Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kerghaagisega Venemaale (Vastuseid: 33 | Vaatamisi: 6161)
andzz
huviline

Registreerunud 08.05.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4 avant 2.6, A6 Avant Q 3.0 165kw

postitati 22.09.14 09:02 Tsiteeri
Kerghaagisega Venemaale

Soov oleks siis minna oktoobris Venemaale ning autole järgi võtta ka rendihaagis (arvatavasti Olerexi oma). Seega küsimus, et mida peaks teadma ja millega peaks arvestama? Enamikul Eestis tanklates olevatel haagistel roheline kaart olemas. Kas sellest piisab või on veel midagi vaja? Kõik kellel on mingit kasulikku infot sellise ettevõtmise kohta siis võiks seda siin jagada.

Tänud juba ette
Andreas

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
siim1314
huviline

Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2006 171kw

postitati 22.09.14 09:42 Tsiteeri

Jällegi ei ole teemaga eriti kursis, räägin seda mida kuulnud olen. Üks tuttav tahtis firmale kuuluva sõiduautoga venemaale minna, piirist teda üle ei lastud, kuna auto polnud tema nimel. Ka sellest ei piisanud, et ta ise oli selle firma omanik, kellele auto kuulus- oli vaja notariaalset dokumenti (see toimus mingi 1,5-2a tagasi). Samas ei tea kas kõigil rekkajuhtidel on siis notariaalne volitus... Igatahes see on üks teema millesse tasuks natukene süveneda ja uurida, et ootamatuid üllatusi ei tekiks piiris.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 22.09.14 11:19 Tsiteeri

Võta ühendust selle firmaga, kust kavatsed haagist rentida. Siin pole üldise teadmisega midagi pistmist!

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Lauri_O
huviline

Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5 TDI A4; 2x 2.8 A6 Q; Audi S8.

postitati 22.09.14 11:23 Tsiteeri

Viimane kord kui mina üritasin minna siis nõudsid vene pool et pean olema passis kasutajana kirjas, muidu üle ei lasta. Nemad ei aktsepteeri mingeid rendilepinguid ega muud paberimajandust, ja rohelist kaarti piiril vaja enam pole juba aastaid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 22.09.14 12:34 Tsiteeri

Kui ma läinud aastal tahtsin rendihaagisega Lätti kaubale järgi, siis mina ei saanud ühegi haagiserendifirma käest rohelist tuld selleks.
Öeldigi ära, et Eesti riigi piirest ei tohi väljuda (Olerex, Alexela, Bauhof, ... jne). Ei tea kas neil ainult riigisisene kindlustus või mujal ei aktsepteerita rendilepingut. Niiet võta kinni...
Lõpuks pidin ikkagi tuttava haagise võtma ja käidud oligi...
-e-
Muidugi, kui uurisin, uurisin meili teel, kohapeal käisin Lõunaka Olerexis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
yks
huviline

Registreerunud 04.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 22.09.14 15:03 Tsiteeri

http://www.hot.ee/h/haagisterent/

nr 6. haagisega korduvalt soome piiri ületanud. Kuid ega oma haagist ka ei tahaks venemaale lubada :)

miilits22
huviline

Registreerunud 17.12.10
Kasutaja on eemal

Auto: g4,b5.5,e91xd,b7/4motion,e61, c6allroad, b8 bitdi 4mo, c6q, A8d3q 261kw

postitati 22.09.14 15:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: yks
http://www.hot.ee/h/haagisterent/

nr 6. haagisega korduvalt soome piiri ületanud. Kuid ega oma haagist ka ei tahaks venemaale lubada :)
soome ja venemaa piiriületus on väga erinevad. Nagu enne mainitud, siis venemaal pead olema omanikuna kirjas, või siis notariaalne volikiri, aga see on nende jaoks probleem seal ja kui kinni peavad, siis tükk aega jebimist. Piiril on isegi aja jooksul olnud suht kompetentseid valvureid, aga mnt patrullid on ikka erilised oinad ja neile ei tee nende euro templite ja paberitega asja lihtsalt selgeks.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
siim1314
huviline

Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2006 171kw

postitati 22.09.14 16:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: anduke88
Kui ma läinud aastal tahtsin rendihaagisega Lätti kaubale järgi, siis mina ei saanud ühegi haagiserendifirma käest rohelist tuld selleks.
Öeldigi ära, et Eesti riigi piirest ei tohi väljuda (Olerex, Alexela, Bauhof, ... jne). Ei tea kas neil ainult riigisisene kindlustus või mujal ei aktsepteerita rendilepingut. Niiet võta kinni...
Lõpuks pidin ikkagi tuttava haagise võtma ja käidud oligi...
-e-
Muidugi, kui uurisin, uurisin meili teel, kohapeal käisin Lõunaka Olerexis.

Nüüd on igatahes olerexi kodukal kirjas, et lubatakse vabalt ka välismaale minna nende haagisega

prophecy
huviline

Registreerunud 04.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 2,5tdi Quattro

postitati 22.09.14 18:23 Tsiteeri

Venemaal kehtib roheline kaart ja kuidas veel! Läbi elatud kogemus ja kokku trahv 50 EUR+ 200 RBL. Taheti autol numbrid ära võtta ja tee äärde jätta. Ega nalja pärast iga küla Seljonõi kartõ silte täis pole.
Meil siiski altkäemaksust piisas ja järgmisel päeval venemaa ARKist kindlustus ostetud.
Seal maal saab iga asja eest ja täiega.

Tsitaat:
Algselt postitas: Lauri_O
Viimane kord kui mina üritasin minna siis nõudsid vene pool et pean olema passis kasutajana kirjas, muidu üle ei lasta. Nemad ei aktsepteeri mingeid rendilepinguid ega muud paberimajandust, ja rohelist kaarti piiril vaja enam pole juba aastaid.

Lauri_O
huviline

Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 06:18 Tsiteeri

Ma räägin et roheline kaart peab olema olemas kuid mitte kaasas. 2 aastat tagasi tahtis koguaeg vene piirivalve seda näha kuid siis mingi hetk öeldi et enam pole vaja. Minul igatahes pole kordagi 4 aasta jooksul mis ma iga nädalavahetus seal sõitnud olen , pole mingit kaarti küsitud. Kui tahetakse jebida siis jebitakse nii või naa. Lihtsam on paarsada rutsi hoida sirmi vahel ja rahulikult edasi kulgeda ilma keelt väänamatta.

hookus
huviline

Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi TT Quattro (165kw)

postitati 23.09.14 06:43 Tsiteeri

Ma ei saa miks oma elu keeruliseks elada?
Roheline kaart on kohustuslik ja kuna seda jagatakse tasuta siis haara lihtsalt kaasa mitte ära usu hundi juttu, et "sellel mehel pole vaja läinud".
Kui õigesti mäletan siis roheline kaart hakkas asendama kindlustust mis oli varem vaja teha kui autoga Venemaal tahtsid liigelda. Nüüd piisab rohelisest kaardist ja kindlustust tegema ei pea. Õnnetuse korral on siplemist vähem kui kaart kaasas.

Kõige lihtsam on võtta kõne oma kindlustusandjale ja küll nemad juba teavad kas ja kuidas peab käituma.

http://www.if.ee/web/ee/eraklient/soovitused/rohelinekaart/pages/default.aspx

"Roheline kaart on kohustuslik võtta kaasa rohelise kaardi süsteemi liikmesriikidesse, mis pole Euroopa Liidu ega Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigid.

Need riigid on

Albaania, Andorra, Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Iisrael, Iraan, Makedoonia, Maroko, Moldaavia, Montenegro, Serbia, Tuneesia, Türgi, Ukraina, Valgevene, Venemaa (alates 01.01.2009)
Rohelise kaardi väljastamine on tavapoliisi kehtivuse ajal tasuta."

Pole kindel kas kerghaagise kohta siit vajaliku info leiad aga erinevate vedude ja reeglite kohta on Eesti keeles veidi selgitusi. Tolliformaalsused jms http://www.eraa.ee/php/vt_index2012.php?riik=RUS&rvedut=*&kvedut=*&st=+Otsi+

Lauri_O
huviline

Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 07:00 Tsiteeri

Kas sa tõesti arvad et kui juhtub mingi õnnetus sinu ja mingi vene nn valjujevi vahel et sa siis saad ka sealt vene kindlustusfirmade poolt midagi. Sealt pole lootustki midagi saada, neid auto mõlkimisi olen ise sealmaal kogenud ja ka olen näinud teisi ka ja ainuke mida miilits soovitas on et minge katkiste autodega eesti poolele ja lavastage seal see õnnetus uuesti mida ka tegime ning siis kuidagi läbi suure häda saime kindlustuselt raha. Ei ska muidugi kommenteerida kuidas Moskavas asi toimib kuid Pihkvas oli küll kõigil jumala suva, ei viitsitud isegi pabereid täita.
Miks minna üldse käruga, pigem juba suurema bussi laadse asjaga. See käru pannakse poes olees niikaua juba auto tagant huugama kui omanik tagasi jõuab.;)

hookus
huviline

Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi TT Quattro (165kw)

postitati 23.09.14 07:38 Tsiteeri

Milleks anda nõu stiilis "aga teised ka teevad" kui on olemas juhend õigesti käitumiseks?
ÄKKI on hoopis kõik nii nagu reeglid ette näevad ja kaardi puudumisel jääb hoopis ametlik sõlmimine ära?
Valgevenes sai tuttav kastikalt tellisega tule pihta ja sai kenasti asjad aetud.
Härra (süüdlane) kogus aastakese raha ja tegi soovitud ülekande :P
See asi võib viia lihtsalt selleni, et saadetakse piirilt tagasi kuna pole kohustusliku kaarti kaasas.
Piiril neid lihtsalt ei huvita mida keegi arvab või kuidas on varem olnud.
Praegu on lisaks Eestil üsna "sõbralikud" suhted seoses teatud sündmustega piiril.
Kusjuures juhiks veel tähelepanu, et kaskoga auto puhul on teatud Venemaa piirkonnas vaja lisaks eraldi kasko juurde osta.

tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 08:16 Tsiteeri

Sellest piisab, sest haagis on sul auto küljes ja siis võimaliku avarii korral ei puutu haagise kindlustus asjasse. Kõik kahjukäsitlus käib sõiduki (veduri) + omaniku/juhi kindlustuse kaudu.
Haagise kindlustus on ainult selleks, kui see omapäid kuhugi sõitma või liikuma hakkab.
Tsitaat:
Algselt postitas: andzz
Enamikul Eestis tanklates olevatel haagistel roheline kaart olemas. Kas sellest piisab või on veel midagi vaja?

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 23.09.14 08:32 Tsiteeri

MIda sa mees küll sööd et sa nii tarka ajad???

Tsitaat:
Kas sa tõesti arvad et kui juhtub mingi õnnetus sinu ja mingi vene nn valjujevi vahel et sa siis saad ka sealt vene kindlustusfirmade poolt midagi. Sealt pole lootustki midagi saada, neid auto mõlkimisi olen ise sealmaal kogenud ja ka olen näinud teisi ka ja ainuke mida miilits soovitas on et minge katkiste autodega eesti poolele ja lavastage seal see õnnetus uuesti mida ka tegime ning siis kuidagi läbi suure häda saime kindlustuselt raha. Ei ska muidugi kommenteerida kuidas Moskavas asi toimib kuid Pihkvas oli küll kõigil jumala suva, ei viitsitud isegi pabereid täita.
Miks minna üldse käruga, pigem juba suurema bussi laadse asjaga. See käru pannakse poes olees niikaua juba auto tagant huugama kui omanik tagasi jõuab.;)

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Lauri_O
huviline

Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 10:32 Tsiteeri

Räägin seda mida olen näinud ja kuulnud selle 4 aasta jooksul ning nende sadade kordade jooksul mil olen piiri ületanud nii jalgsi,autoga kui ka bussiga. Neid riigiteataja seadusi võite välja noppida sadu kuid reaalselt ei jälgi neid seal piiril ei eesti ega vene omad. Nemad teevad nii nagu nemad heaks arvavad, juhul kui sul pole juristi haridust. Ehe näide oli ju see kui Koidulas hoiti kinni meest kes oli ka minu sõber, rohkem kui 48 tundi. Mida peab Toll ja Piirivalve võimaldama kui hoitakse kinni kauem kui 4 tundi??? Söök, jook ning puhas ruum koos WC-dega aga kas mõndagi seda asja tehti? Ei !!! Kuna NEMAD arvavad et sa oled salakaubavedaja ja ei väärigi muud. Isegi REPORTER kajastas seda.
PS. See teema läheb muidugi juba esialgsest teemast väga kaugele.
Eks teemaalgataja ise otsustab kas usub mingeid raamatusse kirjutatud seadusi või reaalselt selle asja läbi teinud inimesi või siis antud juhul inimest.

Lauri_O
huviline

Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 10:35 Tsiteeri

Kõige soojem soovitus.
Pole üldse mõtet minna kuna seal peale viina, suitsu ja kütuse midagi odavat pole, vastupidi. Küsiksi teemaalgatajalt mida tarvis siis viia või tuua oleks kui saladus pole?

andzz
huviline

Registreerunud 08.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 11:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Kõige soojem soovitus.
Pole üldse mõtet minna kuna seal peale viina, suitsu ja kütuse midagi odavat pole, vastupidi. Küsiksi teemaalgatajalt mida tarvis siis viia või tuua oleks kui saladus pole?

Plaanis on tuua mööblit.

Peab vist hakkab mõtlema tõesti kaubiku rentimise peale. Saatsin mõnele firmale kirjad, et uurida kuidas neil see asi toimib. Siin eelkõneljad on rääkinud, et peab olema juhi nimi passis kasutajana olemas. Kuidas see rendiautodede puhul välja näeb, eks paistab?

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 23.09.14 11:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tl470487
Sellest piisab, sest haagis on sul auto küljes ja siis võimaliku avarii korral ei puutu haagise kindlustus asjasse. Kõik kahjukäsitlus käib sõiduki (veduri) + omaniku/juhi kindlustuse kaudu.
Haagise kindlustus on ainult selleks, kui see omapäid kuhugi sõitma või liikuma hakkab.
Tsitaat:
Enamikul Eestis tanklates olevatel haagistel roheline kaart olemas. Kas sellest piisab või on veel midagi vaja?

Et kui mu paadikäru on auto konksu küljes, siis pole kidlustust vaja eraldi?
Huvitav, et seda keegi mulle varem maininud pole.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Johnny
klubiliige

Registreerunud 23.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Jeep GC

postitati 23.09.14 11:53 Tsiteeri

Kuni haagis on auto küljes, korvab auto kindlustus haagise põhjustatud kahju. Kui näiteks haagis seisab maja ees ja veereb mingile masinale sisse, siis korvab haagise kindlustus kahju. Aga kindlustamine ikkagi kohustuslik. Sõber kunagi käruga teist autot riivas, siis tehti kindlustuses nii selgeks.

Elektri-, remont ja hooldustööd+ custom tehnilised lahendused. LT Service OÜ
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 23.09.14 12:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Johnny
Kuni haagis on auto küljes, korvab auto kindlustus haagise põhjustatud kahju. Kui näiteks haagis seisab maja ees ja veereb mingile masinale sisse, siis korvab haagise kindlustus kahju. Aga kindlustamine ikkagi kohustuslik. Sõber kunagi käruga teist autot riivas, siis tehti kindlustuses nii selgeks.

Mina olen läbinud avarii, kus rendikäru jooksis libedaga pöördel taga risti ning äestas ühte tee ääres seisnud masinat. Kahjud korvas käru kindlustus ja mina maksin rentnikuna rentijale koefitsendi tõusu ja käru pisivigade remondi kinni. Aga jätkuvalt kaagutan, et konkreetsemat infot saaks ikkagi sellest kohast, kust järelhaagist on plaanis rentida. See kuidas keegi on "ära saanud" või pada katlaga asju lahendanud pole siin teemas tegelikult kohta. Käitu vastavalt seadusele ja asi tahe. Kui seadust ei tunne ega viitsi tunda, siis pole mõtet oma ajus s*tta genereerida ja selle järgi käituda!

Hea auto on palju autosid...
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 13:22 Tsiteeri

Ei ole absoluutselt vaja jah. See on vaja ainult selleks, kui jätad järelkäru ilma vedurita ja siis pääseb liikuma vm selline sürr haruldane juhtum. Samas pole see ca 6€ aastas mingi gigantne kulu, et seda vältida.

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Tsitaat:
Algselt postitas: tl470487
Tsitaat:

Et kui mu paadikäru on auto konksu küljes, siis pole kidlustust vaja eraldi?
Huvitav, et seda keegi mulle varem maininud pole.

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
Johnny
klubiliige

Registreerunud 23.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Jeep GC

postitati 23.09.14 13:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tsitaat:
Algselt postitas: Johnny

Mina olen läbinud avarii, kus rendikäru jooksis libedaga pöördel taga risti ning äestas ühte tee ääres seisnud masinat. Kahjud korvas käru kindlustus ja mina maksin rentnikuna rentijale koefitsendi tõusu ja käru pisivigade remondi kinni. Aga jätkuvalt kaagutan, et konkreetsemat infot saaks ikkagi sellest kohast, kust järelhaagist on plaanis rentida. See kuidas keegi on "ära saanud" või pada katlaga asju lahendanud pole siin teemas tegelikult kohta. Käitu vastavalt seadusele ja asi tahe. Kui seadust ei tunne ega viitsi tunda, siis pole mõtet oma ajus s*tta genereerida ja selle järgi käituda!

Oma arust nagu s*tta ei genereerinud, sest tean kindlalt, et sõbral maksis auto kindlustus selle kinni, mitte käru oma. Aga kes ise otsida ei viitsi, siis kindlustusseadus § 36. Haagisega tekitatud kahju: Haagisega tekitatud kahju loetakse haagist vedanud sõiduki valdaja tekitatuks, kui haagis oli haakes vedanud sõidukiga.
Ja ka KÕIK INFO, mida vaja piiriületuseks.

Elektri-, remont ja hooldustööd+ custom tehnilised lahendused. LT Service OÜ
andzz
huviline

Registreerunud 08.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 13:35 Tsiteeri

Politsei- ja Piirialveametist sain vastuseks, et kui minu ehk juhi nimi on rendilepingus selgesti kirjas, siis ei tohiks mingeid probleeme tekkida ei piiriületamisel ega ka teisel pool piiri. Loomulikult soovitati leping võimalusel teha vene keelsena. Olerexi renditingimustes on kirjas, et rendiobjekti on keelatud kasutada väljaspool Eesti Vabariiki v.a. rendileandja kirjalikul loal. Seega tundub asi võimalik ja mõeldav. Aga samas kui mõelda, et seda on nõnda lihtne varastada, siis paneb see asjaolu jällegi kaaluma kaubiku rentimise varianti.

Lauri_O
huviline

Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.14 13:57 Tsiteeri

Kindlasti tasub sul kaaluda ja uurida ka seda et mida ütleb sulle Eesti Toll kui tuled laadungi mööbliga. Vene pool võib hakata ka lolle küsimusi küsima muidugi aga seda ei saa sa enne teada kui kaubaga tuled. Ise soovitaks bussi, äkki mõnel tuttaval on ja on nõus ka laenama.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 40.1% - SQL: 59.9%]