Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  7  8  9  10  11
Autor:
Pealkiri: AC Drag - UUS Klassijaotus (Vastuseid: 250 | Vaatamisi: 25861)
indro
meeskond

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.10 12:15 Tsiteeri

See on isenesest mõistetav, et A-klassis on keelatud keemiline ülelaadimine, vee/metanoolipritse ja muud sellised asjad.
Tsitaat:
Algselt postitas: forsin
Ja ülelaadimine ei pruugi olla ainult TURBO.
Olen näinud pilte kus oli pagassi pantud elektri mootor mis vedas reduktoriga 60 000 pööret kompressor tiivikut läbimööduga 20 cm.ja ohh õudust kui see sealt puhuma hakkas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kaido.
huviline

Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: S4 2.2 avant

postitati 21.11.10 14:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Minu silimis võiks A klass jääda täpselt nii nagu ta on, kuid siis lubada järelturu cooler, kõik muu originaal.

See oleks ja ka hea varjant, kuid auto võiks olla ka tehasest väljund selle mootoriga.

Naine ütles kord:kas sul ple üldse mingeid traditsioone peale AC dragi ma mõtlen.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 21.11.10 18:52 Tsiteeri

Tegelikult me oleme mõelnud A-klassi hoopis pisut laiendada. Küsimus selles, et olles panustanud palju sellesse, et AC Dragil saaksid sõita võimalikult paljud klubilised on reaalsus see, et tegelikke sõiduhuvilisi on siiski vaid mõnikümmend ja need on valdavalt kõik Eestis enamlevinud S-tehnika (200 20v, 20vT C4/C6 ja 2,7TT B5) kasutajad. Seega tundub mõistlikum panustada nendesse, kes sellest tõesti võiks rõõmu tunda.

Eniveis, lahendamaks vabalthingavate, kergete kerede, veepritsete, coolerite ja muude küsitavuste probleeme on praegusel hetkel kaalumisel alljärgnev sõnastus:

Bracket: Audid mille dial-in jääb vahemikku 13.00 - 19.00 sekundit
A, st S klass: Kõik vabalthingavad bensiinimootorid ja kõik diiselmootorid. Samuti kuni 2671 cm³ modifitseerimata ülelaademootorid, millel on tehase poolt sellele mootoritüübile paigaldatud ülelaadeseade/-seadmed, sisse- ja väljalaskekollektorid ning juhtaju.
B, st RS klass: Kõik Audi RS mudelid ja analoogid (sh kõik K24/7200 2,2 20vT ja K04 2,7TT mootoritega Audid), kuni 2671 cm³ modifitseeritud ülelaademootorid ja kõik üle 2671 cm³ ülelaademootorid. ET piirang 11.5 sek.
C, st Outlaw klass: Alla 11.5 ET'ga Audid, spetsiaalautod ja muud marki autod, mille ET on maksimaalselt 12.5 sek.

Peakorraldajal on õigus põhjendatud juhul paigutada sõiduk võistlusklassi vastavalt oma hinnangule.

Mida tasub tähele panna:
* A klassi lähevad ka stock B5 S4'd, kuna 2010 sügisdragist ei ole enam põhjust arvata, et nad 20vT S4dest eriti kiiremad oleks. Samas on näha, et B klass sõidab reeglina 12 sek ja alla, st stock S4 B5 sobib ajaliselt A klassi paremini
* A klass on sõnastatud kahe lausena, et oleks selgem, et piirangud kehtivad ainult ülelaade-bensiinimootoritele
* K04 kasutav 1,8T on A klassis (kuna see turbo on 165kW TT'l, mis ei ole RS), kuid K04 2,7TT on B klassis
* Kõik vabalthingavad ja diislid on A klassis, kuna alla 13 sek ei sõida neist ükski (R8'id meil ju pole)
* Kasutatud on sõna "ülelaade", et oleks kaetud nii turbo, kompressor kui N2O
* Originaalkere piirangut ei ole, kuid seda balansseerib originaalturbo, -kollede ja -juhtaju piirang. Nii stocki turbo-tehnikaga kerges keres masinaid meil ei ole. Ja kui mõni selline tuleb ja teistest peajagu üle on, siis võib peakohtunik ta B klassi panna
* Tehasest paigaldatud väljalaskekollektor hõlmab valatud kollektoreid, sh RS2 kollektorit (ja selle replicat). Sisselaskekollet võib modifitseerida postide välja freesimisega
* Veepritsed, metanoolipritsed jms ei ole A klassis lubatud. Väljalase, sidur jms on vabad, samuti cooler
* EDIT: Motronicu nõue on soovist piirata launch control, antilag jms funktsioonide massilist kasutamist. Oleme kursis, et ka meie klubis on Motronicu arendajaid, kuid loodame, et meie mõte on arusaadav

Mõtted on teretulnud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kaido.
huviline

Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.10 19:20 Tsiteeri

Kuid ennem jõule võiks mingid tähtsamad komponendid paika panna, et oleks aega ka ehitada.

Naine ütles kord:kas sul ple üldse mingeid traditsioone peale AC dragi ma mõtlen.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 21.11.10 20:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
A, st S klass: Kõik vabalthingavad bensiinimootorid ja kõik diiselmootorid. Samuti kuni 2671 cm³ modifitseerimata ülelaademootorid, millel on tehase poolt sellele mootoritüübile paigaldatud ülelaadeseade/-seadmed, sisse- ja väljalaskekollektorid ning juhtaju.
Kui on originaaltehnikale (sh ajule) lisaks paigaldatud lisa aju launch-controli ja käiguvahetuse süütekatkestuse tarbeks, kas siis võib selline masin sõita A klassis või liigub juba modifitseeritud 2.2T mootoriks?

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Imres
huviline

Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Competition quattro 20vt

postitati 21.11.10 20:21 Tsiteeri

A4 1.8T hiina cooleriga läheb A klassi?
A4 1.8T k24, hiina cooler, mitteoriginaal aju jne B klass?

Best ET 13,414@A4
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
indro
meeskond

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.10 20:24 Tsiteeri

Kuna A-klassi olemus on ikka peamiselt stock, siis mingid lisaajud ja muud naljad sinna klassi küll ei kuulu.
Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Kui on originaaltehnikale (sh ajule) lisaks paigaldatud lisa aju launch-controli ja käiguvahetuse süütekatkestuse tarbeks, kas siis võib selline masin sõita A klassis või liigub juba modifitseeritud 2.2T mootoriks?

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 21.11.10 20:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Tsitaat:

Ideoloogiliselt oleme originaal-juhtaju nõude toonud just nende funktsioonide välistamiseks. Kindlasti on selleks puhtteoreetiliselt suuteline ka Motronic (mille chippimine on endiselt lubatud), kuid progeajudel on see täiesti default. Aga see on arutelu koht ning mõtestatud argumendid on teretulnud.

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 21.11.10 20:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Imres
A4 1.8T hiina cooleriga läheb A klassi?
A4 1.8T k24, hiina cooler, mitteoriginaal aju jne B klass?

Just nii, aga selles teises küsimuses on võimalik, et peakorraldaja kasutab oma õigust teha põhjendatud erandeid kui teda adekvaatselt veenda paigutamaks sellist autot A klassi. Aga üldiselt on see teine variant jah B klassi masin, sest nii turbo kui aju ei vasta A klassi nõuetele.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 21.11.10 20:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Ideoloogiliselt oleme originaal-juhtaju nõude toonud just nende funktsioonide välistamiseks. Kindlasti on selleks puhtteoreetiliselt suuteline ka Motronic (mille chippimine on endiselt lubatud), kuid progeajudel on see täiesti default. Aga see on arutelu koht ning mõtestatud argumendid on teretulnud.
Seda ma mõtlesingi, et kuna on tegu siiski originaaltehnikaga masinaga mis sõidab originaalajuga, siis A klassi nõuetega praeguses sõnastuses vastuolu ei ole. Samas on kindlam siin asjad ennem üle rääkida, kui teha seda võistluse hommikul.

Süütekatkestuse annab ju lahendada ka muudmoodi kui teise ajuga, kas nimetada seda funktsiooni pakkuvat vidinat ajuks või releeks on lihtsalt maitseküsimus. Kuid suhtkoht kindel on, et turbomasinal annab ilma rõhku maha laskmata käiguvahetus siiski märgatavalt parema tulemuse.

Bracketis, võib pmst ju ükskõik milliste modifikatsioonidega sõita kuni auto 13-19s vahele sõidab?

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 22.11.10 03:48 Tsiteeri

Tsitaat:

B, st RS klass: Kõik Audi RS mudelid ja analoogid (sh kõik K24/7200 2,2 20vT ja K04 2,7TT mootoritega Audid), kuni 2671 cm³ modifitseeritud ülelaademootorid ja kõik üle 2671 cm³ ülelaademootorid. ET piirang 11.5 sek.
C, st Outlaw klass: Alla 11.5 ET'ga Audid, spetsiaalautod ja muud marki autod, mille ET on maksimaalselt 12.5 sek.

Mõtted on teretulnud.

Tundub, et kevadeks on klassid paigas (Y)
B klassi ET piirang on väga loogiline.

Vihane-Tihane
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 TQ 20v avant ja 120 Prado

postitati 22.11.10 09:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mulk
Tsitaat:

Mõtted on teretulnud.

Tundub, et kevadeks on klassid paigas (Y)
B klassi ET piirang on väga loogiline.

Ja mina arvasin, et härra hakkab pensionipõlve nautima;)
Kas hakkad siis tõesti turvakaartega jändama, kui näiteks see ET alammäär oleks 11.00s?

BLOW-JOB is better then NO JOB
Vihane-Tihane
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.10 09:11 Tsiteeri

Mis võistlusautode välimusest saab. A-klass näiteks. Kas endiselt on lubatud nood "alasti koorida" või peaksid ikkagi pamperid külge jääma?

Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 22.11.10 09:34 Tsiteeri

Aga kuidas jääb kaalujälgimisega?

Minu arvates peaksid autod kõikides klassides omama stangesid, A ja B klassis ka põrandavaipa ja uksepolstreid. Nagu ma aru saan, siis nüüd läheb v8 kuubik kenasti A klassi kui sellel turbot peal ei ole ja samamoodi ka näiteks kuubik millele on 2.7 BIT peale pandud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kaido.
huviline

Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.10 12:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Eero

Minu arvates peaksid autod kõikides klassides omama stangesid, A ja B klassis ka põrandavaipa ja uksepolstreid.

Las inimesed näevad ennem võistlust ka ikka vaeva ja teevad autot kergemaks, kellel võidusoov suurem teeb selleks ju kõikk mis lubatud.

Vihane-Tihane
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.10 13:38 Tsiteeri

Kergemaks tegemine mingil muul näol (näiteks orig. pamperi asendamine klaasfiibrist vastu) on nagu okei...st. tõesti on vaeva nähtud, kuid vahetult ennem võistlust pamperite eemaldamine ei ole niiväga vaeva nägemine. Ja kes see ikka tahab selliseid "rotikaid" rajal niiväga vaadata. Mõnel on auto selline prillikivi, et silmanägemise võtab ära ja siis ta on ka nagu kaudselt sunnitud võrdsuse nimel stanged eemaldama.

rkrimm
huviline

Registreerunud 09.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: V8 4.2TT man projekt; S6 2,2t man.

postitati 22.11.10 13:40 Tsiteeri

Nüüd üks küsimus ka minu poolt. Nimelt mul on tegemist autoga, millel mootor ei ole mitte üldsegi mitte see mis passis kirjas. Audi v8-l on 3,6 v8 asendatud 4,2 v8ga. Kuna kogu jutt käib siin aga turbomasinatest ning vabalthingavate kohta mingeid suuri piiranguid ei ole siis loogiliselt mõeldes oleks see kompott koos progeajuga A klassis, kuid mida targemad ütlevad selle kohta ?

Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.10 13:42 Tsiteeri

Just täpselt, jagan Vihase-Tihasega arvamust.

Eelmine drag tegi selline pilt lihtsalt veidi nalja.

http://mth.planet.ee/1/aklass.jpg

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 22.11.10 13:46 Tsiteeri

Mina arvan, et vähemalt A-klassi auto mingu rajale sellisena, nagu ta ametlikult TÜV-i läbiks.

rmm
klubiliige

Registreerunud 14.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: S4

postitati 22.11.10 13:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaido.
Tsitaat:

Minu arvates peaksid autod kõikides klassides omama stangesid, A ja B klassis ka põrandavaipa ja uksepolstreid.

Las inimesed näevad ennem võistlust ka ikka vaeva ja teevad autot kergemaks, kellel võidusoov suurem teeb selleks ju kõikk mis lubatud.

Eeroga nõus, autod peaksid ikka normaalsed välja nägema. Need roogitud C4 olid hirmus koledad.

Ja veel, karistage ükskord ka neid väljaspool võistlusala (autode vahel) paugutajaid. Kui ikka inimeste vahel launch'ima hakatakse, siis võiks kodaniku(d) kohe diskvalifitseerida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.10 13:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Mina arvan, et vähemalt A-klassi auto mingu rajale sellisena, nagu ta ametlikult TÜV-i läbiks.

Toetan seda 100%

ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 22.11.10 14:03 Tsiteeri

Olen ise ka varem avaldanud arvamust, et vähemalt A klass võiks tänavamasina moodi välja näha.

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
rkrimm
huviline

Registreerunud 09.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: V8 4.2TT man projekt; S6 2,2t man.

postitati 22.11.10 15:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Black

Toetan seda 100%

Minu küsimus oli ajendatud vaid Joeli poolt kirjtuatud reeglitest, millest võib välja lugeda, et minu vabalthingav v8 on A klassis.
Punktid siis:
* A klass on sõnastatud kahe lausena, et oleks selgem, et piirangud kehtivad ainult ülelaade-bensiinimootoritele
* Kõik vabalthingavad ja diislid on A klassis, kuna alla 13 sek ei sõida neist ükski (R8'id meil ju pole). Ning minu v8 ei sõida kohe kindlasti mitte alla 13 sekundi.

Tsitaat:
Aga kuidas jääb kaalujälgimisega?

Minu arvates peaksid autod kõikides klassides omama stangesid, A ja B klassis ka põrandavaipa ja uksepolstreid. Nagu ma aru saan, siis nüüd läheb v8 kuubik kenasti A klassi kui sellel turbot peal ei ole ja samamoodi ka näiteks kuubik millele on 2.7 BIT peale pandud?

Ning küsimus ka siit veel, et kui kuubik v8ga sobib (juhul kui sobib) A klassi siis see andke andeks ei ole mitte tehasest tulnud mootoriga. Mul küll on jah vahetatud mootor suurema vastu ning ei ole veel ARKis käidud legaalseks tegemas asja, kuid mul vähemalt on mootor mis on sellele keretüübile peale pandud.
Ei taha siin jätta mingit räuskaja muljet, vaid sooviks siin väheke selgitust saada olukorda :)

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.10 16:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rkrimm
Ning küsimus ka siit veel, et kui kuubik v8ga sobib (juhul kui sobib) A klassi siis see andke andeks ei ole mitte tehasest tulnud mootoriga. Mul küll on jah vahetatud mootor suurema vastu ning ei ole veel ARKis käidud legaalseks tegemas asja, kuid mul vähemalt on mootor mis on sellele keretüübile peale pandud.
Ei taha siin jätta mingit räuskaja muljet, vaid sooviks siin väheke selgitust saada olukorda :)

Minuarust sellise kooslusega kuubik ei sobi enam A klassi, kuid sinu masin jällegi sobib. Point ongi seesama mille just ise välja tõid, tehase poolt on sellele masinale selline mootor pandud, on seal siis vahet kas sul on vahetatud mootor teise vastu või sa müüd masina ja ostad teise täopselt sama kuid suurema mootoriga, siin kehtiks võrdusmärk nende vahel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.10 16:43 Tsiteeri

Tehasest on tulnud ka Quattro...
Ehk siis 20vt coupe puhul ma tõmbaks analoogi antud V8 näitega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  ..  7  8  9  10  11
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 38.1% - SQL: 61.9%]