gerton06
huviline
Registreerunud 29.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80
|
postitati 17.11.13 10:12
|
|
|
Audi A4 (B5) 98a. maki vahetus
Tervist!
Vaja siis 98a. A4 B5 Avant vahetada kõlarid ning makk. Praeguse seisuga tahaks taga ustes vahetada kõlarid ära ning panna aftermarket maki. Makiks
on: Pioneer DEH-1400UB . Esikõlaritega ei tea veel midagi, kas vahetab või mitte. Paar küsimust seoses? Kas ma pean mingid adapterid vahele ostma
makile või kuhugile? Kas ma pan kõik kõlarid ära vahetama, või ma võin jätta ette orig. ja taha aftermarketi omad? Kes nõu oskab anda, siis andke
kindlasti teada.
Gerton
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: A5 coupe 3.2fsi q 195kw 2008
|
postitati 17.11.13 10:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: gerton06
Tervist!
Vaja siis 98a. A4 B5 Avant vahetada kõlarid ning makk. Praeguse seisuga tahaks taga ustes vahetada kõlarid ära ning panna aftermarket maki. Makiks
on: Pioneer DEH-1400UB . Esikõlaritega ei tea veel midagi, kas vahetab või mitte. Paar küsimust seoses? Kas ma pean mingid adapterid vahele ostma
makile või kuhugile? Kas ma pan kõik kõlarid ära vahetama, või ma võin jätta ette orig. ja taha aftermarketi omad? Kes nõu oskab anda, siis andke
kindlasti teada.
Gerton |
Kui autol on tehase originaal makk ja taga ka vuufer, siis aftermarketi maki jaoks on olemas adapter küll, mis vahele panna, et tagumised kõlarid
hakkaks tööle selle uue makiga. ( Maksis seal ca 20.- kandis )
Kasutaja Paukpadrun lahendas oma autol samamoodi makivahetuse selle adaptri näol.
Enda autol on vahetatud samuti originaal kõlarid aftekate vastu ( nii esimesed kui tagumised ), ja vahetusel probleemi küll ei olnud, et ei saaks
ühendada vms.
|
|
|
|
gerton06
huviline
Registreerunud 29.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.13 10:27
|
|
|
Kas sellest oleneb ka, et kas on Bose süsteem või ei ole? Täna vaatan üle , mis seal täpsemalt on. Aga kas seda adapterit on siis ka vaja kui maki
vahetan ära ning tagumised kõlarid? ehk siis ette jäävad originaal kõlarid( pole veel kindel) .
Gerton
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.13 10:29
|
|
|
Sellepärast oli adapterit vaja, et tagumised kõlarid kui ka vuufer üldse tööle hakkaks selle aftermarketi makiga. Asemele läks samuti Pioneeri
toodang, Audi delta / gamma( täpselt ei mäleta ) maki asemele.
Ja kui viitsid, lehitse seda teemat ka, siin on ka palju juttu kõlarite vahetusest B5-tel
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=49095
|
|
|
|
gerton06
huviline
Registreerunud 29.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.13 13:19
|
|
|
Nii , unustasin mainida, et sõbra masinast on juttu. Käis praegu minu juures. Orig. makk oli gamma, kõik kõllid töötasid laitmatult ja subwoofer
mürtsus korralikult, et plaanis on nüüd ainult see pioneeri makk visata vahele kuna auto omanik tahab kuulata USB või aux- i kaudu muusikat. Et mis on
vaja teha et uue makiga hakkaks kõik tööle? Originaalil tuli mingi kollane väike pistik, millel uuel akil kasutust ei olnud aga see kollane pistik on
subwoofri ning tagumiste kõlarite teema. Keegi teab mingit adapterit vms mis vahele visata? või siis äkki saab kollase pistiku juhtmed ümber visata
iso pistikule? Andke nõud. Mingeid kõlareid ei soovi vahetada.
Gerton
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 17.11.13 13:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: gerton06
Nii , unustasin mainida, et sõbra masinast on juttu. Käis praegu minu juures. Orig. makk oli gamma, kõik kõllid töötasid laitmatult ja subwoofer
mürtsus korralikult, et plaanis on nüüd ainult see pioneeri makk visata vahele kuna auto omanik tahab kuulata USB või aux- i kaudu muusikat. Et mis on
vaja teha et uue makiga hakkaks kõik tööle? Originaalil tuli mingi kollane väike pistik, millel uuel akil kasutust ei olnud aga see kollane pistik on
subwoofri ning tagumiste kõlarite teema. Keegi teab mingit adapterit vms mis vahele visata? või siis äkki saab kollase pistiku juhtmed ümber visata
iso pistikule? Andke nõud. Mingeid kõlareid ei soovi vahetada.
Gerton |
No kurat, sulle toodi ju kõik kandikul ette, kas üldse ei viitsi lingil klõpsata või? Kuidas see issanda loomaaed nii kirju on, et ühed mõtlevad
elektroonikat ja lahendusi ise välja, aga teised ei viitsi isegi lugeda mitte?
EDIT: Ja kui natuke otsida viitsid, siis ilmselt leiad ka teema, kus ise on võimalik orig makile AUX teha kassetika asemele, seega poleks ilusti
sobivat orig makki vaja üldse välja vahetada.
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.13 13:32
|
|
|
Ja kui ise aretada ei viitsi, siis adapterit saab AudioCityst, Noortehnikust jms, küsides adaptrit, mis sobib originaalmaki väljavahetamiseks
aftermarketi maki vastu. Müüja teab, millega tegu.
Tallinnas AudioCitys tuli poemüüja ( naine ) isegi auto juurde kaasa, ja abistas kuidas ja mis moodi see vahele õigesti käib!
|
|
|
|
gerton06
huviline
Registreerunud 29.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.13 13:26
|
|
|
Nii ostsin siis sellise adapteri vahele. http://www.acvgmbh.de/shop4/product_info.php?info=p139_1338-02.html andsin sõbra kätte, et siis vahetab endal ära et saaks oma
tümmi korda, aga nüüd helistas et tagumised ei tööta. Selles adapteris on must mis on lahtine, klemm otsas on ju mass aga mis see sinine on, mis on ka
lahtine? Kuhu on vaja need täpsemalt ühendada. Kuidas ma aru saan kas on bose süsteem sees või ei ?
Gerton
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
|
gerton06
huviline
Registreerunud 29.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.13 13:39
|
|
|
Ehk siis nagu aru sain, siis see sinine tuleb remote-sse ühendada et tagumised hakkaksid tööle? ning mingeid rca-sid kyll pole autos.
|
|
|
Simmi2
huviline
Registreerunud 27.07.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 17:32
|
|
|
Kas sellise asja vahele ühendamisel hakkaksid muidu kogu kõlarimajandus ( eesmised+ tagumised+supakas) tööle?
link
|
|
|
gerton06
huviline
Registreerunud 29.07.10
Kasutaja on eemal
|
|