Marcel739
huviline
Registreerunud 25.08.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.15 20:21
|
|
|
Tehnoülevaatus ja sellele eelnevate tegevuste soovitused.
Tere. Plaanin oma Audi 80'ne ülevaatusele viia. Kuid esialgu on mul esisillas mure/mured. Ühesõnaga, tahaksin teada, kas on mõistlik lasta oma auto
esisild kuskil töökojas üle vaadata või minna ÜV punkti ja läbida nö ostu eelne kontroll. Kui olen teada saanud mis jupid vajavad vahetust siis
likvideeriks mured. Ning ÜV'd läheks sinna samasse punkti tegema.
Kas keegi oskab Tallinnas (selle lähiümbruses või Pärnus) soovitada nö normaalset ülevaatus punkti, kus elevanti läbi nõela silma ei hakata suruma?
Oskate ka hindadest miskit mainida?
Loodan, et teemast on kasu peale minu ka kellelgil.
|
|
|
sir-mac
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 4,2 Avant
|
postitati 02.09.15 05:36
|
|
|
Sõiduauto ülevaatus peaks olema 32 euri. Sellist infot, nagu sa küsid elevandi ja nõela kohta, saab edastada ainult vääääga heale sõbrale. Teema on
õrn.
TLN-s võid läbi astuda MHT Autost Mustamäe tee 16, Liimi tn nurgal. Kindlasti aitavad esisillaga.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 02.09.15 05:49
|
|
|
Mina olen kasutanud mõlemat varianti läbi aegade, aga erinevatel põhjustel.
1. Kui on kahtlus, et heitgaaside osa pole enam selline nagu see võiks olla, siis eelistan ülevaatuspunktis ostueelse kontrolli teha. Eraldi mõne
diagnostiku juurest asi aparaatidest läbi lasta on pisut kulukam tavaliselt olnud ja see ei anna masina üldisest korrasolekust mingit head pilti.
Lisaks saab selle ostueelse asemel ülevaatuspunktis juba olles kõige korrasolekul koheselt ka ülevaatus läbitud.
2. Kui on kahtlus veermiku osas ja ise ei ole viitsinud põhja alla ronida, siis olen endale sobilikus remondiettevõttes lasknud masina mingi sümboolse
tasu eest täielikult läbi füüsiliselt kangutada. Mõnel juhul olen koheselt ka vahetuseks ajad kinni pannud või siis on ajareserv kangutamisel pikem
reserveeritud ja asi kohe korda tehtud. Seda kõike muidugi eeldusel, et lihtsamad veermiku kuluosad on remondiettevõttes juba kohal letilt võtta
(Tartus näiteks Carstop, kus vanematele mudelitele on vähemalt enda liikurite puhul enamus olnud letist võtta või siis teised varuosakauplused lähedal
ja tuuakse kohe ära).
Igasugu pirnikesed ja muu kohustuslik lisavarustus on niikuinii iseenda teema ja selles osas pole üldjuhul asja kuhugi remondikohta ronida olnud .
Kokkuvõttes sõltub see kõik muidugi reaalsest sõidukist ja varuosade saadavusest, millega kuhu mõistlikum ronida oleks ja kas varuosad tulevad üldse
kolmandast kohast jne.
PS! Pole vist olemas kehva ülevaatuspunkti, pigem suhtlemine ja sellest tulenev suhtumine vahet siis pole, mis seisus see masin seal "letil" olnud
on. Lisaks pole ma viitsinud viimasel ajal enam tulekustutite ja igasugu muu kohustusliku turvavarustuse puudumise üle pabistada, sest näiteks Tartus
A-Ülevaatusel, kuhu ise olen enamjaolt sattunud, on kõik kohe kohapeal müüa ja isegi mitte mingite ulmeliste hinnavahedega. Viimanegi kord avastasin,
et keegi pereliikmetest oli masinast turvavarustuse "pihta pannud" ja soetasin kogu kompoti sealt uue autosse. Lihtsalt nii teemaga seonduvas mõttes
oli selleks masinaks pikemalt seisnud 80 B3 aastast 1990 .
Muutsin ka pisut teema pealkirja, et oleks ehk pisut asisem.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
joffe
klubiliige
Registreerunud 04.04.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.09.15 17:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sir-mac
Sõiduauto ülevaatus peaks olema 32 euri. |
Odavalt saadud- mina maksin 38€.
|
|
|
mara6
huviline
Registreerunud 26.02.15
Kasutaja on eemal
Auto: Q7 200kw 2016
|
postitati 02.09.15 17:36
|
|
|
On ka selline koht, kus diiselauto ülevaatus maksab 19euri.
|
|
|
sir-mac
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 4,2 Avant
|
postitati 02.09.15 17:58
|
|
|
Kps, selles osas võib sul õigus olla, et pole kehva TÜV kohta, on lihtsalt sealsete tegelaste suhtumine. Omaarust suhtled nendega igati inimlikult,
aga mõnel inimesel lihtsalt meeldib näidata oma üleolekut tööpostil. Kevadel kurtis naabrinaine (vanem inimene), et TÜV persoon hakkas pinisema selle
pärast, et üks tuli oli veidi paigast ära. Kruvis veidi ja kõik oli OK. Aga küsis selle eest vist 3-4 EURi. Normaalne, kas pole!
Kui käid TÜV-s nagu jumal juhatab, st. täna siin, homme seal, siis ei tea iial, milline saatus sind ees ootab. Kunagi aegade hämaruses astusin sisse
esimesse ettejuhtuvasse TÜV-sse. Autoks oli 06 nn ´´kanadka´´. Ja mis sa arvad, kas sain läbi? Tuhkagi! Vaatamata sellel, et kõik oli tehniliselt
korras, leidis tont, et puuduvad tagumised porilapid ja kao siit kus kurat! Uuesti!
Tuttava TÜV tegelasega hiljem rääkides ei saanud too asjast üldse aru- miks?
Aga leidub siiski tegelasi, kes head nägu tehes hakkavad kohe ohkima, kui leiavad põhjuse, miks TÜV-d korrata- näete ma lihtsalt ei saa, pole midagi
parata jne. Kõike saab, kui tahad! Just tänu sellisele suhtumisele olen peale esimest juhtumit käinud ainult sellistes kohtades, kus on inimesed, keda
tean ja kes teavad mind. Ja kui on esinenud mingi hälve, on sellele tähelepanu juhitud- see vajab kindlasti vahetamist, selle võiks vahetada. Ja pole
kunagi mingit probleemi olnud. Mida olen lubanud, seda ka olen täitnud, sest auto PEAB tehniliselt olema korras. Iseasi, kas CO on vähe paigast ära
või on pisike probleem disla heitgaasidega, kas karteri põhjakaitsel on kuskil mõni õlitilk või kerel siin-seal roostetäppe liiga palju. Seetõttu ma
ka eriti ei muretse, kui leitakse mingi viga, mida ise pole suutnud tuvastada ja eelnevalt korda teha.
Mis puudutab igasugu turvavarustust, siis oma tööd arvestades võin öelda, et tulekustuti on abiks ehk siis, kui on süttinud midagi väikest ja saad
koheselt jaole. Olen näinud maani mahapõlenud autot, mille ümber vedeles 7-8 tühjaks lastud tulekustutit. Aga eks see võiks igaks juhuks autos ikka
olla, täpselt nagu nunnal tissid- äkki läheb vaja!
Selge see, et enamik auto omanikest ei tunne oma tehnikat ja ei taba ära mingi vale või võõra heli tekkimist, et kõigil pole tagumiku kaudu kontakti
oma autoga, et kõigil pole sõpradest töökodade omanikke jne. Tahan lihtsalt öelda, et ei ole mõtet lennelda nagu leheke tuules- täna lähen siia, homme
sinna. Aja jooksul peaksid siiski tekkima mingid prioriteetsed kohad, kus võid olla kindel, et peale remondi/toimingute teostamist tuled koju ikka oma
nahk keha ümber ja tengelpungas ka mõned eurod krõbisemas. Ja et lahkudes öeldakse: ´´Kui on probleeme, tule siia, aitame!´´ Mitte nagu kunagi
elektroonikud ütlesid- kui raha saate, külastage meid jälle!
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 02.09.15 18:47
|
|
|
Pole mõtet mingeid muud teha kui prooviülevaatus, mis maksis 15 eur kui viimati käisin (veidi oleneb kohast kindlasti), kontrolliti kõik täpselt samad
asjad nagu korralisel ülevaatusel ning esinenud vead pandi kirja.
|
|
|
OOOO
huviline
Registreerunud 15.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.15 14:52
|
|
|
Soovitan kasutada ülevaatuspunkti, milles on kordusülevaatus mingi aja jooksul tasuta. Ise olen käinud Õismäe Arctic Spordi läheduses olevas
ülevaatuspunktis. Hea julge minna ja saad kohe teada, mis vahetamist vajab ning pärast vaadatakse ainult üle kas vead likvideeritud. Muidu leiab
töökoda ühe vea ja pärast ülevaatus veel teise vea ja siis jäädki jooksma edasi tagasi. Teinekord on see lõtkude kontrollimine väga meistrimehe enda
käetunnetuses ja silmanägemises.
|
|
|
|