Lehekülgi: 1 .. 7 8 9 10 11 .. 17 |
MMI
huviline
Registreerunud 06.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 11.03.12 21:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Harry_R
Tsitaat: | Algselt postitas: MMI
Eile õhtul Paldiskist tulles oli tõesti selline tunne, et palun sõitke jalgrattaga või käige jala.
Sadas vihma ja oli pime, aga see on ju esmakordne ilmanähtus meil ja sellepärast peab sõitma maanteel 90 alas 50 - 70 km/h.
Sõiduautoga on suhtkoht ükskõik sellistest tainapeadest, kiire möödasõit ja on asi unustatud, aga kui ma veokiga sõidan, siis ei ole see asi nii
lihtne ja loomulikult ei paku mulle huvi ka mingi oina pärast enda sõiduaega 2x pikendada. Mis ma teen? Mängin vene ruletti ja alustan möödasõitu,
joppab või mitte. Ja ega muneja mõistus ei võta ka seda vastu, et suurendaks seda joppamise %, tõmmates vähe teeserva poole või aeglustades.
Osadele toimib see, kui sõita perse kinni ja seal natuke aega püsida. Siis kräppitakse ennast roolis täis ja leitakse ka õige kiirus üles, et vähemalt
enne haisema hakkamist koju jõuda.
Nüüd aga küsiks küsimuse suuremalt ringilt, mis mind juba mõnda aega on vaevanud ja kindlasti on ka siin selliseid.
Kui veoauto jõuab teile järgi või hakkab teist mööduma, miks te siis kiirust lisate?
Kas see on egole mingitsorti häving?
Täna ühe piidriga testisin Peterburi teel 50 alas, et kaugele ta läheb sellega asjaga - 80 km/h ja siis ma andsin alla. Ja enne seda, kui ma talle järgi jõudsin ja mööduma hakkasin, oli ta kiirus
kuskil 50 km/h, sest mul oli püsikas 56 peal.
Eelmine kolmapäev Peterburi teel, 90 alas Loksalt tulles jõudsin kaubikule järgi, vahetasin rea, et sõidan temast mööda. Seda aga ei juhtnud, kuna
siis vajutati pedaal minu kiirusega 1:1'le. Ok, tiksusin siis natuke teises rea, kuni hakkasin juba kiirematele jalgu jääma. Panin suunatule sisse,
minut plinkimist - kasu mitte midagi, ei raisk kiirenda ega aeglusta, et ma saaksin tagasi. Ei jäänudki muud üle, kui lihtsalt jõuga keerasin talle
peale. Ja peale seda tuli ta ise teise ritta, kiirus jälle samaks ning taaskord liiklust kinni hoidma.
Müstika!
Ja kripeldab siiani, et ma Laagna teel liiga hilja reageerisin, hilinemisega pedaali põhja tallasin ja et auto kehva kiirendusega on, kui Q7 mulle
ilma suunatuleta ette süstis, niiet meie autode vahele vast putsukarv oleks ära mahtunud. Seda selleks, et 2 sekundit hiljem parempööre teha. Miks ei oleks seda võinud teha minu tagant???
Ütlen ausalt, et oleks ma varem asja ära jaganud, oleks ma selle Audi teele risti ajanud - süümepiinadeta.
Haiged inimesed!!!
Ja selliseid ma kohtan tööpäeva jooksul liiga palju.
Kirjutan raamatu kunagi. |
Mees, elu ongi selline, pole mõtet iga asja peale närvi minna. Ja ei ole mõtet oma veokaga siin maailma naba mängida, ja kõigile kes ette jäävad
täiega sisse sõita, kuna sina pole ju süüdi. |
Mängi mnni liikluses ja oled järgmine! | Ootoot sa hakkad nüüd ähvardama ? Tõsiselt vend, rahune maha või kurat seda teab, äkki ongi parem kui elad end foorumites välja, ehk siis
jääb mõni auto sinu rekka poolt puutumata
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.03.12 21:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mario81
Harry jutt pani mind muigama. Muigama sellesmõttes, et olen 2 päeva Peterburi mnt pidi sõitnud(Tallinn-Rakvere-tln jälle-Kunda-Jõhvi-Tallinn) kus on
veidraid asju juhtnud. Popp tundub olevat õppesõidumärk seal kandis. Ma eeldan, et seda kasutasid inimesed kes tegelikult juhiluba ei oma. Pidevalt
otsisid kiiremt kelle sappa võtta ja kui ma gps i järgi lubatud kiirusega Maardus mõõda sõitsin olid nad väga kurja näoga.
Mõte läks vahepeal kaotsi aga Harry, inimesed roolis on erinevad. Jumal teab mis frukt roolis on ja kuhu tal see mõjub, kui sa temast nüüd mööda
sõidad. Mina kellekagi vägikaigast pole vedanud. Sõidan lubatud kiirusega-möödasõidud kiired ning ohutud ja "mütsiga" juhtidest sõidan/hoian
eemale.
Tervitused kasutajale "audiV6", Ilus masin ja hea kooslus (1,9tdi quattro). Möödusin sinust laupäeva hommikul Kuusalu kandis suunaga Narva poole.
Jäätis maitses sulle hästi. |
Ega ma ka vägikaika vedaja ei ole, aga kuna selliseid tegelasi väga on palju, siis täna hakkas huvitama, et kaugele nad on valmis minema, aga tundub,
et nad on kõigeks valmis, peaasi, et veok neist mööda ei läeks.
Ah, mul sisetunne ütleb, et nalja siin veel saab.
Muidu on liiklus normaalne.
EDIT: MMI, püüa aru saada. Kui sa mulle järsku ette keerad, siis mis valikud mul on? Arvestades auto suurust, selle manööverdusvõimet, pidurdusvõimet.
Valikud on nr. 1- kas sinu pärast kellelegi teisele peale keerata või ennast teel välja ajada, samal ajal sina libised õndsa näoga oma trajektoori
edasi nagu midagi poleks juhtunud. Nr. 2 - sulle, kui adrenaliini otsijale tagant sisse lajatada ja tõesti, samas ise õigeks jäädes! Mis sa arvad, mis
ma valin?
Seda ma üritangi siin öelda, et arvestage suurematega, mis ei ole nii kiire toimetamisega kui sõiduautod. Seetõttu mina väga ei higista, et teie naha
päästmise pärast, kui ise sitta keerate. Lihtne!
Samas, mis ma siin jauran, see on nagu seinale seletamine.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 11.03.12 21:42
|
|
|
Nüüd aga küsiks küsimuse suuremalt ringilt, mis mind juba mõnda aega on vaevanud ja kindlasti on ka siin selliseid.
Kui veoauto jõuab teile järgi või hakkab teist mööduma, miks te siis kiirust lisate?
Kas see on egole mingitsorti häving? |
Alateadlik vastumeelsus vast, kuna sita ilmaga veoka ettelaskmine kiirendab tunduvalt uue aknapesuvedeliku potsiku ostmaminekut.
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 12.03.12 05:19
|
|
|
Minu tähelepanekud liikluses on sellised. Üldiselt Tallinna liiklusega võib enamalt jaolt isegi rahule jääda. Eks ta tempokam on aga samas mulle
meeldib see, et liikluskorraldusvahendid (foorid, märgid jms) on siin võrreldes paljude teiste linnadega suht paigas. Närvidele käivad tõesti
õppesõidu masinad (eks isegi sai Tallinnas load tehtud) ja kui mõlemas suunas on 2 rida (ntz Mustamäe tee) siis mäletan selgesti õppesõiduõpetaja
ütlust, et kui me vasakpööret just ei soorita siis sõidame parempoolses reas, sest mingil moel on ka linnas sees parempoolne rida nö veidi
aeglasematele sõidukitele ja vasakpoolne möödumiseks. Ega ilma asjata pole C katekooria masinatele ette nähtud sõita linnas parempoolses rajas. Aga
siiani olen ma näinud neid õppesõidumasinaid venimas huupi kus aga jumal juhatab. Alles eelmine nädal oli juhus kus ees olev õppesüidu masin sooritas
vasakpööret ja kuigi autod vastassuunast tulid suht aeglaselt ja selle ca 6-7 minutilise ootamise vältel oleks sealt kohast oma 10 autot suutnud ära
pöörata pani see üritus tõsise bloki peale ja lõpuks sooritas minu ees ootav auto ja mina selle, et sooritasime vasakpöörde vasakpööret ootava
õppesõidu auto tagant, et sealt lõpuks ometi minema saada. Tundub, et enne kesklinna laskmist peaks ikka linna servas tiba rohkem õpetada laskma noori
juhte ja tipptunni ajal võiks liiklus intensiivses kohas selle õpetamise vahele jätta
Närvidele liikluses käivad veel sellised asjad nagu.
1) Chill ilusa ilmaga - lubatud kiirusest 10-15 km aeglasemalt sõit ja neid on Tallinn-Tartu mnt-d pidi koju sõites või sealt pühapäeval tulles oi oi
kui palju näha. Viimasel ajal on olnud palju juhuseid kus ainus võimalus on olnud mööduda vahetult enne kiiruskaamerat ja mööda jõuad ka lubatud
kiiruse piires mööda sõites.
2) Paremalt välja ja vasakule pööre - Ehk siis on olnud juhuseid, kus mingi vend keerab paremalt teele, venib 100m, pidurdab ja lükkab vasaku suuna
alles siis sisse. Ühe sellise oina pärast oleks ma eelmine nädal kosel peaaegu liiklusõnnetuse põhjustanud. Tulles Tallinna poolt keeras see tegelane
Eurooili tanklast välja mulle ette ja sündmused jätkusid nagu juba eelpool mainisin kui vend hakkas toidutare poole pöörama. Ma aimasin et midagi
hakkab juhtuma aga kuradi libe oli tee ja pidurdades pidin auto viltu juhtima veidi parempoole peaaegu hange sest muidu oleks mu auto nina tema
pagasnikuga lähedaselt sõbraks saanud.
3) Kõrvalteelt peale keeramine ja mitte kiiruse lisamine - Vaatad tee on jummala tühi selja taga ja mingi tegelinski suudab siis sulle ette keerata
nii et pead lambist hoo maha võtma ja tegelane ei suvatsegi veidi pedaali sõkkuda et kiiremini edasi minna. Nendest meestest mina aru ei saa. Ootand
see üks auto siis ära ja sul vaba maa ette tulla.
4) Appi!!! Kiiruskaamera - Ja vahetult ennem seda kõvasti pidurit, justkui see midagi enam päästaks. Kallid autojuhid. Kui te ei usalda oma masina
spidomeetrit, siis palun laenake kellegilt GPS ja mõõtke oma masina reaalne kiirus ära ja rehkendage kui kiiresti te sõita võite et kaamera teist
pilti ei tee ja asi mutt.
5) Sõidab 10 km peaaegu nina tagumikus, läheb mööda ja hakkab jalgu jääma - Kui sa juba mööda lähed siis mine ja anna turvast ja kao, mitte ära jää
ette sama kiirusega tiksuma. Kasutan ise enamalt jaolt püsikiiruse hoidjat ja palju on olnud kordi kus vend läheb mööda ja püsikas hakkab millegi
pärast hiljem tollele vennale aina lähemale vedama.
6) Rekka versus rekka. Kes saab 10 min jooksul teisest mööda - Haige pilt mida olen elus mõned korrad trassil näinud. Kuna paljudel rekkadel on
kiiruse piirajad peal siis nad teatud kiirusest teadupärast edasi ei lähe. Mõnel läheb see ehk 1 km kiiremini. Ja siis. Jüri kandis 4 realise peal
tahad vasakus reas rekkast mööda minna aga pead ca 10 min ootama sest paremas reas olev rekka ei võta grammigi hoogu maha ja annab oma 85-ga (see oli
suvel 100 alas) minna ja vasakul reas on rekka kes tahab tast mööduda ja tegi seda üle 10 min sest masin läks ainult grammike kiiremini edasi ja pani
tänu sellele kena ploki maha. Kallid rekkamehed. Ka veidi sõiduautode juhtidele vastutulelikust ei teeks paha. Üldiselt on rekkamehed suht mõistvad
aga ikka eksib mõni jobu kettasse kes ümbritseva liiklusega ei arvesta ja elab nö omas maailmas.
7) Kutsud korrale - saad kesmist sõrme maitsta - 3 korda olen seda kogenud. 1) Tln/Narva mnt. Venis tegelane 80-ga rekka kõrval. Vilgutasin seljataga
tuledega ja sõrm oligi püsti. 2) Viljandis - parempööret sooritades esimene masin ei suvatsenud veidi edasi sõita (lasi jalakäiaid üle) et teised
saaks otse sõita ja kui signaali andsin ajas too naisterahvas kah uhkelt näpu püsti ja sooritas vilkuva fooritulega pöörde jättes mind veel ühe
seantsi ootama. 3)Tallinnas veerennis venis mingi pirukas 30-ga teepeal mingi toru katusele seotud. Sai signaali antud mis peale papi viskas kah
uhkelt näpu püsti.
8) Taksojuhid klienti oodates risti keset teed - On olnud mitmeid kordi kus taksojuhtidel on savi ja nad panevad tee lampi majade vahel kinni klienti
oodates. Viimati sai nina peaaegu vastu sõidetud ja veidi lahtiste kätega laiutatud et vana võtaks vaevaks veidi koomale tõmmata ja teised mööda
lasta.
Eks neid situatsioone on veel aga nended konkreetsete asjade puhul on minu meelest suht õigustatud nurisemine. Kes end ära tundsid ja sellist
liikluskultuuri viljelevad siis siinkohal on aeg järgi mõelda ja mitte enam nii teha
XZN M16
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 12.03.12 07:07
|
|
|
Ei saa mitte vaiki olla. Tõsiselt närvi ajavad mindki õppesõiduautod, kus roolis õpilane, kes pmst esimest korda autorooli on pääsenud. Uimerdab ja on
ettearvamatu. Ma ei tea kuidas mujal linnades, aga vähemalt Jõhvis on ka õppesõiduõpetajad osalt sellised, et vaatad nende sõidustiili ja mõtled, et
kust krdi kohast see tainas load sai. Ja siis imestad, kui mõni järjekordne "Kanada turist" mingi üllatuse liikluses korraldab.
Viimasel ajal on Jõhvis tihenenud olukorrad, kus jumala lambist jäädakse keset teed seisma. Näiteks, täna hommikul sõitsin linnast välja, sõjaväeosast
mööda mineval teel. Minu ees sõitis üks B4 Passat, mis järsku täiesti lambist keset teed pidama jäi ja juht autost välja astus, et üle tee oleva
tuttava vanamutiga jutustama minna! Mismõttes nagu? Oleks siis tee
pervele tõmmanud vms, ei südamerahuga keset sõidusuunda seisma. Õnneks oli pikivahe suur ja sain mööda põigata. Andsin mõnuga signaali, vanamees jäi
silmad punnis vahtima ja kukkus kätega vehkima. Suht närvi ajas, aga kuna oli üsna kiire, siis ei hakanud pikemalt sellel peatuma.
Mis rekkadesse puutub, siis Harry, ei midagi isiklikku, mõistan täiesti Su pahameelt, kui keegi ette keerab vms sitta keerab liikluses, kuid
tihtipeale tahaks mõnele rekkamehele öelda, et pindu teise silmas näeb, kuid palki omas silmas mitte. Vahest jääb paratamatult mulje, et rekkade ja
busside rooli on sattunud elus kibestunud tegelased, kes end liikluses välja elavad. Alles hiljuti kui tulin kalalt Peipsi äärest, sõitsin
Rannapungerja kohal (Jõhvi-Tartu maanteel siis) järgi kahele rekkale, mis suht ilusti pikivahega teineteise sabas sõitsid. Kuna nad sõitsid ca 80
km/h, otsustasin neist mööduda. Kui olin tagumisele rekkale peaaegu kõrvale saanud, otsustas see tegelane gaasi tallata ja kahe rekka vahelise vahe
kinni sõita nii, et sõiduauto sinna enam ei mahu. Kuna kaugemalt tuli vastu liinibuss ja teisest rekkast ma enam mööda poleks jõudnud, siis otsustasin
kõvasti pidurdada ja tagasi reastuda. Misjärel tiksusin kuni Iisakuni nende rekkade taga (ca 20km). Seejärel läksin Iisaku tanklasse uut
aknapesuvedeliku kanistrit ostma Samamoodi möödumiste kohalt- sõitsin
elukaaslasega hiljuti õhtusel ajal Jõhvist Tartusse, kui üks rekka jäi ette teel, otsustasin mööduda. Olin temast juba mööda saanud, kiirust ca
100km/h (libedavõitu oli kohati, ei kihutanud väga), kui järsku märkasin, et see rekkamees on mul juba tagumikus kinni (eelnevalt olin temast ette
sõitnud nii, et saaksin reastuda tagasi) ega taha lasta mul reastuda oma sõiduritta. Aitas järsem gaasivajutus ja rekkal lihtsalt eest ära
sõitmine.
Lihtsalt vahemärkusena- ei olnud tegu poolakaga, Eesti numbritega rekka oli.
Sama olen korduvalt täheldanud ka bussijuhtidega- hakkad neist mööduma, kui nad järsku kukuvad gaasi litsuma. Eriti paistab see silma Taisto ja
Ekspress AutoL bussidega. Viimaste roolis on üldse mingid kamikazed.
Ja liikluses tõmblejad on omaette teema- otsusta ära, kui kiiresti sõidad- kas sõidad 70-ga, 80-ga või 100-ga, aga ära tõmble nende kiiruste vahel.
Peace ja rahulikku meelt liikluses!
|
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
postitati 12.03.12 09:44
|
|
|
Kaks eelmist postitust oleks nagu oma kirjutatud Täpselt sama meelt.
Lisaks veel, et iga jumala kord kui korralikku vihma, või lund sajab, on maanteel liiga palju troppe kes ise ei julge kiiremini kui 50 sõita ja
hoiavad liiklust kinni.
Sõitsin Jaanuaris millalgi lumesajus Tallinnast Pärnu poole. Lund sadas hoolega, tee eriti libe ei olnud, lihtsalt lumine. Nähtavus jah, ei olnud väga
hea, aga ei olnud ka ülemõistuse halb- keskmine.
Olles juba, nii umbes, 10-st 60-ga kulgejast mööda saanud, jõudsin kolonni taha. Kolonnis oli siis kuus rekkat ja umbes 15 sõiduautot segamini.
Kolonni taga oli esiteks nähtavus tänu üles keerutatavale lumele suhteliselt halb ja teiseks minul nii ku*radi kiire, et viimast 80 järelejäänud
kilomeetrit ei kavatsenud kolonni kiirusel (kõikus 40 ja 60 km/h vahel)venida.
Hakkasin siis järjest positsioone võitma. umbes 25km pärast olin oma kamikaze karjääriredelil roninud nelijandale pulgale, ehk siis minu ees veel kolm
autot- Kõige ees mingisugune Mazdajunn, mille järel kaks rekkat.
Ja mida ma näen- Mazda kulgeb õnnelikult vasaku rattaga praktiliselt telgjoones ignoreerides seda, et igal väiksemalgi võimalusel üritas rekka temast
mõõduda. See aga ei tahtnud vastutuleva liikluse pärast mitte kuidagi välja tulla.
Mina igastahes sain lõpuks kolonnist mööda. Selleks kulus ligi 35km.
Mida ma sellega õelda tahan?
Seda, et arusaadavalt ei pea kõik sõitma lubatud piirkiirusega, asi võib olla kinni oskustes, tahtmises- mida iganes.
Aga krt, kui sa näed, et sinu taha koguneb mitmekümne autone kolonn, siis jää kasvõi korraks bussipeatuses seisma ja lase see kolonn mööda- niikuinii
on ju kiirusest näha, et kiiret sul ei ole. On see palju palutud?
Minu jaoks ei olnud möödasõidul olude sunnil 140-ga sõita ka probleem.
Selline venimine ja liikluse takistamine on minuarust kordades ohtlikum kui kiiruse ületamine.
Väheke viisakust võiks ka ju olla, mitte, et mina tahan nii sõita ja sellepärast peate teie ka nii sõitma.
Huvitav on veel see, et enamasti kui hakkad kolonni esimesest autost mööda sõitma, leitakse gaasipedaal paariks minutiks üles.
Ärge siis näkku lööge sellse arvamuse pärast.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 12.03.12 10:05
|
|
|
Omaette põnev ja minu jaoks arusaamatu nähtus on veel see, et maanteel sõidetakse rahulikult 70-80 km/h, 50 piirangutsoonis (ntx hüürus, viljandi
mnt'l v kus iganes) ka täpselt samas tempos. Mina, kes ma ainsa seadusekuulekana soovin piirkiirustest natukenegi kinni pidada, samas suurima lubatud
kiirusega sõita, olen tihti situatsioonis, kus 50 alas mõni mööda kiirendab, ning siis maanteel nigu mingi debiil ette venima jääb. Ja lausmassiline
on sihuke asi, ma ei tea, kas liiklusmärkidel numbrid liiga väikeselt kirjas või on kiiruseületamise trahvimäärad liiga madalad.
Mõtlesin küll, et liiklusprovokatiivsetel teemadel sõna ei võta, kuid...
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 12.03.12 10:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: M-Tuning
Kuigi ma ei ole 100% veendunud antud teema otstarbekuses, siis ometi kasutan võimalust ja halan ka ise siia natuke -
nimelt ei saa ma aru, kuidas on võimalik, et kui ma sõidan rahulikult "cruisiga" oma sõitu (stabiilne 100-101 km/h kella järgi), jõuan aeglasemale
järgi ja siis vahetult enne möödasõitu eesolev auto:
a) ühtlustab oma kiiruse minuga (et ometi mitte keegi mööda ei saaks) või
b) kiirendab natuke eest ära, et siis natukese aja pärast jälle ette jääda või
c) laseb mind mööda ja jääb siis ilma mingisuguse pikivaheta minu järgi sõitma
Et nagu, kui sa oled aeglasem ja jääd kellelegi ette, kas see on siis kuidagi alandav? IMO on alati keegi kellestki aeglasem/kiirem ja sellise asjaga
ei tohiks olla ju liiga raske leppida.
Teada on küll selline sündroom, kus esimesena fooritagant minema "püssides" ja siis stabiilselt ees sõitma jäädes ikka kõik vihaga järgi pressivad
ja jõuavad aga kas sellest saab tõmmata mingeid paralleele eelnimetatud
käitumisega?
Kui inimesed ei taha kedagi mööda lasta hea meelega või julge ilma eessõitjata 100km/h sõita, siis too bad, sest mina neile "jäneseks" ka ei hakka.
Siiamaani on aidanud enamiku selliste vastu korraks täisgaasiga eest ära kiirendamine, kuid on ka tüüpe, kes ei häbene sama kiiresti sama olematu
pikivahega edasi prses istuda Siis olen hoo maha võtnud ja paremat suunda
näidanud, mille tagajärjel osad:
a) võtavad ka hoo maha ja ei julge/taha/oska/suuda mööda minna või
b) lähevad mööda ja peenestavad eest ära (minu jaoks parim variant, sest mina saan siis rahulikult oma 100 km/h edasi cruisida) või
c) lähevad mööda, et jääda 30 sekundi pärast samamoodi ette uimama
Minul ei ole raske peegleid jälgida sõiduajal ja vajadusel teeservale lähemale tõmmata ja/või paremat suunda näidata, et tagumine auto saaks
turvaliselt mööduda.
Seda enam tundub uskumatu, et väga paljudele käib see üle jõu...
Aitähh, hala lõpp |
Aga ma ei saa aru, mida v1ttu sa pead cruisiga 100-ga või üle selle sõitma?
Sõida 90-ga, nii, nagu seda näeb ette LE, siis ei jää sulle keegi jalgu.
Sinusugused ongi need, kes põhjustavad maanteedel surmasid. Jõuad 90-ga sõitvale autole järgi ja siis hakkad temast möödasõitu sooritama. Seda tehes
aga kasvab sinu kiirus oluliselt suuremaks, kui 100kmh.
Kui sulle on ülioluline kuskile kiiresti kohale jõuda, siis ära tee seda kiiruse ületamise arvelt, vaid lahku kodust õigeaegselt, et ei tekiks
vajadust 100-ga sõita.
Mina ei ole veel leidnud liiklusseadusest kohta, mis lubaks sõita 90+10kmh.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 10:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
Mina ei ole veel leidnud liiklusseadusest kohta, mis lubaks sõita 90+10kmh. |
Suvel asulast välja ikka oled saanud?
Ja spidomeetri järgi 100 on enamus autodel tegelik ca 93-95 (oleneb rehvimõõdust ja autost).
Mitte, et ma kiiruseületamist propageeriks, aga sellised ühtlase kiirusega veidi ületajad on kindlasti ohutumad, kui tõmblejad ja vigurdajad.
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 12.03.12 10:44
|
|
|
Irwww@ kamikaze karjääriredel!
Eks need õppesõidu autod on aeglasemad. Aga parem ka, mõelge, kui nad nii sõidaks kui te ise? Oh, auk, mahun vahele küll - kummide vilina saatel (kel
võimalik ), püüame vahele trügida. Mäletan enda õppesõidu autost seda,
et see oli ükskomapiinliku mootori ja eriliselt idiootse siduriga auto. Ja ei saanud ma lõpuni selgeks sellega sõitmist siis. Nüüd on onul sama auto
(VwG4) ja ikka idiootne sidur. Sellega sõites ei hakka ma elus mõtlemagi sellele, et kuhugi vahele pürstida vms. Oma autot tunned nagu iseennast.
Igast asendist. Tead, mida oodata.
Millest ma aru ei saa on aga see, et kui mina sõidan GPS-i järgi 92km/h (spidol 99-100), siis kuidas rekka minule järgi jõuab? Ah? Kus need piirajad
on? Haapsalust ükskord tulles sõitsin rahulikult eelmainitud kiirusega ja ma jäin jalgu mõnele. Ok, see selleks. Siis aga vaatan, mingi suuuur kogu
tuleb, ja tuleb. Siis näen, et tee ääres on patrull. Rekka tuleb ikka järgi. Kuidas? Miks maha ei võeta? Rekka uhaski mööda ära ja veidi aja pärast
rohekas leedu või läti buss järgi. Ja siis saan mina trahvi kui 20km/h kiirust ületan? Liiga palju on üle! See, et mina trahvi saan on mulle paras, lajatagu täie rauaga, siis sõidan mitu aastat vaikselt jälle. Aga kui
rekka laseb 100km/h ja peaks avarii põhjustama?
Vanasti ütlesin linnaliikluse kohta, et inimesed minge olge aasta aega taksojuhid, siis teate kuhu minna tahate ja valite koheselt õige rea, mitte
viimasel hetkel, koos plekimõlkimisega.
Ja alati on võimalik ju koheselt teatada liiklusohtlikest olukordadest. Kui ikka räme rikkumine on, siis nad vist reageerivad ka. Kusjuures helistasin
ka selle patrulli kohta Politseisse, küsimusega, et mida see seal teeb? Vastus oli muidugi, et jah uurime, ja küsisid, et kus täpselt nad seisid jne
jne. Rekka numbri andsin, Bussi numbri ka, et võtku kinni. Väga ei usu, et nii tehti.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 10:47
|
|
|
EDIT: MMI, püüa aru saada. Kui sa mulle järsku ette keerad, siis mis valikud mul on? Arvestades auto suurust, selle manööverdusvõimet, pidurdusvõimet.
Valikud on nr. 1- kas sinu pärast kellelegi teisele peale keerata või ennast teel välja ajada, samal ajal sina libised õndsa näoga oma trajektoori
edasi nagu midagi poleks juhtunud. Nr. 2 - sulle, kui adrenaliini otsijale tagant sisse lajatada ja tõesti, samas ise õigeks jäädes! Mis sa arvad, mis
ma valin?
Seda ma üritangi siin öelda, et arvestage suurematega, mis ei ole nii kiire toimetamisega kui sõiduautod. Seetõttu mina väga ei higista, et teie naha
päästmise pärast, kui ise sitta keerate. Lihtne!
Samas, mis ma siin jauran, see on nagu seinale seletamine. |
Olles ise Soomes bussijuht linnaliinidel, olen sinuga täiesti ühte meelt.
Esimestel aastatel olin alateadliku refleksi ohver ehk siis jalg liikus automaatselt pidurile ja rool justkui ise keeras ennast ohutekitajast
eemale.
Tänaseks päevaks olen õppinud kontrollima enda reflekse ja selle tulemusena olen sõitnud mitmele ettekiilujale tagant sisse, "anna teed" märgi alt
ette keerajatele külje pealt sisse jne. Seda kõike küll pidurdades, aga ainult nii palju, et ma liiklushuligaane ei vigastaks.
Sinna hulka kuulub ka mitmeid Eesti registris olevate autode mõlkimisi.
Kui kuulevad, et eestlane sõitis tagant sisse, kukuvad kohe kisama, et tagant otsasõitja on alati süüdi, siis hiljem, politsei saabudes lasevad nina
norgu.
Mitte kordagi ei ole ma veel süüdi jäänud, mul on alati "terve bussitäis" tunnistajaid.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 11:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Ja spidomeetri järgi 100 on enamus autodel tegelik ca 93-95 (oleneb rehvimõõdust ja autost).
Mitte, et ma kiiruseületamist propageeriks, aga sellised ühtlase kiirusega veidi ületajad on kindlasti ohutumad, kui tõmblejad ja vigurdajad.
|
Koomik.
Ei ole veel kohanud asulavälisel teel 100 märki, ikka 110.
Mina rääkisin ikka 90 alal 90+10, et sa aru saaksid.
Üldiselt kiirusepiiranguid teedele pannes arvestatakse, et sõidukijuhid sõidavad spidomeetri järgi 90-ga, mitte ei hakka arvutama oma rehvimõõdu ja
spidomeetri valesti näitamise suhet.
Minu tekstis ei olnud mainitud tõmblejaid.
Ohutumad liiklejad on need kes sõidavad püsivalt 90-ga, mitte need, kes sõidavad püsivalt 100-ga.
Ja siit edasi mõeldes - 100-ga sõitjad ei saa ju tegelikult püsivalt 100-ga sõita, sest 90-ga sõitjad jäävad neile pidevalt jalgu.
Seega tegelikult ongi just need "püsivalt" 100-ga sõitjad just need sinu poolt mainitud tõmblejaid, sest 90-ga sõitjale järele jõudes võtavad hoo
maha, siis võimaluse tekkides kiirendavad 120-130-ni, siis jälle aeglustavad 100-ni.
Siit aga selgub, et räägid enesele vastu.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 11:29
|
|
|
|
Koomik.
|
Sellisel juhul peaksid vist silmaarstile minema...
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 11:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
|
Koomik.
|
Sellisel juhul peaksid vist silmaarstile minema... |
Veel üks koomik.
Mine ise arsti juurde.
Asja point ei olnud selles kas on 100 märk või 110 märk, vaid selles, et jutt käis 90 alast ja vastavalt LE-s mitte olevast märkest, kus lubataks
sõita 90+10.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 11:54
|
|
|
|
Koomik.
|
Veel üks koomik.
Mine ise arsti juurde.
Asja point ei olnud selles kas on 100 märk või 110 märk, vaid selles, et jutt käis 90 alast ja vastavalt LE-s mitte olevast märkest, kus lubataks
sõita 90+10. |
Minu kommentaar käis JUST NIMELT märkide kohta. Kui sa aru ei saanud, istu ja mõtle ja loe. Ehk jõuab pärale. Kui Sa väidad, et pole asulavälisel teel
kohanud 100 märki, siis ilmselgelt sa ei jälgi või ei näe, mis liikluses toimub. Tarmoga olen ma üldiselt nõus. Pole samuti leidnud veel kohta LE-s,
kus on lubatud sõita +10km/h. Lihtsalt jäänud vanast ajast harjumus sõita spido järgi +10, reaalsuses on see ca 93-95km/h (sõltuvalt autost ja
rehvidest) ning selle pärast ei hakka ka ükski mõistlik politseinik (üldjuhul) peatama.
|
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 12:32
|
|
|
Kui sulle on ülioluline kuskile kiiresti kohale jõuda, siis ära tee seda kiiruse ületamise arvelt, vaid lahku kodust õigeaegselt, et ei tekiks
vajadust 100-ga sõita.
|
Oi kuidas mul ajab si*a keema kui keegi nii ütleb, või kirjutab.
Isiklikult hakkan alati piisavalt vara liikuma, et kiiruspiirangus sõites, õigel ajal kohale jõuaks. Just aga need venijad ja tahtlikud liikluse
takistajad tekitavad olukorra, kus lõpuks, viimane lõik, tuleb 120-ga läbi paugutada, et enam-vähem õigeks ajaks kohale jõuaks.
Liinibussi juhina peaksid piisavalt hästi teadma, mis asi on graafik ja mida tähendab õigel ajal sihtkohta jõuda.
Täpselt nii, nagu bussiga, ei ole ka paljudel teistel inimestel aega 2 tundi varem sõitma hakata, ennetades, et kuskil võib mingi jobu 90 alas 50-ga
liikuda ja omale 20 autose kolonni sappa korjata.
Oma bussiga ei saa sa elu sees sellest rodust mööda ja ära tule mulle ütlema, et sa seda troppi seal ees ei kiru, vaid mõtled, et jah, oleks pidanud
tund aega varem sõitma hakkama.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 12:32
|
|
|
Koomik.
Mina rääkisin ikka 90 alal 90+10, et sa aru saaksid.
Üldiselt kiirusepiiranguid teedele pannes arvestatakse, et sõidukijuhid sõidavad spidomeetri järgi 90-ga, mitte ei hakka arvutama oma rehvimõõdu ja
spidomeetri valesti näitamise suhet.
|
Liiklusseaduses on määratletud just tegelik kiirus, mitte suvalise auto suhteliselt suvalist spidomeetrinäitu, mis on igal autol erinev.
Minu tekstis ei olnud mainitud tõmblejaid.
Ohutumad liiklejad on need kes sõidavad püsivalt 90-ga, mitte need, kes sõidavad püsivalt 100-ga.
Ja siit edasi mõeldes - 100-ga sõitjad ei saa ju tegelikult püsivalt 100-ga sõita, sest 90-ga sõitjad jäävad neile pidevalt jalgu.
Seega tegelikult ongi just need "püsivalt" 100-ga sõitjad just need sinu poolt mainitud tõmblejaid, sest 90-ga sõitjale järele jõudes võtavad hoo
maha, siis võimaluse tekkides kiirendavad 120-130-ni, siis jälle aeglustavad 100-ni.
Siit aga selgub, et räägid enesele vastu. |
Püsivalt spidomeetri järgi 90-ga sõitjad sõidavad tegelikult 80-85 (vahest ka 90 ja rohkem, olenevalt rehvimõõdust ja selle teadvustamisest). Ehk siis
seaduse mõistes takistavad nad liiklust ja kahe või enama auto enda järel sõitmise korral PEAB ta need autod mööda laskma, mitte TEGELIKULT 90-ga
sõitja ei pea võitlema, et mööda saada aeglasemalt kui lubatud maksimumkiirusega sõitjast.
Jutt tõmblejatest käis nende kohta, kes oma kiirust korrigeerivad vastavalt kaasliiklejale, et see mitte mingil juhul sinust mööda ei saaks.
Ja muide, ka cruisiga saab väga edukalt mööda sõita, kui tee ja möödasõidetav seda võimaldavad.
Sina kui kõrgeltmakstud ja suurte kogemustega Soome bussijuht peaks ju ometi teadma, et möödasõitjale tehakse ruumi maanteel. Vähemalt arenenud
riikides ja mingisugustki ajutegevust omavate isikute poolt.
Tsitaat: | Algselt postitas: Raika42
Liinibussi juhina peaksid piisavalt hästi teadma, mis asi on graafik ja mida tähendab õigel ajal sihtkohta jõuda.
Täpselt nii, nagu bussiga, ei ole ka paljudel teistel inimestel aega 2 tundi varem sõitma hakata, ennetades, et kuskil võib mingi jobu 90 alas 50-ga
Oma bussiga ei saa sa elu sees sellest rodust mööda ja ära tule mulle ütlema, et sa seda troppi seal ees ei kiru, vaid mõtled, et jah, oleks pidanud
tund aega varem sõitma hakkama. |
Ole mureta, lugedes tsiteeritu juttu, ei tea ta seda, sest päris riikides on bussidel oma rada
|
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C
|
postitati 12.03.12 12:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Omaette põnev ja minu jaoks arusaamatu nähtus on veel see, et maanteel sõidetakse rahulikult 70-80 km/h, 50 piirangutsoonis (ntx hüürus, viljandi
mnt'l v kus iganes) ka täpselt samas tempos. Mina, kes ma ainsa seadusekuulekana soovin piirkiirustest natukenegi kinni pidada, samas suurima lubatud
kiirusega sõita, olen tihti situatsioonis, kus 50 alas mõni mööda kiirendab, ning siis maanteel nigu mingi debiil ette venima jääb. Ja lausmassiline
on sihuke asi, ma ei tea, kas liiklusmärkidel numbrid liiga väikeselt kirjas või on kiiruseületamise trahvimäärad liiga madalad.
|
Häirib see, et kui maanteel veel talvised olud olid, venisid autod ees 65-80km/h, kuigi mina suutsin korralikult spidomeetri järgi 95-ga. Ei võtnud
keegi natukenegi kõrvale, et kiirem mööda lasta, pigem tõmmati veel rohkem tee keskele. Kuid nüüd, kui teed puhtad, sõidan endiselt sama kiirusega,
kuid olen nagu post teel, millest mööda sõidetakse. Kuna sõidan pidevalt sama trassi, samal kellaajal, siis on need samad autod koguaeg . Ning toimub
ka seesama, mida "ferdinand" oma postis kirjeldas.
Sõidame ikka mõistusega !
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 13:45
|
|
|
|
Koomik.
|
Veel üks koomik.
Mine ise arsti juurde.
sõita 90+10. |
Minu kommentaar käis JUST NIMELT märkide kohta. Kui sa aru ei saanud, istu ja mõtle ja loe. Ehk jõuab pärale. Kui Sa väidad, et pole asulavälisel teel
kohanud 100 märki, siis ilmselgelt sa ei jälgi või ei näe, mis liikluses toimub. Tarmoga olen ma üldiselt nõus. Pole samuti leidnud veel kohta LE-s,
kus on lubatud sõita +10km/h. Lihtsalt jäänud vanast ajast harjumus sõita spido järgi +10, reaalsuses on see ca 93-95km/h (sõltuvalt autost ja
rehvidest) ning selle pärast ei hakka ka ükski mõistlik politseinik (üldjuhul) peatama. |
Võib-olla läheksid ja loeksid enne tsiteerimist minu algset postitust, kus loeb selgelt, millest jutt käib.
Seega istu ja mõtle ja loe, enne, kui kirjutad!
vajadust 100-ga sõita.
|
Oi kuidas mul ajab si*a keema kui keegi nii ütleb, või kirjutab.
Isiklikult hakkan alati piisavalt vara liikuma, et kiiruspiirangus sõites, õigel ajal kohale jõuaks. Just aga need venijad ja tahtlikud liikluse
takistajad tekitavad olukorra, kus lõpuks, viimane lõik, tuleb 120-ga läbi paugutada, et enam-vähem õigeks ajaks kohale jõuaks.
tund aega varem sõitma hakkama. |
Kui sinu arvates on 90-ga sõitjad venijad, peaksid ehk veel veidi varem kodunt lahkuma.
Bussigraafik tähendab meil seda, et õigeaegselt lahkutakse esimesest peatusest, kõik muu ei ole oluline.
Absoluutselt ei kiru ma mitte mingit rodu enda ees, sest minul on tunnipalk ja mida rahulikum on liiklus, seda rohkem saan ma puhata.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 13:53
|
|
|
Ilge rodu erinevaid tsitaate... |
Katsu tsiteerimisega kuidagi sina peale saada...
|
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 14:53
|
|
|
Kui sinu arvates on 90-ga sõitjad venijad, peaksid ehk veel veidi varem kodunt lahkuma.
Bussigraafik tähendab meil seda, et õigeaegselt lahkutakse esimesest peatusest, kõik muu ei ole oluline.
Absoluutselt ei kiru ma mitte mingit rodu enda ees, sest minul on tunnipalk ja mida rahulikum on liiklus, seda rohkem saan ma puhata.
|
Ei, väike arusaamatus. Minu arust on 90-ga sõitvad liiklejad täiesti normaalsed inimesed.
See, mida mina silmas pean, on see, mida kirjutasin 11:44, ehk siis 50, 60 või 70 ilma erilise põhjuseta.
Las ma selgitan siis nii, et kõik aru saaksid, mida ma mõtlen:
Ma pean olema Tallinnas, näiteks Laagris kell 14:00. Vahemaa on ca 120km. Arvestades varuga keskmiseks liikumiskiiruseks 80 km/h (vahepeal on ju ka
kiiruspiiranguid) võtab sõit aega 1 tund ja 30 minutit. Igaks juhuks jätan omale natuke aega reservi ja hakkan liikuma kell 12:00. Peaks ju veel 30
min varu olema?
Saan 20km sõidetud, satun sellise kolonni taha mida kirjeldasin (kiirus 40-60kmh) Võtame siis keskmiseks 50km/h.
Sõidetud on juba 20km, ühesõnaga umbes 15 minutit. Sõita veel 100km, umbes 2 tundi. Kokku sõidu aeg sel juhul 2 tundi ja 15 minutit.
Ja jumal hoia, kui pere peaks kaasas olema ja laps tahab poole tee peal metsapeatust. Pane veel 10 minutit otsa.
Esimese kalkulatsiooni järgi oleks mul pidanud jääma veel 20 minutit puhast varu. Teise variandiga olen 25 minutit hilinenud.
Kui palju ma Sinu arust varuga kodust minema pean siis? Kolm tundi varem?
Anna andeks, olles palju Soomes liigelnud, tean, et seal asi tõesti nii toimib. Siin Eestis aga, jääksin mina nälga, kui igale poole 1,5 tundi varem
startima peaks.
PS! Väga normaalne bussigraafik siis. Kui palju inimesi peatuses oodates surnuks külmunud on?
|
|
|
mine....
huviline
Registreerunud 10.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.12 17:09
|
|
|
Minul on näiteks suur TÕRGE tagumikus kinni sõitjatega. Seda eriti neljarealisel kiirteel. Algul vilgutasin piduritulesid sellistele aga see on ainult
hetkeline abi, nüüd on mul palju kavalam nipp: kuna üldjuhul sõidan püsikiiruse hoidjaga(niipalju kui see Eesti liikluskultuuris võimalik), siis
p..ses istujale märkamatult hakkan püsikat alla võtma ehk siis kiirust vähendama ja kuigi möödasõidu võimalusi on küll ja enamgi(tallinn-narva mnt
liiklen üldjuhul, seal selleks vasak rida olemas enamus ajast ), siis olen
väga tihti jõudnud 70 km/h-ni
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 12.03.12 17:18
|
|
|
Kaks eelmist postitust oleks nagu oma kirjutatud Täpselt sama meelt.
Lisaks veel, et iga jumala kord kui korralikku vihma, või lund sajab, on maanteel liiga palju troppe kes ise ei julge kiiremini kui 50 sõita ja
hoiavad liiklust kinni.
Seda, et arusaadavalt ei pea kõik sõitma lubatud piirkiirusega, asi võib olla kinni oskustes, tahtmises- mida iganes.
Aga krt, kui sa näed, et sinu taha koguneb mitmekümne autode kolonn, siis jää kasvõi korraks bussipeatuses seisma ja lase see kolonn mööda- niikuinii
on ju kiirusest näha, et kiiret sul ei ole. On see palju palutud?
|
Olen sama meelt. Aastaid tagasi sooritasin suht õnneliku kuid üsnagi karmi liiklus õnnetuse enda jaoks, mis tõttu läks päris tükk aega, et end koguda
liikluses raskemates oludes. Õnneks on sellest juba omajagu aega möödas ning selle ajaga on kogunenud kogemusi ja ka psühholoogiline nõrkus selles
osas on möödanik. Ma olen ka ise veninud tollel ajal libedamates liiklusoludes 90 alal 70-ga aga kui ma nägin et minu taha on juba päris palju autosid
jõudnud, siis tõmbasin vahepeal lihtsalt tee äärde lastes teised mööda, sest teised ei pea minu pärast kannatama ja ohtlikke manöövreid tegema kui ma
ei suuda kiiremini sõita. Sellist vastutulelikukst ootaks ka teistelt juhtidelt aga üks härra tookord ei kannatanud välja ja tõmbas mööda mulle ette
lüües korraks pidurid blokki et "mida v***u sa venid siin ees", mind nagu karistades selle eest mis on samamoodi absurdne, sest see on
liiklusohtliku olukorra tekitamine. Aga eelnenud postituse juurde pöördudes. Ela ise ja lase teistel ka elada. Pidage seda vanasõna meeles
XZN M16
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 12.03.12 18:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
on sihuke asi, ma ei tea, kas liiklusmärkidel numbrid liiga väikeselt kirjas või on kiiruseületamise trahvimäärad liiga madalad. |
Sama tähelepanek pidevalt Tammsaarest Järvevanasse minekul. Kui ma ikka muidu kütan kuni sillani vahel isegi 90-100-ga, et igasuguste Tondi tn foori
tagant pääsenud pidurite vahelt välja saada, siis järgnevas 50 alas mul on tavaliselt spido järgi 60 ja kõik need pidurid on mul jälle seljas või
lähevad nagu postist.
|
|
|
|
CE
huviline
Registreerunud 02.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Avant 1,9 TDI q
|
postitati 12.03.12 18:23
|
|
|
Ma olen vist üks vähestest inimestest, keda aeglase(ma)lt liiklevad sõidukid reeglina ei häiri: kui kohene möödumine pole võimalik, siis ei juhtu
midagi ka mõnda aega näiteks 80 km/h kulgedes. Isegi kui seda 100km tegema peab, on kaotatud aeg võrreldes lubatud suurima piirkiirusega kulgedes
marginaalne.
Mulle on liikluses pigem vastukarva linnas ridade vahel trügijad (inimesed, kes tipptunnil 3 korda 10 sekundi jooksul rida vahetavad, sundides
ülejäänud liiklejaid äkkpidurdusi tegema) ja tulede valesti kasutajad (eriti vastik on sõita põhjuseta tagumise udutulega kulgejate järel, saab silmad
korralikult valutama).
Samuti ei mõista ma inimesi, kes vägisi pargivad autosid sinna, kuhu need ei kuulu: suuremate pühade ajal näib millegipärast OK olevat oma neljajalgne
sõber kasvõi risti lillepeenrasse jätta (rääkimata kõnnideetest või ohutussaartest), et ainult poele lähemale saada. Samuti unustatakse sellises
olukorras peatumist ja parkimist keelavate märkide tähendused. Asi on ju tegelikult lihtne: kui ei ole konkreetses kohas hetkel kuhugi parkida, siis
lihtsalt EI OLE autot kuhugi parkida. Jäta kuhugi eemale, mine teise kohta või tule hiljem tagasi....
Üldjoontes vähemalt Eesti lõunavabariikides liiklus küll nii ropp ei tundu olevat, et sellepärast peaks iga päev närvirakke kulutama või kiruma.
PS: mõne aasta eest sõitsin korra Tartust Tallinnasse täpselt kiiruspiirangutest kinni pidades (sõitsin reaalselt umbes -/+2 km/h lubatud
piirkiirusest) ja lugesin kokku autod, kes minust möödusid või kellest mööduma pidin. Tallinnasse jõudes oli minust mööda sõitnud ~70 sõidukit, ise
pidin mööda sõitma ühest katkiläinud bussist, mis mööda teeserva roomas...
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 7 8 9 10 11 .. 17 |
|