TarmoT
huviline
Registreerunud 03.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: Audi V8 Quattro 3.6l 1989
|
postitati 16.02.14 12:57
|
|
|
Nööpkõlarid ja järsult ette keeramine
Tervist rahvas.
Ma pole selle kohta infot eriti leidnud, seega mõtlesin küsida. Vast mõni teadjam oskab kommenteerida.
Nimelt olen viimasel ajal märganud eriti palju autojuhte kasutamas nööpkõlareid sõidu ajal. Et kas nagu auto kõlarid ei kõlba enam või mis? Mõistatus
minu jaoks.
Teine asi mis eriti tugevalt häirib on selline sõidustiil - teen möödasõidu ning umbes pool meetrit peale autost möödumist keeran väga järsult ja ühe
suuna vilkumisega ette.
Ma ei sõida linnapeal väga ringi, küll aga hommikul ja õhtul pealinnast Jürisse ja tagasi. Päevas näen enamasti 1-2 sellist stiilinäidet.
Huvitav kust selline võte tuleb. Ma olen küll väga külma närviga, aga mind häirib just see, et kive lendab rohkem stangesse ja klaasi. Samuti vihmase
ilmaga on klaas ka kordades rokasem.
Ja seda stiili ei harrasta mitte just nooremad ja kogenematud juhid, vaid pigem vanemad juhid. Autodeks pole ka just kallimad, vaid pigem keskmisse
hinnaklassi kuuluvad.
Vast oskab keegi kaasa rääkida.
Tänan.
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 16.02.14 13:01
|
|
|
Nagu õeldud juba, sõites tuleb arvestada ainult ühe asjaga. Kõik teised autojuhid on kas joobes, või narkootikumide mõju all. Endale keeratakse iga päev mitu korda ette, kui Eestis käin. Täiesti ära
harjunud sellega. Üks vanamehike tegi isegi sisemisest reast üle mitme rea maha sõitu..
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 16.02.14 13:01
|
|
|
Sõidustiili kohta on pikk teema olemas foorumis. Kui sa mõtled nööpkõlarite all kõrvaklappe siis ehk on tegemist siiski seadusekuulekate hands-free
kasutajatega?
|
|
|
TarmoT
huviline
Registreerunud 03.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.14 13:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: janar
Sõidustiili kohta on pikk teema olemas foorumis. Kui sa mõtled nööpkõlarite all kõrvaklappe siis ehk on tegemist siiski seadusekuulekate hands-free
kasutajatega? |
See on muidugi ka võimalus. Aga mugavuse poolelt ma ei tea tänapäeval kedagi, kes autos ei kasuta auto kõlaritega seotud hands-free seadet.
|
|
|
juq
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 3.0 v6 Q
|
postitati 16.02.14 13:40
|
|
|
Keskmisesse hinnaklassi kuuluvatel autodel ei pruugi neid olla..ja vanemad inimesed ei oska neid kasutada - kaks kriteeriumit mille sina ise välja
tõid.
Ma olen täiesti normaalne...hääled mu peas ütlesid mulle
|
|
|
|
TarmoT
huviline
Registreerunud 03.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.14 21:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: juq
Keskmisesse hinnaklassi kuuluvatel autodel ei pruugi neid olla..ja vanemad inimesed ei oska neid kasutada - kaks kriteeriumit mille sina ise välja
tõid. |
Neid nööpkõlareid on kasutanud just pigem nooremad juhid. Hinnaklassi ja vanemate juhtide osas pidasin silmas pigem seda järsult ette keeramist.
Väljendasin end veidi ebatäpselt.
|
|
|
LastResort
huviline
Registreerunud 27.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 "00.a 1.9l 85kw Quattro
|
postitati 16.02.14 21:50
|
|
|
Hands-free klapidega on lubatud ainult üks kuular kõrvas hoida, minu mäletamist mööda. Mõlemaid kasutades ei ole kuulda välistegurid juu.
Võib olla ajan jama, aga kusagil on selline asi kõrvu jäänud.
Debiilsus ei tule maha sooja vee ja seebiga.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 17.02.14 06:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TarmoT
Tervist rahvas.
Ma pole selle kohta infot eriti leidnud, seega mõtlesin küsida. Vast mõni teadjam oskab kommenteerida.
Nimelt olen viimasel ajal märganud eriti palju autojuhte kasutamas nööpkõlareid sõidu ajal. Et kas nagu auto kõlarid ei kõlba enam või mis? Mõistatus
minu jaoks. |
Vana kassetikaga või paremal juhul plaadimängijaga pann, samas taskus moodne lahedat musa täis nutilabidas, palju lihtsam on see klappidega kõrva
saada kui kuskile foorumisse kurtma ronida, et kuidas neid kaht ühendada.
Aga mugavuse poolelt ma ei tea tänapäeval kedagi, kes autos ei kasuta auto kõlaritega seotud hands-free seadet. |
Mina tean paljusid.
Tsitaat: | Algselt postitas: LastResort
Hands-free klapidega on lubatud ainult üks kuular kõrvas hoida, minu mäletamist mööda. Mõlemaid kasutades ei ole kuulda välistegurid juu.
Võib olla ajan jama, aga kusagil on selline asi kõrvu jäänud. |
Ei ole sellist seadust. Kui autostereo valjemaks keerad, ei kuule sa ka väljastpoolt midagi. Kui nägemine korras, polegi üldjuhul vaja suurt midagi
kuulda. Mida ei saa aga öelda jala või jalgrattaga liikudes.
|
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 17.02.14 06:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Kui nägemine korras, polegi üldjuhul vaja suurt midagi kuulda. |
Mitmerealisel tänaval või teel sõites on mõnikord väga abiks, kui enne reavahetuse tegemist kuuled, et keegi sõidab tagaratta kõrval nn pimedas
sektoris, kuhu ei näe peeglist ja üle õla vaadates ei pruugi ka näha. Sõltub veidi autost ka.
|
|
|
Ever
huviline
Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B8 S-Line 2.0 TDI
|
postitati 17.02.14 10:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Kui nägemine korras, polegi üldjuhul vaja suurt midagi kuulda. |
Ristmikul nurga tagant välja kihutavat operatiivsõidukit võiks siiski ennetavalt kuulda.
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
postitati 17.02.14 12:04
|
|
|
minu jaoks.
|
Ära nüüd pahanda aga mis see sinu pe*set torgib, kes millega muusikat kuulab?
Pole vaja sõidu ajal teiste autodesse vahtida koguaeg, siis ei pea mõistatama ka.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 17.02.14 12:36
|
|
|
Üks asi on see, kuidas keegi kuulab, igaühe oma asi. Peamine selle juures on aga see, et nööpkuularitest muusikat kuulates suudaks ikka liiklusele
keskenduda. Silmanägemine pole ainuke oluline asi liikluses, kuulama peaks ikka ka. Kasvõi siin näitena toodud, päästeauto variant.
|
|
|
juq
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 3.0 v6 Q
|
|