Deprecated: Implicit conversion from float 522684.00000000006 to int loses precision in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 181
Eesti Audi Klubi foorum - A8 2.8Q ei käivitu-puudub starterile signaal?
Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: A8 2.8Q ei käivitu-puudub starterile signaal? (Vastuseid: 9 | Vaatamisi: 1369)
ValgeKotkas
huviline

Registreerunud 06.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 13.11.13 21:39 Tsiteeri
A8 2.8Q ei käivitu-puudub starterile signaal?

Tere!
Mure järgmine - Sain enda kätesse ~1a seisnud drosseliprobleemidega 1997a 2.8 142kw A8Q ATM. Lahendasin mure ning kuna starteri tõmberelee oli seismisega ka otsa saanud siis ennekõike puhastasin klemmid koopas ja kõikides muudes kohtades ära ning vahetasin tõmberelee ära.
Oli aeg proovisõiduks - genekas küll ei laadinud, kuid siiski huvipärast rallisime ~2km ja panime asja seisma, genekavahetust ootama. Järgmine kord kui käivitada püüdsime oli auto peaaegu täiesti tumm. Plõksub vaid relee kunde jalgade ees ja kõik.
Mõõtsin ära, palju volte tõmberelee peale läks - ~3.2. Siis eemaldasin kõik üleliigsed "vidinad" (järelturukesklukud-immod-signad, pulte pole niikunii) ja püüdsin taastada vanad juhtmed - voldid tõusid 4,2 peale!
Nüüd olen suhteliselt tupikus. Internetis skeeme-infot ei ole just lademetes... kust võiksin alustada? Mida peaksin kontrollima?

Kuidas jookseb stardiahel konkreetsel audil? Kogu vool jookseb läbi süüteluku või viskab süütelukk vaid signaali ja releed teevad kogu töö? - ehk on asi süütelukus...

Loen, et keegi mainis, et sellel olla kaks starterireleed? Mõlemad 30'ned kõrvuti kundejalgades?

Ekraan näitab käike õigesti, kuid kas siis võib olla tolle käigukastilüliti vms viga? Kust seda leida võiks?

Olgu veel öeldud, et kruviga abiga käivitub asi probleemideta :D

Loodetavasti oskab keegi kuidagi aidata. Ei sooviks hakata olemasolevat süsteemi ratsima ja oma releesid juurde ehitama, hea oleks probleem lahendada :)

Terv,
Jüri

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ValgeKotkas
huviline

Registreerunud 06.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 15.11.13 21:26 Tsiteeri

Viga on vist leitud. Releekarp oma mitmetasandilisuśes/releed või mõlema koosmõju. Ühesõnaga oleks vaja tervet uut jubinat.
Nimelt elektriskeemi puudumisel pidi ehku peale otsima ja nii sain testides välistatud süüteluku ja süütelukule jooksva voolu. Samuti releele jooksvad voolud.
Ma senini ei saa aru, kuidas see ahel töötab, aga releekarbi kõige äärmises otsas tuli ühelt kaheklemmiliselt ühe juhtmega pistikust välja sama värvi juhe (must-punane), mille olin varem identifitseerinud kui käivitusahela oma, nagu ka süütelukus ja starterirelees. Ju siis see on "signaal välja" vms juhe. Sealt jooksiski välja vaid 5,5V. Releesid ühehaaval eemaldades langes pinge kuni jäi 2.2 peale pidama.
Ma muidugi ei saa ilma korraliku tüki peal katsetamata öelda, kas viga on selles "baasvoolus", mis sinna peale jookseb või oli viga kuskil relees, mis ei andnud head ühendust või siis mõlema koosmõju.
Kakkusin releekarbi lahti ja eks need tasandivahelised (releekarp mitmetasandiline) ühendused veidi oksüdeerunud olid...Tagasi enam kokku panna seda jama küll ei viitsi nii et otsin nüüd üüt karpi koos releedega :)

ValgeKotkas
huviline

Registreerunud 06.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.11.13 20:30 Tsiteeri

Jätkub. "Uus" karp siinselt kasutajalt. On alust uskuda, et asi peaks töökorras olema, kuid kui starterit "anda", tuleb tollest kõige parempoolsemast üksiku juhtmega pistikust vaid kena 0.03 :D Vähemalt ei ole enam 5. Eeldan, et võibolla oli varem karbisisene lühis ja nii ta kerget voolu näitaski?
Kust võiksin edasi otsida viga?

Kas keegi oskab öelda, kuidas käigukastiandur või misiganes see süsteem on, et näiteks D's käivitada ei saa toimib?? Mida saaksin kontrollida, et selle süsteemi välistada? Suhteliselt vähe kirjandust sellel alal jällegi...

teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro

postitati 18.11.13 06:10 Tsiteeri

Skeemi järgi on kuus releed reas ja neljas on starteri "inhibitor" relee. Manuaalkastiga autol see relee puudub ja relee pesas on kaks klemmi sillatud, skeemi järgi numbrid 17 ja 19. Kui automaatkastiga autol samamoodi sillata need klemmid, siis peaks olema otseühendus süütelukult starterile, sõltumata käigukangi asendist.
Süütelukust tulev juhe on must/punane ja sealt peaks toide minema läbi relee kontaktide starterile. Samast juhtmest on sillatud toide ka relee tõmbemähise klemmile ja mähise teine ots on käigukasti P/N asend, see on siis "mass" relee tõmbemähisele. Seega lülitab süütelukust tulev toide ise relee sisse ja seejärel saab toide minna läbi relee kontaktide starterile. Juhtmetel on vahel erinevaid pistikuid, kuskil võib olla halb ühendus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ValgeKotkas
huviline

Registreerunud 06.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.13 08:46 Tsiteeri

Väga hea, peab kontrollima!
Mul paistis, et süüte keeramisel klõpsub vaid 1. "load reduction" relee. Võibolla ka peale karbi vahetust hakkas viies ka plõksuma. Neljas vist mitte! Seega püüan õhtul neljanda vajalikud klemmid sillata ja proovida, kuidas asi mõjub.
Releesid olen seal vahetanud, seega selles vast asi pole. loen, et signaal 4jandale releele tuleb ajust, tehase vargavastasest plokist (kus see jama asub? :D) ja käimarist.
Kõik suhteliselt keerulised ahelad, et kontrollida ma eeldan...

teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.13 10:54 Tsiteeri

Kui ElsaWin-i skeemi uskuda, siis see relee signaaljuhe (mass) on poogitud lihtsalt ühe teise juhtme külge, mis läheb käigukasti lülitist (F125 Multifunction Switch) mootori juhtplokki. Seega ei tohiks muuga seotud olla, kui ainult käigukangi asendiga.

ValgeKotkas
huviline

Registreerunud 06.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.13 13:14 Tsiteeri

Kas Elsawin ütleb, mis värvi signaaljuhe on? Roheline?
Kas f125 ütleb armatuurile, mis käik mul sees on? Sellesmõttes, et seal näidatakse mulle õigeid käike. Ainus võimalus oleks, et juhe katki kuskilt siis?

teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.13 14:33 Tsiteeri

Releeplokist väljudes on signaaljuhe roheline/valge ja esimeses pisitikus muudab värvi roheliseks. Skeemil siis keskmine variant ühe tärniga, lähtudes mootoritüübist. Sellel lehel lõppeb see juhe numbriga 20, teisel lehel läheb edasi ja on ühendatud F125 klemmiga nr 7.
http://www.upload.ee/files/3713297/A8.jpg.html
Skeemil on kujutatud manuaali ja automaadi variant korraga, releega automaadi skeem on ainult see kasti sees olev osa, vasakul olevad 17 ja 19 klemmid on manuaali variant, neid ignoreeri.

ValgeKotkas
huviline

Registreerunud 06.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.13 21:36 Tsiteeri

Aitäh!
Tõesti ei tule signaalmassi releele peale! Andes massi või jäljendades manuaali lahendust läheb asi kenasti käima. Mõtlen, et ma ei suuda leida, kus kaob see signaal ära (või kust teda ei tule :D), sest juhtmeid saanil ju liialt palju... Jätan asja arvatavasti nii nagu on. Pole kunagi olnud probleemi, et mõne muu käigu pealt hakkab käivitama. Võtit ju süütelukust ilma P peale panemata niikunii välja ei tõmba, seega tagasi pistab võtme ju ainult P asendis...vist.

taksemak
huviline

Registreerunud 29.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.13 13:12 Tsiteeri

Tere!

Minu A6 1.8T hakkas ka streikima ja ei käivitu enam. Seal kus releed on tuleb vahepeal klõpsimisheli ja odoka näidu juurde ilmub kiri FUSE. Kõik näidiku- ja salongituled põlevad väga heledalt ja sütivad uimaselt. Kas tegemist võib olla sama probleemiga? Suve alguses sai vahetatud genekas, enne seda seisis paar kuud. Olen ise täielik võhik sellel alal, aga äkki kellegil on mõni hea nõuanne?:)

Kõike head!

Kristo

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 19.3% - SQL: 80.7%]