Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kesk eesti teedelt .... (Vastuseid: 32 | Vaatamisi: 3229)
JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 AVANT 2210 ccm3 Turbo Q

postitati 02.11.04 07:28 Tsiteeri
Kesk eesti teedelt ....

Jolka olin täna veel suve rehvidega ja hakkasin Alu`st (Rapla MK) tulema.... jube õhtul oli vihma sadanud ja mõnuga öösel ära külmunud....
S... ajasid keema krdi joped kes kiiremini üritasid sõita ja siis kolonnidesse laks vahele keerasid ja siis ise pidurdama hakkasid...
peaks oma a`le korraliku raua panema stangesse.... et selliseid vältida...
kindlasti kui panen talid alla ei vajuta ettearvamatult ja kui keeran kolonni siis suunda näidates ja ei hakka pidurdama seal.... see on kõige m... im tegevus. näidake libedaga varakult suunda.

Peaasi, et kere massile oleks vastav mootor... 4 vedu teeb asja ilusaks ning mugavaks... 200% AUDI
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
WhiteLion
huviline

Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Poolik Coupe GT

postitati 02.11.04 09:08 Tsiteeri

Ilmad juba ammu hapud,,, mida sa veel suvedega siis ringi turnid.
Ise olen heaga teinud auto jagu vaba ruumi kui näen, et keegi möödasõitu teeb. Ei või iial teada millal ta su ninaalla võib vajuda. Mõnikord on see lihtsalt hädavajalik liigutus ja kui tal tagasi reastumisega kiireks läheb siis loogiline, et pole enam aega suunaga jamada.
Vb mina kah loll aga sinu pahameelest ma aru ei saa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 09:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja WhiteLion
Ilmad juba ammu hapud,,, mida sa veel suvedega siis ringi turnid.
Ise olen heaga teinud auto jagu vaba ruumi kui näen, et keegi möödasõitu teeb. Ei või iial teada millal ta su ninaalla võib vajuda. Mõnikord on see lihtsalt hädavajalik liigutus ja kui tal tagasi reastumisega kiireks läheb siis loogiline, et pole enam aega suunaga jamada.
Vb mina kah loll aga sinu pahameelest ma aru ei saa.

saan ka sinust aru ... kui võiks ka arvestada et enamalt jaolt see teine hoiab pikivahet just enda pidurdusmaa jagu ja eriti loeb see libedaga.... ja kui teed möödasõite vaevalt et pressid end mõnest mööda ja siis kukud ees ainult pidurdama ja lased eespool liikuvad minema....?
täna panen omal alla ja siis vaatame püsse teepeal.

Peaasi, et kere massile oleks vastav mootor... 4 vedu teeb asja ilusaks ning mugavaks... 200% AUDI
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 02.11.04 09:47 Tsiteeri

Lõuna eestis külmad juba kuuaega tagasi olid ja hommikul metsavahed libedad, sellest tulenevalt talikad all ja arvestab talvesõidu võtetega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 09:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja jan-kos
Lõuna eestis külmad juba kuuaega tagasi olid ja hommikul metsavahed libedad, sellest tulenevalt talikad all ja arvestab talvesõidu võtetega.

jah poleks naist ja last peal olnud oleks näidanud kuis talvel suvekatega sõidetakse... arvan et keski poleks tahtnud ka talvedega järgi tulla.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 02.11.04 10:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja JohnDoe2200T
Tsitaat:

jah poleks naist ja last peal olnud oleks näidanud kuis talvel suvekatega sõidetakse... arvan et keski poleks tahtnud ka talvedega järgi tulla.

No minu meelest ei kõlba just sellise suhtumisega tegelased liiklusesse. Tee omaette mis tahad aga maanteel arvesta ka teistega. Krt. vahel ajab ikka tigedaks küll kui üritad autodejorust jupphaaval mööduda aga siis mingid jobud otsustavad mitte tagasireastumist lubada. Ja sihukesi pole kahjuks vähe.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 10:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja ferdinand
Tsitaat:
Tsitaat:

No minu meelest ei kõlba just sellise suhtumisega tegelased liiklusesse. Tee omaette mis tahad aga maanteel arvesta ka teistega. Krt. vahel ajab ikka tigedaks küll kui üritad autodejorust jupphaaval mööduda aga siis mingid jobud otsustavad mitte tagasireastumist lubada. Ja sihukesi pole kahjuks vähe.

Lasen hea meelega tagasi reastuda kui ainult ka mul see võimalus on....

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 02.11.04 10:36 Tsiteeri

Puhtalt sinu enda üleskruvitud närvide probleem. Tean ka ise, kui rõve on libedaga slikkidega sõita... või kui rõve on kesklinnas vihmasel õhtul ilma salongiventikata sõita... või kuidas kõik kaasliiklejad pinda käivad, kui endal auto katkise väljalaskekollektoritihendi vahelt tulevat vingu täis on... igale endast enesekindlamale liiklejale tahaks siis kohe pasunasse anda. Muidugi ma ei kiida heaks ilma suunda näitamata kimavaid egoistlikke schumachere, vaid tahan tähelepanu juhtida sellele, et korras ja õige varustusega autoga on oluliselt pingevabam sõita. Aga kui oled omale mingi riski võtnud, siis lepi ka tagajärgedega.
Tallinnas küll veel libe ei ole, aga lähen panen ka ise täna talvejooksu alla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 10:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Black
Puhtalt sinu enda üleskruvitud närvide probleem. Tean ka ise, kui rõve on libedaga slikkidega sõita... või kui rõve on kesklinnas vihmasel õhtul ilma salongiventikata sõita... või kuidas kõik kaasliiklejad pinda käivad, kui endal auto katkise väljalaskekollektoritihendi vahelt tulevat vingu täis on... igale endast enesekindlamale liiklejale tahaks siis kohe pasunasse anda. Muidugi ma ei kiida heaks ilma suunda näitamata kimavaid egoistlikke schumachere, vaid tahan tähelepanu juhtida sellele, et korras ja õige varustusega autoga on oluliselt pingevabam sõita. Aga kui oled omale mingi riski võtnud, siis lepi ka tagajärgedega.
Tallinnas küll veel libe ei ole, aga lähen panen ka ise täna talvejooksu alla.

see kui terve või katkine mu auto on ei aja mind teiste vastu ülesse ... kuid mis andis suurema ohu punase mulle oli see et naine ja pisipoja kah autos olid.... arvan et muidu poleks sellist liiklemist tähelegi pannud!

janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 02.11.04 10:44 Tsiteeri

kas talv tuli jälle ootamatult ??? Nagu alati :P
Teisi paned tähele, kui nad su perele ohtlikud on..aga miks sa ise siis slikkidega oma pere sõidutad ?

JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 10:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja audifan
Teisi paned tähele, kui nad su perele ohtlikud on..aga miks sa ise siis slikkidega oma pere sõidutad ?

vata tagant järgi tarkus - et alla panna juba siis kui lubatakse naaste... kuid kulla mees. :)
ise sõitsin nii kuis tundus turva... valisin vastava kiiruse... ja ei sõitnud mööda, lasin mööda kes paistsid et tahavad kiiremini liikuda kuid just see kama et suunata ja pimedates kurvides peale lennatakse, ja siis ees parkima jääda.... kuhu kõlbab.

wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2.0 ABK

postitati 02.11.04 11:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja audifan

Hmz ... njh .. hea on lugeda et kõigil kõik nii heas korras on ja kõik nii rikkurid on ? Minuarust ei ole veel talvekummid kohustuslikud ja omast kogemusest võin öelda et oma autol ka veel suvekummid all, sest puht rahalise seisu pärast pole võimalik hetkel teisiti ... kas se teeb siis minust halvema liikleja? või perest vähem hooliva inimese? või annab se talvekummidega sõitjale õiguse mul ees teha mis pähe tuleb vä? ise sõidan siis lihtsalt ettevaatlikumalt ja aeglasemalt... ja mis nendesse reastujatesse puutub siis John-il jutt jumala õige et asi ikka kurb .. sõidan ise kaubabussi ka ja suht tobe kui keegi otsustab enne mäkketõusu näit. et võiks ikka mööda suruda ja siis kui auto vastu tuleb siis rämedalt ilma suunata ette suruda ... ei ole kerge ..

lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 02.11.04 11:25 Tsiteeri

Tsitaat:

Vat just sellise suhtumise pärast ongi meil liikluses nii palju õnnetusi millest kahjuks kole paljud lõpevad ka kellegi surmaga. Liiklus oleks palju turvalisem kui just sellise suhtumisega juhid õnnestuks liiklusest eemaldada ja näiteks psühholoogi juurde saata.

Olen ka ise sõitnud libedal ja suvekummiga, ning leian et juht peab olema liikluses enamaga kursis ja enamaks valmis kui ainult vahetult enda ees oleva auto tagaotsa jälgimine. Just seepärast on autodele paigaldatud tahavaatepeeglidki näiteks. Selleks, et sa näeksid mis sinu taga toimub. Kui näed et keegi sinust mööda sõidab ja näed et ka keegi vastu tuleb ning on olemas võimalus, et see möödasõitja peab/soovib sinu ette reastuda, siis tuleks juba varakult hakata pikivahet suurendama. Antud juhul pakun et sinu pahameele peamiseks põhjuseks on krussis närvid ja/või puudulik liiklemisoskus.

Puhka ja rahune natukene, liikluses on minu arvates olukord pigem selline, et ellu jääb see kes järgi annab. :)

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ryblik
huviline

Registreerunud 21.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: hetkel autotu

postitati 02.11.04 11:37 Tsiteeri

kas teil tõesti siis juba naelad all? Minaküll veel ei julge neid alla lükata... sõidan ju selliste ilmadega nagu praegu on naelad kohe alt ära omal...

C.R.E.A.M.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 11:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja lorrap
Tsitaat:

Vat just sellise suhtumise pärast ongi meil liikluses nii palju õnnetusi millest kahjuks kole paljud lõpevad ka kellegi surmaga. Liiklus oleks palju turvalisem kui just sellise suhtumisega juhid õnnestuks liiklusest eemaldada ja näiteks psühholoogi juurde saata.

Olen ka ise sõitnud libedal ja suvekummiga, ning leian et juht peab olema liikluses enamaga kursis ja enamaks valmis kui ainult vahetult enda ees oleva auto tagaotsa jälgimine. Just seepärast on autodele paigaldatud tahavaatepeeglidki näiteks. Selleks, et sa näeksid mis sinu taga toimub. Kui näed et keegi sinust mööda sõidab ja näed et ka keegi vastu tuleb ning on olemas võimalus, et see möödasõitja peab/soovib sinu ette reastuda, siis tuleks juba varakult hakata pikivahet suurendama. Antud juhul pakun et sinu pahameele peamiseks põhjuseks on krussis närvid ja/või puudulik liiklemisoskus.

Puhka ja rahune natukene, liikluses on minu arvates olukord pigem selline, et ellu jääb see kes järgi annab. :)

olen alati järgi andnud kuid iks peaks kannatama norm liikleja kui lollis kohas möödasõitu tegev tola teiste liiklejate elusi ohustab, nagu märke poleks või pidevjooni poleks need on ikka asjaette maha pandud. mina annan järele pidurdan ja lasen ette... kuid see kes ka minu taga peab pidurdama ja järgmised.... kogu see kolonn peale mind... on ohtlikus olukorras.
kas märke ei suuda vaadata või ei näe asvaldil olevat joonistust? see kui kolonn liigub piki sirget kus mägesid pole palun anna aga minna seal ka kergem ju pidama saada enamus autosi peopesal näha....
kuid jah kui ikka pime kurv või mägi ees... - no anna asu... see kas jõuad ühe möödasõiduga 1st või 2st autost mööda ei anna su kohalejõudmisele kah miskit juurde... eriti kui ees on veel 6 autot...

kordan veel et ei räägi lihtlabasest möödasõidust vaid piiratud nähtavusega teelõikudel möödasõitudest.

JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 11:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja ryblik
kas teil tõesti siis juba naelad all? Minaküll veel ei julge neid alla lükata... sõidan ju selliste ilmadega nagu praegu on naelad kohe alt ära omal...

Eh mis rehve kasutad?

tea olen 4a sõitnud muidu ainult uniroyali talvedega pidavus on mega olnud.
eelmine aasta panin väga varakult caddyle alla ja ei kadunud sealt rohkem kui ühest rehvist 2 naela...
(uniroyal/ nordic 45 AD)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 12:27 Tsiteeri

See kolonnis ninapidi üksteise perses sõitmine ongi tobe ja liiklusohtlik. Ehteestlaslik suhtumine - et jumala eest keegi kiirem taganttulija end vahele ei saaks pressida. Kui mingi aeglasem veok jalus on ja vastutulev autodevool sellest mööduda ei luba, siis ei pea ju tegelikult kõik 10-meetriste vahedega sinna taha troppi kogunema ja esimesel võimalusel eufoorias korraga veokist ja üksteisest mööda pressima hakkama. Hoia eessõitjaga kasvõi 100 m pikivahet ja pole kunagi probleemi, et kasvõi 2 möödasõitutegevat autot korraga su ette vajadusel ära ei mahuks. Küll tuleb ka sinu aeg aeglasemast veokist möödumiseks.

PS. Vaesus pole küll mingi vabandus sobimatute rehvide kasutamiseks. Kui raha pole, ei pea autoga sõitma. Käi jala või kasuta ühistransporti!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 12:58 Tsiteeri

Ärge nüüd minust ka valesti aru saage. Liikluses on igasuguseid idioote, nii neid kes möödasõitjaid tagasi reastuda ei lase kui ka neid kes mõttetult mööda sõidavad ja siis ees parkima hakkavad. Mõtlesin vaid, et suhtumine, et peaks masinale rauad panema ja küll siis näitaks on natuke kohtlane. Muidu ju teemapüstitus täiesti päevakohane.

WhiteLion
huviline

Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Poolik Coupe GT

postitati 02.11.04 13:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja ryblik

Jah juba jupp aega naelad all ja ei kao need naelad kuhugi kui rehvid on ilusti sisse sõidetud ja ise praegusel ajal ei uisuta.
Tsitaat:

Hmz ... njh .. hea on lugeda et kõigil kõik nii heas korras on ja kõik nii rikkurid on ? Minuarust ei ole veel talvekummid kohustuslikud ja omast kogemusest võin öelda et oma autol ka veel suvekummid all, sest puht rahalise seisu pärast pole võimalik hetkel teisiti ... kas se teeb siis minust halvema liikleja? või perest vähem hooliva inimese? või annab se talvekummidega sõitjale õiguse mul ees teha mis pähe tuleb vä? ise sõidan siis lihtsalt ettevaatlikumalt ja aeglasemalt... ja mis nendesse reastujatesse puutub siis John-il jutt jumala õige et asi ikka kurb .. sõidan ise kaubabussi ka ja suht tobe kui keegi otsustab enne mäkketõusu näit. et võiks ikka mööda suruda ja siis kui auto vastu tuleb siis rämedalt ilma suunata ette suruda ... ei ole kerge ..

Pealegi pole siin mingit tegu rikkuse või vaesusega. Minule isiklikult maksab turvalisus rohkem kui see jooks rehve ja nende arvelt ma kokku hoidma ei hakka kunagi(ennem jäägu siis juba sõtmata.
wauzzz sinu puhul kui ma õieti aru saan on tegu kutselise juhiga. Mida teeb siis kaubik veel ilma talverehvideta??? Kutselised peaksid ju antud liikluskultuuriga kursis olema ja vastavalt sellele ka omad järeldused tegema, et endal oleks ohutum.
Samas olen Blackiga nõus, et sõidetakse liialt lähedal teisele masinale( tuleks ju arvestada sellega, et eesliikuv auto võib sooritada äkkpidurduse või on tagant möödasõitu sooritavatele masinatele just see vahe hädavajalik... igatahes jääb reeglina süüdi tagant otsasõitnud masina juht... milleks on seda siis vaja endale teha???)
Ma ei saa aru miks kõigile nüüd ühtäki need suunatuled ette jäid. On sellel vingumisel kunagi mingit tulemust olnud?
Parem vaadakem millised ise oleme... kasutakem suunatulesid seal kus vaja ja liigelgem nii kuis peab. Lihtne on teiste kallal vinguda ja viriseda kuid millised me ise oleme? Kas tõesti on kõik nii perfektselt LE-d järgivad juhid... mina seda ei usu.

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 02.11.04 13:18 Tsiteeri

Mina ei panegi tavaliselt talve enne alla , kui ilmad halvaks lähevad, sest rehvid ju kuluvad ka ning mis kasu neist siis on, kui lumi tuleb ja ma pean uisutama sama moodi, kui suvedega.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 13:26 Tsiteeri

Miks mõni kipub turvalisust ja rehvivalikut üksühele seostama? Turvalisus ikka sõidustiilis rohkem kinni. Tõsi ta ju on, et kui liiga vara talvekad alla toppida siis lõppkokkuvõttes on ju see ohtlikum kuna talveoludes sõidetakse siis rohkem kulunud kummidega? Ega see mula siin muidugi kuhugi ei vii, see on ka selge. Kõige mõistlikum oleks lihtsalt öelda: hoidke sobivat pikivahet ja näidake arusaadavalt ja aegsasti suunda.

wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2.0 ABK

postitati 02.11.04 13:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Black
PS. Vaesus pole küll mingi vabandus sobimatute rehvide kasutamiseks. Kui raha pole, ei pea autoga sõitma. Käi jala või kasuta ühistransporti!

Täpsustan veelkord et talvekummid ei ole veel kohustuslikud ja ootaks sinupoolset täpsustust millised on sobivad rehvid tingimustes kus hommikutundidel on vahest libe ja päeval kuiv asfalt !
TO: Whitelion ... ei rääkinud bussist vaid oma isiklikust sõidukist .. bussi mainisin vaid liikluskultuuri pärast ..
Peace

Edit: To black .. kas siis kõik inimesed elavad asulas? et se ühistrantsport ja jala igalepoole jõudmine nii kerge on ?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 14:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja wauzzz
Täpsustan veelkord et talvekummid ei ole veel kohustuslikud ja ootaks sinupoolset täpsustust millised on sobivad rehvid tingimustes kus hommikutundidel on vahest libe ja päeval kuiv asfalt !
Kas sa teed kõike ainult käsukorras ja oma pead kunagi ei kasuta? Kui juba hommikul libe on, siis paneb mõistlik inimene omaenese tervise huvides talverehvid alla. Talverehvid kuluvad intensiivselt soojal teekattel. Praegune paarikraadine puhas asfalt ei tee neile enam midagi hullu. Naelad püsivad ka väga ilusti sees, kui just täisgaasil alati kohalt ei lähe ega kurvides küljeklaasidega viimaseid lõunasse talvituma lendavaid kärbseid ei püüa.

Tsitaat:
Esialgne postitaja wauzzz
Edit: To black .. kas siis kõik inimesed elavad asulas? et se ühistrantsport ja jala igalepoole jõudmine nii kerge on ?
No kui jõuad auto ja sinna sisse kütust osta, jõuad ka endale iga paari aasta tagant paari kilo eekude eest talvekummid osta. Pole meil neid jumalast mahajäätud metsakülasid midagi nii palju, et maanteed slikkidega mossesid täis peaksid olema.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 02.11.04 14:50 Tsiteeri

+10 punkti Black`ile :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
JohnDoe2200T
huviline

Registreerunud 14.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.04 14:59 Tsiteeri

Tänud arusaajatele ja veel kord, et ärge tehke ootamatuid liigutusi ilma suunata ja ärge tehke möödasõite piiratud nähtavusega kohtades.

panin omale talved alla....

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 42.5% - SQL: 57.5%]