Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: audi a6 2,5 diisel 85 kw elulugu (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 2334)
drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 13.12.14 15:18 Tsiteeri
audi a6 2,5 diisel 85 kw elulugu

Tere,
soetasin audi a6 1995 aasta väljalaskega. Rihm, mis ajab ringi genekat ja veepumpa, all on rihmaratas, see on mul poltidega kinni pandud, sooviks soetada kummipuksiga.
Minu küsimus, kas need rihmarattad on mingi masinaga vahetatavad ka?
mure on selles, et minu masin ei hiilga lisavarustuse poolest ja seal pole kliimat näiteks, kas oleneb sellest kas mul on kliima või mingi muu asi seal veel jooksmas, kas see muudab rihmaratta kuju, suurust?
Ning kui palju võiksid maksta vanad rihmarattad?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.14 13:23 Tsiteeri

Kuskil foorumis lugesin et uued rihmarattad maksavad 90 ja küündivad üle saja. Veel jäi silma, et see rihmaratas ei sõida üle 200k
Kas on mõtet siis vana rihmaratta soetamise peale mõelda? Väikeseks piiranguks saab raha, kuna veel pihustid tuleb ka teha. Pihustitega vana ost tundub veelrohkem põrsas kotis ost, lisada veel kontroll ja saad teada et pekkis, siis oled ikka alguses.

jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 14.12.14 13:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: drtarmo
Kuskil foorumis lugesin et uued rihmarattad maksavad 90 ja küündivad üle saja. Veel jäi silma, et see rihmaratas ei sõida üle 200k
Kas on mõtet siis vana rihmaratta soetamise peale mõelda? Väikeseks piiranguks saab raha, kuna veel pihustid tuleb ka teha. Pihustitega vana ost tundub veelrohkem põrsas kotis ost, lisada veel kontroll ja saad teada et pekkis, siis oled ikka alguses.

No arvestades, et selle auto pihustid ei ole enam ulmekallid, siis mõistlikum ikka uued osta. Ka rihmarattad pole niivõrd kallid, et vana asja ostma hakata. Kas see auto on ka Ida-Virumaalt pärit, ehk isegi tumeroheline sedaan, automaatkastiga? :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.14 15:14 Tsiteeri

Masin ka Ida-Virumaalt pärit. Üks omanik olnud koguaeg peale sissetoomist, tumesinine, manuaalkastiga sedaan.
Pihusti kordategemine 32, kas uus ka niiodav?
Mis hinnaklassi see rihmaratas siis võiks jääda? Ehk mul mingid valed andmed.

karly
huviline

Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.14 15:57 Tsiteeri

Uued pihusti otsad maksavad 25€tk B-varuosana. 5tk-125€ + stend.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.14 19:32 Tsiteeri

Kuidagi b varuosa, sellisesse kohta ei kõla eriti hästi.
Kui juba vw-l b varuosa või hiinakas, kuidas nimetatakse seda, talvel suutis amort 3 kuud vastu pidada ja oli läbi.
Aga eks selleprast ma uuringi kaalun uusi ja erinevaid variante.
Muidugi ahvatleb 10 euri lammarist pihusti eest, juhtmega laseks enda oma taastada, kuna isegi vanade pihustite hind juhtmega on päris korralik.

drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.14 21:47 Tsiteeri

Aga, kui tulla rihmaratta juurde tagasi, kas neid saab vahetada mingi muu mudeliga?
Ligidal lammutuses on a6 bensukas v6 mootoriga, ei ole mõeldav vahetada selle vahel?
Mingid volvod või audi sajad ehk pakuvad alternatiivi?
Ise pole laia silmaringiga autodekohapealt.

Uss
klubiliige

Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7+S6 2.2t man.96a.+MB W221+Civic Type s

postitati 18.12.14 21:10 Tsiteeri

Selle ratta vahetuseks on vaja kindlasti osta ka uus otsapolt ja mõttekas oleks ka rihm juba üle kontrollida-vahetada kui polt lahti. Kindlasti tuleks uus ratas osta, kasutatud asja soetamisel saab varsti teda uuesti vahetada ja uue poldi osta. Maksab ta kuskil 100.- ümber olenevalt tootjast. Kindlasti polt panna õige jõuga ja rakisega kinni, muidu hakkavad tekkima süüte ujumise probleemid jne.

Quattro.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 19.12.14 09:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Kuidagi b varuosa, sellisesse kohta ei kõla eriti hästi.
Kui juba vw-l b varuosa või hiinakas, kuidas nimetatakse seda, talvel suutis amort 3 kuud vastu pidada ja oli läbi.
Aga eks selleprast ma uuringi kaalun uusi ja erinevaid variante.
Muidugi ahvatleb 10 euri lammarist pihusti eest, juhtmega laseks enda oma taastada, kuna isegi vanade pihustite hind juhtmega on päris korralik.

No ma ei tea...enne oleks igal juhul mõistlikum osta uued b-varuosa jupid, kui lammarist teadmata seisukorras originaalid...ei ole neil B-osadel ka midagi häda, osta lihtsalt korralikuma tootja omad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 19.12.14 11:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Aga, kui tulla rihmaratta juurde tagasi, kas neid saab vahetada mingi muu mudeliga?

V6-e rihmaratas peaks ikka natuke teistsugune olema, mälu järgi ei istunud see. Sellele diislile sobivad ainult AAT või AEL-i otsarattad. Volvo kohta ei oska 100% öelda, kuid vist kasutati jällegi teistsugust lahendust. Kui vahetama hakkad, siis osta uus ja koos poldiga. Kasutatud ratta ostmine pole siin vast kõige mõistlikum.

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.14 18:02 Tsiteeri

Oskab keegi nõu anda mis jõuga see kinni käib?

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 20.12.14 18:09 Tsiteeri

Sellest rihmaratta vahetusest on siin ka mitmetes teemades juttu olnud, pingutatakse too üsna arulagedalt suure momendiga, kuid peamine on see (kui ma nüüd õigesti mäletan), et kinni keeramisel tuleb fikseerida rihmaratas.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.14 23:34 Tsiteeri

Kas selline info võib tõele vastata
Kinni keerates uus polt, 200nm ja 270kraadi?

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 21.12.14 00:04 Tsiteeri

Nii on, kindlasti õige rakisega keera lahti ja kinni.
http://www.upload.ee/image/4421477/ael.PNG

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 22.12.14 17:15 Tsiteeri

Mis juhtub vana poldi tagasi asetamisel?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 22.12.14 17:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Mis juhtub vana poldi tagasi asetamisel?

Polt võib järgi anda või puruneda. Uus maksab ju suht vähe.

QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 22.12.14 19:20 Tsiteeri

Lisaks olen näinud vana poldi puhul seda pilti kus keermeniidistik on niipalju veninud, et mingist hetkest jookseb polt lihtsalt keermesse "lukku". Ehk siis polt on oma olemuselt venivat tüüpi, kõige varem annab järgi keerme juurest ilmselt ja nüüd seda vigast polti kasutades võib see 200 nm kätte jõuda reaalselt isegi siis kui rihmaratas põhimõtteliselt loksub alles. Edasi võib juba igaüks ise mõelda.

Samasugust asja olen näinud ka plokikaane poltide puhul.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
drtarmo
huviline

Registreerunud 23.11.14
Kasutaja on eemal

postitati 11.01.15 10:56 Tsiteeri

Saatsin autolammutusse päringu, mulle saadeti hoopis audi 100 pealt 92 aasta rihmaratas, ei ole kummileevendit.
Poldi panin uue, ning ei suuda ette kujutada, kes lisaks 200nm veel jaksab niipalju kraade peale keerata? Meil oli isegi pikk võti, kuskil üle 15 kraadi läks siis hakkas juba ebareaalseks.
Kuid probleemi põhjus oli, et sõi geneka rihma äärt. Mootoripoolne äär. Peale vahetust, oli rihm ilusti soones, toimis. Eile hakkas rihm jälle viltu jooksma( ühe soonega ronis maha ülemiselt rihmarattalt. all oli soones. Täna sai jagu sellest, täpselt see 1 soon, see eemaldus sealt.
Kas hoopis see pinguti, rihma amort , suunaja või mis see ongi, selle viga hoopis?

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 29.9% - SQL: 70.1%]