Siin123
huviline
Registreerunud 28.06.15
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B7 Quattro 3.0 tdi s-line
|
postitati 26.10.15 18:15
|
|
|
kütusekulu arvesti
Tere
Autoks siis A4 B7 2005. 3.0 tdi. Kütusekulu arvesti on viimasel ajal segaseid numbreid näidanud.
Kohapeal seistes ei lähe numbrid nulli, vaid jäävad umbes 3.5 l/km. ja vahel õrnalt gaasi vajutades on 40.0 L/km.
Kütusekulu näitab näidikute keskel värvilise ekraani pealt.
|
|
|
Elxx
klubiliige
Registreerunud 11.04.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2.7TDi 140kw S-Line Quattro
|
postitati 26.10.15 19:02
|
|
|
Kas jutt on hetkelisest kulust või keskmisest? Kohapeal seistes tarbib ka auto kütust ja see ei peagi nulli minema
|
|
|
Lauri0112
klubiliige
Registreerunud 20.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: A5 S-line 3.0tdi
|
postitati 26.10.15 19:03
|
|
|
Nulli peaks minema siis kui käiguga pidurdada. Niisama seistes jah 2-4 sajale enamvähem.
Mul sama moodi. Ja see et gaasi andes 40 peale viskab on normaalne kui tuimalt pressida. Vist. Vähemalt minu loogika järgi. 
Lauri in Audi
|
|
|
|
Siin123
huviline
Registreerunud 28.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.15 19:07
|
|
|
Jutt on hetkelisest kütusekulust.
varem on ikkagi töötava mootoriga seistes kütusekulu 0.0 l/km.
40l/km peale võtab tõesti siis kui vajutad ja pöörded suhteliselt kõrgele lähevad, aga rahulikult startides peaks umbes 20-25l/km kohta olema.
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: A5 Q | A6 C8 Q
|
postitati 26.10.15 19:10
|
|
|
Kui sa nüüd liitrit tunnis seistes mõtled, siis minu tähelepanekud:
Kohapeal tiksudes tundub 3,5 liitrit tunnis palju nii P kui D re˛iimis. Mul on küll uuem mudel, kuid P re˛iimis seistes on kütusekulu umbes
0,9 ja peale liitrit ttunnis ning kui D re˛iimis ja kohapeal seista näiteks ristmikul või ummikus, siis seal on hetkeline kulu 1,6-2,3
liitrit sajale tunnis. Ise olen seda seostanud sellega, kas ta on tahma põletamise re˛iimil või mitte. Ma ei usu, et B7 puhul see kõrgem
peaks olema.
Manuaalkastiga on lihtne, kui seisad siis on vabakäigu kütusekulu ja kunagi omatud B7 3.0 tdi puhul sellist kulu küll ei näinud. Automaatkastiga on
nii öelda mineku valmis, takistad vedu piduriga ja siiski on see 3,5 palju.
Kui palju paak täis- paak tühjaks keskmine kütusekulu tuleb arvutuslikult ja mida kompuuter keskmiseks näitab? Igal juhul mõistlik oleks kaabel taha
visata ja vaadata mida pihustid jm näitab.
Kui aga liitrit sajale näitab, siis jah see muudkui tõuseb kohapeal seistes.
|
|
|
Siin123
huviline
Registreerunud 28.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.15 19:15
|
|
|
kompuuter keskmiseks näitab 7.8 l/km. mulle tundub, et see on normaalne. ise veel täpsemalt arvutanud ei ole.
Dpf on autol eemaldatud.
pihustite kontrolli läheb kohe, kuna masin ise vabal kulgemisel D-peal hakkavad pöörded kõikuma 1000-1100 kanti.
Võimalik, et seal ka see probleem äkki.
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 26.10.15 19:18
|
|
|
Täiesti tavaline asi vanematel audidel. Uuematel Liitrit tunnis, vanadel l/100km. Pealegi, miuke normaalne inimene üldse hetkekulu vaatab??? Täiesti
mõtetu näit. Foorumis selle kohta juttu korduvalt olnud. Võiks otsingut kasutada.
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
rs156
Suletud konto
Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.15 19:42
|
|
|
Minu arust on hetkekulu küll hea teada, kui sa pead pikemalt talvel kohapeal passima, suvaliseks näiteks.. Pealegi, on see teiste inimeste asi uurida,
miks keegi midagi üldse teeb? Tahab uurida hetkekulu, las uurib, mis see sinu/minu/teiste asi on.
|
|
|
Siin123
huviline
Registreerunud 28.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.15 20:20
|
|
|
Hetkekulust on üldpildis mul suht ükskõik, asi lihtsalt selles, et kui see midagi näitab, siis võiks see õigeid numbreid näidata 
|
|
|
Kert85
huviline
Registreerunud 30.12.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.15 20:39
|
|
|
Kõik väga õige. B7 ei näita l/h vaid ainult l/km ja seisma jäädes jääb sinna suvaline näit, mis ennem seiskumist veel ees oli.
Selle asja näitu võid arvestada ainult trassil kulgedes, siis ehk on miskit sellest sul lugeda.
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 03:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rs156
Minu arust on hetkekulu küll hea teada, kui sa pead pikemalt talvel kohapeal passima, suvaliseks näiteks.. Pealegi, on see teiste inimeste asi uurida,
miks keegi midagi üldse teeb? Tahab uurida hetkekulu, las uurib, mis see sinu/minu/teiste asi on. | Kuidas kurat see hea teada on,
kui ei näita õiget numbrit???
Life is tough.
|
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 07:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: real-illusion
Tsitaat: | Algselt postitas: rs156
miks keegi midagi üldse teeb? Tahab uurida hetkekulu, las uurib, mis see sinu/minu/teiste asi on. | Kuidas kurat see hea teada on,
kui ei näita õiget numbrit??? |
Ei saa su küsimuse püstitusest aru, 2 varianti:
Küsimus: Kuidas teada, et ei näita õiget numbrit hetkekulu? Vastus: Lihtne, kui auto juba piisavalt tark ja näitab liitreid tunnis, siis paari
liitrine vahe paneb kukalt kratsima.
Küsimus: Miks seda hea teada kui ei näita õiget hetkekulu? Vastus: Kui juba kukalt kratsima paneb, siis võiks mõelda äkki on kuskil liinis mingi viga,
et paar liitrit juurde lajatab ja saad võimalikult vara vea diagnoosida.
Ehk siis, mina pooldan ka varianti kui midagi käitub tavapäraselt erinevalt, siis võiks veidi ärevaks muutuda ja üle vaadata. Muidugi on tore sõita
kui tuled vilguvad/numbrid käivad kuidas jumal juhatab ja sellest mööda vaadata, kuid lõpptulemus ei pruugi kõige parem olla.
|
|
|
tyyp1234
huviline
Registreerunud 13.12.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 08:13
|
|
|
Minu c6 3.0 näitab samuti täitsa suvaliselt.See oleneb kuidagi sellest,et kuidas seisma jään Vahel 1l millegagi siis 6-7l millegagi Ei ole süvenenud eriti.Kõik mis sisse valad,selle ära võtab.Saaks kuidagi
sellest lahti 
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 08:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: corbe
Küsimus: Kuidas teada, et ei näita õiget numbrit hetkekulu? Vastus: Lihtne, kui auto juba piisavalt tark ja näitab liitreid tunnis, siis paari
Küsimus: Miks seda hea teada kui ei näita õiget hetkekulu? Vastus: Kui juba kukalt kratsima paneb, siis võiks mõelda äkki on kuskil liinis mingi viga,
Ehk siis, mina pooldan ka varianti kui midagi käitub tavapäraselt erinevalt, siis võiks veidi ärevaks muutuda ja üle vaadata. Muidugi on tore sõita
kui tuled vilguvad/numbrid käivad kuidas jumal juhatab ja sellest mööda vaadata, kuid lõpptulemus ei pruugi kõige parem olla. |
Siis tuleb lugema õppida. Kui auto näitab liitrit / 100 km, siis loodad sealt kohapeal seistes targemaks saada?
Saab vaadata loomulikult kaabliga neil, kui palju kütuse kulu on tunnis. Aga hetkel käis ikka jutt L/100km ja sellisel juhul on see hetkenäit täiesti
ebaoluline ja mõtetu. Võiks parem olematta olla. Tekitab aint pidevalt foorumi mingeid mõtetuid teemasi ja postitusi. Kes teada tahab, näeb kaabliga
nagunii paremini. Kui oskab.
Life is tough.
|
|
|
|
Gunnark
klubiliige
Registreerunud 27.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 08:50
|
|
|
kui tuled vilguvad/numbrid käivad kuidas jumal juhatab ja sellest mööda vaadata, kuid lõpptulemus ei pruugi kõige parem olla. |
Siis tuleb lugema õppida. Kui auto näitab liitrit / 100 km, siis loodad sealt kohapeal seistes targemaks saada?
Saab vaadata loomulikult kaabliga neil, kui palju kütuse kulu on tunnis. Aga hetkel käis ikka jutt L/100km ja sellisel juhul on see hetkenäit täiesti
ebaoluline ja mõtetu. Võiks parem olematta olla. Tekitab aint pidevalt foorumi mingeid mõtetuid teemasi ja postitusi. Kes teada tahab, näeb kaabliga
nagunii paremini. Kui oskab. |
Kohapeal seistes olgu see siis P või R,D asendis, peaks hekekulu näit muutuma L/tunnis.
Vahest kui igav, aitan 3G+(HN+) softi ja navi uuendusega - lisainfo privasõnumis.
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 08:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Gunnark
Kohapeal seistes olgu see siis P või R,D asendis, peaks hekekulu näit muutuma L/tunnis. |
Igal audil? Palju raha tahad vahele panna?
Life is tough.
|
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 08:56
|
|
|
nagunii paremini. Kui oskab. |
Enne kui soovitusi jagad ole hea ja loe ka ise mõttega mida ma kirjutasin. Igaks juhuks märksõnad ka millele mina tähelepanu juhtisin: liitrit
tunnis , kui auto piisavalt tark/ uuem.
|
|
|
Gunnark
klubiliige
Registreerunud 27.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 08:57
|
|
|
Kohapeal seistes olgu see siis P või R,D asendis, peaks hekekulu näit muutuma L/tunnis. |
Igal audil? Palju raha tahad vahele panna? |
Kas tõesti 2008 b8 tuli ajus "niisuur" muudatus hetkelise kulu kohapealt võrreldes 2007 B7-ga .
Vastus su küsimusele kas igal audil - ei tea!
Vahest kui igav, aitan 3G+(HN+) softi ja navi uuendusega - lisainfo privasõnumis.
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 09:03
|
|
|
Enne kui soovitusi jagad ole hea ja loe ka ise mõttega mida ma kirjutasin. Igaks juhuks märksõnad ka millele mina tähelepanu juhtisin: liitrit
tunnis , kui auto piisavalt tark/ uuem. |
Lugesin su teksti kindlasti hoolikamalt, kui sina minu oma. Ühtlasi ka seda, kellele vastasin.
Sinu postitus oli ju tegelikult täielik offtopic. KUNA b7 EI NÄITA L/H ! Ja EI OLE piisavalt TARK/ UUEM.
Life is tough.
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
|
|
stonestick
huviline
Registreerunud 08.07.15
Kasutaja on eemal
Auto: S3 8P
|
postitati 27.10.15 09:08
|
|
|
Kas tõesti 2008 b8 tuli ajus "niisuur" muudatus hetkelise kulu kohapealt võrreldes 2007 B7-ga .
Vastus su küsimusele kas igal audil - ei tea! |
Tarkvara parandatakse ju iga mudeliga. Samuti võiks võrrelda, kas b6 ja b7 tarkvara on "niisuure" vahega. 
Igatahes mis näitavad l/100 km on hetkenäit täiesti mõttetu. Ta näitab lihtsalt aiateibaid. Nagu teema algataja kirjutas. Õrnalt gaasi vajutades kohe
40L/100km. |
Ja miks see 40l/100km aiateibad peaks olema? 2 tonni kiirendamiseks kulubki rohkem kütust! See, et sinu jaoks mõttetu on, ei tähenda, et see
mitte kedagi teist kottida ei võiks 
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
|
|
Lauri0112
klubiliige
Registreerunud 20.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: A5 S-line 3.0tdi
|
postitati 27.10.15 19:12
|
|
|
Hetke kulu on hea selleks, et kui 80ga näiteks järvevanal kulgeda, siis ilus vaadata kuidas kulu 3,5. 
Lauri in Audi
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
|
|
Comic
huviline
Registreerunud 04.07.15
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Allroad 3,0 TDI (B8) 176 kw
|
postitati 27.10.15 19:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Lauri0112
Hetke kulu on hea selleks, et kui 80ga näiteks järvevanal kulgeda, siis ilus vaadata kuidas kulu 3,5. |
Seda küll a kasu vähe. Mina istusin täna parklas paar minutit ootasin
naist. Näitas 40L/100km. | B8 külma mootoriga
hetkekulu 1,3l/h ja keskmine 10l ´/100km
|
|
|