Lehekülgi: 1 2 3 4 |
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.13 17:35
|
|
|
Audi S4 2,7 BiT - 1999 - trancer01
Tervist huvilised!
Masin sai soetatud selle aasta juuni lõpus,minu jaoks kasulikul vahetusel. Masin hakkas meeldima nö."esimesest silmapilgust". Esimene audi siis
minu auto ajaloos,eelnevalt teid vallutanud mb,bmw ja opelitega. Ammustel aegadel minu jaoks laidetu mootor küll see 2,6,kuid pean järjekordselt oma
sõnu sööma,mida on ette tulnud valdavalt palju Kütuse ja mineku suhe
täiesti paigas,nagu ikka siis võiks alati olla äkilisem jne.
Aga olen väga rahul ja püüan kogu väest autot paremaks ja ka enda ja võib olla ka teiste silmadele ilusamaks!
Audist lähemalt,masin aastast 1997 2,6 v6 manuaal käigukastiga. Lisadeks:4xel.aknad,esimene käetugi,el.katuseluuk(ei
tööta),kompuuter,kliima,kont(töötab),s-rool.
Tehtud tööd:*uus õli,filter ja õhufilter.
*uued küünlad ja küünlajuhtmed
*uus esisilla komplekt (8õõtsa,sisemised välimised rooliotsad ja kondid)
*tagumised rattalaagrid
*alguses oli väga õrn täistoon ring,tagumised halvasti paigaldatud,esimesed jätsin samad kuid taha panin
kõige tumedamad toonid.
*tagumise luugiklaasi suutsin ära lõhkuda kojameest ära kaotades,seega "uus"klaas koos peegel tooniga.
*Pioneer usb makk ja alpine subwoofri komplekt pagasnikus.
*18" velejed.
*esimene käetugi
*esimesed suunad kiletasin tumedamaks ja samuti tagumisi sai veidike lakitud.
Veermiku osa täiesti korras saigi osetetud vähe edevamad veljed. Nüüd veel vaja tegeleda natuke iluvigadega,aga minu õnneks rooste puudub
täielikult.
Vead: *väikesed iluvead
*katuse luuk ei tööta,üldse ei tee midagi kuid kaitse korras.
*juhi iste katki
*rooli nahk katki
*jne.
Plaanid on nagu ikka suured,aga juba vaikselt püüdlen nende poole.Tellisin ära xenon komplekti,alguses küll lähevad nendesse tuledesse,kuid tahan ikka
fl tumeda põhjaga tulesid.Ette tahaks s4ja stanget ja suveks oleks vaja madaldusvedrusi või paremal juhul coile. Samuti otsin iga päevaselt uut
sisu,kas siis tumedat nahka või sport kaltsu sisu.
Mõned pildid ka Teile:
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 13.10.13 18:45
|
|
|
Täitsa kobe. Lihtsalt infoks, et sinu autol on juba kliimaautomaatik, mitte konditsioneer. Aga hea, kui töötab, paljudel kipub ta mitte töötama
(ilmselt vanusest tingituna). Ega see auto juhuslikult mingis eluetapis Ida-Virumaal ei pesitsenud? Tohutult tuttavana näib.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 14.10.13 04:50
|
|
|
Tuttav liikur, isegi selle söitu saanud.
Luuk pole juba aastaid toiminud, algul veiderdas niisama, löpuks ära surigi.
Iluvead ... kas hakkab avarii jälg välja tulema? Parem tagaosa oli mäletamist mööda, uks ja tiib.
Edu igaljuhul, tore näha, et erinevaid omanikke näinud liikur veel liigub.
Kui sama isend, siis ka minul peaks kusagil möni pilt olema, pean kontrollima.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.10.13 15:36
|
|
|
Olengi just vaadanud,et esimene kõrvalistuajapoolne uks väheke teist tooni. Kuid seal nagu vigu ei ole,lihtsalt mõni kriips kraaps,millest tahaks ikka
tulevikus lahti saada.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.13 17:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Söber oli rohelisega enne mingi aastake vuranud, kui mina samuti b5 2.6 v6 soetasin, tundus hea ja nüüdselt juba 3-s b5, ABC mootoriga . 100 kuulus sugulasele. |
Äkki tead rääkida midagi rihmavahetusest,kas sinu või su sõprade käes on seda tehtud?
Tänasest ka xenon 5000k ees,täitsa hea valge valgus.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.13 19:53
|
|
|
Kui ei tea, kas poleks mõttekam mitte see rihm siis ära vahetada juba? Endal elu lihtsam, kui on tehtud. Ei pea muretsema ja mõtlema, kas ja millal
mida tehti. Kas 5000k liiga sinakas pole?
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.13 19:54
|
|
|
Ei ole midagi tehtud tol ajal. Järgmis(t)e omanike toimetuste kohta vastust ei tea kanda. Kas on ilmnenud mingi defekt?
Igaljuhul, kui on plaan autot pidada pikemalt, siis rihmamajandus koos juurde kuuluvaga soovituslikult vahetusse, enesel rahulikum tunne.
Kuidas reflektoris see xenon välja näeb, kaasliiklejaid pimestama ei kipu hakkama?
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 17.10.13 19:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Kui ei tea, kas poleks mõttekam mitte see rihm siis ära vahetada juba? Endal elu lihtsam, kui on tehtud. Ei pea muretsema ja mõtlema, kas ja millal
mida tehti. Kas 5000k liiga sinakas pole? |
Et vahetad ära ja siis saad Kuitsi käest teada, et 2a ja 25tuh km tagasi asi on juba tehtud, sadu eurosid vastu taevast. Ma ka uuriks
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.13 20:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Et vahetad ära ja siis saad Kuitsi käest teada, et 2a ja 25tuh km tagasi asi on juba tehtud, sadu eurosid vastu taevast. Ma ka uuriks |
Kui viitsid huviliste endiste all sobrada ja leiad minu (( olensaarlane) - Kuits) esimese höbedase b5 üles, seal peaks olema minu soetamise kuupäev,
sellest vöta omakorda ligemale aasta-kaks veel maha, kui teemas olev roheline näppida sattus. Rihmavahetust pidas omanik juba toona ülemöistuse
kalliks.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.13 20:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Et vahetad ära ja siis saad Kuitsi käest teada, et 2a ja 25tuh km tagasi asi on juba tehtud, sadu eurosid vastu taevast. Ma ka uuriks |
Kui viitsid huviliste endiste all sobrada ja leiad minu (( olensaarlane) - Kuits) esimese höbedase b5 üles, seal peaks olema minu soetamise kuupäev,
sellest vöta omakorda ligemale aasta-kaks veel maha, kui teemas olev roheline näppida sattus. Rihmavahetust pidas omanik juba toona ülemöistuse
kalliks. |
Jah, pole minu auto, pole minu huvi uuridagi, põhjendasin lihtsalt teemaalgataja küsimust. Kui on võimalik ajalugu uurida, siis tulebki seda teha,
sama asja jaoks on ju ka hooldusraamatud ja uuritakse esindusest tausta, et teada saada, mis tööd tehtud ja mis tegemata. Jokeraudi postitusest jäi
mulje, et miks küsida, parem vaheta ära
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.13 20:30
|
|
|
2007 15.06 ja sealt omakorda maha, ütleme, et 2005-2006 oli aasta.
Jokeraudi, niipalju kui tänaseni tean, siis isend pöhiosa Saaremaal vuranud, enne seda Saksas mäletamist mööda, söber oli vist esmane Eesti
kasutaja.
Praegune omanik saab täpsustada, millal esmane Eesti registreering tehti ja kas isend endiselt möödab Saaremaa teid.
|
|
|
|
S.Lumi
huviline
Registreerunud 05.05.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.13 21:01
|
|
|
Vastus tuli Kuitsi käest juba ära. Igal juhul enda kindlustunde jaoks teeks ära selle...mootori remont on pärast oluliselt
kallim. |
See mootor pole küll see mida kapitaalselt remontida. Kui rihm läks ja klapid pähe läksid, siis ostad "uue" mootori ja see ei maksa rohkem kui
täishooldus. Tegelikult isegi vähem aga kui mootorit ise ei vaheta, siis võib 2-30 euri siiski rohkem minna.
Aga valik(otsus) tuleb sul ikka ise teha.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.13 21:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: S.Lumi
See mootor pole küll see mida kapitaalselt remontida. Kui rihm läks ja klapid pähe läksid, siis ostad "uue" mootori ja see ei maksa rohkem kui
täishooldus.
Aga valik(otsus) tuleb sul ikka ise teha. |
OT.
Kui nii ütled, siis krdi pärast ma ülemist korrust lasin remontida, jäänuks igasugu kaante lihv ja muud jutud ära.
Soetad odavalt järgmise mootori ja käulad samuti seniks, kuni rihm puruneb ja klapid pähe jooksevad?
Isegi " uue" mootori soetusel on möistlik rihmad, rullid ja muud jutud ära vahetada, et kestaks, muud probleemid tulevad ( kui on)
varem vöi hiljem esile.
|
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.13 16:38
|
|
|
Peace,kutid!
Minu tahe lihtsalt oli veits uurida tausta,kuna autol reaalselt olemas kleebis "tõestamaks" rihmavahetust.
Seega kuna vastust ei saanud,vahetan loomulikult ära. Lihtsam minu jaoks siiski teostada rihmavedhtus,kui hakata mootorit vahetama,olen sellega ennem
kokku puutunud,võib tekkida ka komplikatsioone,et"uus" mootor mitte ei taha enam nii hästi tööd teha kui eelmine... Vaid minu arvamus.
Aga tänud.
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.13 17:41
|
|
|
Täna 19.10,soetasin margi kohased kummimatid ja samuti salongiõhu filtri. Suureks üllatuseks tuli see,et filtrit ei olnudgi sees.Nüüd sai pandud ja
ehk on jälle parem.
Kuid kliima displeyl läks üks pirn tagant läbi,kraadi kohalt.Ehk keegi annab nõu,kuidas seda vahetada.
Tänan!
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 17:20
|
|
|
Kliimaploki prin ka vahetatud. Nüüdsest auto liigub talveratastel ja naelrehvidega. Soetasin ka fl depo luuptuled ja pistikud. Nädalavahetusel loodan
kindlasti,need külge timmida,siis ka pilte .
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 18:22
|
|
|
Kus maakonna osas isendit ka näha vöib?
|
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 19:05
|
|
|
elan mõned kilomeetrid Pärnust eemal.
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.13 11:37
|
|
|
Nih,lõpuks ometi alles nüüd "uued" tuled ees.Asi võttis aega,kuna enamsti kogu aeg tööl,kuid nüüd väike puhkus ja sai asjaga vähe rohkem tegeltud.
Aega võttis ka see,et ühel tulel oli sisemine reguleerimis varras katki,seega kuumutasin ja jaurasi,et saada eest seda klaasi. Kellegil,ei soovitkas
seda tegemist ette võtta,kuna ikka liiga palju närvi ja aja kulu. Kui varras oli käes,asusin rõõmsal meelel poodi,uut reguleerimis varrast soetama,aga
dutkit.Polnudki sellist vigurid saadaval,
mis ikka,tuli võtta appi kahekomponente liim ja valmis ta saigi.
Eile 25.11 modisin natuke tiiva ääri ja tuled istusidki ette,xenon ka loomulikult küljes.Seadsin sammud peale tulede installi ülevaatus punkti,kus
tuled ära reguleeriti.Seega ei pimesta teisi ja näen ise ka sõita.
Tulede kohapealt ise väga rahul,auto näeb välja värskem ja uuem.
Soetasin ka ära rihmavahetus komplekti,homme 27.11 läheb masin remonti. Vahetatud saab,mõlemad rullikud,hammasrihm,veepump,termostaat ja
kiilrihm.Rihmavahetus komplekti sõbra hind: 126.40 pluss tööraha 60eur.
Üks kehva pildike uutest tuledest:
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.13 15:38
|
|
|
Tuju hea,rihmavahetus tehtud! Tuli ka veel ilmsiks soonrihma vahetusel,et rihmapninguti,mis asub geneka juures on täiesti kõver võlli otsas(52.40eur).
Seega sai loomulikult seegi uus pandud. Lisaks sai veel,tehtud natuke remonti käsipidurile. Tagumistele hoobadele sai pandud uued kummitihendid ja
määritud. Nüüd kässar võtab nagu kännu tagant.
Väikene kokkuvõte,rihmavahetus komplekti hinnast.
Kaks rullikut,veepump,hammasrihm,termostaat,soonrihm=126.40+soonrihma pinguti 52.40=178.80eur.
8l. punast jahutusvedelikku = 12.20eur.
Tööraha ja käsipiduri remont komplekt = 77.60eur.
Kõik kokku : 268.60
eur.
Nüüd jälle hea ja rahulik sõita.Remondimees pani veel tähele,et mootor kuidagi liiga kuiv v6 kohta.See veel tegi tuju paremaks,nüüd ehk kalla ja talla
stiilis mingiaeg.
Üks küsimus veel siiski,palju umbes on hammasrihma vahetus välp?
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.13 16:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: trancer01
Tuju hea,rihmavahetus tehtud! Tuli ka veel ilmsiks soonrihma vahetusel,et rihmapninguti,mis asub geneka juures on täiesti kõver võlli otsas(52.40eur).
Seega sai loomulikult seegi uus pandud. Lisaks sai veel,tehtud natuke remonti käsipidurile. Tagumistele hoobadele sai pandud uued kummitihendid ja
määritud. Nüüd kässar võtab nagu kännu tagant.
Väikene kokkuvõte,rihmavahetus komplekti hinnast.
Kaks rullikut,veepump,hammasrihm,termostaat,soonrihm=126.40+soonrihma pinguti 52.40=178.80eur.
8l. punast jahutusvedelikku = 12.20eur.
Tööraha ja käsipiduri remont komplekt = 77.60eur.
Kõik kokku : 268.60
eur.
Nüüd jälle hea ja rahulik sõita.Remondimees pani veel tähele,et mootor kuidagi liiga kuiv v6 kohta.See veel tegi tuju paremaks,nüüd ehk kalla ja talla
stiilis mingiaeg.
Üks küsimus veel siiski,palju umbes on hammasrihma vahetus välp? |
Korralike osadega 120tuh km või 5a.
|
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 27.11.13 19:14
|
|
|
Vähe on siin foorumis A4jasid selle 2,6 mootoriga. Palju keskmine kütusekulu on? Võid mainida ka linna/mnt liikumise suhte.
Kui katuseaken ei liiguta ennast, siis esmase asjana võta see laelamp selle nupuga maha ja vaata kas pistik taga, kas selle keeratava lüliti (kaan
võta maha tagant, ettevaatlikult kuna kaane nagad haprad) kelmmid on puhtad (pole oskudeerunud) ja saavad kontakti.
Üldse mingit häält ei tee see aken kui nuppu keerad?
|
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.13 19:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattru
Vähe on siin foorumis A4jasid selle 2,6 mootoriga. Palju keskmine kütusekulu on? Võid mainida ka linna/mnt liikumise suhte.
Kui katuseaken ei liiguta ennast, siis esmase asjana võta see laelamp selle nupuga maha ja vaata kas pistik taga, kas selle keeratava lüliti (kaan
võta maha tagant, ettevaatlikult kuna kaane nagad haprad) kelmmid on puhtad (pole oskudeerunud) ja saavad kontakti.
Üldse mingit häält ei tee see aken kui nuppu keerad? |
Keskmst kütusekulu,näitab kompuuter 8,7l 100km. Olen ka teinud tankimist,et paak täis esimese klõpsuni,siis sõidan sada kilomeetrit maha ja uuesti
paak täis. Sain 8,4L koguseks mis sisse mahtus. Elan(Pärnu) linnast 12km eemal,igapäevaselt käib naine autoga tööl või siis ise asju ajamas. Seega
70protsenti maanteed ja 30 protsenti linna.
Katuseluuk ei tee jah midagi,olen juba võtnud kaane maha,pistik küljes ja korralik. Ilmad lähevad ka järjest kehvemaks,eks peab selle töö vist kevade
peale jätma..
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |
|