Lehekülgi: 1 2 3 |
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.05.13 11:03
|
|
|
Audi Cabriolet 2.3 98kw - 1991 - mihkelmihkel
Hei!
Soetasin omale mõnusa suvemasina.
Audi 80 Cabrio 2.3 R5 98kw manuaal
Must nahksisu, istmesoojendused, luuptuled, puidust rool ja muud detailid, kamei iluvõre.
Katus on manuaalne, terve ja originaal tagaaknaga.
Üldiselt väga heas korras, aga eks ikka pisiasju leidub.
Telefoniga tehtud esimesed pildid:
EDIT: Mõned värskemad pildid ka esimesse posti.
|
|
|
TDN
huviline
Registreerunud 22.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: koda Superb 2017
|
postitati 15.05.13 11:24
|
|
|
Armatuuris kõlareid ikka vahetada saad. Sinna lähevad kergelt 4" ehk 10cm kõlarid. On aretatud ka 13cm kõlareid aga siis peab juba natuke armatuuri
lõhkuma. Aga 4" on terve internet täis. Ainult vali ja vaheta.
Kui asjalikku need väiksed kõlarid teevad, võid ise oletada (kindlasti paremat kui katkiste membraanidega).
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 15.05.13 11:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TDN
Armatuuris kõlareid ikka vahetada saad. Sinna lähevad kergelt 4" ehk 10cm kõlarid. On aretatud ka 13cm kõlareid aga siis peab juba natuke armatuuri
lõhkuma. Aga 4" on terve internet täis. Ainult vali ja vaheta. |
Nojah, aga midagi korralikku sealt tõesti välja ei tule, minul coupel on ees 40w 4" DLS kõlarid ja jootsin veel lisa kondekad juurde, et rohkem
kõrgetele oleks suunatud see asi ning taga orig. pesadesse 13cm Hertzid ning viimaks veel selline pisemapoolne woofer pagassis ja need kõik veel võimu
taga ning teeb juba päris head häält isegi audi delta taga, kuid tõsi, eesmistele keerates ainult on asi ikka suht nadi.
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.05.13 11:47
|
|
|
Hetkel paneks kõlarid otse makki, ilma lisavõimuta. Hiljem võib mõelda woofri elemendi panemist suusaluuki.
|
|
|
Theum
huviline
Registreerunud 28.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: A8 3.3 tdi
|
postitati 21.05.13 17:51
|
|
|
Suunatuled saad vast kõige odavamalt www.allcar.ee.
Turvavöösid saab sättida. Tagumised polstrid maha ja siis pääseb ligi.Polstrite eemaldamiseks vajalik eemaldada ka iste. Kõigepealt alumine osa ja
siis seljatugi. Katuse lülitist juba rääkisin. Kontrolli, kas avamismootor toidet peale andes töötab. Kui jah, siis tõenäoliselt lihtsalt juhtmed
kuskilt katki ja võimalusel vea lihtsalt uued - saab kiiremini. Kuna tegemist on väga lihtsa lülitiga, siis eriti vahet pole, kustkohast vead.
Ülemise piilari ja seal oleva lukustilüliti saab kätte küll. Piilari krutid lahti ja juba siis pääsebki ligi.
P.S. Musta värvi toonvaha ootab sind, kui huvi on. Minul pole sellega midagi teha. Katuse töötlemisaine kanistrit pole veel leidnud, sest keldris
paras segadus. Kui leian, siis jagan infi.
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.13 11:23
|
|
|
Tsitaat: | 2. Katuse peidiku luugi avamine ei tööta nupust. Avan teda selle spetsvõtmega. Endine omanik on koguaeg niimoodi avanud, aga
suht tüütu on see, seega tuleb see süsteem ka diagnoosida ja parandada. Kas kuskilt leiab selle katusesüsteemi skeemi, manuali
vms? |
Lühistasin lüliti juhtmed ära, midagi abi ei olnud. Ehk siis lülitis viga ei ole. Vaatasin, et sinna lukkudesse/mootorisse läheb korralik kimp
juhtmeid ja nendega ma ei oska küll ilma skeemita midagi teha. Ise leidsin ainult elektrikatuse skeeme, aga nendest on vähe kasu.
Tsitaat: | 3. Punane katuse tuli jääb armatuuris vahest vilkuma. On täiesti kinnise katusega ja ka lahtise katusega jäänud vilkuma. Aga on
ka ilusti ära kustunud vahest. Kahtlustan andurit, mis seal esiklaasi raami sees on. Kas selle kohta ka mingit joonist olemas on? Võtaks lahti ja
puhastaks ära. |
Avastasin, et kui süüde sisse panna, oodata kuni katuse tuli ära kustub ja siis alles starerit anda, ei jää tuli vilkuma.
Lisaks leidsin, et parempoolne käsipiduri mehhanism jääb kinni. Tundub, et selleks on vaja uut/kasutatud pidurisadulat. Kui ma ei eksi siis B3 sedaani
oma on samasugune? Teen ka ostuteema.
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.06.13 10:15
|
|
|
Vahepeal sai vahetatud pidurisadul, stabika kont, rattalaager, õhufilter, jagaja kaas ning rootor.
Samuti sai vahetatud kõik kõlarid. Ette läksid Clarioni 4"sed ja taha Rockford Fosgate 6,5"sed. Esimestel tuli lihstalt kaks kõrva ära murda ja
vaikselt sisse meelitada. Tagumistel tuli natuke plekki lõigata. Tegin kereõõnsused ja auguservad pigimatiga ka üle. Küljepolstrid jätsin
originaalkujule. Neid ei hakanud lõikuma. Heliga võib täitsa rahule jääda.
Nüüd aga on selge, et freeair subwoofer suusaboxi on kohustuslik. Ma eeldan, et sinna üle 8" element ei mahu. Plaan on lõigata vineerist või
saepuruplaadist suurem tükk suusaauku katma ja sinna siis elemendi jaoks auk sisse. Nagu oleks kuskil juba näinud sellise projekti pilte, aga kuidagi
ei leia enam. Keegi aitab lingiga?
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.06.13 19:03
|
|
|
Positiivset nii palju, et vahetasin ära pagassi luugi parempoolse juhtmekimbu (juhtmed olid murdekohast katki) ja sain tööle katuse peidiku luugi
avamisnupu. See nimelt kontrollib ja lukustab pagassi samal ajal kui katuseriiulit lahti teeb. Aga kuna need juhtmed olid puru, siis ei töödanud ka
riiuli avamine nupust.
|
|
|
TDN
huviline
Registreerunud 22.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: koda Superb 2017
|
postitati 18.06.13 19:13
|
|
|
Üldiselt seda 2.3 kirutakse maapõhjani aga kui käima saadakse, siis kiidetakse taevani. Oleksid Viljandi kandi inimene, siis oskaksin soovitada
inimest sulle, kes paneb mootori laulma (eks ta võta ka vastavat hinda).
|
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.06.13 06:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TDN
Üldiselt seda 2.3 kirutakse maapõhjani aga kui käima saadakse, siis kiidetakse taevani. Oleksid Viljandi kandi inimene, siis oskaksin soovitada
inimest sulle, kes paneb mootori laulma (eks ta võta ka vastavat hinda). |
Hetkel ma ka pigem kiidan. Auto liigub väga reipalt edasi, hääl on mõnus mahe, õli ei leki kuskilt. Mootor on nii kuiv, et karteripõhjal on
roostekirme peal. Kütusekulu tuli viimase 500km peale 7,9 L/100km (umbes 80% maanteesõitu).
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 19.06.13 07:44
|
|
|
Minu 2,6 V6 läheb ka pikemalt käima, kui mõni ridamootor - ei teeks sellest suuremat numbrit. Isegi suht surnud akuga tõmbas ikkagi käima, kuigi
natuke pikemalt läks - soojalt läheb paremini.
Katust katva luugi avamiseks manuaalselt minul spetsvõtit vaja ei ole - kui see väike lapakas ülesse tõsta, mis seda lukustussüsteemi katab, siis saan
näpuga ühest hoovast tõmmates lahti luku - nii tuleb siis mõlemalt poolt teha. Seda siis selleks, et kui aku peaks ära surema, saab katuse igal juhul
peale. Nupust avades lähevad ka aknad allapoole - manuaalselt ilma süüteta vist mitte ja siis on oht aknad kildudeks lasta.
Mul ka nii, et kui katust liigutad, pagass lukku ja ise lahti ei tule - isegi puldist mitte - pean võtmega eraldi avama. See vast selleks, et
kogematta lahti ei oleks, kui katuse katteluuki avada vms. Ei ole selles suurt probleemi näinud.
|
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.3Q
|
postitati 19.06.13 08:26
|
|
|
Tallinnas tegeleb mehhaanilise pritsega Hannes Speedsteris.
Soovitan, minu 2.3'e pani ilusti tiksuma.
"Täissöönul pole isu ja nälginul toitu ning hädas on mõlemad." A. H. Tammsaare
|
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.06.13 10:30
|
|
|
Tellisin uue suunatule allcar.ee'st, aga see suunatuli oli lühem, kitsam ja natuke teise kumerusega. Ei sobinud kinnituskohtadessegi.
Kirjutasin allcar'ile ka, aga ei ole veel vastust saanud. Kas keegi ütleb mulle kohe piltide järgi ära, et mul on mingi mittestandartne stange? Või
on too uus suunatuli mingi RS2'le mõeldud üldse?
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 19.06.13 10:47
|
|
|
RS2 oma ei ole see kindlasti, aga minumeelest oli 80 puhul küll nii, et ilma ududuleta oli suunatuli teises mõõdus kui udutulega variandil. Pead
pakule ei paneks selle viimase väite osas, aga RS2 oma ei ole see kindlasti.
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.06.13 10:55
|
|
|
Tavaline b3 90-ne suunatuli on see, mis on ka sisuliselt karbi peal kirjas ( kui aastaarve vaadata).
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.06.13 11:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mihkelmihkel
Tellisin uue suunatule allcar.ee'st, aga see suunatuli oli lühem, kitsam ja natuke teise kumerusega. Ei sobinud kinnituskohtadessegi.
Kirjutasin allcar'ile ka, aga ei ole veel vastust saanud. Kas keegi ütleb mulle kohe piltide järgi ära, et mul on mingi mittestandartne stange? Või
on too uus suunatuli mingi RS2'le mõeldud üldse?
|
Stange on OK - mul põhimõtteliselt samasugune stange ja samad tuled.
Ma arvan, et viga on pigem ikka selles Made In Taiwan kärakas, mis on tehtud ablooni järgi tehtud tulest tehtud ablooni järgi tehtud tule ablooni
järgi.
|
|
|
|
Kiku
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: S2, 90q 20vt
|
postitati 19.06.13 16:51
|
|
|
Ainuke suunatuli mis sul sinna korralikult istub on originaal seima oma, mille ~20 saab tellida forsist või revalist. Kõik muud on tüüpilised
hiinakad mille mõõdud on võetud "laest".
WWW.MOTORAL.EE (Motul õlid [] KS, Triumf ja CP tööriistad [] Corghi, Uni-troll, Apac ja ATH garaaiseadmed)
kristjan@motoral.ee
|
|
|
|
Porgand
huviline
Registreerunud 14.05.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe 2.0 91`
|
postitati 19.06.13 17:22
|
|
|
Mul on samad suunad coupel ja istuvad ilusti nii nagu peavad.
|
|
|
Kiku
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: S2, 90q 20vt
|
postitati 19.06.13 20:04
|
|
|
Kui panna nad kõrvuti originaalidega siis võrduvad nad täieliku saastaga, nad saab istuma küll aga mitte nii hästi. Ja ilmselgelt tuleb üks seeria
tulesid natuke paremad, kui teine ja vastupidi.
WWW.MOTORAL.EE (Motul õlid [] KS, Triumf ja CP tööriistad [] Corghi, Uni-troll, Apac ja ATH garaaiseadmed)
kristjan@motoral.ee
|
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.06.13 11:17
|
|
|
Suunatule kohta öeldi allcar'ist et jah see hiinakas ei sobigi korralikult, et nad üldiselt ei tahakski neid müüa ja ikkagi originaali on vaja. Peale
pikka moosimist nõustusid tegema tagastuslehe, nii et ma saaks ka postikulu tagasi. Tõenäoliselt tellin siis orginaali või äkki leian mõne kasutatud
viisaka variandi. Kellel on, võib u2u pakkuda.
Nüüd aga avastasin, et tõsine rariteet on 8" freeair subwoofer. Uuena on ainult DLS OA8, aga see on 8 oomine element ja kasutatud ei leidnud ka
praegu midagi. Kellel on, võib u2u pakkuda.
Seega kaalun alternatiive. Kõige lihtsam oleks panna lihtsalt kast pagassi ja valmis, aga siis annan ära päris palju pagasiruumi, mida on isegi
vähevõitu. Päris hea hinnaga ahvatleb selline komplekt, aga see tube ei tee tõenäoliselt väga kõva häält ja tolle pagassi sättimine on natuke kohmakas. Kuigi teisest küljest
peaks see toru tegema paremat häält kui freeair.
Veel üks alternatiiv oleks see suusaluuk lüüa mõlemalt poolt kinni ja sinna panna tavaline 8" element. Selle "kasti" mõõdud aga jääks siis üsna
väikesed ja ka tavalisi 8 tolliseid elemente on vähe saada ning hind koos võimu ja muu vajalikuga jääks ikka 150 kanti. Ja loomulikult ei tea, kas
sellisest ehitusest üldse normaalset bassi tulema hakkab.
Pagassi parema külje peal on ka üks süvendi moodi asi, kuhu saaks teoreetiliselt mingi kasti ehitada, aga see on juba vähe keerulisem projekt.
Jagage kogemusi ja ideid. Bassi on autosse igatahes vaja...
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.06.13 11:41
|
|
|
Olen näinud küll selliseid õhukesi woofri "kaste", aga mul ei ole usku, et sealt on füüsiliselt võimalik normaalselt bassi kätte saada. Muidugi too
Pioneer on sigakallis ka.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.06.13 11:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mihkelmihkel
Olen näinud küll selliseid õhukesi woofri "kaste", aga mul ei ole usku, et sealt on füüsiliselt võimalik normaalselt bassi kätte saada. Muidugi too
Pioneer on sigakallis ka. |
Kuna ta on sul seal samas istme all, siis annab ikka küll täitsa arvestatava bassilisa, aga eks alati kõik sõltub sellest, mida asjast ootad
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.06.13 11:55
|
|
|
Selles selle elemendi võlu ongi, et võtab vähe ruumi (istme alust Sa ju enivei ei kasuta) ja bass tuleb nii lähedalt, et pigem hakkad seda maha
keerama. Muuseas - panen endale ka sellised, kuna seal Cabrios ei taha seda olematut ruumi veelgi raisata - ma ei leiaks, et ka liiga kallis oleks.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.06.13 12:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mtaudi
Selles selle elemendi võlu ongi, et võtab vähe ruumi (istme alust Sa ju enivei ei kasuta) ja bass tuleb nii lähedalt, et pigem hakkad seda maha
keerama. Muuseas - panen endale ka sellised, kuna seal Cabrios ei taha seda olematut ruumi veelgi raisata - ma ei leiaks, et ka liiga kallis oleks.
|
Kusjuures lahtise katusega bassi tajumiseks äkki ongi istmealune ainuõige variant?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |