Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: S6 Avant (c4) aftermarket audio (Vastuseid: 21 | Vaatamisi: 3139)
ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 24.10.13 08:42 Tsiteeri
S6 Avant (c4) aftermarket audio

Hei foorumlased!

Üks räägib nii, teine räägib naa... ise pole veel lahti jõudnud võtta, kuid sooviksin veidi infot pealkirjas mainitud S6 Avant kõlarite osas.
Tahaks ära vahetada kõik uksekõlarid, välimuselt jääb originaal ehket midagi suurelt ümber ei hakka tegema. Ukse seespool polstrit tuleb kindlasti veidi nokitseda et asi parem saaks, kuid ei taha sinna 6,5" elementi toppida kui see sinna ei mahu. Mingid vaherõngad olen valmis tegema, ilmselt need peakski sinna panema, kuid kõlar võiks siiski jääda originaali lähedasse mõõtu, sest polstreid ja katteid ümber ei tahaks teha.

Seda nii esimeste kui tagumiste uste puhul.

Ette oleks tegelt olemas 5,25" midbassid ja 1" tweetrid, tagumisi veel olemas ei ole. Olen ma asjast õigesti aru saanud, et polstri taga on ka mingid plastist tehtud kastid mida saaks ära kasutada kui neid veidi modida (tugevdada jms)?

Loodan, et saan siit veidi abi, tänud juba ette ära!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
taffS06
huviline

Registreerunud 20.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S6 2.5T Avant

postitati 25.10.13 06:29 Tsiteeri

Ise vahetasin samuti kõik kõlarid välja. Esiuste kõlari ava on originaalis 10,5 cm diameetriga. Poes pakutavad kõlarid on standardis 10 cm, 13 cm või 8,7 cm. 10,5 cm läbimõõduga pole olemas. Mina lahendasin Ees asja nii, et 10 cm kõlar ja ise tegin väikse ringi ümber sinna, et õhuvahet ei jääks. Tihendasin korralikult ja asi töötab. Originaal kõlarikate läks peale ilusti.

Taga aga kõlarikatteid originaale ei saa kindlasti jätta, kuna katte on koos kõlariga. vahetades kõlari oled ka kattest ilma. Läbimõõtu peast ei mäleta. võimalik et 13 cm kõlar läheb sinna sisse. Ise tegin augu suuremaks ja mahutasin ilusti 6.5 tollise (16,5 cm) sinna ära.

Jah taga ustes on mingist vahust tehtud kõlarikastid või kojad, mida lihtsalt saab modida.
Ehk on abiks :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 27.10.13 11:05 Tsiteeri

Tänud abi eest!

Kas esimestel ustel on mingid sellised asjad ka?

http://www.upload.ee/image/3667251/asd.JPG

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 27.10.13 11:27 Tsiteeri

Tegelt suht raske on nõu anda. Tean ja tunnen mitme erineva heli eelistusega inimest. See, mis ühele hea, on teisele valus kuulata jne. Fakt on see, et korraliku ümberehituseta C4-ast head heli ei saa. Keskmiku aga küll.

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
kiin21
huviline

Registreerunud 17.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 27.10.13 16:28 Tsiteeri

Kõigil ei ole ukse sees kaste.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 28.10.13 08:00 Tsiteeri

Need esimesed originaalkastid ei hakka kunagi häält tegema. Või noh neist pole mõtet oodata midagi mõistlikumat kui "kesisemast kesisem", vahet pole mis selle kastiga teha. Mis kõrgetesse puutub, siis need on vähemalt originaal bose süsteemi puhul väga hea kvaliteediga, ainus miinus nende juures on kõlari ees olev kate ja selle sees olev "kalts". Kui see kalts viisakalt eemaldada, siis on lisakõrgete paigaldamine selline kohati küsitav tegevus teatud võimsuse piirini (puhtalt minu kogemus mitme C4'jaga). Igal kümnel juhul on vajalik uksepolstri ja uksepleki heliisolatsiooni parandamine, sest hiljem võib ainult iseennast vanduda kehva tulemust ümber ehitama asudes :). Soovitan soojalt ikkagi ise uksepolstrid korra kasvõi ühelt poolt eemaldada ja mõlemad aknad alla lasta. See annab piisavalt aimdust, mis sinna üldse mahub ja mis mitte. Kõlari kohast uksepolstri klaasfiibriga tugevdamine ei tee samuti mingil moel paha ja samuti ei maksaks polstri originaalkinnitustele liigselt loota. Selline fantaasia küsimus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 28.10.13 10:37 Tsiteeri

Tänud abi eest, eks võtab laiali mingi päev ja vaatab mis seal all täpselt on.
Paremaks on see asi vaja teha, see on kindel... kas siis ühte- või teistpidi.

:)

forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 28.10.13 18:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ssb
Tänud abi eest, eks võtab laiali mingi päev ja vaatab mis seal all täpselt on.
Paremaks on see asi vaja teha, see on kindel... kas siis ühte- või teistpidi.

:)
Edu aretamisel kvaliteet hääle suunal.
Mina olen alles poolel teel, kuni normaal kõvadusega kuulata ja kõik aknad ja augud kinni saab pea aegu kuulata ,
Kui kuskilt hakkab õhu surve autost välja pääsema hakkab kohe valjuka asemel edasi-tagasi liikuma polster seega oletan mida väiksemat ja kvaliteetsemaid kõlareid kasutad seda parem tulemus hääle kvaliteedis.
Mina pakuks lihtsuse mõttes esipolstritele paigaltatav käsitöö midagi taolist
lõhud laiali ja paned autosse http://www.audiopro.com/products/addon-t12
Omal ajal ostsin stokist 2000 eeki-ga uued umbes sellised jube puhta häälega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 28.10.13 21:43 Tsiteeri

Võtab laiali, siis vaatab mis saab.

Hea heli saavutamiseks tubastesse tingimustesse valmistatud kallist valmis kõlarit küll ostma ei hakka, et see siis laiali lammutada ja elemente autos kasutada. :D
Korraliku midbassi saab ~70€ tk kätte küll.

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.10.13 21:48 Tsiteeri

Kui "kuulaja" Sa oled? Kas Sulle meeldib kuulata palju ja kõvasti või Sind huvitab, et muusika tuleks ainult eest, mitte tagant?

ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 29.10.13 08:11 Tsiteeri

Võib öelda, et olen kuulaja küll.

Kuna ma uksi ümber ei taha ehitada, ehket visuaalselt peaks salongis see asi nägema välja originaal/selle lähedane. Mingit kanget kolme riba ma sinna kahjuks ehitada ei saa, on endalgi mõttest läbi käinud, et ehitada esimesed uksed täielikult ümber. Sel juhul oleksin just panustanud mingi korraliku headuniti peale millel juba aktiivne cross. küljes ning uksed oleksid saanud siis korralikud komponendid kolme riba näol, pagasiruumi ilmselt mõni väiksem ja kinnises kastis täpse käimisega woofer, näiteks midagi Peerless´i tootevalikust vms.

Kuid nagu ma ütlesin, siis uksi suuresti ümber ei hakka ehitama ja ilmselt läheb ikkagi seda teed pidi, et teeb sealt polstri tagant asja nii palju paremaks kui saab ja paneb uued ning hea tundlikusega midbassid iga ukse külge ja see sama woofer pagasiruumi. Kui pigimatiga mitte koonerdada ja kõlarid ning polstrid korralikult kinnitada, saab ka sellisena tulemuse palju paremaks kui see praegu on.

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.10.13 08:59 Tsiteeri

Esiteks vaata, kas ees on kõlarikastid. Kui on, siis tuleb natuke modifitseerida ja sinna saab edukalt 5,25" kahekomponendilised kõlarid panna. Kuidas madal ots lahendada? Kaks varianti - kas kasutada tagauksi või originaal bassikõlari kasti või selle asukohta. Minu arvamus.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 29.10.13 10:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maku
Kuidas madal ots lahendada? Kaks varianti - kas kasutada tagauksi või originaal bassikõlari kasti või selle asukohta. Minu arvamus.

Avandi puhul pole see väga määrav, kuidas tagantpoolt heli tulema panna. Originaalkasti asemele ei pane seal küll mitte midagi "mõistlikku" ;). Oleks sedaan, siis oleks juba omaette peavalu. Ise kasutan eemaldatavaid variante. Kui peab ikka masinal tagaistme "sirgu" viskama, siis saab vajadusel ka toru/kast/mis siis iganes välja tõsta. Võimendite jaoks on iseenesest need tagumised küljekomkad jube head ja ei pea pagasi põhja katte ja tagavara ratta vahesse õhutuseprobleemide kätte tehnikat toppima.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 29.10.13 12:00 Tsiteeri

Plaan selline ongi, vaadata üle kas ja mis seal teiselpool polstreid on. Ega suurt vahet pole, kas seal on või mis seal on, paremaks ajab selle polstri taguse igatepidi, kas siis olemasolevat kasti kaasa aidates/modifitseerides või siis veidi klaaskiu ja vaiguga sinna midagi meisterdades, kuid nagu ütlesin, siis salongist vaadatuna peaks asi jääma samasugune nagu tehasest välja lasti.

Kuna kolme riba sinna ei selliselt panna ei saa, siis jääb asi ikkagi korralik midbass+tweeter (kaks riba). Ilmselt siis seda kõigi nelja ukse puhul. Ideaalis võiks olla muidugi selliselt, et saaks ette just 6,5" mingi nipiga paigutatud ja taga võib väiksem olla. Hea kvaliteedi ja käimisega midbass teeb oma tööd vägagi hästi, tagumistest ustest siis oleks veidi tuge väiksemate elementide näol ja woofer saab olema täpse ja hea käiguga, nagu ütlesin siis ilmselt Peerlessi toodetest mõni 10" element, kinnisesse kasti. Kuna selline element kinnise kasti puhul meeletult mahtu ei vaja, siis saab selle kenasti ühe külje sisse ära mahutatud (klaaskiud+mdf).

Miks just ette korralik ja võimalikult suur element? Just selle pärast, et kui esimene ots on ideaalilähedaselt hea, siis tegelikult ei ole taha ustesse kõlareid vajagi. Asja teen ikka enda mitte tagaistujate jaoks ning kui nüüd paneks tagumistele ustele rohkem rõhku kui esimestele, oleks endal küll väga värd kuulata, iste ja asjad on vahepeal ning sellisel kujul küll nautimisest midagi rääkida ei saa.

ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 30.10.13 19:11 Tsiteeri

Sai täna seda asja veidi lähemalt vaadatud. Kuna aega nappis, siis täitsa laiali ei kiskunud, kuid esimestes ustes ei paistnud olevat mingit kasti, lihtsalt elemendi taga on mingi plastist kopsik millel pisike "prodi" moodi avakene, taga tükikene vatiini ja sellega asi piirdus. Ajasin käe sinna auku sisse ja tundus, et see nn kopsik kuskilt suuremaks ei lähe, et juba nn kasti eesmärki ja nime võiks kanda. Kuigi, vaadates seda pilti mille siia üles poole panin, tundub see elemendi ümber olev osa jubeldalt sarnane pildil olevaga, ainult et käega seest katsudes küll aru ei saanud, et kuskil mingi ava oleks mis seda asja selle pikema ja nn kastiga seob..?

Tagumisel uksel tegin polstri lahti küll, piilusin ukse ja polstri vahele, elemendi ümber oli ainult vahu laadsest asjast vormitud tugi ja see toetas siis vastu ukse välimist plekki kus oli samast materjalist mingi teine pool, et kokku istuks.

Ei saanud lingil seda trossi küljest ära, kuidagimoodi ei pääsenud sellele ligi, et see sealt lahti haakida, seetõttu saingi ainult sinna vahele piiluda. Kõlari kate on ~13-13,5cm <- seega võiks öelda, et esimene ja tagumine kõlar on samas mõõdus? 5,1/4"? Samuti võib järeldada, et BOSE süsteemi sellel isendil ei ole.

Kas on mingit korralikumat pildimaterjali, kuidas need polstrid suurema vaevata maha saab? Mingi variandi leidsin, kuid see vist ei olnud päris õige.

Lisaks küsiksin siia otsa veel, et kas sellel autol katuse keskel ristipidi mingit tala ei olegi? Tundub teine jube pehme ja õhuke. Tekkis väike mõte see pigimatiga üle käia kui interjööri juba laiali tõmbab, saab seest veidi vaiksemaks selle asja. Polstri eemaldamine ja tagasi panemine on keerukas? Kas asjal üldse mõtet oleks?

Uksed lähevad nii ehk naa tegemisse (pigimatt+õhem vilt).

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.10.13 21:30 Tsiteeri

Eks seal esiustes need kastid ikka ole. Kas Sa otsustad nüüd kaste kasutada või tagantpoolt näiteks vineerplaadi abiga elemendi uksepolstri külge kruvida, on Sinu otsustada. 5,25" peaksid sinna saama istutada küll.

ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.13 07:34 Tsiteeri

Seda pilti vaadates, hakkab mulle endalegi tunduma, et seal ikka on see kasti laadne plastist kolakas. Selle kasutamise või minema viskamise osas ma pean veidi mõtlema-uurima, ehket kui palju kasu sellest on või ei ole. Kui ma selle sealt ära võtan ning vineerist/mdf´ist rõnga sinna alla panen ning asja selliseks jätan, hakkab ta mängima ka või pigem kaotab kvaliteedis selle tõttu et polstri tagant tühjemaks jääb ning kogu see asi vibreerima hakkab.

Nagu mainisin, siis läheb sinna taha nii pigimatti kui vilti, kuid üldises plaanis tahaks veidi nõu kuulda, kas ja kuidas keegi siit foorumist endal sama asja on lahendanud? Selle plast kopsiku minema visanud ja vineeri/mdf´i tükiga selle asja lahendanud.

Tweetrite originaal kohti on võimalik uute tweetrite paigalduse puhul ka ära kasutada kenasti ning sagedusfiltri jaoks leiab ukse sees ruumi küll?

http://www.audiworld.com/tech/pics/elec172_IMG_2131.JPG

http://www.audiworld.com/tech/pics/elec172_IMG_2134.JPG

Näiteks selliselt on tehtud, kuid ootan veidi kodumaiste tegijate/huviliste kogemuste põhjal soovitusi jms.

*Kas on mingit korralikumat pildimaterjali, kuidas need polstrid suurema vaevata maha saab? Mingi variandi leidsin, kuid see vist ei olnud päris õige.

*Lisaks küsiksin siia otsa veel, et kas sellel autol katuse keskel ristipidi mingit tala ei olegi? Tundub teine jube pehme ja õhuke. Tekkis väike mõte see pigimatiga üle käia kui interjööri juba laiali tõmbab, saab seest veidi vaiksemaks selle asja. Polstri eemaldamine ja tagasi panemine on keerukas? Kas asjal üldse mõtet oleks?

Uksed lähevad nii ehk naa tegemisse (pigimatt+õhem vilt).

Püüan enne laiali lammutamist võimalikult palju infot kokku ajada ja siis see lahti võtta ja juba kohe ka ära teha, nädalavahetusega jõuab kõik uksed üle käidud küll. Wooferi jätab esialgu välja, selle võtab mingil järgmisel vabal hetkel ette. Ka selle osas ootan mingisuguseid arvamusi või soovitusi, kas peaks kasutama üht külge ja sinna sisse midagi pisikest panema (üle 10" ma niikuinii ei pane) või on varuratta asemele veel parem? Või hoopis mingi õhuke ja madal kuid terve istme laiune kast vastu tagumist istet?

Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 31.10.13 09:11 Tsiteeri

Mina panin enda avant C4'le ette DLS 10cm kompod (http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/komplektid/10cm-komponentkolarid-10cm).
Pagasinikusse sai tehtud kinnine kast 10" subwooferi elemendile nii, et 2/3 istmest saab alla lasta ja kõlar jääb täpselt selle ülejäänud 1/3 taha. Nii saab vajadusel ka midagi vedada.
Kusjuures üllatavalt hästi mängivad antud väiksed DLS kompod. Lisaks sobivad nad originaal esimeste inverterkastide külge ja minu arust tuleb nende kastidega parem heli kui ilma. Eks seda peab ise kuulama, kumb rohkem meeldib. Nad on eraldi võimu taga ning hakkavad mängima umbes 120hz pealt üles poole.

ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rauno_N
huviline

Registreerunud 17.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro

postitati 31.10.13 09:36 Tsiteeri

Polstri eemaldamisest kindlasti siin foorumis ka juttu. Lühidalt kruvid on polstri üleval nurkades (2tk), käepideme plastiku all on pisike auk, sealt surud nt kruvika sisse ja tõmbad enda poole, kaas tuleb maha, alt näed veel kahte kruvi, siis tuleb kogu käepide ära. Seejärelt jääb juba see trapetsi kujuline plastik kätte, mis lingi kõrval asub ja saad lingi oma pesast välja tõmmata, seal tuleb jah see konks lahti saada. Kui lingi kolakas käes siis sealt tagant vist hakkas veel 1 kruvi paistma? Edasi saadki ettevaatlikult polstrit üles tõstma hakata, jälgides juhtme ja muud majandust mis veel takistada võib

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Skeldo
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: Hybrid

postitati 31.10.13 09:50 Tsiteeri

Mul siin ühel autol on natuke hullemat teed pidi mindud, et üldse sealt mingit normaalset heli kätte saada.

http://marden.csp.ee/Foorumi%20jaoks/16701603affd23_l.jpg

http://marden.csp.ee/Foorumi%20jaoks/16592105d5f9be_l.jpg

http://marden.csp.ee/Foorumi%20jaoks/16592315a9ae90_l.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.13 10:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rst
Mina panin enda avant C4'le ette DLS 10cm kompod (http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/komplektid/10cm-komponentkolarid-10cm).
Pagasinikusse sai tehtud kinnine kast 10" subwooferi elemendile nii, et 2/3 istmest saab alla lasta ja kõlar jääb täpselt selle ülejäänud 1/3 taha. Nii saab vajadusel ka midagi vedada.
Kusjuures üllatavalt hästi mängivad antud väiksed DLS kompod. Lisaks sobivad nad originaal esimeste inverterkastide külge ja minu arust tuleb nende kastidega parem heli kui ilma. Eks seda peab ise kuulama, kumb rohkem meeldib. Nad on eraldi võimu taga ning hakkavad mängima umbes 120hz pealt üles poole.

Mingi sarnane mõte oli tegelikult uste osas mul endal ka. Kasutada ees originaali lähedases mõõdus, aga häid midbasse ja vahetada välja ka tweetrid. Kuna mul aktiivse crossiga makki pole, siis kasutaks passiivset filtrit ja otseloomulikult võimendit kõlarite ees.

Kui nüüd olemasolevat plastist kopsikut (loe: kasti) veidi kaasa aidata, ehket selle vibratsiooni vähendada ning kinnitust ja kopsikut ennast jäigemaks teha, ukst seestpoolt müra- ja vibratisooni neelavate materjalidega toestada, peaksid nad tunduvalt paremini mängima küll.

Mingit ulme asja plaanis teha ei ole, kuid praegune asi juba häirib kõvasti. Originaal kõlarite vahust/kummist ääred on kohati täiesti puruks ja plärisevad - tahaks kiiresti sellest vabaneda.

Kuna pagasiruumi küljed on veidi liiga kumera kujuga, siis oleks sinna sama kujuga kasti väga raske teha (elementi pole väga võimalik paigutada), siis ilmselt tulebki teha midagi sarnast, et mitte tervet tagumist istet nn kinni panna, vaid kasutada ära sellest see sama 2/3 osa, et see teine tükk oleks veel alla klapitav ja on woofer ka kaasatud.

ssb
huviline

Registreerunud 24.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.13 10:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Skeldo
Mul siin ühel autol on natuke hullemat teed pidi mindud, et üldse sealt mingit normaalset heli kätte saada.

http://marden.csp.ee/Foorumi%20jaoks/16701603affd23_l.jpg

http://marden.csp.ee/Foorumi%20jaoks/16592105d5f9be_l.jpg

http://marden.csp.ee/Foorumi%20jaoks/16592315a9ae90_l.jpg

Usun, et nii mängib see asi "TUNDUVALT ja TUNTAVALT" paremini, kuid minu asja puhul on praegu prioriteediks just see, et heli saaks võimalikult hea just sellisena, et nii suuri ja jubedaid kolakaid ukse külge ja sisse ei peaks ehitama. Sooviksin olla võimalikult diskreetne selles osas, et salongist vaadatuna oleks asi visuaalselt samasugune nagu see originaalis peaks olema.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 38.9% - SQL: 61.1%]