Võin öelda, et selline masin on täpselt nii hea kui on olnud tema eelnev peremees/peremehed. Mina ostsin sellise suhteliselt räimena 5 aastat tagasi
puhtalt lõhkumiseks ja eksperimenteerimiseks. Hetkeks on vahetamata põhimõtteliselt keredetailid, klaasid, mõned tuled, käigukast, roolilatt ja
tagadiffer. Ülejäänu on kas vahetatud või remonditud juba mitu ringi nii veermikus, kapoti all, salongis jne.
Külmade ilmadega on selle masina pritsesüsteem kapriisne, aga endal oli probleemiks kehv juhtmestik ja imelikud andurid (esimene talv peale nelja
talve käivitub asi lõpuks normaalselt - ma lihtsalt ei jätnud jonni). Veermik on HEA, aga kestab ainult siis kui kasutada korralikke detaile. Otseselt
nõrki kohti sel masinal põhimõtteliselt pole kui välja arvata tagapidurid, mis kipuvad oma iseärasuste tõttu küll trosse lõhkuma ja käsipidur kinni
jääma (pisut tüütu).
Bensiinikulu suvel ja maanteel 7,5 miinimum ja 90'ga sõites. Talvel koos vallatlemistega alla 13-16 minu puhul ei saa (sellest ~50:50 linn/fun ja
maantee). Kui normaalselt sõita samas proportsioonis siis ma väga ei usu, et alla 11-12 keskmist väga saab (mootori soojendamised jne.). Mootor on
selle kere ja nelikveo kohta pisut nõrk, aga otseselt hätta ei jää. Nagu targemad ütlevad, et "sul on kapoti alt sel r5'l vile puudu" .
Arvestades, mis vatti see masin iseenesest minu käes need 5 aastat ja ~80tkm saanud on, siis ma tegelikult toriseda ei tohiks üldse  .
Samas pole ma väga viitsinud mingeid pisivigasid nagu pisemad pirnikesed salongis ja sifferplaadil trip kompu näidiku renoveerimisega tegeleda, sel
juhul oleks nagu kõik hetkel ok.
Statistikast nii palju, et 25k eeku maksis masin ja selle 5 aasta jooksul juurde läinud väga ümaralt ~65k eeku (võib nõks ehk vähema olla), seda siis
koos eksperimenteerimiste, hoolduste ja kuluosadega nagu rehvid ja õlid. Ükski teine C4 a6, mis mul veel liikurite hulgas on pole selliseid summasid
iseenesest iial tahtnud, kuna nendega sõidustiil on olnud oluliselt viisakam ja kõik on kestnud tänu sellele palju paremini .
PS! Ma olen vist kolm aastat üritanud selle masina müümisele mõelda, aga siiani on see käkk muutunud asendamatuks asjaks kui on vaja kehvades
teeoludes lihtsalt mõtlematult lumehunnikutesse või mülgastesse söösta kartmata, et äkki midagi irdub - no kui irdub siis suva, selleks see masin ongi
. Küll on asjaga võsa langetatud jne. Mainin muidugi ära, et kõrgus pole
minu isendil päris stock ja reaalne asi vaatab hetkel avatarilt vastu .
Ainus ohumärk viimastel aastatel on see, et igasugu erinevad detailid on hakanud osutuma "end of life" ja nende kättesaadavus on juba kesine. Eks
näha ole, millal mulle öeldakse, et mõnda elutähtsat vidinat, mis liikumist segab, enam letilt võtta polegi. Samuti on sel masinal detaile, mille hind
võib auto hinda arvestades alguses ära ehmatada . Soovitan, ära raipeks
sõidetud isendit osta, sest selle taastamine pole asja väärt - pigem võta midagi uuemat ja juba elektronilise süütega, mitte jagaja süütega.
Head Jõulu!
Hea auto on palju autosid...
|
|