jarmzolen
huviline
Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.10.15 15:23
|
|
|
Lisakaugtulede paigaldus A4 B5'le
Mõtlesin, et enne kui hakkan autole tulesid külge pookima, uurin igaksjuhuks üle:
Hetkel ei saa aru sellest, et kas praegu lubatud maksimum ref. arv on 75 või 100?
Sammuti kas lisakaugtulede paigaldusel on ka mingid kindlad mõõdud, mida järgima peab?(lisatulede omavaheline kaugus, kaugus sõiduki äärest vms)
Ning kui tulede kogu ref. arv jääb hetkel lubatu piiresse, siis ei pea panema lisatuledele eraldi märgutulega lülitit?
Hetkel lugedes auto24 foorumis lisatulesid puudutavaid teemasid jääb mulje, et ref. arv on nüüdsest 100 ja et kui kogu valgustugevus 100't ei ületa,
siis ei pea
panema eraldi märgutulega lülitit? St, et võib ühendada läbi auto enda kaugtule lüliti ja märgutuleks jääb ka auto enda originaal.
Tehnonõuetega ise eriti kursis pole, niiet loodan, et küsimused väga lollid pole.
|
|
|
sir-mac
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 4,2 Avant
|
postitati 28.10.15 16:27
|
|
|
Kõige täpsemad andmed saad: sõiduki tehnojärelevalve eeskiri.
|
|
|
jarmzolen
huviline
Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.10.15 11:42
|
|
|
Kood 206. Lisakaugtuled
Nõue: 1) valgusava välisserv ei tohi asuda kaugemal auto kere välisgabariidist kui lähitule valgusava välisserv ja laterna ülaserv kõrgemal kui 4 m
teepinnast.
Tee siis lollile selgeks . Saan nagu aru, et lisatuled peavad enamvähem
samal joonel olema auto lähituledega? Nii ei kõla ka loogiliselt, kuna endal mul lähi ja kaugtuli asuvad mõlemad samas reflektoris.
Keegi seletaks lahti? 
|
|
|
sir-mac
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 4,2 Avant
|
postitati 29.10.15 17:07
|
|
|
Kui ma sellele asjale õieti pihta sain, siis ei tohi lisakaugtuli olla paigaldatud põhitulede välisgabariidist väljapoole ja mitte kõrgemale, kui 4m
maapinnast. Järelikult võid lisakaugtuled paigaldada kuhu iganes põhituledest sissepoole tingimusel, et need ei oleks esisillast tagapool ja kõrgemal
kui 4m. Viimane kehtib küll veokatele ja monster masinatele, sest ei ole veel kohanud elus sõiduautot, mis oleks kõrgem kui 4m.
Ei hakka täna helistama kodanikule TÜV-st, kui jääb ikka midagi väga arusaamatut, võin seda homme teha, sest see 206 p. 1 on tõega väga imelikult
sõnastatud (või olen ka täielik leo).
|
|
|
jarmzolen
huviline
Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.10.15 21:29
|
|
|
Mnja, nii kõlab loogiliselt küll igatahes.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 30.10.15 06:46
|
|
|
Minu B5'le on paigaldatud suured Hella lisatuled, kuna sõidan selle autoga palju just pimedal ajal ja enamasti valgustamata piirkondades. Tuled on
paigaldatud seaduslikult, ehk siis, originaalkaugtuled ja lisakaugtuled ei saa/tohi olla lülitatavad samaaegselt, sest vastasel juhul läheb
referentsnumber lõhki. Tulede paigaldamiseks B5 tüüpi masinal (kapott mis avaneb koos võrega) on numbrimärgi taha käiv "kõrvadega" alusplaat.
Kasutada tasub poest leitava plaadiga võrreldes tunduvalt paksemat plaati ja selliseid lisatulesid, mis ei ole liiga rasked või on laia (mitme
poldiga) kinnituskäpaga, et vältida nende vibreerimist, kuna tugivarda paigaldamine ei ole võimalik.
Juhtmestik nagu ma ütlesin, tuleb teha selline, et korraga saab põlema panna ainult kas lisatuled või originaal kaugtuled. Vähemalt facelift puhul see
on nii, sest facelift kaugtuled on juba max. referentsi peal. Selle jaoks paigaldasin armatuuri alla nupu, mille ühes asendis lülituvad lisakaugtuled
ja teises asendis originaalid. Lisaks said vahele pandud muidugi releed, sest lisakaugtuled on mul 2x100w ja originaal kaugtulede lüliti sellest
midagi head ei arvaks ilmselt.
|
|
|
|
jarmzolen
huviline
Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.15 07:26
|
|
|
Ise polnud ka rahul auto originaal tuledega, muidu eredus väga hea aga näitab suht hajutatult.(kasutan nightbreakereid).
Seepärast tahtsin lisasid mis näitaks suht punktina ette.
Ostsin kasutatult Hella FF75 komplekti,olgugi et ref. arv ainult 12.5, sellegi poolest on valgusvihu kaugus võrreldes ainult originaal tuledega nagu
öö ja päev. Hetkel 4 täistulega ei saa üldse aru kuidas ma originaalidega ennem sõidetud sain.
Kinnituskõrvad tegin numbrilaua taha ise ja lisatuledes kasutan mingeid philipsi xenon effect 4000k 55w pirne. Sain kaasa ka mingid noname 100w
pirnid, mõõtsin nende tegeliku võimsuse ära, ainult 67w ja valgus palju kollasem ka kui philipsil. Ilmselt mingi hiina crap.
http://www.upload.ee/image/5303806/20151031_093544.jpg
Auto näeb välja nüüd selline, tuled sel hetkel veel reguleerimata, seepärast veidi lääpas ees.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 02.11.15 09:18
|
|
|
Mul paistavad sellised välja siis. Seetõttu oli ka oluline panna tugevdatud kronstein jne, kuna tuled suured ja rasked.

|
|
|
|
|