workout
huviline
Registreerunud 19.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2.8 Q 142kw C4 at
|
|
postitati 26.04.05 07:01
|
|
|
Laiemad rehvid ja pikirööpad
Panin üleeile esmakordselt alla 17" 215/45 rehvid. Sõitsin rehvipunktist siis sõpruse puiesteele, kus teatavasti on sellised korralikud kartulivaod
sisse sõidetud ning oli tükk tegemist, et autot otse teel hoida. St masin kiskus ühele ja teisele poole, rooli tuli kahe käega hoida, jne.
Küsimused, et
- kas sellega harjub ära?
- kas 17" S4 velgedele saab ja on mõtet 215st kitsamaid rehve ka panna?
- kuidas selline "kiskumine" veermikule mõjub?
- on kogemustega sõitjatel soovitusi, mida teha? vältida rööpas teid või vahetada 17" väiksemate velgede ja rehvide vastu? või oodata kohaliku
omavalitsuse valimisi, et ehk siis tehakse mõned hullemad tänavad jälle korda?
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
|
postitati 26.04.05 07:13
|
|
|
Kui mul S4 oli siis ostsin alla 235/45 -17 veljed/rehvid ning olin Tallinna tänavatel sama probleemi ees. Ühe suve kannatasin ära aga rohkem ei
viitsinud ja järgmised kolm suve kasutasin juba 215/60-15 mõõdus rattaid ja see oli täielik puhkus(kuigi juhitavus oli uimasem), sai lausa ühe käega
roolist kinni hoida . Aga miks sul 215 -se laiusega kõvasti juhib on
arusaamatu - võibolla on sul offset (ET) vale st. rattad jube laiali viidud.
|
|
|
|
Speiss
huviline
Registreerunud 18.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Ford
|
|
postitati 26.04.05 07:18
|
|
|
ees 205 taga 215 ja samuti tore uisutada mööda tänavaid, samas peale talverehvi vahetamist (195) oli algul imelik, nüüd juba harjunud.
Miski teevana just lubas, et aastaks 2016 on eesti teed muu maailmaga võrdsed. Head ootamist
|
|
|
|
raivo
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.04.05 07:21
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: samru
Aga miks sul 215 -se laiusega kõvasti juhib on arusaamatu - võibolla on sul offset (ET) vale st. rattad jube laiali viidud. |
Või on rehvid väga kulunud või on väga jäiga seguga rehvid või tahab esisild korrastamist.
Kummilt peaks leidma miskise indeksi, mis näitab rehvisegu kõvadust.
Näiteks samade mõõtmetega talverehv ei otsi kindlasti nii palju teed, kuna rehvi sein on oluliselt pehmem ning "vetrub?" läbi ja on elastsem.
|
|
|
|
janza
huviline
Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6
|
|
postitati 26.04.05 07:40
|
|
|
endal all 235/45/r17 ja harjub ära küll selle kiskumisega sõidan pea iga päev sõpakat ja seal kisub ikka meeletult . ex vahepeal läheb närv mustaks
aga selle eest on linnast väljas lust sõita 
|
|
|
|
eroz
huviline
Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.04.05 07:40
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Speiss
Miski teevana just lubas, et aastaks 2016 on eesti teed muu maailmaga võrdsed. Head ootamist |
oh...ainult 11a veel autot lõhkuda
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 26.04.05 08:35
|
|
|
A miks selliseid ülimadalaid ja laiu rehve üldse vabatahtlikult autule alla toppida? Selleks, et oleks mille pärast viriseda?
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
|
postitati 26.04.05 08:37
|
|
|
See kiskumine roobastes on võrdselt tingitud rehvi laiusest, rehvi kulumisastmest ja veermiku konditsioonist. Näiteks meil S6'l olid all uued
235/45-17 GT Radial Champiro'd (tänavarehvid) ja ei kiskunud üldse. Talvel olid all 225/45-17 Nokian HKPL2 naelad ja ei kiskunud kah üldse. Praegu on
all 235/40-18 Pirelli P-Zero'd (performance rehv) ja kisub märgatavalt rohkem (kuigi kahe käega rooli küll hoidma ei pea), aga olen kindel, et asi on
kinni rehvi jäikuses ning ka kulumisastmes.
C4 A6 Quattro on nii raske auto, et 215 rehviga ei tohiks ta küll eriti kiskuda, eeldusel, et rehvimuster ikka adekvaatne on. 1200kg auto puhul 215
rehviga (Kuubik) rooli rapsimine on arusaadav, aga 1700kg autol peab midagi valesti olema. Bolero velg on 8" lai, seega on 215/45 rehv juba
tegelikult liiga kitsas selle jaoks, nii et 205 paigalduseks peaksid selle juba vähemalt 55'se profiiliga panema, muidu jääb jubedalt venitama.
Iseenesest mahub 205/55-17 C4 koobastesse ära küll, aga esmalt soovitaksin ikkagi veermik üle kontrollida ja sillaregullis käia...
|
|
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 26.04.05 09:14
|
|
|
Mul on hetkel all samad S4/S6 orig. 8x17" ET35 Bolero veljed 225/45 R17 GoodYear Eagle F1 rehvidega ja kuigi veermik on korras, kisub ikka sõpakal
sõites omajagu. Üritan seal alati kõrgemate servade peal sõida, siis saab hakkama küll.
Talvel olid mul orig. mõõdus 195/65 R15 suht uued naelad, nendega oli lausa lust sõita, pehme ja mõnus. Kevadel said korraks alla pandud Speedline'i 7x16" ET45 veljed 205/55 lamellidega, tundus küll juba
jäigem, kuid oli ka veel suht talutav. Nüüd on siis 17" ja teemüra on originaalmõõduga võrreldes suht talumatu ning sõidumugavus olematu, kuid noh,
ilu pidi ohvreid nõudma. 
215/45 R17 on läbimõõdult tegelikult originaalist väiksem, 225/45 ja 205/50 on suht originaalilähedased. Mul ongi plaanis nüüd 205/50 ära proovida,
kuid seda mõõtu liigub pruugituna vist väga vähe. Ühe paari päris kobedaid Continental'e oleks turult saanud, aga tervet jooksu neil pakkuda polnud.
Oma kogemuste järgi järgivad pikitriipudega rehvid V-kujulisest mustrist
paremini teed, mis rehvid sul sinna alla said?
|
|
|
|
workout
huviline
Registreerunud 19.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.04.05 09:22
|
|
|
revalis tehti veermiku kontroll ning eest-tagant said puksid ning eest amordid, vedrud, kettad ja klotsid vahetatud, samuti sildasid reguleeritud.
lisaks veel kasti ja difri simmerid. talvekummiga seisis masin kenasti teel.
kuid jah, kummid on suht viimase vindini kulunud ning kuna eelmine omanik venitas tagumise regul.varda vahetamisega, siis on ühelt poolt tagant kummi
ka söönud. eks siis võtan kummivahetuse ette ning siis vaatab edasi.
aga kuskohast rehvi jäikuse kohta rohkem infot saaks ja mida siis nö tavapärasel sõidul kasutada kannataks? sõidud linn-maantee enamvähem pooleks ning
üle 140 (sedagi möödasõidul) eriti ei harrasta.
vastuseks, et alla panin need veljed-rehvid seetõttu, et just sellised mulle kaasa anti.
|
|
|
|
margus
huviline
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.04.05 09:47
|
|
|
Kusjuures ma pakuks välja variandi, et meeletult ei tohiks küll kiskuda laia rehviga. A90-l olid ka laiad ja madalad rehvid all ja mitte kusagil ei
kiskunud asi! Kui puksid vieid läbi kulusid, sis oli tõesti tunda kiskumist ja järjest rohkem. Tegin silla korda ja peale sillaregulli asi oli
hullemgi veel kui enne! Regulaarimisvennike ütles, et laia rehviga ongi normaalne ja tema paika asja ei saanud! Selle peale läksin ise pukki ja
reguleerisin silla paika ja kuni müügigi ei olnud ühtegi kiskumist ei Tartus ega Tln-s! Või olen ma lihtsalt imelik kui nii tundus 
Margus
|
|
|
|
|
|
workout
huviline
Registreerunud 19.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.04.05 07:05
|
|
|
mõned päevad nüüd 17"/215/45ga sõites hakkan juba ära harjuma, kahe käega rooli hoidma ei pea, kuid rööbastes kisub ikka ja masin on üsna jäik.
gaasiamordid kah all.
aga käisin eile mooni tn rehve vaatamas ja pakuti 17" 225/50 pirelli'sid mustriga 5mm hinnaga 1200.- jooks. samas oli seal suht suur valik
igasuguseid rehve, sh ka ntx 18" 285/35.
lähen panen täna siis alla.
|
|
|
|