Everest
huviline
Registreerunud 08.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B5 '95
|
|
postitati 14.07.13 14:49
|
|
|
LED tuled ees
Tervist foorumlased,
Mul oleks üks küsimus (seaduste järgselt) LED tulede kohta.
Nimelt paigaldasin ette alla LED tuled.
Kasutan siis nii, et ainult LEDid põlevad ja kui läheb hämaraks siis muidugi lülitan ka tavatuled sisse(LEDid jäävad põlema). Palun ärge mõistke hukka
mind, aga ma paigaldasin parktulede asemel, mis oli minuarust kõige lihtsam kuna ei viitsinud vedada eraldi lülitus nuppu ette vms.
Niisiis, ma tean et suht paljudel on need, et kas on kellelgi olnud kogemusi politseiga sama teemaga?
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
|
postitati 14.07.13 15:43
|
|
|
Ülevaatuselt sa nii läbi igatahes ei saa, sest:
* päevasõidu tuled ei tohi koos põleda lähi- ega kaugtuledega
* sul puuduvad ees park tuled nüüd
|
|
|
|
|
|
Everest
huviline
Registreerunud 08.10.12
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.07.13 16:10
|
|
|
Ülevaatusel ma just käisin (enne seda kui tuled paigaldasin)
Aga kui ma panen parktuled tagasi, nii et need töötavad koos LEDidega?
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.07.13 16:50
|
|
|
See lahendab ühe probleemi, aga sul peavad need LEDid ära kustuma kui paned lähi-/kaugtuled põlema.
|
|
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.07.13 17:54
|
|
|
Ei ole ju raske releed vahele panna. Süütega lähevad põlema ja tulede kangi liigutades pooltulede asendisse kustuvad ära.
|
|
|
|
Athlon
huviline
Registreerunud 13.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.3
|
|
postitati 14.07.13 17:55
|
|
|
Ja need LED päevasõidutuled ( RL tähistusega ) peavad kustuma automaatselt lähitulede sisse lülitades mitte ise kuskilt nupust välja lülitades.
Edit: Jäin hiljaks.
|
|
|
|
Everest
huviline
Registreerunud 08.10.12
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.07.13 08:38
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: aixx
Ei ole ju raske releed vahele panna. Süütega lähevad põlema ja tulede kangi liigutades pooltulede asendisse kustuvad ära. |
Minu jaoks on, kuna ma pole eriti auto elektroonikaga kokku puutunud 
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.07.13 08:47
|
|
|
Eks otsi üles auto elektriskeem ja keegi, kes suudab seda lugeda ja ühendab ära. Ega ma ei ütlegi, et see lihtne on- sellepärast mõned mehed sellega
leiba teenivadki.
|
|
|
|
urki
huviline
Registreerunud 31.01.11
Kasutaja on eemal
Auto: MB 212 3,5 TDI,MB 212 CNG,A4 Q
|
|
postitati 15.07.13 09:03
|
|
|
Iga remonditöökoda oskab relee ja jupi traati ledtuledele külge lisada,relee maksab paar euri ja tööraha umbes 15 eur ja asi korras.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.07.13 09:04
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Everest
Minu jaoks on, kuna ma pole eriti auto elektroonikaga kokku puutunud
|
Enda B5-l lahendasin asja nii nagu siin joonisel. Ostsin Oomipoest 4x 40A auto releed ja ühendasin need omavahel
nii kokku nagu siin joonisel:

"+12" tuleb ühendada kuhugi, kus on pinge koguaeg olemas
"-12" tuleb ühendada massi
"Süüde" tuleb ühendada rooli taga terminali kuhu tuleb pinge pärast "load reduction releed", ehk siis süüte sisse keeramisel ja käivitus hetkeks
kaob pinge ära
"Tulede lülitist" ühendasin mina kaitsmekarbi taga numbritule toite külge (ehk siis tulede manuaalselt põlema pannes süttib numbrituli ja see
lülitab päevasõidu tuled välja, sest päevasõidutuledega ei pea numbrituli põlema)
"+12 udutuled" asemele ühenda oma LED päevasõidutuled
"+12 P park" ühenda kaitsmekarbi taga parempoolsete parktulede kaitsme juurde
"+12 V park" ühenda kaitsmekarbi taga vasakpoolsete parktulese kaitsme juurde
Ei ole kõige ideaalsem lahendus, kuid toimib ja vastab nõuetele. Süüte sisse keeramisel süttivad eesmised ja tagumised parktuled + päevasõidutuled,
käivitus hetkel kustuvad ära ja mootori käivitumisel süttivad uuesti. Tulede kangi esimesse astmesse liigutamisel kustuvad ära päevasõidutuled ja
lisaks süttivad numbrituled. Ning tulede kangi teise astmesse liigutades on kõik samamoodi nagu esiemeses astmes, aga lisaks süttivad
lähi-/kaugtuled.
Kui see minu, kui elektrivõõra inimese, koostatud ja ehitatud süsteem ei ole mõistetav, siis parem ära ise näppima hakka. 
EDIT: "+12" juhtmele on vahele pandud 15A kaitse (sulle piisaks sinna ka 5A kaitsmest) ja "Süüde" vahele on pandud mul lüliti selleks, et oleks
võimalik see automaatika välja lülitada, kui on vaja, et mootor töötaks, aga tulesid pole vaja.
|
|
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.07.13 09:14
|
|
|
Muidugi on ka lubatud see lahendus, et põlevad vaid eesmised päevasõidutuled ja eesmised ning tagumised parktuled on kustus (mis on minumeelest üli
tobe ja mind isiklikult väga häirivad liikluses need autod, millel päevasel ajal ei põle tagumised parktuled). Sellisel juhul on väga lihtne viis
võtta toide sealt samast kohast kus enne "süüde" ja sinna vahele panna üks relee ja see relee panna ahelat katkestama, kui süttivad parktuled
(ühendada relee toide siis kas parktuledega või numbrituledega või soovi korral otse tulede kangi juurde, mis on natuke keerulisem).
Lisaks veel selle, et ühendamist muudavad oluliselt lihtsamaks sellised imevidinad, tuleb ainult valida õiges mõõdus vastavalt juhtmetele. Kuna sul jääb kogu voolutarve ~2,5A kanti, siis
sobivad need ideaalselt.
|
|
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 18.07.13 20:47
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: R-I-X
Muidugi on ka lubatud see lahendus, et põlevad vaid eesmised päevasõidutuled ja eesmised ning tagumised parktuled on kustus (mis on minumeelest üli
tobe ja mind isiklikult väga häirivad liikluses need autod, millel päevasel ajal ei põle tagumised parktuled). |
Mida need põlevad gabariidid sulle päeval reaalselt annavad? Peale selle, et ilma nendeta natuke ebaharilik tundub.
|
|
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.07.13 05:41
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Mida need põlevad gabariidid sulle päeval reaalselt annavad? Peale selle, et ilma nendeta natuke ebaharilik tundub. |
Ei oska öelda täpselt mida, kuid midagi ikkagi annavad. Lihtsamini auto märgatav ja ehk veel miskit...kasvõi parkimis taskust välja sõita üritav auto,
et siis teab olla valmis reageerima, kui mingi udupea roolis ja lihtsalt ette keerab. Ja vanadel käuladel tihti klaasid tuhmunud, aga kui seal
klaasiall midagi põleb, siis teada, et pole asi päris ära ussitanud ja et klaasist ikka mingi valgus läbi paistab.
Neid udupeasid ikka jagub... See kuu olnud juba neli napikat: Voyager tahtis paremalt väiksest kõrvaltänavast otse teise ritta tulla mulle küljepealt
sisse, kuigi esimene rida tühi, rekka mõtles, et võiks rida vahetada, mis sest et olin tal kõrval, seega oleks käruga üle sõitnud minust, üks vana
Opel pööras kõigepealt tuimalt parkimistaskust ette ja uimerdas ja vingerdas, siis läks teise ritta, et vasakule pöörata ja siis kui olin tal peaaegu
kõrval hakkas järsku ilma suuna ja kõigeta tagasi esimesse ritta tulema, hea oli et sain napilt enne teeääres olevat posti seisma ja eile siis mingi
naine maasturi roolis sõitis parklast välja lobisedes telefoniga ja pööras tuimalt ette, mulle tuli auto vastu ka, seega polnud väga kuhugi põigata,
sain jälle napilt pidama.
Ma ei ütle, et ma ise oleks eeskujulik juht ja poleks kunagi ohtlike olukordi tekitanud (kindlasti olen ja siinkohal vabandakski, kui kellegile
siinsetest ette pööranud vms), kuid kui autol tuled põlevad on seda lihtsam teistel juhtidel märgata ja seega ka lihtsam teiste vigadele reageerida.
|
|
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.07.13 06:14
|
|
|
Sobilik pole küll teemat solkida, kuid viimase viie-kuue aasta statistika ütleb, et probleem on rohkem auto värvis millega sa sõidad. Musta värvi
auto on teiste süül käinud 3 korda kereremondis Oranz mitte kordagi ning ka olukordi liikluses ei mäleta samas halli autoga peab jälle hoolikas olema,
sest sarnased situatsioonid liikluses on tihedad.
|
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 4,2Q, Mondeo 11
|
|
postitati 19.07.13 13:24
|
|
|
aga sul peavad need LEDid ära kustuma kui paned lähi-/kaugtuled põlema. |
Julgen vastu vaielda. Mul ühel autol originaal LED päevatuled. Päeval põlevad täie võimsusega (ainul ees, taga pole midagi), kui hämaram või pime,
siis süttivad lähituled koos kabariidiga. LED jääb ka põlema, kuid 1/2 võimsusega. Samas originaal LED oma 1/2 võimsusega on ka valgem kui aftermarket
LED-id. Tulede nupp ka ei paku sellist võimalust, et LED oleks kustus lähitulesi kasutades. Kas on kõik ees pime või ainul kabariid. LED-id põlevad
alati lähitulede puhul. Autom asendis sõltub välisvalgusest, et kas ainult LED või LED koos lähiga.
|
Auto LCD displayde remont ja vahetus, armatuuride remont.
www.harteron.ee
|
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.07.13 13:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: A-kaheksa
aga sul peavad need LEDid ära kustuma kui paned lähi-/kaugtuled põlema. |
Julgen vastu vaielda. Mul ühel autol originaal LED päevatuled. Päeval põlevad täie võimsusega (ainul ees, taga pole midagi), kui hämaram või pime,
siis süttivad lähituled koos kabariidiga. LED jääb ka põlema, kuid 1/2 võimsusega. Samas originaal LED oma 1/2 võimsusega on ka valgem kui aftermarket
LED-id. Tulede nupp ka ei paku sellist võimalust, et LED oleks kustus lähitulesi kasutades. Kas on kõik ees pime või ainul kabariid. LED-id põlevad
alati lähitulede puhul. Autom asendis sõltub välisvalgusest, et kas ainult LED või LED koos lähiga. |
Olen sinuga selles suhtes nõus ja see on täiesti võimalik, sest need LED päevasõidutuled täidavad ka gabariiditulede eesmärki siis. On olemas ka
sellised nö järelturu LED päevasõidutuled, millel on gabariiditule funktsioon (aga hind on neil ka ulmeline selleks, et neid B5-le paigaldada). 
Näiteks NEED.
|
|
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
|
postitati 19.07.13 13:55
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: aixx
Sobilik pole küll teemat solkida, kuid viimase viie-kuue aasta statistika ütleb, et probleem on rohkem auto värvis millega sa sõidad. Musta värvi
auto on teiste süül käinud 3 korda kereremondis Oranz mitte kordagi ning ka olukordi liikluses ei mäleta samas halli autoga peab jälle hoolikas olema,
sest sarnased situatsioonid liikluses on tihedad. |
Olen kuulnud, et muidu valge pidi olema selline värv, mida ei märgata.
|
|
|
|