A1990
huviline
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.15 18:54
|
|
|
Välisriigi masina arvele võtmine ARKis
Sai Saksast auto ostetud ja siia toodud (paberid-asjad ok; 2012 aasta masin).
Küsimus selle kohta:
http://www.mnt.ee/index.php?id=10596
"01.01.2009 esmaregistreeritud ja uuemaid sõiduautosid ei saa registreerida samal päeval *, kui vajalikud dokumendid ei ole ette saadetud e-posti
aadressile eelkontroll[at]mnt.ee."
Kas saab registreerimiseelse ülevaatuse ja arvele võtmisega sama päev (või mõne tunniga) hakkama (kui see midagi loeb, siis plaan Mustamäe teenindusse
pöörduda)?
Või tuleb auto arvele võtmisega mitu päeva vaeva näha?
Ehk mõni targem teab rääkida, endal puudub välisriigi masina arvele võtmisega kogemus.
|
|
|
Dr.Rammstein
huviline
Registreerunud 09.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 c6 3.0 171kw universaal
|
postitati 12.09.15 18:58
|
|
|
Kui masin on uuem kui 2010 siis ark ei saa enne arvele võtta kui maksuamet on loa andnud. Maksuamet kontrollib, kus said raha, et auto osta ning kelle
käest ostsid. Isiklik kogemus 2012.a passatiga. Ark hoidis pabereid 2 nädalat enda käes ja kui sai helistatud ja uuritud, et kaugel asi on, siis alles
saatsid maksuametile. Kokku läks aega 1 kuu.
Mob: 58144911
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 12.09.15 19:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A1990
Sai Saksast auto ostetud ja siia toodud (paberid-asjad ok; 2012 aasta masin).
Küsimus selle kohta:
http://www.mnt.ee/index.php?id=10596
"01.01.2009 esmaregistreeritud ja uuemaid sõiduautosid ei saa registreerida samal päeval *, kui vajalikud dokumendid ei ole ette saadetud e-posti
aadressile eelkontroll[at]mnt.ee."
|
Selle triki taga on Maksu- ja Tolliamet. Kõik tehingud lähevad nende käest läbi, aega kuluda kuni 30 päeva. Eelmine nädal käisin kadalipu läbi . Niikui masin saksast Eestisse jõudis, läksin koos autoga Mustamäe ARK-sse,
vaadat autoi üle, tehti ostu-müügipaberitest koopiad ja saadeti EMTAsse.
Mulle tuli vastus EMTA-st paari tunniga, kuigi teadet kätte ma ei saanud märgitud kontaktandmete kaudu, nädal hiljem kirjutasin päriva meili,
mispeale tuli kõne, et teile saadeti sama päev, kui andsite dokumendid menetlusse, teade, et kõik ok - ootasin niisama ja teadmatuses nädala,
juhtub.
Uurisin pragraafi/lõiget, kus see seadus sees oleks, ei leidnud, ehksiis mingit alust selleks toiminguks EMTA poolt mina ei leidnud. Omavoli?
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
A1990
huviline
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.15 19:12
|
|
|
Tänud vastuste eest.
Ja vahet pole, kas oled eraisik või firma? Igal juhul uurivad-puurivad?
Ebanormaalne ju
Mul on lihtsalt huvi masin kiirelt arvele saada. Pole aega (veel vähem tahtmist) edasi tagasi ARKi vahet joosta.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 13.09.15 03:34
|
|
|
See ongi täielik terror riigi poolt, ise olen nädalaga korda saanud, mõni ootab kuu aega oma luba. Midagi ei põhjendata ega selgitata. Inimene samas
oma vara kasutada ei saa. Vara kasutust saab aga põhiseaduse järgi piirata ainult kohus....
PS. Kunagi arvasime, et saame vabaduse ning kapitalismi, saime aga tõelise "peenega" tehtud diktatuuri, kontrolli ja dressuuri. Palju õnne.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
sir-mac
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 4,2 Avant
|
postitati 13.09.15 05:45
|
|
|
Vaadake passist, mis riigi kodanikud oleme ja rohkem küsimusi ei peaks tekkima. Eks see maksuamet kahtlustab kõiki, et oleme siin riigis pätid ja
vargad ja maksudest kõrvalehiilijad. Tõega vääääga haiglane! Oled kogu oma teadliku elu võimaluse korral säästnud ja paljudest asjadest ehk loobunud
ning siis pead hakkama tõestama, kust raha auto ostmiseks said! Aga no kellelt siis ikka nõuda, kui mitte truualamlikult riigikodanikult, kes püüab
hoolsalt tasuda kõiksugu arved ja maksud ja trahvid(kui neid saab). Neile, kes ikka korralikult kõrvadele panevad (mitte 100 ega ka 1000 raha), ei
hakka tavaliselt hammas peale. Pärast silmad häbi täis, kui suudeta tõestada, et kodanik on skeemitanud ja pettusega tegelenud!
Aga see 30-ne päevane kontrolli õigus on olemas, ainult kus määruses või seaduses kirjas, ei tea. Sellele saab vastuse ARK-i infost.
Sellist EESTIT me ju tahtsimegi!
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 13.09.15 05:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sir-mac
Aga see 30-ne päevane kontrolli õigus on olemas, ainult kus määruses või seaduses kirjas, ei tea. Sellele saab vastuse ARK-i infost.
Sellist EESTIT me ju tahtsimegi! |
Seda seadust ei osanud mulle ARK öelda, ei ole siiani ka maanteeamet vastanud meilile, milles pärisin viidet võimalikule seadusele, ei osanud mulle
ka maksuamet öelda seadust, vassimine, kummaline.
Peaks masuametile esitama Eesti sisese treileriveoarve ja tasulise valvega parkla arve. Kui tehakse piirav seadus, tehku asi eraisikute jaokski
kiiremaks - vastav ametnik ARKi istuma, menetleb kiirkorras tehingud, kahtluste korral saab edasi menetleda.
Tõmban ühele pulgale selle järgmiselt; ostan eradisainerilt jalanõud summas 50 000eur, ostu-müügipaberid tuleb esitada maksuametisse, amet menetleb
kuni 30 päeva, olgugi, et õues on käre pakane ja see on minu ainuke jalanõupaar. Käin paljajalu? Minu omand krt, konfiskeerigu kohe autod, mis
Eestisse toodud, suurde parklasse kokku ja hakaku neid sealt väljaandma, kui menetlused tehtud. Milleks jooksutada jne auto omanikku?
Väga huvitav igatahes.
Sportlikust huvist tahaksin lugeda paragraafi-lõiget, kus see totrus kirjas on.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 13.09.15 06:56
|
|
|
Ma ei ole ise kõnealuse olukorraga kokku puutunud, aga ma arvan, et 30-päevase tähtaja antud situatsioonis annab maksukorralduse seaduse § 46 lg 7.
Tsitaat: |
§ 46. Maksuhalduri haldusaktid
(1) Maksuhaldur annab talle seadusega pandud ülesannete täitmiseks korraldusi, otsuseid ja muid haldusakte. Maksuhalduri haldusaktide andmisel,
muutmisel ja kehtetuks tunnistamisel juhindutakse haldusmenetluse seaduses sätestatust, kui käesolevas seaduses või maksuseaduses ei ole ette nähtud
teisiti.
(2) Haldusakti adressaadi õigusi piiravad ja talle kohustusi panevad haldusaktid peavad olema kirjalikud ning põhjendatud. Kirjalikud haldusaktid
toimetatakse kätte vastavalt käesoleva seaduse 4. peatükis sätestatule.
(3) Käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud haldusaktis peavad sisalduma:
1) maksuhalduri nimetus ja aadress;
2) haldusakti koostanud ametniku ees- ja perekonnanimi ning ametikoht;
3) haldusakti andmise kuupäev;
4) haldusakti adressaadi nimi ja aadress;
5) haldusakti andmise faktiline ja õiguslik alus;
6) haldusaktiga tehtav ettekirjutus või haldusakti andja otsustus;
7) haldusakti täitmise tähtaeg;
8) muud seadusega sätestatud andmed.
(4) Käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud haldusaktile peab olema lisatud viide haldusakti vaidlustamise võimaluste, tähtaja, korra ja koha ning
haldusakti täitmata jätmisega kaasnevate sanktsioonide ning muude tagajärgede, sealhulgas sunniraha või asendustäitmise kulude tasumise võimaliku
kohustuse kohta.
(5) Maksuhalduri haldusaktile kirjutab alla maksuhalduri juht, juhi asetäitja või juhi poolt volitatud ametnik. Elektroonilisele haldusaktile
kirjutatakse alla käesoleva seaduse § 451 alusel valdkonna eest vastutava ministri määrusega kehtestatud viisil.
[RT I, 07.06.2013, 1 - jõust. 01.07.2013]
(6) Volitatud isiku poolt allakirjutamise korral märgitakse allkirja juurde allkirjastamisõigust andva dokumendi number ja kuupäev ning koht, kus on
nimetatud dokumendiga võimalik tutvuda. Allkirjastamisõigust andvad dokumendid avaldatakse maksuhalduri veebilehel.
(7) Haldusakti andmise või toimingu sooritamise taotlus rahuldatakse või otsus taotluse rahuldamata jätmise kohta tehakse teatavaks 30 päeva jooksul
taotluse saamisest arvates, kui seadusega ei ole sätestatud teist tähtaega.
|
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.09.15 09:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Joel
Ma ei ole ise kõnealuse olukorraga kokku puutunud, aga ma arvan, et 30-päevase tähtaja antud situatsioonis annab maksukorralduse seaduse § 46 lg 7.
Tsitaat: |
§ 46. Maksuhalduri haldusaktid
(1) Maksuhaldur annab talle seadusega pandud ülesannete täitmiseks korraldusi, otsuseid ja muid haldusakte. Maksuhalduri haldusaktide andmisel,
muutmisel ja kehtetuks tunnistamisel juhindutakse haldusmenetluse seaduses sätestatust, kui käesolevas seaduses või maksuseaduses ei ole ette nähtud
teisiti.
(2) Haldusakti adressaadi õigusi piiravad ja talle kohustusi panevad haldusaktid peavad olema kirjalikud ning põhjendatud. Kirjalikud haldusaktid
toimetatakse kätte vastavalt käesoleva seaduse 4. peatükis sätestatule.
(3) Käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud haldusaktis peavad sisalduma:
1) maksuhalduri nimetus ja aadress;
2) haldusakti koostanud ametniku ees- ja perekonnanimi ning ametikoht;
3) haldusakti andmise kuupäev;
4) haldusakti adressaadi nimi ja aadress;
5) haldusakti andmise faktiline ja õiguslik alus;
6) haldusaktiga tehtav ettekirjutus või haldusakti andja otsustus;
7) haldusakti täitmise tähtaeg;
8) muud seadusega sätestatud andmed.
(4) Käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud haldusaktile peab olema lisatud viide haldusakti vaidlustamise võimaluste, tähtaja, korra ja koha ning
haldusakti täitmata jätmisega kaasnevate sanktsioonide ning muude tagajärgede, sealhulgas sunniraha või asendustäitmise kulude tasumise võimaliku
kohustuse kohta.
(5) Maksuhalduri haldusaktile kirjutab alla maksuhalduri juht, juhi asetäitja või juhi poolt volitatud ametnik. Elektroonilisele haldusaktile
kirjutatakse alla käesoleva seaduse § 451 alusel valdkonna eest vastutava ministri määrusega kehtestatud viisil.
[RT I, 07.06.2013, 1 - jõust. 01.07.2013]
(6) Volitatud isiku poolt allakirjutamise korral märgitakse allkirja juurde allkirjastamisõigust andva dokumendi number ja kuupäev ning koht, kus on
nimetatud dokumendiga võimalik tutvuda. Allkirjastamisõigust andvad dokumendid avaldatakse maksuhalduri veebilehel.
(7) Haldusakti andmise või toimingu sooritamise taotlus rahuldatakse või otsus taotluse rahuldamata jätmise kohta tehakse teatavaks 30 päeva jooksul
taotluse saamisest arvates, kui seadusega ei ole sätestatud teist tähtaega.
| |
Järelikult on see maksuseadus põhiseadusega vastuolus ja tuleks tunnistada kehtetuks.
Keegi seadustes pädevam võiks õiguskantslerile päringu teha, päris huvitav oleks.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
sir-mac
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 4,2 Avant
|
postitati 13.09.15 10:39
|
|
|
Mis teha, kui riigiametites on palju selliseid töötajaid, kellele peakate pähe ei mahu- niipalju tarkust omandanud! Ja et oma tarkust ning mis veelgi
tähtsam- oma vajalikkust ametipostil näidata, leiutatakse kõiksugu lollusi a´ la - inimeste elu lihtsamaks ja paremaks tegemiseks. Selliseid kujusid
ja nende leiutisi on igas eluvaldkonnas. Pole mõtet hakata isegi näiteid tooma- tülgastav ja ajab fekaali keema .
Võimalik jah, et maksukorralduse seadus annab ´´tähtsale ´´tegelasele vaba voli pedereerida tavakodanikku, normaalne!- ikkagi EESTI.
Milline suhe on sel seadusel Põhiseadusega, seda ei tea vist isegi targad juristid. Nagunii tundub Põhiseadus olevat ainult sinisilmsetele. Reaalses
elus on sageli olukordi, kus Põhiseadus on ainult paberil, ikka leidub ametnikest geeniuseid, kes seda oma suva järgi tõlgendavad, mitte ei täida. Ja
tagasihoidlikul lojaalsel riigikodanikul hakkab koheselt piinlik, kui tema kokutava jutu Põhiseadusest katkestab ´´tähtis´´ ja pealegi veel tark
ametnik: ei saa, ei tohi, seadus(ed) ei võimalda. Väga vähestel on kogemusi oma õigusi kohtu kaudu kaitsta: riigilõivud, advokaadi tunnitasu jne.
Rahakott lihtsalt seab piirangud. Paljud ju on mõelnud ja öelnud- annan asja kohtusse! Tegelikult aga on kõik sinnapaika jätnud ja vaikides
situatsioonidest välja keerutanud. Mis siis, et neile on tehtud ülekohut.
Ei julge lubada, et tulemust tuleb, aga söödan antud küsimuse ette ühele isikule, kes mingil määral on kursis mõningate seadustega ja kes on ennegi
erinevates asjades selguse saamiseks pöördunud targema inimese poole.
Kui on tulemust, annan teada!
Seniks aga külma närvi ja rahulikku meelt ning ärge ostke häid ja mugavaid transpordivahendeid! Vaevalt maksuametit huvitab sapaka v žigulli
(vabandust- VAZ´i) ostaja ja tema rahakott.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.09.15 13:53
|
|
|
Mul tütar soetas endale eelmine aasta kooliskäimiseks 09a. FIAT 500 ja ootas kaks ja pool nädalat luba "kõigevägematelt". Mina pidin hiljem auto
järgi viima piiri taha, sest ilma numbriteta ei liigu sa kuhugi.
|
|
|
|
toomasd
huviline
Registreerunud 23.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5TDI Avant 120kw BDG, Audi A4 Avant B8 2,0TDI
|
postitati 13.09.15 15:11
|
|
|
Mul kulus jebimisele-sebimisele Arki ja Emta-ga kokku 2 nädalat. Kõige ebameeldivam oli Emta-ga kokkupuude, kes selle läbi teinud on see teab mida ma
mõtlen
„Kui kvantmehaanika ei pane sul pead ringi käima, ei ole sa millestki aru saanud" Niels Bohr.
|
|
|
|
Pikkpoizz
huviline
Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.
|
postitati 13.09.15 15:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jõuvanker
Tsitaat: | Algselt postitas: sir-mac
Sellist EESTIT me ju tahtsimegi! |
Seda seadust ei osanud mulle ARK öelda, ei ole siiani ka maanteeamet vastanud meilile, milles pärisin viidet võimalikule seadusele, ei osanud mulle
ka maksuamet öelda seadust, vassimine, kummaline.
Peaks masuametile esitama Eesti sisese treileriveoarve ja tasulise valvega parkla arve. Kui tehakse piirav seadus, tehku asi eraisikute jaokski
kiiremaks - vastav ametnik ARKi istuma, menetleb kiirkorras tehingud, kahtluste korral saab edasi menetleda.
Tõmban ühele pulgale selle järgmiselt; ostan eradisainerilt jalanõud summas 50 000eur, ostu-müügipaberid tuleb esitada maksuametisse, amet menetleb
kuni 30 päeva, olgugi, et õues on käre pakane ja see on minu ainuke jalanõupaar. Käin paljajalu? Minu omand krt, konfiskeerigu kohe autod, mis
Eestisse toodud, suurde parklasse kokku ja hakaku neid sealt väljaandma, kui menetlused tehtud. Milleks jooksutada jne auto omanikku?
Väga huvitav igatahes.
Sportlikust huvist tahaksin lugeda paragraafi-lõiget, kus see totrus kirjas on. |
Kõik see jama korraldatakse Rahandusministeeriumis. Maksuametnik peab seda kõike järgima. Maksuamet on nagu tankist Rahandusministeeriumi ja
tavakodaniku vahel.
Horsepower sells cars, torque wins races.
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
postitati 13.09.15 16:05
|
|
|
Kogu see jura on paras jura
25+ tuhat masin, mis aastast kuni 2008-2009 ei koti kedagi kust said raha.
2012 aasta masin mis saksas maksis 3000 tuhat ja mille raha omanik laenas tuttavatelt, peetis maksuamet teda pea maksimaalse aja mida sai.
Kus on loogika?
|
|
|
|
A1990
huviline
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.09.15 16:27
|
|
|
Tore.
Homme sean sammud ARKi ja annan teada, kuidas ja kui palju iga sammuga aega läheb.
Homme uurin kindlasti veel üle, aga kas masinaga sõita võib (just peale eelkontrolli)? Praegu küljes Saksamaa ajutised numbrid (transiit, punased) ja
kehtivad kuni 24.09.2015.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.09.15 16:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: yanekk
Kogu see jura on paras jura
25+ tuhat masin, mis aastast kuni 2008-2009 ei koti kedagi kust said raha.
2012 aasta masin mis saksas maksis 3000 tuhat ja mille raha omanik laenas tuttavatelt, peetis maksuamet teda pea maksimaalse aja mida sai.
Kus on loogika? |
Täpselt nii ongi meie "super-hüper e-riigis".
Ostad 200K maksva 2008a. Rolls-i, suva, saad kohe arvele oma auto.
Ostad 5,5K maksva 2009a. Fiat 500, oled ette juba peaaegu süüdi ja tunnedki end nagu pahalane, sest sind ju uuritakse. Täitsa pekkis süsteem.
Täielik lollidemaa..
Minu meelest lööks hea jurist selle asja uppi, kuna kedagi igaks juhuks ette süüdistada-kahtlustada riigi poolt milleski ilma süüdistust esitamata on
täiesti seadusevastane.
Vara kasutuse mittevõimaldamine täpselt samuti.
Maksuametnikke pole mõtet süüdistada, sest nemad täidavad vaid käsku, mis tuleb minu teada hr. Ligi , maksuameti ja automüüjate liidu (erasektor
muide) kartellikokkuleppest.
PS. Mul õnnestus kunagi olla vist esimene, kes oma 2009a. c6 fl-iga selle sita kaela sai omale.
Teema siin http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=132013&page=1
|
|
|
|
A1990
huviline
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.09.15 14:09
|
|
|
Päev selline:
Hommikul astusin ligi, et soovin eelkontrolli. Uuriti dokumente, tehti koopiad.
Ise pidin helistama peale lõunat, kas dokumendid on ok.
Kõik oli ok ja sain arvele.
Jama ainult selles, et peab kaks korda ARKis käima.
No milleks seda jama vaja.
|
|
|
|