Lehekülgi: 1 .. 7 8 9 10 11 12 |
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 07.03.10 19:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarks
Enda masinale paigaldasin webasto kero ,enne seda oli ikka paras jama, kui vähegi rahakott kannatab tehke investeering ja soetage eelsoojendi,
säästate närve ja võibolla ka raha eriti vanemate audide omanikud |
Webasto oelmas a talvel on iga soojalisa kasuks.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.03.10 19:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: a90q20v
See lühiajaliselt järgi kuna skeemis kasutusel aegrelee. Selle ajaga peaks juba jahutusvedelik järgi jõudma. Genekas.... natuke kiiremini kuluvad
harjad ja rihm aga mitte midagi hullu. |
Aga pane siis kokku need releed, et aju ise lülitaks mõlemad sisse. Kui tahad et nupuga teha siis miks ka mitte kaua se aknalüliti sees hoiab
soojendust pole ise aega võtnud? Mulle meeldib kui automaatselt auto soojaks saab.
|
|
|
a90q20v
huviline
Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: zil157
|
postitati 07.03.10 19:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
See lühiajaliselt järgi kuna skeemis kasutusel aegrelee. Selle ajaga peaks juba jahutusvedelik järgi jõudma. Genekas.... natuke kiiremini kuluvad
Aga pane siis kokku need releed, et aju ise lülitaks mõlemad sisse. Kui tahad et nupuga teha siis miks ka mitte kaua se aknalüliti sees hoiab
soojendust pole ise aega võtnud? Mulle meeldib kui automaatselt auto soojaks saab. |
Aega mõõtsin suitsudes Väljas üks suits ja natuke veel Aju juhtimine jääb aga lüliti juurde ja aju katsen dioodidega ära et käsitsi
lülitus liiga ei teeks.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.03.10 19:53
|
|
|
soojendust pole ise aega võtnud? Mulle meeldib kui automaatselt auto soojaks saab. |
Aega mõõtsin suitsudes Väljas üks suits ja natuke veel Aju juhtimine jääb aga lüliti juurde ja aju katsen dioodidega ära et käsitsi
lülitus liiga ei teeks. |
Arusaadav! Oled muidu proovinud kas sul lülitab külmalt ka teise ahela järgi? Mul töötas vaid esimene. Peaks sinna lambid ühendama ja salongi vedama
et näeks kuda need releed töötavad ja millal.
|
|
|
a90q20v
huviline
Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: zil157
|
postitati 07.03.10 20:04
|
|
|
Omalgi käis korra mõte läbi, et panna 2 ledi. Aga üks ainult toimetas
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.03.10 20:07
|
|
|
Omalgi käis korra mõte läbi, et panna 2 ledi. Aga üks ainult toimetas
|
Ma arvan, et see teine lülitub ka ikka vahest. Keegi võiks testida lampide paigaldamise näol. Mul kulub juba ukse liist sellest lahti kiskumisest ära.
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005
|
postitati 15.10.10 15:50
|
|
|
Ilmad hakkavad juba külmaks minema ja nagu arvata võib, siis jätkub kindlasti ka see teema. Nagu näha, siis viimati oli siin juttu elektrilisest
soendusradikast salongis. Ise jätkaksin samuti seda teemat. Nimelt parempoolse istuja jalgade juures on need radikate releed, millest siin ka pilt
oli. Vaatasin, et minul on need samad releed täitsa olemas ja isegi selle plastikust katte peale on mõlema relee koha peale kirjutatud TDI-heating.
Proovi mõttes kangutasin releed lahti ja proovisin sõrmega peale vajutades elektriahelat sulgeda. Ühel eelpool kirjutanud kasutajal olevat nii kohe
radikad järgi võtnud, aga minul ei teinud mitte midagi.
Mida sellest järeldada võiksin? Kas kuskil on mingi jama, need pole ikkagi õiged releed vms?
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.10 14:19
|
|
|
Nüüd esitaksin ühe elektriteemalise küsimuse. Nimelt kontrollisin soojendusradikate releesid. Üks on siis ühetsooniline ja teine kahetsooniline.
Ühetsooniline on 40A ja kahetsooniline 2x25A. Nagu aru saan, siis töötab relee nii, et kõigepealt pingestatakse elektromagneti otsad ja see tõmbab
omakorda vajalikud klemmid kokku. Minu masina puhul mõlema relee elektromagnetid toimivad ja klemmid ühenduvad, aga see on ka kõik.
Kas asi ei peaks nii olema, et ühel ühendatavatest klemmidest peaks juba vool peal olema ja kui magnet klemmid ühendab, siis jõuab vool ka
elektriradikani?
Kontrollisin mõlema relee pistikuid ja kummaski pistikus ei olnud ühelgi klemmil voolu peal. Andke nõu, milles võib asi olla ja kust vea otsimist
alustama peaksin?
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 27.10.10 16:27
|
|
|
Millal Sa mõõtsid? Tegin mingi aeg tagasi teema, ehk abiks.Otsing
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.10 19:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Raika
Millal Sa mõõtsid? Tegin mingi aeg tagasi teema, ehk abiks.Otsing |
Mida sa selle all silmas pead, et millal ma mõõtsin?
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.10 18:31
|
|
|
Üksõhtu oli igav ja uurisin neid releesid. Veendusin, et vool tuleb peale nagu peab. Mõõtsin testriga ka elementide takistusi mis olid üllatavalt
suured 1oom ja 1.2oomi. Panin lambid ka külge ja vaatasin kuda hommiku asi töötab. Temperatuur väljas oli 0 kraadi. Peale auto käivitus nii pool minti
läheb 1 küttekeha järgi siis lülitab välja ja paneb teise sisse ja siis ka kohe esimese tagasi ja nii jääb kahega küttma. Sees hoiab päris pikalt kuni
mootor päris soe on. Vahepel lülitab kordamööda välja ka neid. Süsteem minul vähemalt töötab ilusti aga võimsus on tal ikka väga väike 2x10 amprit.
Võibolla on osa radikast läbi põlenud . Kui kellegil vedeleb selleine võiks mõõta palju takistus olmea peab ja kui ta tõesti kordades võimsam peab
olmea siis võiks ta ju äragi vahetada.
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.10 21:32
|
|
|
Üksõhtu oli igav ja uurisin neid releesid. Veendusin, et vool tuleb peale nagu peab. Mõõtsin testriga ka elementide takistusi mis olid üllatavalt
suured 1oom ja 1.2oomi. Panin lambid ka külge ja vaatasin kuda hommiku asi töötab. Temperatuur väljas oli 0 kraadi. Peale auto käivitus nii pool minti
läheb 1 küttekeha järgi siis lülitab välja ja paneb teise sisse ja siis ka kohe esimese tagasi ja nii jääb kahega küttma. Sees hoiab päris pikalt kuni
mootor päris soe on. Vahepel lülitab kordamööda välja ka neid. Süsteem minul vähemalt töötab ilusti aga võimsus on tal ikka väga väike 2x10 amprit.
Võibolla on osa radikast läbi põlenud . Kui kellegil vedeleb selleine võiks mõõta palju takistus olmea peab ja kui ta tõesti kordades võimsam peab
olmea siis võiks ta ju äragi vahetada. |
Siis on sul hästi läinud kui radikate takistused nii väikesed on Ise
mõõtsin takistusi ja erinevate sektsioonide takistused jäid kuskil vahemikku 16-25 Oomi, mida on ilmselgelt palju. Kui radikas korralikult töötaks,
siis tuli minu arvutuste põhjal iga sektsiooni õigeks takistuseks 0,6 Oomi. Kusjuures panin enda radika kõigile sektsioonidele korra ka ampermeetri
vahele (kasutasin selleks siis muidugi testrit/multimeetrit). Voolutugevused jäid vahemikku 3-3,3A, mis tähendab, et kui kõik sektsioonid on korraga
järgi, siis tarbib radikas voolu 10A, mis ei saagi eriti sooja tekitada. Kui teha kiire arvutus P=UxI, siis saame, et P=12Vx10A=120W võimsust ja seda
kolme sektsiooni peale kokku!! Kas see tähendab, et kaks täistule pirni annab sama palju sooja kui mul see radikas salongis?
Olen teinud plaani, et paigaldaks plokikaane taha otsa volvodel kasutatava vidina, milles on kolm eelsüüteküünalt (volvod kasutasid mingitel aastatel
siis teatavasti seda sama audi mootorit, ntks 850) ja veaks siis need samad radika juhtmed hoopis küünaldele. Siis hakkaksid need küünlad samamoodi
aju käskluste järgi tööle ja soojus oleks 100% garanteeritud.
Kellel huvi, siis natuke lugemismaterjali Volvo süsteemi kohta:
http://foorum.volvoclub.ee/viewtopic.php?f=20&t=11986
Loodan, et moderaatorid väga ei pahanda, sest tegu on siiski audi mootoriga ja info on audifoorumlastele kasulik
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.10 21:52
|
|
|
Juu on osa radikast läbi põlenud. Vahetus on vist jube jama ve saab kapotialt ligi? Saaks kuskilt korras radika võiks isegi proovida vahetust. Küsimus
jääb muidugi, et kas asjal mõtet on? Kui ma sinna korras radika panen siis ta lülitab arvatavasti vaid ühe ahela sisse kuna 2 koormab liiga palju.
Saaks omal nahal proovida korras radikaga autot, et kas sulatab klaasi kiiremini. 124 diisel mersudel on kah midagi sarnast nod annavad küll maru
ruttu sooja. Kui kellegil on korras radikat siis võib pakkuda.
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.10 22:22
|
|
|
Juu on osa radikast läbi põlenud. Vahetus on vist jube jama ve saab kapotialt ligi? Saaks kuskilt korras radika võiks isegi proovida vahetust. Küsimus
jääb muidugi, et kas asjal mõtet on? Kui ma sinna korras radika panen siis ta lülitab arvatavasti vaid ühe ahela sisse kuna 2 koormab liiga palju.
Saaks omal nahal proovida korras radikaga autot, et kas sulatab klaasi kiiremini. 124 diisel mersudel on kah midagi sarnast nod annavad küll maru
ruttu sooja. Kui kellegil on korras radikat siis võib pakkuda.
|
Olen aru saanud, et ega see radika vahetus lihtne töö ei ole. Mina olen sellest mõttest igatahes loobunud. Usun, et see eelsüüteküünaldega variant on
lihtsam ja võibolla isegi tõhusam, sest miks muidu paljudels tänapäeva ökonoomsetel diislitel just seda süsteemi kasutatakse. Ju ikka mingi pluss peab
asjal olema
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 09.11.10 07:37
|
|
|
Täistule pirn läheb ju üsna tuliseks, kusjuures ta põhiliselt siiski valgust toodab. 120või 150W küttevõimsust muidugi teab mis palju tõepoolest ei
ole.
Kindlasti ei ole see mersu eelsoojendusküünaldega süsteem tõhusam, küll aga tõepoolest oluliselt lihtsam. Soojuse tootmise poolest peaks korras
elektriradikas ikka kõige kiirem ja efektiivsem olema.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 16:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Täistule pirn läheb ju üsna tuliseks, kusjuures ta põhiliselt siiski valgust toodab. 120või 150W küttevõimsust muidugi teab mis palju tõepoolest ei
ole.
Kindlasti ei ole see mersu eelsoojendusküünaldega süsteem tõhusam, küll aga tõepoolest oluliselt lihtsam. Soojuse tootmise poolest peaks korras
elektriradikas ikka kõige kiirem ja efektiivsem olema. |
Tead sa neid mersu marke ka, millel seda eelsoojendusküünaldega süsteemi kasutatakse? Olen kuulnud, et W124 kerega mersudel olevat samuti salongis
elektriradikat kasutatud.
Pirnid olid lihtsalt võrdluseks toodud Kui panen need kaks pirni enda
auto salongi põlema, siis kas salong läheb oma nahal tuntavalt soojemaks? Mina igatahes usun, et mitte
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 16:54
|
|
|
Punnsilm mersudel on veesärki soojendav element arvatavasti kõikidel CDI mootoritel. 124 mersu ahju peaks minema huvipärast lammutuses uurima milline
sel see element on.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 09.11.10 18:17
|
|
|
Nii palju kui ma oma lolli peaga mõelnud ja arutlenud olen siis 2,5TDI R5 hakkab sooja saama, kui lahendada väike jahutuse ringlus nagu on 1,9
mootoritel st. õli hakkab soojendama väikse ringluse jahutus vedelikku. Vaadates, palju on jahutus vedelikku ja mootori õli 2,5TDI-l R5 mootoril, siis
ta peaks hoidma seda sooja ka stabiilsemalt, soojendus mootor ei jahuta mootorit nii kiiresti maha (kui on lahendus 1,9 moodi). Jälginud olen seda oma
teise 1,9 mootoriga auto pealt, jahutus temp. ei näita suurt midagi, kui õli temp. juba näitab ja sooja tuleb mehemoodi. Või tuleb panna mingi
elektriline soojapuhur lisana sisse 12V pealt, kuid kuidas üle elab selle genekas ja juhtmestik?
|
|
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b6 1,9tdi(AVF) avant manuaal
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 21:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ahartsi
Kuumapuhur! Ehk on abiks? |
Väga hea link. Seal PTC takisti seega minu mõõdetud tulemus on norm. Kuna soojas ruumis ja ma just enne mõõtmist lülitasin käsiti sisse radikat.
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 22:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Ilmselt on see küünaldega variant kasutusel antiiksematel masinatel v mingitel erilistel põhjamaade versioonidel. Mina olen kohanud sellist vaid 124
mb'l, et ka audidel sellised süsteemid kasutusel on üllatav. Eks eesti
masinad muidugi pärinevad suuremas osas ka soojematest maadest. |
See küünalde teema on just uuemate autode pärusmaa. Paigaldatud on nad selleks, et mootor ja salong kiiremini soojaks saaks. Kuna uued ja ökonoomsed
diiselmootorid põletavad nii vähe kütust, siis ei saagi mootor millegi arvelt soojaks minna. Kuna tegelen ise iga päev erinevate autodega, siis märkan
sarnast süsteemi üha erinevamatel markidel. Ntks võib tuua siis volkswagenid, toyotad, volvo, opel, hyundai jne. Võimalik et see süsteem on tõesti
paigaldatud ainult autodele, mis on ostetud põhjamaades, kuid usun, et on ka selliseid mudeleid, millel on sarnane asi baasvarustuses.
|
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b6 1,9tdi(AVF) avant manuaal
|
postitati 10.11.10 04:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martin471
See küünalde teema on just uuemate autode pärusmaa. Paigaldatud on nad selleks, et mootor ja salong kiiremini soojaks saaks. Kuna uued ja ökonoomsed
diiselmootorid põletavad nii vähe kütust, siis ei saagi mootor millegi arvelt soojaks minna. Kuna tegelen ise iga päev erinevate autodega, siis märkan
sarnast süsteemi üha erinevamatel markidel. Ntks võib tuua siis volkswagenid, toyotad, volvo, opel, hyundai jne. Võimalik et see süsteem on tõesti
paigaldatud ainult autodele, mis on ostetud põhjamaades, kuid usun, et on ka selliseid mudeleid, millel on sarnane asi baasvarustuses.
| Mõlemad variandid soojendavad salongi ja mootorit. Puhuriga versioonil lihtsalt saab klaasid kiiremini jääst lagedaks ja ka mootor
saab oma osa läbi soojendus radika. Volkswagenid, toyotad, volvo, opel, hyundai jne... on küünaldega ehk sellepärast et nii on lihtsalt odavam!
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: 2.5 tdi 103 kw
|
postitati 26.11.10 12:31
|
|