Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: A6 v6 kiirus vs tipptronicu käitumine (Vastuseid: 12 | Vaatamisi: 1930)
niffu
huviline

Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: C6, A6 & A6 Allroad ;Coupe Quattro Typ85 x 2

postitati 17.11.11 12:26 Tsiteeri
A6 v6 kiirus vs tipptronicu käitumine

Mure järgmine,

Viimasel ajal autol täheldanud sellise probleemi, et sõites ühtlase kiirusega (enamasti olen seda tuvastanud 3,4,5-nda käiguga) ja siis kiirust langetades, ei vaheta kast käiku alla. Kui piduriga kiirelt kiiruse maha võtan siis on kõik korras ja asi toimib ilusti, kuid kuirahulikult gaasipedaalilt jalg tõsta siis käik ei vahetu alla.

Toon näite: Kiirus 70-80km/h 5 käik, kiirus langeb ca 50km/h peale, mootori pöörded ca 1000 - 1200, ilmselget mootor ei jõua vedada kuid käiku alla ei vaheta 4-nda peale. Kui korra äkkilisemalt gaasi vajutada siis tõmbab kohe käigu madalamaks ja asi korras.

Oskab keegi öelda, et mida kontrollima/puhastama vms peaks? Tundub vägisi,et miski on kuskilt umbes.

Igaks juhuks, et auto on a6 c5 2,5 tdi 132 kw quattro

kristjan

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 17.11.11 15:28 Tsiteeri

Ma usun, et heas korras 2.5 V6 diisel jõuab seda autot lihtsalt nende pöörete, käigu ja kiirusega vabalt vedada. Kas varem oli midagi teistmoodi?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 17.11.11 15:34 Tsiteeri

Mul just sama mõte tekkis:o, et kui mootor selliste pöörete juures ilmselgelt vedada ei jaksa siis vist midagi kapitaalsemat viga.

A mul on jäänud mulje, et kast aja jooksul, sõltuvalt viimase aja sõidustiilist, muudab oma käitumist. Ntx kui jupp aega korralikult peenestada siis peale seda lasebki pöörded kõrgemale. Ja vastupidi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 17.11.11 15:51 Tsiteeri

Jep, laisaks ta õpib end küll ise, tuleb parempoolse pedaaliga vahel piitsa anda. :)

Seda kasti sai tegelt vist ka erksamaks õpetada?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 17.11.11 16:03 Tsiteeri

Kui kastil on DSP funktsionaalsus, siis saab seda kodeerida jah.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 17.11.11 16:49 Tsiteeri

Kõigil Tiptronic A6 C5-tel on DSP (Dynamisches Schaltprogramm) ja peale iga sõidu lõppu taastub nn "pentskari" reziim. Talla, sõku, raiu palju tahad hommikuks on "penskari" reziimis tagasi. Seda siis tehase seades DSP-ga. Kui see venitamine sind häirib, oleks mõistlik DSP kodeering üle vaadata, vajadusel ümber seadistada. Sellest DSP seadistamisest oli siin foorumis ka kuskil juttu.

niffu
huviline

Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.11 19:11 Tsiteeri

Varem toimis kõik ilusti, vahetas käike nii nagu vaja. Kui aga gaasi lahti lasen siis vahetab ilusti käigu alla. Tundub, et probleem ongi selles,et ta täpselt ei mida teha.
Mingi kuu aega tagasi pandi arvuti järgi ja võeti see iseõppiv süsteem maha.

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.11 20:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: niffu
Varem toimis kõik ilusti, vahetas käike nii nagu vaja. Kui aga gaasi lahti lasen siis vahetab ilusti käigu alla. Tundub, et probleem ongi selles,et ta täpselt ei mida teha.
Mingi kuu aega tagasi pandi arvuti järgi ja võeti see iseõppiv süsteem maha.

Järelikult kodeeritigi sulle selline käiguvahetus.

Rixy
huviline

Registreerunud 04.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.11 22:10 Tsiteeri

Tere niffu!

Veidi tuttav teema. Mul põhimõtteliselt sama konf. autol (2004a.) ja hakkas ka kast veidi lohakaks muutuma. Sujuvalt kiirust vähendades läksid ka pöörded päris alla, ilma et käiku alla vahetaks.
Hakkas ka veidi raputama, kui tahtsin hoida kiirust, mis jääb ~ nö. kahe käigu vahepeale. Aitas tõesti kas lasta hoog niipalju alla, et ära vahetaks või gaasipedaalile korra kiirem liigutus teha. Lasin käigukastis õli, filtri jms. ära vahetada ja ütleme nii, et see mure on kadunud. Ei mingit rapsimist ja vahetab käike sujuvamalt ja õigematel hetkedel.

Et kui kastis õli vahetatud pole või on väga ammu, siis soovitan ära teha! Mul aitas :) Ja eks alati on parem varem sellised asjad ära teha, kui hiljem, muidu pärast vaja miskit rohkemat remontida ja vahetada...

R.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
niffu
huviline

Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.11 08:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rixy
Tere niffu!

Veidi tuttav teema. Mul põhimõtteliselt sama konf. autol (2004a.) ja hakkas ka kast veidi lohakaks muutuma. Sujuvalt kiirust vähendades läksid ka pöörded päris alla, ilma et käiku alla vahetaks.
Hakkas ka veidi raputama, kui tahtsin hoida kiirust, mis jääb ~ nö. kahe käigu vahepeale. Aitas tõesti kas lasta hoog niipalju alla, et ära vahetaks või gaasipedaalile korra kiirem liigutus teha. Lasin käigukastis õli, filtri jms. ära vahetada ja ütleme nii, et see mure on kadunud. Ei mingit rapsimist ja vahetab käike sujuvamalt ja õigematel hetkedel.

Et kui kastis õli vahetatud pole või on väga ammu, siis soovitan ära teha! Mul aitas :) Ja eks alati on parem varem sellised asjad ära teha, kui hiljem, muidu pärast vaja miskit rohkemat remontida ja vahetada...

R.

Tänud info eest,

Sinu kirjeldus on 1:1-le minuomaga. Kasti õli vahetasin suvel ära. Küll ise, see tähendab,et kastilt võtsin kaane alt ära, lasin nõrguda nii kaua kuni enam õli ei tilkunud, uus filter + õli kuni hakkas täiteavast välja ajama. Turbiinist ma muidugi õli kätte ei saanud.

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.11 18:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Tänud info eest,

Sinu kirjeldus on 1:1-le minuomaga. Kasti õli vahetasin suvel ära. Küll ise, see tähendab,et kastilt võtsin kaane alt ära, lasin nõrguda nii kaua kuni enam õli ei tilkunud, uus filter + õli kuni hakkas täiteavast välja ajama. Turbiinist ma muidugi õli kätte ei saanud.

Nii lihtne oligi? Oled sa kindel, et õige õlikogus kasti sisse sai?

niffu
huviline

Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.11 09:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Amadeus
Tsitaat:
Tänud info eest,

Tegin nii nagu netist leitud õpetuses kirjas oli. Kasti õli soojaks , siis välja, uus sisse, kõik käigud ühekaupa läbi (rattad olid lennus kõik) uuesti õli nii palju,et täiteaugust õli välja hakkas tulema. Seejärel kordasin veelkord käikude lülitamist.
Mulle endale tekitab hämmingut see, et ennem õlivahetust seda muret polnud. Kui kasvõi pool õlikogusest uus sai siis viskoosus peaks ju paranema igal juhul!
Eks kui muu ei aita peab auto uuest üles tõstma ja õli taset kontrollima.

Kas on reaalne variant, et auto on endale midagi valesti selgeks õppinud?

niffu
huviline

Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.12 21:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Amadeus
Tsitaat:
Tänud info eest,

Tegin nii nagu netist leitud õpetuses kirjas oli. Kasti õli soojaks , siis välja, uus sisse, kõik käigud ühekaupa läbi (rattad olid lennus kõik) uuesti õli nii palju,et täiteaugust õli välja hakkas tulema. Seejärel kordasin veelkord käikude lülitamist.
Mulle endale tekitab hämmingut see, et ennem õlivahetust seda muret polnud. Kui kasvõi pool õlikogusest uus sai siis viskoosus peaks ju paranema igal juhul!
Eks kui muu ei aita peab auto uuest üles tõstma ja õli taset kontrollima.

Kas on reaalne variant, et auto on endale midagi valesti selgeks õppinud?

Kuna vahepeal pole asi iseenesest paremaks läinud siis mure mul ikka aktiivne veel. Ehk oskab keegi veel midagi täpsustavat lisada. Üks mõte on endal tekkinud,et äkki gaasipedaali andur ei mõista täpselt mis asendis ta on? Kuidas seda testida saaks?

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.8% - SQL: 73.2%]