Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Platsid kus quattro rõõme nautida! (Vastuseid: 31 | Vaatamisi: 11826)
Haterider
huviline

Registreerunud 21.05.13
Kasutaja on eemal

Auto: Mitsubishi Galant GLS,Audi A6 C4 2.6 110kw,Audi A6 C5 Quattro 2.8 142kw

postitati 18.01.14 08:04 Tsiteeri
Platsid kus quattro rõõme nautida!

Kuna siin, ei ole leidnud antud teemat kus saaks jagada infot kus keegi sõitmas käib talvel nii legaalselt kui illegaalselt, siis see võiks see teema olla,kus jagaks infot teistele quattro omanikele kus saaks käija sõitmas ilma võimuorganite silma jäämiseta.

Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 18.01.14 08:23 Tsiteeri

Ei tea kuivõrd probleemide vabalt SEAL saab sõita, aga eile õhtul sai oma esiveolisega natuke tüdrukule õpetatud libisemisse sattunud auto üle uuesti kontrolli saavutamist ja selle mingi 10min jooksul ei olnud küll probleeme. Ja jälgi oli seal ikka kuhjaga juba varem.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
juq
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 3.0 v6 Q

postitati 18.01.14 09:12 Tsiteeri

Ma käisin eile Tartus sõbra prisma vastas asuvas parklas ja raadil, seal kus vanasti oli autoturg - nüüd on peaaegu normaalne plats, kaks muhku on üleval ja rehvid ka äärtes. Prisma parkla driftimine lõppes sellega et securitase patrull sõitis mul linnas mingi 20 minutit sabas kuni politseiauto saabumiseni, sain moraaliloengu seekord õnneks.

Ma olen täiesti normaalne...hääled mu peas ütlesid mulle ;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
sander147
huviline

Registreerunud 01.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.14 21:28 Tsiteeri

Mis "rõõme" siis quattroga nautida saab?

Mul A6 2.8 Q ning ütleks, et elu mõttetu see nelik. Oleks taga siis LSD-gi, ees-taga lahtistega suht pointless. Kurvi läbimine külg ees on lootusetu, kord otse, siis on risti, ning jälle otse. Metsik alajuhitavus.
Või siis on 142kw ilmselgelt lahjad selle kere peale.

Pulli pärast sai tõstuki peal kontrollitud, mida see keskdiffer endast kujutab, 1 sild tõstetuna ning auto ei liigu kuskile. :mad:

aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.14 21:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: sander147

Ise vastasidki ju ära, sellele kerele on alates 300kW mingi lootus, et huvitavaks läheks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
sander147
huviline

Registreerunud 01.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.14 21:49 Tsiteeri

Turbotama nüüd küll ei viitsi hakata...
Tagasilda mingi normaalse kupüüri eest LSD ei saa?

Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 03.03.14 22:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Kurvi läbimine külg ees on lootusetu, kord otse, siis on risti, ning jälle otse. Metsik alajuhitavus.

Sellest lausest on võimalik välja lugeda, et sa ei oska lihtsalt sõita - pead harjutama. Nelikveolise auto sõidutehnika on segu esi ja tagaveo omast, kummagi sõiduvõtted pole täielikult ülevõetavad. Sellist asja ei tohi olla, et kord otse ja siis risti (järelikult vägistad valede võtetega). Quattroga on võimalik põhimõtteliselt iga kurv elegantselt külg ees ja väga kontrollitult sõita või valida optimaalseim trajektoor ja läbida kurv kiirelt ja turvaliselt. Kõik on juhi käsutuses ja täiesti võimalik ka sama massi ent nõrgema mootoriga autoga. Ja ennetuseks - ei, käsipidurt ei pea puutuma.

Loodan, et räägime ikkagi lumisest ja või jäisest teest. Kuival asfaltil on muidugi pidamine suurepärane (mis ongi ju eesmärk) ja tõepoolest vaja suuri jõunumbreid, et lõbusamaks läheks.

PS. Tõstukiga on mõttetu jännata - reaalses elus tuleb neid situatsioone harva ette, kus mõni ratastest on teepinnaga lootuselt kontakti kaotanud ja kui esinebki, siis sõiduautol ette juhtuvates olukordades aitab EDL ehk elektrooniline diferentsiaalilukk. Olles ise seda tõstukitrikki ka proovinud, siis tean kindlalt, et toimiva EDL-iga sõidab see auto tõstukilt maha. Mittetoimivaga, jah, mitte. EDL-ist pole kasu ainult siis, kui kõlgud kõrge hange otsas või offroad rajal, aga sinna on nagunii targem juba maasturiga minna, millel mehhaaniliselt lukustatavad diffrid ja märksa kõrgem kliirens.

sander147
huviline

Registreerunud 01.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.14 12:46 Tsiteeri

Kristoff- kas sa töötad TLV-s ?

Ma arvan, et asi ei ole ikka juhis, kui eelnevalt olen omanud ja oman sõidukeid, millel on keskel reaalne lukk ning seda ka taga. Lukk kas siis visco või ketas LSD.

Antud juhul tekibki alajuhitavus just keskdifrist, kus Audi puhul on pidev jõu suunamine ette-taha, mitte konstantselt 50:50 sildade vahel, või bemmide puhul enamus jõudu tagumiste kasuks.

Aga peab siis auto müüki panema, pole kahjuks minu meelejärele. Huvilisi? PS.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 04.03.14 13:56 Tsiteeri

Professionaalse sõitja eritunnuseks on alati tehnika süüdistamine, rooli ja istme vaheline tihend pole kunagi midagi valesti teinud:P

sander147, ära saa nüüd valesti aru, aga siin on kaks varianti, kas sul on see torsen totaalselt katki või ei oska lihtsalt sõita. Lumel ei ole lihtsalt sellist "kord otse, siis on risti, ning jälle otse" situatsiooni kui kasutada õigeid sõiduvõtteid.

Proovisin "Et naabri aeg jääks terveks" ürituse raames ovaali ja ringrada jääl, nii lukuga kui ilma - lahtise lukuga on kergem kurvi keerata, kinnisega tuleb jõuga asi kontrasse ajada. Kui juba auto risti oli siis polnud absoluutselt mingit vahet kas on tagumine sild lukus või mitte.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Rain573
klubiliige

Registreerunud 17.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi b4 Competition V8, Fiat Punto GT, W211, CLS Shoting Brake

postitati 04.03.14 14:07 Tsiteeri

Kui oli veel 103 kw siis ma tagasilla lukku ei kasutanud peaaegu mitte kunagi. Lukuga ei olnud hea sõita aga nüüd kui jõudu on kasutan peaaegu koguaeg lukku. Ilma lukuta ei ole eriti fun ja ei taha külg ette joosta kuidagi...eriti just asfaldi peal :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
madjs
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw

postitati 04.03.14 16:55 Tsiteeri

Paraku Audid kipuvad veits rasked olema, et kiiret aega libedal sõita. Keegi võiks veits vaeva kaaluga näha, saaks jääl Sharade ja Mazdadega ka võistelda.
Siin viimase võistluse ajad. Meie kambast oli väljas Golf gti, Seat Ibiza, Toyota mr2 ja üks STI
http://nigulaamk.onepagefree.com/files/20140215_saunja_j%C3%A4%C3%A4rada_ajav%C3%B5tt.pdf

Antud võistlusel oli kiireim Mazda, Sharadesid polnud kahjuks kohal. Kui need sitikad kohal siis pole Evodel, Subarutel jne. poodjumile asja eriti. Virtsu poiste Mazda mahub aegajalt sinna.

Siin lihtsalt midagi vaatamiseks.
http://www.youtube.com/watch?v=7kT_7JGfDpY

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Sparkle
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q

postitati 04.03.14 18:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Kristoff- kas sa töötad TLV-s ?

Ma arvan, et asi ei ole ikka juhis, kui eelnevalt olen omanud ja oman sõidukeid, millel on keskel reaalne lukk ning seda ka taga. Lukk kas siis visco või ketas LSD.

Antud juhul tekibki alajuhitavus just keskdifrist, kus Audi puhul on pidev jõu suunamine ette-taha, mitte konstantselt 50:50 sildade vahel, või bemmide puhul enamus jõudu tagumiste kasuks.

Aga peab siis auto müüki panema, pole kahjuks minu meelejärele. Huvilisi? PS.

Driftimiseks soeta BMW, kuid jah audiga sujuvalt külg ees sõitmine eeldab eelkõige filingraanset auto tunnetamsit ja mitte libedal pinnal ohtralt jõudu(väänet). Vabalthingav 2.8 pole mingi eriline loom 1700 kg rauda põiki asfaldil edasi viia.

See mees oskab: http://www.youtube.com/watch?v=DCb3Tp2aTI4

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3.0q

postitati 04.03.14 19:20 Tsiteeri

Audi on jah pigem funnimise jaoks, kui kiire aja sõitmise jaoks.. Minu meelest on just üsna mõnus suure autoga rahulikult liuelda :D Igasugu otse minemise jutt on muidugi puhtalt oskustes kinni :cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
sander147
huviline

Registreerunud 01.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.14 20:22 Tsiteeri

Mis sa arvad, et sel videos see drift tuleb täna quattro võrratusele? Selleks ikka tagasilla LSD-d vaja.

http://www.youtube.com/watch?v=IJGaaVjIZzU

Tallinna linnaaukudes kulgemiseks täitsa paras. Massi jagub ning iga augu peale ei hüppa. See on tõesti tore :)

Sparkle
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q

postitati 04.03.14 20:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Mis sa arvad, et sel videos see drift tuleb täna quattro võrratusele? Selleks ikka tagasilla LSD-d vaja.

http://www.youtube.com/watch?v=IJGaaVjIZzU

Tallinna linnaaukudes kulgemiseks täitsa paras. Massi jagub ning iga augu peale ei hüppa. See on tõesti tore :)

No aga soeta omale näiteks V8 tagadiffer, mis on torsen ja täpselt sama efekt mis piiratud libisemisega diffril.
Jutt C4-st ikka?

Libedates oludes läheb ka vabadiffer väga hästi "sideway-se", selleks vaja ainut natuke kasutada auto olemasolevat massi. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 04.03.14 21:04 Tsiteeri

Tsitaat:

Ei, selleks ei ole vaja tagasilda LSD-d - proovitud, sooritatud. Torseni võlu seisnebki mehhaaniliselt varieeruvas veojõu jaotuses, mida on vastavate sõiduvõtetega võimalik väga lihtsalt tagasillale suunata ning seega tekitada meelepärane ülejuhitavus.

Mida rohkem võimsust ja väändemomenti, seda lihtsam, kuid lumel ja jääl saab väga vähesega hakkama.

TLV? Tallinna Linnavalitsus? Ei, Tallinn pole minu maitse. :D

rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3.0q

postitati 04.03.14 21:42 Tsiteeri

Kui siin juba videote jagamiseks läks siis ehk mõni ei ole näinud veel, nii et paar näidet (küll libedaga) lahtise difriga torsenneliveost, ei ole kuskilt otsast tunnet et otse läheks.. Oma kogemusest võin öelda et toimib samamoodi ka kruusal, ning samuti asfaldil (asfaldil on ainult kurvi teiseks pooleks rõvedalt jõudu vaja :D )
Link :: Passat vol 1
Link :: Passat vol 2
Link :: Passat vol 3
Ja lisaks veidi tantsimist ka tiptronicuga, kannatab ka sellega sõita... Kuigi see video ei anna väga head ettekujutust..
Link :: Audi

Lõpetuseks veel päris-päris silmailu ka :)
Link :: Audi @ ADE

Üks vanaaegse tehnikaga filmitud incam ka, aga kuna väljas oli üsna tuisune "valge öö" siis enamik ajast suurt kottigi aru saada ei ole mis keiss on :D
Link :: Audi incam @ ADE

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 04.03.14 22:13 Tsiteeri

Tsitaat:

Mul A6 2.8 Q ning ütleks, et elu mõttetu see nelik. Oleks taga siis LSD-gi, ees-taga lahtistega suht pointless. Kurvi läbimine külg ees on lootusetu, kord otse, siis on risti, ning jälle otse. Metsik alajuhitavus.

Pulli pärast sai tõstuki peal kontrollitud, mida see keskdiffer endast kujutab, 1 sild tõstetuna ning auto ei liigu kuskile. :mad:

Milleks tulla lumeteemasse trollima ajal, kui lund ei ole? Osta bemm ja mine rahulikult suvele vastu.

Mina oskasin küll talvel nautida nii 2.8q 100 (automaadiga), 2.8q 80 kui 2.8q A4 (142kW). Viimast sai ka kesksuvel Audru rinkal proovitud ja polnud sellegi nautimisega erilisi probleeme. Tõsi, enamik Audisid on iseloomult alajuhitavad, kuid see on väga lihtsalt kompenseeritav. Liiga kiirelt kurvi sisenedes ja/või vale sõidutehnikat kasutades olen ma näinud väga erinevaid spets rinkaautosid otse seina sõitmas. F1 isegi. Tõenäoliselt totaalselt alajuhitavad.

Ja see loll jutt, nagu peaks sõiduauto tõstukilt maha sõitma, paluks suhu tagasi. Sõiduauto kiire nelivedu ei ole offroad'i jaoks.

Ehk tuleb veel lund, soovitan siis õue proovima minna. Ohutule platsile muidugi, kuni sõitmine ebakindel tundub. Selleks see teema siin ongi!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 04.03.14 22:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Kurvi läbimine külg ees on lootusetu, kord otse, siis on risti, ning jälle otse.

Sul õnnestub ilmselt abiratastega jalgratas sirgel ka kummuli keerata. Lootustandvaks kurvi läbimiseks on tihendit istmele vaja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
djcannabiz
huviline

Registreerunud 20.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro , Audi 80 coupe 2dr , Audi V8

postitati 29.12.14 09:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Amadeus
Tsitaat:
Kurvi läbimine külg ees on lootusetu, kord otse, siis on risti, ning jälle otse.

Sul õnnestub ilmselt abiratastega jalgratas sirgel ka kummuli keerata. Lootustandvaks kurvi läbimiseks on tihendit istmele vaja.

Jõgevamaal ka neid kohti jagub? Minujaoks võõras kant suht.

Naine siin kibeleb, tahab ka külgees kimada Q`ga nagu suured poisid :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
joost
huviline

Registreerunud 16.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 29.12.14 10:05 Tsiteeri

Kas keegi siinsetest on pannud enda lahtiste sildade ja kesktorseniga Audile nii esi- kui tagasillale veel Quaife LSD vahele?
See peaks midagi ideaalilähedast olema ju siis. Muidugi nõuab umbes 3000€ väljaminekut. Aga kui keegi on teinud, muljetage :D

Teemasse ka. Mina tallinlasega käin aeg-ajalt endise kadrioru tivoli territooriumil paar kiiremat ringi tegemas. Sealne rada on põnevam kui tühipaljas parklaplats. Otseselt ohtlikke obstaakleid ei ole, aga tasub silmad lahti hoida ikkagi. Saab mõttes koostada täitsa põnevaid radasi seal ja kuna koht on päris tundmatu, siis jagub lund ka alati piisavalt ;)

See tõesti üks mu lemmikplats.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 29.12.14 14:15 Tsiteeri

Ette oleks mõtet. Kui sa selle tagasilda paned, siis läheb auto peale seda ainult otse. Tekib metsik alajuhitavus.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
sir-mac
huviline

Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: S6 4,2 Avant

postitati 29.12.14 14:47 Tsiteeri

Postitusi lugedes jääb mulle selline tunne, et ma olen vist täielik Leo (e. LOLL - nagu ütles kunagine naabrimees) nendes asjades, mis puudutavad kurvi läbimise tehnikat küll siis selg ees v. külg ees v. lõikamise meetodil. Minu jaoks on oluline, et kurv saaks läbitud nii, et ei oleks ohtu ei endale ega teistele. Olulisim on see, et juht oskaks midagigi teha, kui tekkib olukord. Selleks on tõepoolest vaja proovida ja harjutada, et tekkiks tehnikaga ühtekuuluvustunne. Olen ligi 20a. sõitnud Q-dega, aga ega kogu pointi senini ei jaga. Tõsi, ega ei ole käinud spetsiaalselt kusagil Quattrot harjutamas ega ole ka kunagi olnud mingi pedantne LE järgija, aga tänaseni olen elus ja tervise juures ning ei ole oma sõidustiiliga loodetavasti põhjustanud ka teistele mingeid muresid. Olen küll läbinud erinevaid sõidukoolitusi (tulenevalt tööst) ning võin veendunult öelda, et kui füüsikaseadused unustatakse, siis ei aita sind ka vanajumal ise. Hea, kui sõidukogemusi on võimalik hankida kinnistel radadel v. siis kohtades, kus eksimus piirdub lihtsalt hange minekuga/teelt väljasõiduga v. halvemal juhul kerge plekimõlkimisega vales kohas kasvava võsaga kontakti loomise tagajärjel.
Edu teile kogemuste omandamisel ja loodan südamest, et ei pea kellegagi teist kohtuma olukorras, kus keegi on vähest omandatut demonstreerinud reaalses liikluses!

sir-mac
huviline

Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: S6 4,2 Avant

postitati 29.12.14 15:08 Tsiteeri

Eelnevale lisaksin veel, et seegi on nauding, kui talviste libetate teeoludega peab Quattro omanik juba järgmise foori ees pidurdama, et oodata lubavat, samal ajal kui enamus tehnikat (v.a. maasturid jmt.) sipleb alles eelmise foori juures. Ei ole kunagi eriti uurinud ega süvenenud nendesse torsenitesse ja difritesse, aga enda parim mälestus on 100 2,2TQ (121KW) 90-test, millel olid manuaalselt lülitatavad blokid (sildadevaheline ja tagumine), ei mingit elektroonikat ega mõtlevaid karbikesi, mis otsustasid toimingute üle. Lihtsalt vaakumlüliti keeramine ja minek........... Kõik muu sõltus juba tihendist (nagu siin pidevalt mainitakse). Ei olnud seda probleemi, et vaatamata tihendi soovile läbida kurv, otsustab karbike (mida uuematel isenditel ei saa ka vahel elimineerida) kusagil polstri all, et targem on siiski otse minna.

uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

Auto: AEL Q

postitati 29.12.14 15:16 Tsiteeri

Tsitaat:

IRW :D

Milleks vedada mittevedavaid rattaid kaasas!? :)
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 47.5% - SQL: 52.5%]