Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: A6 C4 2.5TDI Q käigukasti ja diffrite pesu ATF-iga (Vastuseid: 4 | Vaatamisi: 2631)
Matu27
huviline

Registreerunud 13.04.14
Kasutaja on eemal

Auto: Välismaa auto

postitati 18.10.14 23:04 Tsiteeri
A6 C4 2.5TDI Q käigukasti ja diffrite pesu ATF-iga

Tulekul käigukasti õlivahetus koos tagadiffri simkade ja õlivahetusega. Sisse läheb Castrol syntrax longlife 75w90.

Kuna kastid ja diffrid on tavaliselt vanast õlist tingituna täis paksu soga, mida nii kergelt kätte ei saa siis oli mõte enne korraliku õli sissevalamist teha väike sõit/pesu(ca 20-30 kilti) odava ATF-iga. Lihtsalt manuaali puhul ma isegi ei mõtleks, sest tean paljusid autosid sellega sõitvat ja olen hiljem kasti sisse näinud - on lihtsalt puhas ja ilus. :)

Kuna aga see isend on torsenitega siis kuidas see lühike sõit ATF-iga torsenitele mõju võib avaldada?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

Auto: AEL Q

postitati 19.10.14 10:02 Tsiteeri

Ma arvan et võib , kuna see suhteliselt pommikindel süsteem. Väga palju kuuma ei soovita anda lihtsalt.

Milleks vedada mittevedavaid rattaid kaasas!? :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 19.10.14 10:21 Tsiteeri

Mina arvan, et hea pole erinevaid õlisid segada. Vaheta lihtsalt õli ära ja kui süda jääb piinama tee sama asi 10 tuhande km pärast uuesti. See õli kogus on ju väike ja pole vägsuur kulu. Samas käigukast võib sull kinni joosta ATF iga kuna pole sinna mõeldud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Siim
huviline

Registreerunud 26.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.14 10:40 Tsiteeri

Käigukastis pidi vist GL-4 käima, GL-5 pidi mingid rõngaid hävitama. Ise ei riskiks, olen veits põmmpea aga tellisin just kõik vajalikud õlid Revalist et vältida võimalikke probleeme.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Matu27
huviline

Registreerunud 13.04.14
Kasutaja on eemal

Auto: Välismaa auto

postitati 19.10.14 14:30 Tsiteeri

Tegin vähe rohkem kodutööd just ja on tõsi, et GL-5 hävitab pikemas perspektiivis sünkrod kiiremini ära, pm koorib kihiti paljaks kuni koonused ei haagi enam. Huvitav kas castrol syntrans multivehicle 75w90 GL3/4 on ka sobiv?
Kast selle ATF-iga kinni küll ei tohiks joosta, pigem muretsen, mis torsenil öelda selle kohta. ATF puhastab paremini kui kastiõli, viskoossus ju umbes sama mis 75w õlil. Muidugi on lisatud hõõrdumist parendavaid aineid, kuid 20-30 kilti, kas teeb halba? :o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 22.3% - SQL: 77.7%]