Lehekülgi: 1 2 |
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 2,3
|
postitati 26.10.04 16:44
|
|
|
mida soovitaksite??
Ühesõnaga mänguasjad, mis komplekti kuuluvad:
makk: VDODAYTON
esikõlarid: DLS 224, 4" coaxial (50w RMS)
taga-ovaalid:Rockford Fosgate, Punch Seeria, 4", 2 way 150w
juurde oleks vaja woofrit ja võimu. Tahaks teada mida soovitate. Ei midagi robustset. Äkki mõnel ka on midagi pakkuda?
See mul juba kunagi ka jutuks olnud, aga nyyd siis nagu nii kaugel et tahaks asja realiseerida.
Autoks on siis 80 B4. Ja raha raiskaks umbes 4000.- Loodan muidugi et selle raha eest üldse saab midagi.
Kuna teema enda jaoks pole just kõige selgem, siis kysimusi jägub. Woofer, milliste parameetritega, mis tootjalt, millisesse kasti (kast plaanis endal
ehitada) jne.
Võim, mis siis oleks wooferile.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
|
MEEMEES
huviline
Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2
|
postitati 26.10.04 17:12
|
|
|
mementoxy,soovitan,kui väga vaja ,siis võin sul ka kuulata lasta.
|
|
|
AzA
huviline
Registreerunud 04.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: 80 b4 85kw '94
|
postitati 26.10.04 17:21
|
|
|
pakun enda wooferit.
image dynamics idq12 - 12" 300w. väikseim kast kus ta talutavalt madalale mängib on 20L ümber.
http://www.imagedynamicsusa.com
hinnaks 3000.-
|
|
|
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.04 17:46
|
|
|
mis hinnaks
ja mis siis nende isenditele hinnaks kysid.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.04 17:50
|
|
|
ps
|
|
|
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.04 07:26
|
|
|
no on äkki veel kellegil midagi huvitavat välja pakkuda.
|
|
|
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
|
|
AzA
huviline
Registreerunud 04.12.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.04 13:49
|
|
|
kumb on parem, kas 94 aasta beemmvee 316i või sama aasta c4? mõlemal kliima sees.
tõesti arvad, et mõni inimene on antud isendeid mõlemaid sinu tehnikaga identses systeemis katsetanud ja kuulanud, mis pealegi on B4s? ja talle
meeldib sama sound kui sulle?
lootusetu juhtum.
|
|
|
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.04 13:53
|
|
|
äitähh selle eriti teavet andva postituse eest. Küsimus oli siis kumb nii öelda laias laastus parem oleks.
|
|
|
AzA
huviline
Registreerunud 04.12.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.04 13:58
|
|
|
keegi ei saa sulle öelda, kumb on laias laastus parem, kuna üsna suure tõenäosusega pole kellegil olnud võimalust neid testida.
laias laastus võib ju öelda, et rf-iga on inimesed rohkem rahul, kuigi ma tean palju inimesi, kes on spl dynamicsi toodanguga väga rahul. mine võta sa
nyyd kinni.
oskaja paneb mõlemad hästi mängima.
sellistele stiilis "lai laast" küsimused saad ka laias laastus vastuseid. üks arvab, et see hea, kuna ta naabril onu vasjal paugub hästi,
teine jällegi arvab vastupidi.
just otse vastupidi, mine konkreetseks. küsi konkreetselt, siis osatakse sulle ehk vastata ka.
vaata oma teemat sris, mitte ükski tõsiselt võetav audiofiil ei vasta sulle. vastuseid saad ala stiilis, võta ikka pioneer, see vägevam - põhjendus on
ümar null.
kuigi ilmselge irooniaga tänasid mind vastan ilma irooniata, pole tänu väärt
ma absoluutselt ei taha solvata ega tögada, vaid katsun tähelepanu juhtida sellele, et sa ei saa adekvaatset infot.
toon näiteks minu image dynamicsi.
mängib ta mul 24 liitrises saepuruplaadist suvaluiselt kokk klopsitud kastis nii madalale kui 30 hertsi ja seda suurt ekutamata. antud isendeid on
eestis minule teadaolevalt 2. peale minu veel eesti ühe autoaudio pioneeri jyrgensoni harry audi sajas. viimane on saavutanud nii mõnedki tõsiselt
võetavad tiitlid.
minule meeldib elemendi äärmiselt täpne taasesitus ja väike kastimaht seejuures.
kas see sobiks ka sinu süsteemi?
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.04 17:04
|
|
|
olen kuulanud ja testinud võõras süsteemis Sinu küsitud SPL Dynamicsi supparit 50A võimu taga. Ei ütleks, et 50A a' la 134db oleks tõsiselt
võetav tulemus, kuid kõik on maitse asi.
RF suppar mängib selle "müra" poolest kindlasti üle.
|
|
|
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.04 17:38
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja AzA
keegi ei saa sulle öelda, kumb on laias laastus parem, kuna üsna suure tõenäosusega pole kellegil olnud võimalust neid testida.
laias laastus võib ju öelda, et rf-iga on inimesed rohkem rahul, kuigi ma tean palju inimesi, kes on spl dynamicsi toodanguga väga rahul. mine võta sa
nyyd kinni.
oskaja paneb mõlemad hästi mängima.
sellistele stiilis "lai laast" küsimused saad ka laias laastus vastuseid. üks arvab, et see hea, kuna ta naabril onu vasjal paugub hästi,
teine jällegi arvab vastupidi.
just otse vastupidi, mine konkreetseks. küsi konkreetselt, siis osatakse sulle ehk vastata ka.
vaata oma teemat sris, mitte ükski tõsiselt võetav audiofiil ei vasta sulle. vastuseid saad ala stiilis, võta ikka pioneer, see vägevam - põhjendus on
ümar null.
kuigi ilmselge irooniaga tänasid mind vastan ilma irooniata, pole tänu väärt
ma absoluutselt ei taha solvata ega tögada, vaid katsun tähelepanu juhtida sellele, et sa ei saa adekvaatset infot.
toon näiteks minu image dynamicsi.
mängib ta mul 24 liitrises saepuruplaadist suvaluiselt kokk klopsitud kastis nii madalale kui 30 hertsi ja seda suurt ekutamata. antud isendeid on
eestis minule teadaolevalt 2. peale minu veel eesti ühe autoaudio pioneeri jyrgensoni harry audi sajas. viimane on saavutanud nii mõnedki tõsiselt
võetavad tiitlid.
minule meeldib elemendi äärmiselt täpne taasesitus ja väike kastimaht seejuures.
kas see sobiks ka sinu süsteemi? |
Asi selles miks arvatavasti kysimus mul sellisena välja kukkus oli selles, et ise suht võhik sel teemal ja see pärast ka raske konkreetselt kysimusi
esitada. Nimelt nagu ma juba mainisin, siis otsin kahte asja woofer ja võim. Kuna need mul esimesed, siis raske täpsemalt kysida. Ei siis tootjate ega
muu osas.
|
|
|
AzA
huviline
Registreerunud 04.12.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.04 18:56
|
|
|
sel puhul pole sul hinnaklassis 4000.- tõenäoliselt eriti vahet, millise subbari sa omale esimeseks valid. kuskilt pead aga alustama, kogemus tuleb
ajaga.
mina valiksin rfi, kergem hiljem myya.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.04 19:06
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja AzA
sel puhul pole sul hinnaklassis 4000.- tõenäoliselt eriti vahet, millise subbari sa omale esimeseks valid. kuskilt pead aga alustama, kogemus tuleb
ajaga.
mina valiksin rfi, kergem hiljem myya. |
kui puhtalt võrrelda V - ser. Spl Dynamics suppariga, siis ei ole imo. mõtet mõelda.
RF oleks kindel valik.
|
|
|
sten123
huviline
Registreerunud 26.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 27.10.04 19:25
|
|
|
Konkreetsest SPLi mudelist ei tea midagi, aga selle RF kohta võin öelda nii palju, et tulemus ületas ootused
Aga SPL PRO seeria peaks hea olema ju ?
või mis ?
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.10.04 06:33
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja sten123
Konkreetsest SPLi mudelist ei tea midagi, aga selle RF kohta võin öelda nii palju, et tulemus ületas ootused
Aga SPL PRO seeria peaks hea olema ju ?
või mis ? |
ole mees ja SPL PRO elemendile normaalne kast (häälestus 40Hz +- 5Hz) ja pane see korralikult tööle. St. nii et vilisitama ei hakka. Endal hetkel just
üks selline projekt käsil ja graafiku järele võib jopata, võib ka mitte. Kindel on see, et kui üle toita, hakkab inverter kohe vilistama. Väga raske
element inverterkastis tavakuulamiseks.
|
|
|
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.11.04 17:54
|
|
|
tehase soovitus on natukene imelik, st. u. 36Hz häälestusega, mis 12" elemendi puhul imo. natukene madal.
Kui jääda tehase soovitatud 49,55l (kõlagu see suurus siis nii imelikult kui tahes) juurde, siis soovitaks tõsta häälestust natukene. Panna tavaline
10cm (siseläbimõõt peaks olema 98mm) "solgitoru". Neid siis 2 panna ja mõlemad 350mm pikad.
See peaks päris hea jääma.
|
|
|
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.04 07:35
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja lynx
tehase soovitus on natukene imelik, st. u. 36Hz häälestusega, mis 12" elemendi puhul imo. natukene madal.
Kui jääda tehase soovitatud 49,55l (kõlagu see suurus siis nii imelikult kui tahes) juurde, siis soovitaks tõsta häälestust natukene. Panna tavaline
10cm (siseläbimõõt peaks olema 98mm) "solgitoru". Neid siis 2 panna ja mõlemad 350mm pikad.
See peaks päris hea jääma. |
Oot kui ütled et see suurus imeliku kõlab, siis tekib kysimus miks? Kas liiga suur või väike. Äkki täpsustad??
|
|
|
AzA
huviline
Registreerunud 04.12.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.04 08:54
|
|
|
imelikult kõlab see komakoht ,55 - niisuguse täpsusega kasti teha on
lausa imetegu
|
|
|
MEEMEES
huviline
Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2
|
postitati 04.11.04 09:12
|
|
|
49,55l on tõesti tehase andmed,kuid soovitan siiski kast teha vähemalt 60liitrine.
|
|
|
mementoxy
huviline
Registreerunud 16.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.04 09:34
|
|
|
ok katsun alustada vähemalt 60 L-ga
|
|
|
vazz
huviline
Registreerunud 20.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.04 10:51
|
|
|
postitaks ka paar küsimust siia:
kas kasti võib ka suurema teha nt 100l?
kuidas see häälestamine käib, kas see on seotud kasti suurusega või elemendi ja inverterite paigaldamisega?
kas kasti ruumala võetakse koos elementide ja inverteritega, st nende ruumala kasti üldruumalast maha lahutada?
tänan tähelepanu eest
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.04 11:20
|
|
|
idee poolest tee või 200l, kui autosse ära mahub.
kuid arvestada tasuks sellega, et mida suurem kast teha, seda rohkem hakkab element inverter tüüpi kastis liikuma. St. kui element nõrguke, siis
kiiresti võivad mehaanilised piirid ette tulla ja võid elemendile nägemist öelda.
Samas jämedalt võiks öelda, et mida suurem kast, seda rohkem "müra" - kuid nagu elu on näidanud, see ei pea alati paika, enamus juhtudel
küll (kui mõistuse piiridesse jääda).
Nii suure kasti puhul võtab element ise nii vähe ruumi, et seda pole mõtet üldse arvestada.
Üldjoones antakse kaks ruumala, üks siis inverteriga, teine ilma. Rahavakeeli kasutatakse enamus ajast seda kus mõlemad koos on.
häälestamine on seotud inverteriga. St. inveverteti pikkuse ja nn. läbimõõdu e. kasuliku pinnaga.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |