast" (õigemini väikseimast linnast) omale pealkirjas mainitet apastraadi.

Tegu pole muidugimõista uueväärilise autoga: hodomeeter näitab numbreid juba üle 200 000-de, rattalaagrid vajavad vahetamist(võib-olla lisandub neile veel mõni jupstükk, mis pole samuti välistatud), kerel on siin-seal roostekoldeid, esitiivad tuleb uued osta, olmemõlgid likvideerida ja terve auto üleni ära värvida, aga selle raha eest, mis ma maksin, on autot küll ja pealegi. Nii et ma ei virise.

Kusjuures nendest käidud ja vaadatud autodest(koos nüüdseks olemasolevaga vaatasin neid üle tükki viis), oli see konkreetne apastraat ainuke, mis igatepidi sobendas. Salong oli puhas, auto oli pestud, tal on kehtiv ülevaatus ja kindlustus ning vähemtähtis pole ka fakt, et enamus hooldustöid on kas vanasse mapkasse või tehnohooldevihikusse üles märgitud. Nii et nüüd on asjast mingi ülevaade olemas, mis tööd tehtud ja mis vajaks tegemist.

Eelnenud sõidukid, mida vaatamas käisin, ei tekitanud sellist "vat see on minu auto"-tüüpi reaktsiooni. Igaühel oli mingi "viga man": Ühel polnud ülevaatust, teisel polnud kindlustust, kolmandal polnud kumbagi ja neljas oli lihtsalt s....ne. Nii seest kui väljast: Auto oli korraliku mudamaadluse läbinud ja salongis lainetas Piusa karjäär, millele sekundeerisid jäätise- ja kommipaberid, tühjad kohvitopsid ja pabersalvrätid. Ja üksik kahvel vedeles ka kahe istme vahel, harud taeva poole.
No ei taha rahakott kuidagi taskust välja tulla sellise vaatepildi peale.

Pilte praegusest konkreetsest autost ja sellega seonduvate tööde protsessist ma mingi aeg kavatsen ka teha, sest et kuna see jääb mul nn. igapäevasõidukiks, siis ma püüan oma rahakoti, mõistuse ja oskuste piires temast teha lõpuks ikka sellise auto, mis liiguks ilma probleemideta punktist A punkti B ning võiks samas ka viisakas välja näha.
Eks näis, kuidas temaga seonduvad toimetused kulgema hakkavad.

P.S. Ja ei saa mainimata jätta, et see nn. vana "viiepütane ridaviis" teeb vajaduse korral ikka päris head urinat ja tänapäevastele liisingplastmassautodele jalgu ei jää- pigem vastupidi :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 14.09.16 19:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TartuAudi
hodomeeter näitab numbreid juba üle 200 000-de

Näit ja tegelik läbisõit muidugi enamasti kokku ei lange, on neid keritud väiksemaks tihti nii Eestisse tuues kui hiljem edasi müües. Mul sama mootoriga 100, aga registreerimistunnistuse järgi 1996. a ja läbisõit vähemalt 315 000 (1 kerimine on teada), sellest minu käes sõitnud 105 000. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 14.09.16 19:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: 100
Tsitaat:

Näit ja tegelik läbisõit muidugi enamasti kokku ei lange, on neid keritud väiksemaks tihti nii Eestisse tuues kui hiljem edasi müües. Mul sama mootoriga 100, aga registreerimistunnistuse järgi 1996. a ja läbisõit vähemalt 315 000 (1 kerimine on teada), sellest minu käes sõitnud 105 000. :)

Ega ma ei välistagi, et tal võib läbisõit olla kui mitte kordi, siis mingil määral suurem küll. Igatahes see vanahärra, kes mulle auto müüs, ütles et tema pole hodomeetrit kordagi näppinud(nii vanal masinal kaotab see ketramine mõtte) ja ta kahtleb, kas seda ka selle auto eelmine omanik, kes Eestis selle auto ostis, tegi.

Kusjuures huvitav fakt oli teh. passi uurides enne enda nimele vormistamist see, et auto on väljalaskeaastaga 1992, aga Eestis on esmane arvele võtmine toimunud 2004. Nii et 12 aastat on see masin "kühveldanud" kusagil Euroliidu riigis ringi uhada.

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.09.16 20:06 Tsiteeri

VIN koodi järgi võib olla võimalik tuvastada, kas peale Eestis arvele võtmist on keritud (kuigi üldiselt ei keri auto lihtomanikud, vaid edasimüüjad). Samuti näeb millisest riigist on Eestisse toodud. 2004 Eestisse saabumisel pole midagi imelikku, on neid toodud nii enne kui pärast 2004. a.:)

AndresL
huviline

Registreerunud 30.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 2.5TDI 132kw. Quattro 2003

postitati 15.09.16 04:08 Tsiteeri

Kuidas kindlustuse puudumine ostul määravaks saab? Liikluskindlustus tuleb nagunii kohe ise teha kui auto umbervormistada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 15.09.16 06:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AndresL
Kuidas kindlustuse puudumine ostul määravaks saab? Liikluskindlustus tuleb nagunii kohe ise teha kui auto umbervormistada.

Ega ta polegi teab mis megamäärav asi, aga vähemalt minus tekitab selline automüügikuulutus suuremat tähelepanu, kus on dokumentatsioon korras ja VIN-kood avalik.
"Millegipärast" aga osad automüüjad kipuvad selle viimase asja nii-öelda "ära unustama"- ju siis on põhjust :)

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 21.09.16 07:56 Tsiteeri

Nädalajagu päevi on möödas ja nüüd on saadud seda apastraati natuke rohkem tundma õppida.
Esisild, mis oli veidi "metsa poole", sai paika ning korralikud papud kõikidele ratastele. Läksid M+S-id. Ma ei viitsi neid naelu kruvikaga rehvidest enam välja kangutada.

Mootori tühikäik hakkas vahepeal kõikuma: 1000, 1100, 1000, 1100. Siis mingi moment jäi järgi ja nüüd on tühikäigupöörded 900 peal.(Enne seda suvatseb kohe peale käivitamist välja surra. Kui natuke gaasiga mängida, siis jääb mootor tööle.)
Konsulteerisin sel teemal ühe tuttava lukksepaga, kes ütles et seal võib neid potentsiaalseid veakohti olla mitu. Et enne midagi targemat teada ei saa, kui läppari lööb juhtmega armatuuri külge ja hakkab veateateid otsima. Tühikäigupöörete mootor(andur ?) väntvõlli pöörete andur(?), sisse- või väljalaskekollektori tihend lekib, tõmbab õhku vahele ja õhulugeja läheb lolliks(?)- variante igasuguseid.

Eks homne päev toob selgust, kui apastraat töökotta tõstukile "kükitama" läheb. Siis vaatab/raputab/uurib-puurib pealt ja alt läbi ja üle, koostab nimekirja, mis juppe vaja osta ja siis ma saan hakata "Forsile" rämedat käivet tegema :)

P.S. Ma üritan ikka ise ka otsida, aga juhul kui keegi siinse teema lugejatest teab kedagi, kes teab omakorda kedagi, kellel oleks pakkuda seda keskmist, tagaluugi numbri ümber käivat reflektorpaneeli, siis võiks mulle postkasti teada anda.
Ja kui see paneel väga padupleekinud või mõrasid täis poleks, siis seda parem. Natuke pleekinud paneelipinda autolakiga üle lakkida saab alati.

Forsist ma pole veel uurinud, aga üks teine keredetailide kaupluse müüja ütles, et neid reflektorpaneele enam ei tehtagi- tootmine on lõpetatud. Aga ehk "imbub" mõni otsitav kõnealune kusagilt lagedale.

QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 21.09.16 08:59 Tsiteeri

See lukksepp saab suure pettumuse osaliseks, kuna seal ei ole läppariga mitte miskit teha.
Vana hea led, multimeeter, rõhukellad ja strobo on ainsad mis sind aitavad. Samuti oleks vaja selgeks teha kogu KE-Jetronicu tööpõhimõte ning kuidas, mis järjekorras ja mis temperatuuridel ja pööretel asju PEAB tegema.

Jõudu!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 21.09.16 11:09 Tsiteeri

Iseenesest võib ju läppariga kasutada näiteks USB ostsilloskoopi ja siis justkui arvutiga vigu otsida, ilmselt neid vilkuvaid veakoode saaks ka niimoodi lugeda.:D

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 21.09.16 12:01 Tsiteeri

No vat ma ei tea siis, kas ta, (s.t. lukksepp) paneb neti- või mälupulga auto ajule külge ning käib läpakaga ümber auto ja otsib veakoode, või hakkab garaažipõrandal pisuhända/kratti meisterdama, kes tal need vead tuvastaks ja ära remondiks. Eks näis, mis saab.

audicabrio
huviline

Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800

postitati 21.09.16 17:08 Tsiteeri

Kui oled Tartu inimene siis suundu riia (24) hoovi ning leia sealt mees nimega Ain. Tema oskab eelnimetatud asjadega diagnostikat teha. Mujalt üldjuhul öeldakse et nagunii pritsepea pekkis jne jne.

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 21.09.16 18:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audicabrio
Kui oled Tartu inimene siis suundu riia (24) hoovi ning leia sealt mees nimega Ain. Tema oskab eelnimetatud asjadega diagnostikat teha. Mujalt üldjuhul öeldakse et nagunii pritsepea pekkis jne jne.

Selge. Tänan info eest. Aadressi ma tean ja eks ma siis püüan ta sealt üles leida.

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 22.09.16 16:44 Tsiteeri

Nonii. Tänase päeva saaks mingis mõttes kordaläinuks lugeda: "Forssi" sai külastatud ning sealt posla-maslad, mootoritihendid jms. mant võetud ning Milbaumist sain ka uste alumiste servade tihendid kätte. On sarnased küll, võrreldes olemasolevatega. Ses mõttes et profiil on sama. Auto küljes olevad nässid ei saa kuidagi nende uute tasemeni.
Aga külge lähevad nad siis koos uute tulede ja igasuguste muude liistudega alles peale keretööde lõppu.

Lukksepa juures sai ka käidud. Ta seal natuke midagi uuris mootori juures, ning ütles et pane mootor tööle. Asi tiksus tühikäigul nagu ennegi. "Sureta välja", kõlas järgmiseks. Siis "tõmbas-kuskilt-mingit-ma-ei-tea-mis-pistikut" ja käskis uuesti mootori tööle panna. Siis hakkasid tühikäigupöörded kõikuma nagu üksvahegi, 1000-1100 vahel. Pani pistiku uuesti tagasi ja ütles "mhmh."
Et kõigepealt tuleks enne andurite vahetust plokk puhtaks pesta, et miskit aimu saaks, kus mingi jupstükk on. Ega suht rokane ja õline oli ta küll- ma mõtlen siis mootor, mitte lukksepp.
Aga kogu see töö on millalgi-kunagi järgmine nädal vms.

Öeldi et siin pääseb "ehk" veel suht mõistlike kulutustega, aga kästi mootori- ja käigukastipatjade jaoks hakata pappi koguma. Mootorit kõigutades loksus terve autokere. "Asi" istub juba suht konstantselt vastu keret kogu oma raskusega ja eks ilmselt see "vibra", mis tühikäigul autokeresse tekib, olegi põhjustet vanadest mootoripatjadest.

Nii et eks siis järgmine nädal võib-olla saab siia jälle midagi kirja panna.

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 26.09.16 19:30 Tsiteeri

Täna oli üks huvitav situatsioon- helistas Audi eelmine omanik ja tundis huvi, et kuidas mul vahepeal selle autoga läinud on.
Kuna tegu on vanema mehega (66 a.), kes pole internetis igapäevane külaline ja ilmselt ta pole ka kursis siin kajastatavatest toimetustest, siis ma "laulsin oma laulu" talle lühidalt telefoni edasi. Et mis on autoga juba tehtud, mis jupid ostetud, mida veel on juurde osta vaja, mis töid veel lähiajal vaja teha ja mis tööd jäävad lähitulevikku.
Seepeale oli telefonis natuke aega vaikus ning siis öeldi et "kurat, mul ikka natuke kripeldab et ma ta(s.t. Audi) maha müüsin".

Ma siis käisin idee välja, et aga kui auto saab kunagi tip-top korda (mootor, veermik ja keretööd), siis mul pole kahju ja üle mõistuse raske tulla sinna väikelinna ja teha Audile nii-öelda kohalik presentatsioon, et mis tast siis lõpuks sai.
Seepeale kostis telefonis eelmine omanik, et ma ei tea, kas mu süda seda vaatepilti üle elab :)
Millepeale mina omakorda ütlesin, et ega siis see vaatepilt autost valmiskujul nüüd nii jube ka olema ei saa :)

See nädal igatahes ei toimu Audi kallal konkreetselt midagi, kuna üks suuremamahuline töö "potsatas" töötuppa ja nüüd meil tuleb plekksepaga kahepeale see lömmis küljega kaubabuss kuidagi tänavakõlbulikuks "arstida".

P.S. Täna "kukkus lagi kaela". Õnneks pagasiruumipoolsesse ossa, mitte lausa vaatevälja ette või suisa pähe. Siis oleks küll tunne olnud, nagu mingi telgiga sõidaks ringi.
Ma tean, et see pidi nende universaalide tüüphäda olema, et laepolster tuleb mingi hetk liimist lahti ja jääb "kotti".
Et kui mingit lihtsamat varianti pole, siis mul ei jää muud üle, kui enne keretööde kallale asumist ta ettevaatlikult püüda küljest ära võtta, servad lahti harutada ning uuesti selle lae plastkatte külge tagasi liimida.

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.16 21:25 Tsiteeri

Selle mõne nädala jooksul pole midagi erilist toimunud, välja arvatud too õhtu/öö, kui väljas "torm" oli(tsiteerides klassikuid filmist "Mehed ei nuta":"Kus see torm teil on ?")- maakeeli:"lihtsalt väga kõva tuul"- ja maja ees asuvalt kastanipuult oli üks käsivarre jämedune ja u. 2 meetrine oks auto katusele kukkunud. Kahjuks või õnneks peale kriimude rohkem defekte polnud.
Nii et nagu lukksepp tookord ütles et "see oli veel see aeg, kui autosid tehti rauast ja mehed olid heterod".

Aga muidu ta toimetab mul häste. Jätkuvalt "provotseerin" oma viiepütasega linnas linnamaastureid kiiremale tempole(teadupärast on asulasisene maksimumkiirus 50 km/h, mitte 20 või 40) ja viib mu ilma probleemideta punktist A punkti B.
Ehk siis teisisõnu- õigustab igati talle "peale pandud" lootuseid/eelduseid :)

P.S. Mingid üldvaates pildid autost on ka juba tehtud, aga kuna see läppari jaoks vajalik ühendusjuhe on kusagil nn. kadunud asjade nimekirjas, siis läheb asja avaliku presentatsioonini veel KST kui kaua.
Aga ehk mitte eriti kaua :)

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 24.10.16 08:51 Tsiteeri

Vaatasin, et kuna siin nende "optsioonide" näitamine on suht levinud nähtus, siis ajaviiteks lasin "Interneti-Igoril" enda Audi andmed ka välja trükkida.
Igor kirjutas mulle nii:

X0A = National sales program Germany
B0A = Component parts set without country-specific design requirement
C0H = Steel wheels 6J x 15
G0C = 5-speed manual transmission
H3E = Tires 195/65 R15 V (black)
J0J = Battery 300 A (63 Ah)
M8C = 5-cylinder gasoline engine 2.3 L/98 kW electronic fuel injection, contr. cat base engine is T5V
G1A = 6-speed automatic transmission
3U2 = Sliding trunk cover
1AC = Anti-lock brake system (ABS)
1G2 = Steel spare wheel with original equipment tires
2PG = Steering wheel
1N1 = Power steering
3AF = Right exterior mirror: convex, electrically adjustable and heated
3BE = Left exterior mirror: flat, electrically adjustable and heated
T5V = 5-cylinder gasoline engine 2.3 L unit 054.4
3S2 = Black roof rails
4UC = Air bag for driver
0G1 = Gearshift lever
8AC = Radio "beta"
8GD = Alternator 90A
8FA = Without second battery
8RE = 4 speakers (passive)
1KD = Disc brakes, rear
1LA = Disc brakes, front
3FD = Electric sliding/pop-up sunroof
3YB = Door pockets, front
1BA = Standard suspension/shock absorption

Pika mula lühike kokkuvõte: Tänapäevases mõistes nii "plank" masin, kui olla saab :)
Aga mõnes mõttes on sellel "aiaplangul" ka oma positiivne külg- mida vähem neid igast "isemõtlevaid" tilu-lilusid ja jupstükke küljes, seda parem.
"Tollel ajal" tehti autosid ikka juhtide jaoks, mitte vastupidi :P

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.16 08:55 Tsiteeri

Vahepeal toimunust niipalju, et kui mitte arvestada ükskord sõidu ajal autost plagama pannud voolu(aga ta tuli kohe tagasi) ja teise asjana leidis vasakusse tagarattasse endale koha mingi autoratta küljest ära lennanud 25-grammine tasakaalustusraskus(mida ma u. 15 minutit kruvikeerajate ja näpitsatega rehvi seest välja koukisin), mille tagajärjel rehv saluudiga siit ilmast lahkus, siis pole midagi erilist autoga seoses juhtunud :)
"Rehvilõhkujast" sai fotosüüdistus ka tehtud ja ta asitõendina säilitatud. Ehk keegi tunnistab omaks :)

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.16 09:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: 100
Tsitaat:

Ma spetsiaalselt selle postituse tõttu(hing ei andnud muidu rahu) uurisin Maanteeameti kodulehelt, sõidukite taustakontrollist järgi, et kuidas selle läbisõiduga siis ikkagi on. Läksid vastavatesse lahtritesse reg. number ja VIN kood sisse ja vastuseks sain sellise asja: "Ülevaatus kehtiv, kindlustus kehtiv. Viimane ülevaatus 10.08. 2016. Läbisõit 218 342 km."

Hetkeseisuga näitab hodokas 221 000(millegagi). Nii et vist ikkagi on asi õige :)

stihl
huviline

Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II

postitati 05.11.16 11:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Nii et vist ikkagi on asi õige :)

No Saksa MNT lehelt Sa seda asja ju uurida ei saanud, sest sellist asja polnud tol ajal olemas.
Siit saad ainult järelduse teha, et Eestis pole keritud, ei muud. Mis Saksas tema liisingu lõppedes toimus (aastatel 1995-96), saad mingit aimu ainult hooldusraamatust.

Kui see ON kaasas.
Kui pole või on "kadunud", siis on selge, et paarsada tkm on päriselus see auto rohkem sooritanud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.16 15:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: stihl
Tsitaat:
Nii et vist ikkagi on asi õige :)

No Saksa MNT lehelt Sa seda asja ju uurida ei saanud, sest sellist asja polnud tol ajal olemas.
Siit saad ainult järelduse teha, et Eestis pole keritud, ei muud. Mis Saksas tema liisingu lõppedes toimus (aastatel 1995-96), saad mingit aimu ainult hooldusraamatust.

Kui see ON kaasas.
Kui pole või on "kadunud", siis on selge, et paarsada tkm on päriselus see auto rohkem sooritanud.

Loogiline, et ma uurisingi seda spidokerimise asja Eesti, mitte Saksa Maanteeameti kodulehelt.

Ja hooldusraamatus on tal uuena ostust saadik kuni Eesti tegelenskiga ostu-müügi tehinguni kõik hooldusvälbad ja kilometraaž (pluss tehtud lisatööd) must-valgel kirjas.

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.16 20:38 Tsiteeri

Kaua see auto Eestis olnud on? Maanteeameti lehel näitab varasemate aastate kohta ka läbisõitu. Mu auto kohta on seal 1 kerimine näha, aga seda ei tea kas/kui palju Eestisse tuues on keritud, enamasti seda ikka tehti. On olemas ka võltsitud hooldusraamatuid. Kunagi kui autot otsisin, siis üks Audi 80 oma äratas ka kahtlust. Või oli see mingi muu dokument mitte hooldusraamat, igatahes eelmise omaniku nimi ja sünniaeg olid seal kirjas. Müüja jutu järgi oli auto Saksamaal algusest saadik ühe inimese käes olnud ja omanik oli juba väga vana, vist midagi 75 kanti. Niimoodi oli ka seal kirjas. "Hooldusraamatu" järgi oli ka näha, et pidevalt on olnud väga väike läbisõit. See olevat sellepärast, et see vana mees käis autoga põhiliselt pühapäeviti kirikus.:D Enne seda arvasin, et see pühapäeviti kirikus käimise teema autode müügi puhul on mingi nali, ei uskunud et mõni automüüja seda tegelikult ütleb.:D

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 07.11.16 12:08 Tsiteeri

Ma neid Saksas kirja pandud hoolduvälpasid ei viitsi siia trükkida. Liig pikale läheb see toimendamine.
See-eest võtsin maanteeameti kodulehe lahti, kirjutasin nüüd uuesti auto reg. nr-i ja vin koodi sisse ja vastuseks tuli selline jutt:

Toiming

14.09.2016 Omanikuvahetus
30.03.2016 Omanikuvahetus
28.03.2016 Ajutise kustutamise lõpetamine
18.03.2016 Ajutine registrist kustutamine
21.03.2011 Omanikuvahetus
21.04.2004 Registreerimine Eestis
28.10.2003 Registreerimiseelne nõuete kontroll

Sõiduk (AUDI 100 AVANT, 549TER) on osalenud kindlustusjuhtumis.
Teave kindlustusjuhtumi kohta on allolevas tabelis.

Aeg
08.01.2013
Koht
Tallinn, Harjumaa
Sõiduk: AUDI 100 AVANT, 1992
Vastutuse ulatus: 100%
Makstud sõidukikahju hüvitis: sõidukikahju ei hüvitatud
Sõiduk: TOYOTA COROLLA, 2002
Vastutuse ulatus: 0%
Makstud sõidukikahju hüvitis: sõidukikahju ei hüvitatud
Käsitlev kindlustusandja: If P&C Insurance AS

P.S. Ilmselt suruti see "avarii" omavastutuse summa sisse ning juhiuks on vist sellega seotud. Värvitoon on autost heledam.

Kuupäev Läbisõit Toiming Sisestaja Ülevaatusliik

10.08.2016, 218 342, Tehnoülevaatus, Rael AS (Raua tn), Korduv
01.08.2016, 218 144, Tehnoülevaatus, Rael AS (Raua tn), Korraline
13.08.2014, 204 101, Tehnoülevaatus, Tulika Autokeskuse OÜ, Korraline
28.11.2012, 195 988, Tehnoülevaatus, Tulika Autokeskuse OÜ, Korraline
05.11.2011, 189 145, Tehnoülevaatus, Tulika Autokeskuse OÜ, Korduv
03.11.2011, 189 136, Tehnoülevaatus, Tulika Autokeskuse OÜ, Korraline
26.11.2010, 182 986, Tehnoülevaatus, Siimusti Autoveod OÜ, Korraline
27.11.2009, 175 146, Tehnoülevaatus, Siimusti Autoveod AS, Korraline
27.11.2008, 167 937, Tehnoülevaatus, Siimusti Autoveod AS, Korraline
28.11.2007, 160 308, Tehnoülevaatus, Siimusti Autoveod AS, Korraline
25.11.2006, 152 010, Tehnoülevaatus, Eltas Auto OÜ, Korraline
28.11.2005, 143 000, Tehnoülevaatus, Eltas Auto OÜ, Korraline

P.S. Viimane märge hooldusvihikus oli hodomeetri näit ning juurde lisatud "mootoriõli ning piduriklotside vahetus."
Ilmselt pidurite pärast ta siis tookord saigi passi korduva märke. Aga nüüd on kuni järgmise aasta novembrini asi olemas.

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 07.02.17 01:18 Tsiteeri

Vaatasin, et viimasest sissekandest on saanud juba kolm kuud mööda.

Ega midagi ekstrahuvitavat kirjutada polegi. Iga päev kodu-töö-kodu(edasi-tagasi 40 km), sekka ka mõned "poeringid" linna peal.
Seni on ta mul veel (ptüi-ptüi-ptüi) ilma igasuguste komplikatsioonideta toimetanud. No ausalt. Tankimine on ainus "töö" olnud :)
Üldjoontes ainult "kalla ja talla". Üht koma teist olen talle. s.t. autole vahepeal "Forsist" juurde ka ostnud uute detailide näol.
Et niikui ilmad hakkavad soojemaks minema, siis ehk saab hakata mingit pudipadi ja kola välja vahetama(mis vahetamist tahavad saada).

Vahepeal mõtlesin, et lisaks olemasolevale võiks senikaua mõne teise samasuguse lisaks hankida. Muidu kui ükskord aeg sealmaal, siis on see "lendav sakslane" mul esiteks töötoas keretööde tõttu laiali võetud nagu "Muki stt" ja liikuda pole mitte millegagi ja teiseks ma ei sõltuks siis ka niiväga sellest maakonnaliini bussist, mis käib nagu kuuvarjutus.
Aga see teise Audi ost on veel nii toores idee, et las ta veel laagerdab mul veidi nurgas. "Aiga om selle kiire asjaga". Eks näis, mis sest autoostuplaanist saab.

Nii et kui enne pole põhjust siia midagi lisada, siis "kolme kuu pärast näeme uuesti" :D

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.17 21:57 Tsiteeri

"Mulle iziklikhuld thunndub, nii thunndub mulle iziklikult"(tsiteerides ühte Eino Baskini stseeni), et ma vist pean Audile suure kompressori ja kaubaveduri helisignaali peale panema. Et miks või ? Jutt järgmine:
Sõitsin täna mööda Karlova linnaosa ja ühel kõrvaltänaval jalutab sõiduteel mingi paarikümneaastane tädi. Kuna kiirus polnud mul suur(seal on nagunii piirkiirus 30), siis loksusin tädile vaikselt järgi ja arvasin et küll ta automootori häält kuuldes eest astub.
Aga ei midagi ! Tädi jätkas oma konstantset kulgemist ja mina sabas loksumas.
Algul tuuritasin gaasipedaaliga(ei tahtnud kohe "pasundama" hakata", et ehk proua või preili ärkab üles ja astub kõrvale.
No ikka mitte midagi ! Andsin siis natukese pikema törtsu helisignaali(ise muidugi olude sunnil 5 km/h sabas venides).
Sama hästi oleks ma võinud seda pasunat tuututada omaette kusagil mahajäetud karjääris. Tädi oli kas paralleeluniversumis või laksu all või veel kolmas variant. Igatahes maised asjad teda tol hetkel ei huvitanud. Mööda ka ei saanud sõita, kuna see "mullielanik" jalutas keset kitsast tänavat ning kahele poole olid autod pargitud.
Siis otsustasin "kuulipilduja meetodi" kasuks- mitu signaalitörtsu järjest. See tädile mõjus. Pead ei pööranud ta ei vasemale ega paremale poole, aga võttis nii-öelda hõljudes suuna kõnniteele.
Kui ma temaga kõrvuti sattusin, siis oli mul kohe pilt selge, miks see paarikümneaastane tudengitädi irreaalselt käitus: Klapid kõrvas ja ise ninapidi telefonis. Ei näe- ei kuule, mis ümberringi toimub.

Ja niiviisi autodele ette satutaksegi. Ja pärast jälle autojuht süüdi, et miks inimese alla ajasid jne.

TartuAudi
huviline

Registreerunud 14.09.16
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.17 20:54 Tsiteeri

Kevadega kaasnevad, nagu ikka, aiatööd. Täna tuli siis Audil hakata "veduriks" ning aianurgast kellegi poolt vedelema jäetud, x-ajast vana mööbel, ehituspraht jms. saast(ei olnud minu poolt tekitatud) vedada linnast välja, ühele jaanitule lõkkeplatsile. Edasi-tagasi 100 km. Lähemal ühtegi tuttavat ei elanud, kelle juurde oleks selle sodilasu saanud põletamise jaoks maha panna.

Noh.... Ütleme nii, et sai täitsa edukalt hakkama selle topeltkõrge portedega käru vedamisega.
Ma ise mõtlesin küll, et ei tea, kas ta hakkab mul väga hullult "kosmost vahtima", kuna haagis oli suht tummiselt seda sodi täis laotud ja käru rehvid hakkasid juba nii-öelda "pontšikuteks" muutuma. "300-400 kilu" oli kindlasti kärul peal.
Aga ei olnud Audil häda midagi. Rool oli natuke kergem ja mõnest laugemast maanteemäest üles rühkides hakkas veidi valjemalt urisema, aga ära see kaks kärutäit s....a ta mul vedas.

Järgmine nädal siis on ilmselt sama teema tulekul. Veduriks olemise koha pealt.
Tahaks loota, et ta mul(ptüi-ptüi-ptüi) mingit vimkat sisse ei viska. Tänane tööpäev möödus edukalt. Aga eks näis.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 54.0% - SQL: 46.0%]