henrikp
huviline
Registreerunud 20.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.11.12 15:10
|
|
|
Audi 80 B3 väljasuremine/käivitusprobleem
Tere,
Olen Audi 80 B3 '91 omanik. Oma 2 aastat olen vaevlenud ühe anomaalia küüsis, mis on end avaldanud kord kergemalt, kord raskemalt. Siiamaani pole
positanud midagi kunagi ei ole suutnud mingit kindlat reeglipärasust leida. Nüüd vist olen millegi jälil.
Niisiis: auto käivitub täiesti külmalt korralikult, pole probleemi. Kui ma nüüd hakkan kohe sõitma ja siis armatuurianduri järgi jõuab mootor kindla X
kraadini, sureb mootor välja ja käivitada on reaalselt mõtekas alles kõige varem paari minuti pärast (viimaste niiskete ilmadega oli see juba 15+
minutit, lasin paela otsas ära vadada lõpuks, ei jäksanud ära oodata.) Kõige uuem fakt, mida pole varem märganud, on see, et sellel vahepealses
"surnud olekus" käib küll süüte sisselülitamisel bensiinipumba 1.5 sekundiline pumbakontroll ära, aga reaalselt käivitades ma pumba undamist ei
kuule, tahhomeeter ei liigu ka millimeetritki. Maha jahtudes Y kraadini (viimasel ajal see fakt on kahtlane) käivitub ja kohe käivitamise ajal on
kuulda pumpa. Kas käivitub või luba üldse, vahepealset puterdamist ei ole ma täheldanud. Siis soojendan mootori kindluse mõttes kuni radiaatori
ventilaatori käimapanekuni ja selleks korraks kombes, kuni järgmise mahajahtumiseni 
Eilse seisuga vahetasin küünlajuhtmed, jagaja kaane ja süütepooli mineva juhtme ära. Reaalselt oleks vajalik ainult süütepooli juhe ja jagaja kaas -
see ühendus oli nii korrodeerunud, et metallklemmi üks pool jäi jagaja kaande kinni, kui ma proovisin sealt kätte saada.
Kust kinni hakata kõigepealt?
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
|
postitati 07.11.12 16:17
|
|
|
Teist süütepooli proovisid?
|
|
|
|
henrikp
huviline
Registreerunud 20.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.11.12 16:21
|
|
|
Ei ole, panen siis nimekirja, aga kas bensupumba mittetoimine võib sellega seotud olla? Või automaatika ei lülita pumpa enne sisse kui reaalselt säde
tekib?
|
|
|
|
vaa11
huviline
Registreerunud 24.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 2,3 87
|
|
postitati 08.11.12 15:53
|
|
|
tere
vaevlesin enamvähem sama asjaga
Algul võttis kätte ja suri ära suvalisel ajal suvalises kohas
Ok , arvestasin sellega
Aga viimane tilk karikasse oli siis, kui mul oli vaja sõita ja ohh imet auto arvab teisiti.
Hakkasin ka küttepumpa kuulama- ei töötanud 
Kartsin süütelukku -- viga sealt ei tuvastanud
Järgmine asi relee lauapeale pulkadeks--- ühes relees 5 külmjoodet ime,
et üldse töötas need 25 aastat
võimalik, et äki keegi enne mind on juba seda vahetanud:
Uus relee ja auto ok
uuri äki sul sama asi
Võid veel temperatuuri andurid ja nivooanduri ka üle vaadata, mõnedel isenditel on käivitus kaitse-- kui süsteemis dosooli vähe võitu, siis ei lase
mootorit käivitada
Parimat
|
|
|
|
henrikp
huviline
Registreerunud 20.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 08.11.12 19:54
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: vaa11
tere
vaevlesin enamvähem sama asjaga
Algul võttis kätte ja suri ära suvalisel ajal suvalises kohas
Ok , arvestasin sellega
Aga viimane tilk karikasse oli siis, kui mul oli vaja sõita ja ohh imet auto arvab teisiti.
Hakkasin ka küttepumpa kuulama- ei töötanud 
Kartsin süütelukku -- viga sealt ei tuvastanud
Järgmine asi relee lauapeale pulkadeks--- ühes relees 5 külmjoodet ime,
et üldse töötas need 25 aastat
võimalik, et äki keegi enne mind on juba seda vahetanud:
Uus relee ja auto ok
uuri äki sul sama asi
Võid veel temperatuuri andurid ja nivooanduri ka üle vaadata, mõnedel isenditel on käivitus kaitse-- kui süsteemis dosooli vähe võitu, siis ei lase
mootorit käivitada
Parimat |
Hetkel tundub see kõige tõenäolisem, üks teine foorumlane mainis ka sama asja külmjooteid, eks peab homme relee ette võtma.
|
|
|
|
vaa11
huviline
Registreerunud 24.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 09.11.12 05:01
|
|
|
Tere
Lisa siia veel, et mis mootoriga sul B3 liigub 
Siis saab võibolla rohkem aidata kui oletades
Parimat
|
|
|
|
henrikp
huviline
Registreerunud 20.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 09.11.12 07:12
|
|
|
Tere
Lisa siia veel, et mis mootoriga sul B3 liigub 
Siis saab võibolla rohkem aidata kui oletades
Parimat |
Monopritsega.
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 09.11.12 12:43
|
|
|
Praegu on just need ilmad kus õhuniiskus on maksimumis, temperatuur piisavalt madal.
Need monopritsed kipuvad lihtsalt ära jäätuma. Seisab natuke aega, sulab üles ja käib jälle.
Kui trassis on rõhk üleval ei pruugigi pump rakenduda kohe.
Kas õhufilter väljalaske kollektori pealt sooja õhku saab?
Õhufiltri otsas, sooja/külmaõhu juhtimise klapi membraan on terve?
|
|
|
|
henrikp
huviline
Registreerunud 20.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.11.12 18:18
|
|
|
Sai pisut uurimist tehtud nii auto juures kui ka dokumentatsioonis ja leidsin relee ülesse. Muidu füüsiliselt on ta samas kohas aga foorumites levinud
number 212 asemel on mul 215, äkki on kellelgi tulevikus sellest infost abi. Tegin karbi lahti ja visuaalselt midagi erilist ei näinud. Homme teen
pikema sõidu (ehk lasen end jätta teeäärde) ja proovin, kas signaalireleega asendamine lahendab otsekoheselt probleemi ära.
| Tsitaat: | | Need monopritsed kipuvad lihtsalt ära jäätuma. Seisab natuke aega, sulab üles ja käib jälle. |
See jah tuttav, paar aastat sai fööniga karburaatori sisemust soojendatud 
| Tsitaat: |
Kas õhufilter väljalaske kollektori pealt sooja õhku saab?
Õhufiltri otsas, sooja/külmaõhu juhtimise klapi membraan on terve?
|
Enda loogika järgi peaks olema siis mingisugust puterdamist, mida pole üldse, sest hetkel on kas pump töötab või mitte.
|
|
|
|
vaa11
huviline
Registreerunud 24.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.11.12 17:53
|
|
|
peaks olema kaitsmega relee
|
|
|
|
henrikp
huviline
Registreerunud 20.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.11.12 20:30
|
|
|
peaks olema kaitsmega relee |
Seda ta oli. Olen siis 3-l eraldi päeval sõidetud kuni auto on korralikult soojaks saanud, 3 korda üle õla, aga hetkel tundub relee lahtitegemisega
kotermann välja lastud - no ei taha välja surra. Kuni järjekordse väljasuremiseni, millal iganes see nüüd juhtub 
|
|
|
|
henrikp
huviline
Registreerunud 20.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.12.12 20:30
|
|
|
Hetkel siis auto paksu lumekihi all ehk probleem on ikka olemas. Siin enne suurt külma oli päev-kaks vahetpidamata vihma ja sellel ajal ei läinud auto
üldse käima, korra pooleks sekundiks lubas, sai kokkuvõtlikult oodatud mingi tund-kaks enne alternatiivtranspordi rakendamist. Kapoti alt kuskile
peale ei saja, seda sai kontrollitud. Kui tõin auto enda maja juurde siis oli külm kuid üsna kuiv väljas - ka siis auto suri sada meetrit enne
sihtpunkti ära, õnneks piisas paarist minutist seismist ja sain kiiresti sihtpunkti. Järgmine uurimiskoht oleks temperatuuriandurid. Viimasel ajal ei
taha armatuuris enam üldse temperatuuri näidata, kuigi ta on eraldi anduriga seoturid, mida kommutaator kontrollib.
|
|
|
|