Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: niisiis probleemid käsipiduriga (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 1912)
rihos
huviline

Registreerunud 12.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI 80 2.0 82KW

postitati 19.10.04 07:35 Tsiteeri
niisiis probleemid käsipiduriga

Suvel ja sygilse ei tundnud suurt muret, sest ma ei rakendanud kässarit. Kuid nüüd kus talv ukse taga tahaks asja ikkagi korda saada.
Nimelt selline probleem et kui käsipidurit tõmmata , siis jääb vasakpoolsele rattale pidur peale ja muidu maha ei saa kui auto alla käkitada kruvikeerajaga "piduri maha tõmmata".
Kontrollisin trossi, kuid tross liikus ilusti.
Kas on võimalik saada ka mingi valemiga käsipiduri süsteemi toimima. (Autoks on a80 ja taga ketaspidurid.) V. tuleb muretseda uus pidurisüsteem sinna taha(ning ´mis võiks see maksta).
Ja veel niisugune küsimus, et kui ma seal auto all vaatasin siis ei saanudki aru, kas see käsipiduri süsteem tuleb vahetada välja koos tavapiduriga v. saab ka kuidagi eraldi.
Tänan tähelepanu eest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rr10
huviline

Registreerunud 19.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI 100/2.3E (HETKEL JUBA OMANIKKU VAHETANUD)

postitati 19.10.04 07:44 Tsiteeri

Ma arvan, et kui sul on võimalusi (ma mõtlen natuke tööriistu ja tahtmist), siis remondi sadul ise ära. Oma Audi 100 tegin mõlemad sadulad ise ära. Kogu jant läks maksma 160 EEK(kogu kummijullade komplekt) ja 6 tundi vaeva.
Muidu peaks sadul maksma poes ca 2500 EEK. Sul on lihtsalt käsipiduri hoob sadulas kinni paakunud. Mingite vedelikega sa seda lahti igastahes ei saa.Pead ikkagi sadula lahti kiskuma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 19.10.04 07:58 Tsiteeri

tegin just hiljuti enda 90-l nii: Leotasin pisut roostesurmaga seda hooba, kiskusin sadula maha (voolikule panin tangid peale) siis keerasin kolvi välja (ma ei tea kas seda tuleb teha, aga mina muudmoodi ei saanud), ja kõksisin haamriga käsipiduri hoova u. 15mm välja leotasin jälle roostesurmaga ja liigutasin hooba edasi-tagasi, lõpuks lasin liivapaberiga selle võlli haljaks, õlitasin ja panin kokku. Ja toimib väga hästi:) Igaks juhuks veel pingutasin vedrut ka! Kui vahetama hakkad, siis jah koos supportiga. ja lihvimise ajal ei tohi kahjustsada hoova simmerlingi

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rihos
huviline

Registreerunud 12.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI 80 2.0 82KW

postitati 19.10.04 08:03 Tsiteeri

palun öelge kuidas te selle lahti saite.
Kas see "võll" , mille otsas istub kässari tross, käib kuidagi üles tõmmates ära.??

Tige Kala
huviline

Registreerunud 18.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: B7 S-Line

postitati 19.10.04 08:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja rihos
palun öelge kuidas te selle lahti saite.
Kas see "võll" , mille otsas istub kässari tross, käib kuidagi üles tõmmates ära.??

Seda võlli sa küll tõmmates kätte ei saa. Kõigepealt tuleb kolb välja keerata, siis sealt peaks sulle vastu vaatama üks "splint", kui selle kätte saad, siis pead välja tõmbama selle "poldi" mille küljes kolb kinni oli. Siis peaks tulema nähtavale kässari võlli ots, kus on sees tift, tõmbad selle välja ja saadki võlli kätte.

Raske on seda seletada, pead ise lahti võtma ja siis saad aru.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 19.10.04 09:36 Tsiteeri

Selles teemas täpne juhend olemas:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=5643

Aga mu eelmises postis on kirjas kuidas mina korda sain niimoodi et ei pidanud päris laiali lammutama :P

andres
huviline

Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw

postitati 19.10.04 10:08 Tsiteeri

Põhimõtteliselt on sama piduri ehitus ka C4 kerega A6'l, eks?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
meim
huviline

Registreerunud 11.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100

postitati 19.10.04 15:42 Tsiteeri

lahe sai tana ka c4 kerel seda tood tehtud.Aega laks 2h komplekt maksis tartus turu tn auto poes 67 eeku.

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 19.10.04 17:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja andres
Põhimõtteliselt on sama piduri ehitus ka C4 kerega A6'l, eks?

Jah tõsi ta on, põhimõte on üks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jaak
huviline

Registreerunud 06.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: audi A6

postitati 22.10.04 22:13 Tsiteeri

Oma kogemustest julgen öelda, et kui käsipiduri hooba välja tõmmata ja lihtsamalt läbi ajada roostesurma ja liivapaberiga, siis kestab asi umbes kaks kuud ja jälle muutub kangeks. Kui aga korralikult lahti lammutada, puhastada, lihvida, määretada ja uus remondikomplekt panna, siis kestab asi kauem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Miiz-U
huviline

Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 1,9 87a. 83kw

postitati 23.10.04 05:12 Tsiteeri

kas sellel ise remontimisel siis üldse on mõtet, kui kahe huu pärast, või natuke kauema ajapärast sama töö tuleb teha???

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 23.10.04 06:16 Tsiteeri

Mina tegelesin selle asjaga, mingi 3 kuud tagasi ja siiamaani pole mingit probleemi olnud, et käsipidur ei võta või jääb peale. Võlli puhastamisega ära hoogu satu eriti, proovi see saastakiht sealt maha saada ilma võlli vigastamatta, muidu jäädki neid tihendeid vahetama pärast.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rr10
huviline

Registreerunud 19.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI 100/2.3E (HETKEL JUBA OMANIKKU VAHETANUD)

postitati 23.10.04 06:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Miiz-U
kas sellel ise remontimisel siis üldse on mõtet, kui kahe huu pärast, või natuke kauema ajapärast sama töö tuleb teha???

Just selles ongi mõte, et suport tuleb lahti võtta ja seest ära puhastada.Mõne aja kestab ta ehk, kui ainult roostesurmaga leotada.Oma kogemustest ütlen, et lahtivõetult oli see võll ja selle pesa ning selle otsatihend jubedas olukorras.Lahti peab selle juba sellepärast võtme, et see hülss, mille sees liigub kässari võll, on pronksist.Aga see kuivanud tolmu ja määrdekiht seal võlli ümber on nagu teras.Nii et kujutage siis ise ette mis seal sees toimub.Roostesurm toob kaasa ainult hetkerahulolu ja peatse uue supurti ostmise, sest sisemus lihtsalt raspeldatakse pe**e;)

Miiz-U
huviline

Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.05 12:09 Tsiteeri

minu audi 80-nel juhtus olem selline suport, mis ei käinudki lahti ja ei saanud temaga midagi teha, seega pidin uue ostma:(

kaljukoll
huviline

Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4

postitati 10.01.05 16:40 Tsiteeri

mis jutt see on - ma olen neid aatomiteks kiskunud mitmeid, aastaarvult nii uuemaid kui vanemaid ja lahti käivad nad kõik, sest kunagi keski nad kokku ju ladus:cool:

Miiz-U
huviline

Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 10.01.05 19:36 Tsiteeri

seda arvasin mina ka alguses ja seda arvas ka Paides olevas autopoes töötav mehaanik, et nad kõik käivad lahti...ma lasin tal selle remondikomplekti tal ära vahetada ja siis ta helistas ja kutsus mind kohale ja näitas, et kolb käis välja küll, aga rohkem laiale ei saanud seda lammutada, kuna vastav isend oli mingit moodi press kinnitusega sealt seest ja ise ei saanud seda lahti võtta....ta kutsus sinna kokku igasuguseid spetsialiste, kes ka ei olnud ennem sellist suportit näinud- need ka imestasid.....:S

QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 10.01.05 19:40 Tsiteeri

See presskinnitusega support käib küll lahti,lihtsalt meestel ei olnud ilmselt piisavalt julgust seda laiali lammutada.Kasutatakse inertshaamrit selleks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Miiz-U
huviline

Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.01.05 18:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: QUATTRO
See presskinnitusega support käib küll lahti,lihtsalt meestel ei olnud ilmselt piisavalt julgust seda laiali lammutada.Kasutatakse inertshaamrit selleks.

ma ei vaidle vastu....aga tänu sellele pidin ma uue ostma:(

anomaalia
huviline

Registreerunud 05.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2,8 Quattro Avant

postitati 13.01.05 08:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Miiz-U

Ja seda nende samade mehhaanikute poest?

Ei kandideeri oma arvamusega absoluutsele tõele....
Miiz-U
huviline

Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.05 15:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: anomaalia
Tsitaat:
Algselt postitas: Miiz-U

Ja seda nende samade mehhaanikute poest?

just:mad:

laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: A90Q, P944, UAZ469

postitati 29.11.05 08:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: QUATTRO

Aga kuskohas sellist asja leida võib? Hakkasin enda autol sadulaid korda tegema aga selgus, et neid pikki polte kinnihoidvad plekktaldrikud sisse pressitud ja ise kätte ei saa.
EDIT: selgus, et spets tööriistu siiski vaja pole. Sain kruvikeerajatega lahti tõmmatud, ehkki see plekktaldrikuke deformeerus seetõttu märgatavalt.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 13.8% - SQL: 86.2%]