Lehekülgi: 1 2 |
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.14 19:50
|
|
|
Audi 100 C4 Avant 2.5 TDI 85 kw - 1993 - Ardo100
Lugu siis selline, et soetasin lõpuks esimese auto. Autodega varemgi kogemus igasugune, aga oma autot pole veel olnud. Otsisin tegelikult omale mingit
passatit, mis oleks manuaalkastiga ja kõige lihtsam diisel. Aga üks õhtu töökaasklane helistas mulle, et leidis mulle auto24-st auto. Nii kui vaatamas
käisin ostsin selle auto ära. Arvestades seda, et tegu on 1993 aasta autoga, ei leia kere pealt ühtegi roostetäppi ega mõlki. Väga korralik sisu oli
ka. Muidugi on aeg paljude asjadega oma töö teinud. Pagasiruumis oli vaid varuratas ja tungraud. Ei autoapteeke, rattavõtmeid ega midagi. Pluss oli
see, et kaasa sai suht tutikad talverehvid plekkvelgedel ja katusereelingud sarvedele otsa panemiseks.
2 nädalat pärast ostu viisin auto Autosõbra poistele vaatamiseks, kuna pidurid olid kõvad ja selgus et vaakumpump on varsti küpse. Ostsin tutika B
varuosa, mis koos paigaldusega läks 120 EUR. Aga muidu kõik toimib ilusti.
Mida tulevikus oleks vaja teha on pasuna vahetus. Üks päev sõitis mulle mingi segane ette ja avastasin, et auto pasun ei toimi. Ning autol on ka peal
Webasto, mis ei toimi. Jumal teab mis sellel viga on. Eks ma siis alustan pasuna vahetusest ja peale seda leian ehk kasvõi siit kellegi, kes
Webastodest saab aru.
Pildid autost tulevad siis kui auto ära pesen. Praegu on ta rohelise taimepasa kihi all. Mul maja ees suured puud mis teevad auto pesemise mõttetuks.
Soovige mulle selle autoga edu. Kui mõni foorumlane ehk jagab nendest asjadest mis mul tegemist vajavad oleksin väga tänulik abi või näpunäite eest.
a.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 31.05.14 20:16
|
|
|
Noh, edu!
|
|
|
GWallace
huviline
Registreerunud 26.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 2.7 140kW Quattro
|
postitati 01.06.14 09:13
|
|
|
Äkki pasunal on selline asi nagu kaitse katki või välja võetud ja seepärast ei tööta? Selline hea lihtne asi järgi vaadata
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.06.14 16:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: GWallace
Äkki pasunal on selline asi nagu kaitse katki või välja võetud ja seepärast ei tööta? Selline hea lihtne asi järgi vaadata |
Kuna mul esimene kokkupuude audiga ma siiamaani pole pasunat leidnud. Ma tean kuskohast otsida aga ei midagi. Eks pean kellegi targema juurde näitama
minema. Vana autoga nalja saab. Täna sõitsin linnast riisiperesse, poolel teel ABS tuluke läks põlema. Õnneks asi lahenes: kui tagasi hakkasin tulema
siis enam ei põlenud. Ja suvilast külateele keerates suutsin mootori põhjakaitse puruks sõita ühest nurgast. Nüüd pean seda põhjakaitset ka otsima
hakkama. Ning täna avastasin veel et see mats, mis ma õismäe teel tegin, kus mingi Auris tagurdas mulle sisse jättis ikka jälje. Mingi pool kuud
tagasi juhtus: Aurisel oli stange jumala sees, mul ainult numbrialus katki natuke. Nüüd avastasin, et esistangel see must osa kuhu numbrialus
kinnitub, sellel on pisike korts sees. Jessss.
a.
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.06.14 17:13
|
|
|
Panen siis siia mõned pildid ka lõpuks. Auto salongi tegin puhtaks aga aeg surus peale ja auto jäi väljast pesemata. Sellele vaatamata klõpsisin paar
pilti.
PILTE NÄEB
SIIT
Vabandan mitte väga kvalitseetsete piltide pärast, aga eks millalgi aega saan siis panen siia korralikud pildid. Unustasin ennem auto kohta mainida,
et sellele on pandud 5 käigulise kasti asemel A6 6 käiguline manuaalkast. Tänu sellele saab ökonoomselmalt sõita.Käisin täna riisiperes ära ja
kütteseier millimeetrikese liikus. Aga linna vahel liigub märgatavalt.
a.
|
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C
|
postitati 01.06.14 19:40
|
|
|
Originaalis asub pasun(ad) ees, nurgas, kõrvalistuja pool. Kui sul põhjakate all, siis sa seda ei näegi. Ja kütuseseieriga ka see lugu, et ega see
ühtlaselt ei lange, mini aeg langebki kiiremini.
Mis auk see tulederegulli nupu kõrval on? Ja autol madaldus all või?
Sõidame ikka mõistusega !
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.06.14 19:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Priit86
Originaalis asub pasun(ad) ees, nurgas, kõrvalistuja pool. Kui sul põhjakate all, siis sa seda ei näegi. Ja kütuseseieriga ka see lugu, et ega see
ühtlaselt ei lange, mini aeg langebki kiiremini.
Mis auk see tulederegulli nupu kõrval on? Ja autol madaldus all või? |
Tulederegullinupu kõrval immo ja madalduse kohta ei oska kaasa rääkida. Kuigi arvan ise, et äkki tundub lihtsalt selline. Ma arvan et originaal. Aga
samas ma olen ikka suht võhik selle mudeli alal.
a.
|
|
|
|
Kmerevits
huviline
Registreerunud 04.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 01.06.14 20:12
|
|
|
uus põhjakate maksab ca 20 eur Vaata kas alvadi.ee-st või siis
allcar.ee-st. Ise tellisin allcarist. Kohale tuli paari päevaga
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.06.14 20:31
|
|
|
Huvitav kas minu mudelile on võimalik paigaldada püsikiirusehoidjat. Olen lammaris 25 euriga näinud suunatulekangi, kus on püsikiirusehoidja nupud ka
peal. Aga sellest kangist on vist vähe tolku
a.
|
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C
|
postitati 02.06.14 10:40
|
|
|
No minu C4 veidi madalam, ajasin nina ülespoole mäe peal nii, et üks külg oli kõrgemal ja ronisin alla, sai ilusti vahetatud. Muidugi ma ei tea, kui
suur sa oled.
Püsika jaoks kasuta otsingut, sellest leiab palju juttu, kuid vist AAT-le ei saanud jh nii kerge vaevaga seda paigaldada.
Sõidame ikka mõistusega !
|
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 02.06.14 11:40
|
|
|
AAT-le peaks minu teada just lihtsam olema, kui C4 bensukatele. DIY alamrubriigis on ka teema olemas.
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.06.14 15:59
|
|
|
Keegi äkki oskab soovitada kedagi, kelle juures Tallinnas oma audit remontimas käia adekvaatse hinna eest. Kasvõi keegi ise kellel on garaazis tõstuk
olemas ja lihtsalt hobi mõttes audidega on tegelenud? Täna hakkasin vaatama spetsiaalselt et auto õõtsub kui aukudest läbi sõita liiga palju. Küllap
on amordid ka küpsed. Kasutatud auto ostmise rõõmud. Aga eks tuleb vaikselt iga kuu natuke midagi tegema hakata. Aasta lõpuks on mul ehk midagi juba
ette näidata. Täna käis üks sõber läpakaga ja tahtis mu autole
diagnostikat teha, aga see hakkas poole diagnostika pealt veateadet ette peksma ja jäi tegemata selle pärast. Sõber läks koju ja tema sai oma audi 80
täisdiagnostika kätte. Küllap on mul mingi kala sees.
a.
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.06.14 18:10
|
|
|
Selle autoga on mul iga päev mingid seiklused. Täna läksin Laagrisse objektile. Autost välja tulin vaatasin parempoolses esimeses rehvis vaatas vastu
klamber. Selline millega pabereid omavahel klammerdatakse. Mõtlesin et mis see ikka teeb. Tõmbasin välja ja läksin tööle. Õhtu poole oli vaja õismäele
minna, seal parkisin auto esiotsaga porilompi. Porilomp mõnusalt mullitas. Jessss. Läksin Järveotsa teel sinna kummitöökotta kus garaazide juures
siuke muhedam vanem vene meesterahvas noorte ässadega koos toimetas. Tema paikas augu viieka eest ära, ning imestas kuidas ma selliste rehvidega sõita
saan. Tema jutu järgi on need rehvid tehases treitud liiga sügava mustriga, nii et suve need ei pidavat üle elama. Eks saab nüüd uusi või kasutatud
suverehve otsima hakata.
a.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 03.06.14 18:23
|
|
|
Esimest korda kuulen, et rehvid on treitud liiga sügava mustriga ja seda otse tehases. Selline tüüpiline garaa˛i-Vova targutamine tundub.
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.06.14 18:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Esimest korda kuulen, et rehvid on treitud liiga sügava mustriga ja seda otse tehases. Selline tüüpiline garaa˛i-Vova targutamine tundub. |
Kurat teab. Aga seda ma tean, et kui mingi faking klammerdaja klamber mu rehvile ühte kohta 2 auku teeb, mõlema klambri otsaga siis on küll rehv
õhukesevõitu.
a.
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.06.14 04:04
|
|
|
Kellegil ühte 15 tollist originaal valuvelge nagu mul all on ei vedele kuskil? Ühe kohviku juures oli mingi kõnniteekivi vales kohas ja kooris
natukene velje äärt minema. Nüüd pean uue valuvelje kuskilt leidma. Või siis ostma järgmiseks suveks uued valuveljed alla, aga see originaal näeb
täitsa ok välja ja tuleb odavam ma usun.
a.
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.06.14 18:27
|
|
|
Täna oli siis pesupäev.
PILDID ON
SIIN
See velg mille ära koorisin ei tundu puhtana isegi nii nutune. Avastasin pesu käigus, et mul alumised küljed on kivikaitsega üle tõmmatud, iga kord
avastan midagi uut. Selle kuuga püüan auto sõidukorda lõplikult saada (ees midagi koliseb ja taga sööb ühte rehvi väljaspoolt) , peale seda läheb
nahkistmete otsimiseks.
a.
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.14 17:11
|
|
|
Jälle selguvad autol probleemid. Suur mure: puudub konditsioneer. Praeguse ilmaga oli mul sõit linnas, nagu istuks ahjus. Meeletu palavus.
a.
|
|
|
|
GWallace
huviline
Registreerunud 26.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.14 17:18
|
|
|
Mis seal ikka hullu Ülevalt luuk lahti ja aken alla lasta ja saab
edukalt hakkama. Hea, et sul veel tavaline sisu on. Usun, et paljud nahksisudega autode omanikud kiruvad suvel nahka ette ja taha...
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.14 17:23
|
|
|
edukalt hakkama. Hea, et sul veel tavaline sisu on. Usun, et paljud nahksisudega autode omanikud kiruvad suvel nahka ette ja taha...
|
Oleneb. Linnas sõitsingi nii. Katuseluuk pärani ja juhiaken lahti. Vahet pole. Meeletult palav ikka. Sõidan praegu naise peugeot 207-ga ringi. Sellel
on konditsioneer sees. Oma auto jäi maja ette, sest ma ei taha 5 korda päevas t-särki vahetada.
a.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 08.07.14 18:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ardo100
|
Oleneb. Linnas sõitsingi nii. Katuseluuk pärani ja juhiaken lahti. Vahet pole. Meeletult palav ikka. Sõidan praegu naise peugeot 207-ga ringi. Sellel
on konditsioneer sees. Oma auto jäi maja ette, sest ma ei taha 5 korda päevas t-särki vahetada. |
Täpselt, täpselt, kui ei oleks paremat proovinud, siis nagu oleks vast ok, aga kui juba kondiga proovinud, siis seda sooja niisket õhku enam ei taha
ka jahedama ilmaga mitte Kusjuures koduga sama lugu, kui oled juba kord
konditsioneeritud õhuga ära harjunud praeguste ilmadega, siis enam ilma kondita ei taha kuidagi!
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.14 19:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat: | Algselt postitas: Ardo100
|
on konditsioneer sees. Oma auto jäi maja ette, sest ma ei taha 5 korda päevas t-särki vahetada. |
Täpselt, täpselt, kui ei oleks paremat proovinud, siis nagu oleks vast ok, aga kui juba kondiga proovinud, siis seda sooja niisket õhku enam ei taha
ka jahedama ilmaga mitte Kusjuures koduga sama lugu, kui oled juba kord
konditsioneeritud õhuga ära harjunud praeguste ilmadega, siis enam ilma kondita ei taha kuidagi! |
Kusjuures oleneb kodust. Mul mustamäe korteris on mõnus jahe praegu ka. Konditsioneer annab muidugi juurde, aga isegi ei tunne puudust. Praegu olen
pelgulinna haiglas, siin on siuke saun päeval, et ilma konditsioneerita ei kannata elada.
a.
|
|
|
|
GWallace
huviline
Registreerunud 26.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.14 19:37
|
|
|
Nali naljaks, eks ta ikka ole kondi/kliimaga parem, aga saab ka ilma selleta elatud.
|
|
|
|
Ardo100
huviline
Registreerunud 28.05.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.07.14 17:12
|
|
|
Kas keegi teab, kui palju peaks selle auto mootori temperatuur olema? Täna pool päeva kärutasin ringi linna vahel ja huvi pärast vaatasin, koguaeg
seisis 98 kraadi peal.
a.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |