Lehekülgi: 1 .. 7 8 9 10 |
margus0000
huviline
Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi a3
|
postitati 17.04.08 17:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: a6audi
Tartus riia tänaval sõitsin kõrvuti (tegelt olin oma veerand auto pikkust eespool) ühe rohelist värvi opel omegaga ,nr ...TGX (numbrid ei jäänud
meelde).Tahtsin rida vahetada ja panin juba varakult suuna sisse aga opeli juht seda teha ei lasknud.OK,vaatasin,et teen väikese kiirenduse tast mõõda
ja vahetan rea aga tema ka kohe kiirendama.Nagu takjas kõrval kiirus läks
kohakuti juba suureks,pidurdan oo maha ja seda teeb ka tema.No mida kuradit.Juhiks oli veel u. 40-tes mees.Peaks juba nagu mõistus peas olema,teised
tal autos muidugi irnusid. |
Sellisele oinale keera julmalt peale ja vaata kuidas eest ära läheb , seda veel enam kui sa temast eespool oled.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 17.04.08 17:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: margus0000
Tsitaat: | Algselt postitas: a6audi
Tartus riia tänaval sõitsin kõrvuti (tegelt olin oma veerand auto pikkust eespool) ühe rohelist värvi opel omegaga ,nr ...TGX (numbrid ei jäänud
meelde).Tahtsin rida vahetada ja panin juba varakult suuna sisse aga opeli juht seda teha ei lasknud.OK,vaatasin,et teen väikese kiirenduse tast mõõda
ja vahetan rea aga tema ka kohe kiirendama.Nagu takjas kõrval kiirus läks
kohakuti juba suureks,pidurdan oo maha ja seda teeb ka tema.No mida kuradit.Juhiks oli veel u. 40-tes mees.Peaks juba nagu mõistus peas olema,teised
tal autos muidugi irnusid. |
Sellisele oinale keera julmalt peale ja vaata kuidas eest ära läheb , seda veel enam kui sa temast eespool oled. |
Olen ise korra sedasi teinud,kuid kui roolis on ikka OINAS,siis pole ka sellest kasu,et eespool asud-seda OINAST see ei huvitanud ja tuli täiega
küljelt siis sisse.
egas siis midagi kui ment kohale ja hakkas paras tramburai puhta-et ikka mina süüdi ja mina süüdi,aga ega ment ka loll olnud ja puhtaks jäin ikkagi
mina.
|
|
|
katzkatz
huviline
Registreerunud 17.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.04.08 18:47
|
|
|
Ega Tartus ongi igasugused imelikud... Nt see poolpaljaid tibisid
sõidutanud tüüp, kes aknast välja kõõlusid. Mitte et neid kahtlasi mujal poleks siis muidugi... Loodan et ikka on.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
poleoluline
huviline
Registreerunud 25.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2 Q
|
postitati 18.04.08 05:02
|
|
|
Kui mul vähegi asjad laabuvad... üritan suvepoole masinale kaamera peale monteerida...
Neid "kummaliselt" käituvaid masinaid on nii palju et ei viitsi neid isegi kiruda ega nendepeale vihastada...
Sõida... aga ära mölise....
|
|
|
|
Beerbear
huviline
Registreerunud 25.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: B4 AT 2,6, 1992 / VW Sharan 1,9TDI 2001/Seat Altea XL 2,0 2008
|
postitati 19.04.08 06:28
|
|
|
Head tegelased olete, ise vaevu kõrvalsõitjast pool meetrit eespool aga
nõuate juba vahelelaskmist ja keerate aga peale.
Kui muudmoodi aru ei saa, tehke kuiva trenni. Pange kaks autot kõrvuti ja hakake neid nihutama ja vaadake, kuna on suunatuled näha (kui neid üldse
kasutate reavahetuse soovist teada andmiseks) ja kuna mitte. Siis näete isegi, et napilt eespool olija suunatulesid pole näha.
Vahele laskmist saate eeldada siiski ainult siis kui olete kogu autopikkusega eespool ja kõrvalrajal liiklejal on võimalus teie soovidest aru saada
(näiteks näidake suunatuld vastavalt eeskirjale 3 sekundit enne manöövrit).
Tavaline taks on see, et sõidetakse kõrvale ja hakatakse vaikselt kõrvalritta vajuma (mõni tropp teeb ka äkilise liigutuse), eeldades et see ongi
reavahetuse soovist märku andmine.
Loomulikult vahe kinnisõitmine ja muu tahtlik kaasliikleja takistamine ei ole normaalne tegevus, nagu ka jõuga pealekeeramine kõrvalliiklejale (mõne
tegelase arvates), rõhutan kõrval-, mitte tagapool liiklejale.
|
|
|
margus0000
huviline
Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi a3
|
postitati 19.04.08 12:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Beerbear
Head tegelased olete, ise vaevu kõrvalsõitjast pool meetrit eespool aga
nõuate juba vahelelaskmist ja keerate aga peale.
Kui muudmoodi aru ei saa, tehke kuiva trenni. Pange kaks autot kõrvuti ja hakake neid nihutama ja vaadake, kuna on suunatuled näha (kui neid üldse
kasutate reavahetuse soovist teada andmiseks) ja kuna mitte. Siis näete isegi, et napilt eespool olija suunatulesid pole näha.
Vahele laskmist saate eeldada siiski ainult siis kui olete kogu autopikkusega eespool ja kõrvalrajal liiklejal on võimalus teie soovidest aru saada
(näiteks näidake suunatuld vastavalt eeskirjale 3 sekundit enne manöövrit).
Tavaline taks on see, et sõidetakse kõrvale ja hakatakse vaikselt kõrvalritta vajuma (mõni tropp teeb ka äkilise liigutuse), eeldades et see ongi
reavahetuse soovist märku andmine.
Loomulikult vahe kinnisõitmine ja muu tahtlik kaasliikleja takistamine ei ole normaalne tegevus, nagu ka jõuga pealekeeramine kõrvalliiklejale (mõne
tegelase arvates), rõhutan kõrval-, mitte tagapool liiklejale. |
Loe nüüd teema uuesti läbi ja mõtle natuke millest me rääkisime ja millest sina hakkasid rääkima. Me rääkisime sellest kui ei anta üldse võimalustki
rida vahetada aga sina räägid sellest , et paneme aga suuna sisse ja kohe rida vahetama.
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a
|
postitati 16.05.08 07:04
|
|
|
minul küll tartus reavahetusega jm sellisega probleeme ei ole olnud . tallinnas jääb küll mulje et pannakse silmad kinni ja reastutakse (äkki lipsab
läbi). eks seal ole tihedam liiklus ka.
|
|
|
audi939
huviline
Registreerunud 20.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 2.0
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 17.05.08 18:13
|
|
|
Kui
selliseid trikke tehakse Raadi lennuväljal ja kedagi ei ohustata siis on ju Tartu liikluskultuuriga kõik korras. Aga vaat muudes kohtades tehakse seda linnas või maanteel.
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.05.08 19:32
|
|
|
just just
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.05.08 19:41
|
|
|
Jääb ainult üle oodata, kuna linnavõimud raadil sellise tegevuse üldse ära elimineerivad selliste "Geeniuste" pärast Endalgi paaril korral tuju tulnud vajutada, sõitnud raja rahulikult läbi ja
vaadanud, et midagi ees või teel poleks ja siis veidi tulistanud.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Tigekala246
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 06.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 2.0 1990a. VW G2
|
postitati 17.05.08 21:34
|
|
|
seal raadil on pidevalt mingi masin põllupeal sopaaugus kinni ja põhjus on rooli ja istmevahelises tihendis
Kui auto ei sõida, järelikult on auto katki.
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 18.05.08 09:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tigekala246
seal raadil on pidevalt mingi masin põllupeal sopaaugus kinni ja põhjus on rooli ja istmevahelises tihendis | Ja istugigi seal
sopaaugus, mida sügavamal ja kauem seda parem. On vähemalt tänavalt mingi aja eemal.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.10.08 17:17
|
|
|
aga auto on juh inva. tagatuli ei põle juh
|
|
|
Ivoonu
huviline
Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Shadow vt750c
|
postitati 10.10.08 17:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kuuno
aga auto on juh inva. tagatuli ei põle juh |
Kui sul midagi öelda ei ole, siis palun, ära ütle seda mida sa öelda tahtsid. Äitähh.
Kui ei ole midagi asjalikku õelda, siis ole palun vait!!!!
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.10.08 18:16
|
|
|
mina samuti ei poolda seda teguviisi. mind häiris antud pildil just see tuli sest inva märkgid ei ole näha.
|
|
|
iff
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: B4 85kw 2.0E; VW Touran 1.9TDI
|
postitati 16.02.09 14:43
|
|
|
Tere seltsimehed!
Olen Tartus uustulnuk, seega siinne liikluskultuur ja kombestik on mulle võõras. Paar tähelepanekut:
Esiteks, milline on piirkiirus Sõpruse sillal? Mina pole visuaalselt märganud 70 km/h lubavat märki. Liikudes asulasiseselt lubatud piirkiirusega,
tundub, justkui oleksin väljaspool liiklust, isegi miilitsavärvides patrullauto möödus kelmikalt. Kas antud lõik on n.-ö kokkuleppeline kiiruse
ületamise koht?
Lisagem, et paljud kaaskodanikud ei oska liigelda ringristmikel, mainitud kihutajad Sõpruse sillal pidurdavad ringristmikule lähenedes hoo maha,
seistes ootejoone taga ja seejärel uuesti kiirendades, samas kui võiks reguleerida oma liikumiskiirust vastavalt liiklusvoole ja läbida ringtee ühe
hooga. Hommikune ja õhtune tipptund loomulikult seda ei võimalda.
Olen sattunud ka "jou-jou" kultuuri osaliseks. Ühesuunalisel tänaval, märgiga "ettevaatust jalakäijad", kus kehtib piirkiiruse märk 30
km/h ning mille teeäärsed on täis lapsi emadega (kohe kõrval oli lasteasutus), ilmus ühtäkki tagakurvist nähtavale noor, geelitatud juustega täkk, kes
pidas vajalikuks demonstreerida kaugtuledele ümberlülitamise funktsiooni. Nii ma seal seisin, lastes lapsi üle tee, täkk sõimles endamisi, vilgutas
tulesid. Mõtlesin, et kodanik täkul on ehk mingi meditsiiniline kaebus, väljusin autost, küsides "mis viga noorsand?", mille peale rasvumisele
kalduv 20ndates isane lisas " mida sa pedetsed siin?". Selge, tegu oli meditsiinilise juhtumiga, parkisin auto ja jäin järelkasvu ootama.
Loodetavasti ei olnud tegu vanainimeseliku moraalitsemisega.
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 16.02.09 14:55
|
|
|
http://arhiiv2.postimees.ee:8080/leht/00/08/21/tartu/uudised.htm#miks (otsingusõna sõpruse sild)
Tsitaat: |
Tartu liikluspolitsei juhtivinspektor Oleg Barinski-Gesjuk: Praegu ei mõõdagi. See pole see koht, kus kiiruse kontrollime oleks õigustatud.
Kuidas politsei sellele vaatab, et autod ületavad Sõpruse sillal lubatud kiirust?
Kõik autod liiguvad üle silla suhteliselt ühtlase kiirusega. Ja kui nad sõidavad ühtlase kiirusega 60 km/h, ei tohiks see probleemi tekitada.
Niikaua, kui liiklusõnnetuste statistika ei räägi sellest, et Sõpruse sillal on vaja liiklusjärelevalvet, me seal kiirust ei mõõda.
|
Ehk reaalselt seal sõidetaksegi 70+ km/h ja siiani ei ole ka ise kuulnud, et politsei seal kedagi peedistaks.
Debiilikuid jagub igasse linna, kuid üldiselt on Tartu liikluskultuur rahulik ja paljudele "õpetajatele" ja "spetsialistidele" ei tasu ennast
kulutada, kui siis politseile vihje, vahel toimib hästi.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
Raiko21
|
postitati 16.02.09 15:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Beerbear
Kahjuks pole siiski mitte ainult Tartu liikluskultuur, vaid üleüldine. Isegi väikestes kohtades leidub tüüpe, kes peale pahategu (naabimehe auto
müksamist) eelistavad jalga lasta.
Ja isegi siis, kui saad mõne müksaja kohapeal kätte, arvatakse et ega ikka ei ole süüdi küll (eriti hullud on selle koha pealt naisterahvad, nemad end
süüdi ei tunnista). |
Mul järve parklas juhtus avarii.. ennem autosse istumist vaatasin. ka autosse istudes vaatasin.. no ei olnud kedagi seljatga kui tagurdama hakkasin..
jälgisin ka peegleid. Sel hekel kui vaatan, et ei keeraks ninaga sisse kellegile, jõudis üks neiu mulle täpselt seljataha sõita. Tagurdasin talle
sisse.. naljakas on see, et peale avariid lasi neiu signaali Läksin siis
välja uurima, et milles asi. Küsin, et kas ei näinud, et tagurdasin? Neiu sellepeale, et arvasin, et jõuan läbi. Ma ütlesin, seega, et just keerasid
ette mulle? Tema, et jah , just keeras. Mõtlesin no selge, siis ilmselt tunnistab süüdi ka. Ei olnud nõus, kutsusin politsei. Nii kui politsei kohale
jõudis, rääkisin ma oma loo. Et tagurdasin, vaatasin korraks ette neiu sõitis ette. Ja seda ka, et neiu ise tunnistas, et üritas vahelt läbi lipsata(
kusjuures ma ei olnud üksi, sõber oli ka, ja ta oli tunnistajaks) Kohe pärst selle viimase lause lõpetamist hakkas neiu kõrvalt niimoodi räuskama et ma hull valetaja ja mõtlen lugusid välja, et ta juba mitu minutit seisis
seal jne. kokkuvõtteks ei jäänud mul muud üle kui süüd tunnistada Eks
muidugi saab alati tähelepanelikum olla.. aga selline käitumine ei ole ka normaalne minu silmis
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 16.02.09 15:56
|
|
|
üldiselt kehtib ju igas parklas parema käe reegel. Seega kui sina tagurdasid paremale välja ja tema just sealt tuli, siis on ikkagi tema süüdi. Ja kui
ta juba ütles, et mõtles, et lipsab läbi, siis andke andeks, aga nii need asjad ei käi ka. Kahju muidugi, et sa oma rida edasi ei ajanud. Muidugi, ei
tea täpseid asjaolusid, seega ei saa kindel olla. Tartus nt. lõunaka parklas sõites ei saa paljud aru, mis pidi üldse liiklus seal käib. Autoringi
juures on sissesõidu keelu märk. Ühtlasi on maas nooled, tähistamaks sõidusuunda. Aga ikka ei saada aru. Kahju, et seal keegi ei kontrolli.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 16.02.09 16:19
|
|
|
Tuttavale tagurdati ka külge(tema küll ei tahtnud läbi lipsata), kaotajaks jäi tagurdaja. Kas mitte LE ei ütle seda et peab kasutama teise isiku abi
kui välja keeramine on piiratud nähtavusega?(nii on kunagi meelde jäänud)
|
|
|
|
kikunaator
huviline
Registreerunud 07.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 2.6E
|
postitati 16.02.09 16:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jan-kos
Tuttavale tagurdati ka külge(tema küll ei tahtnud läbi lipsata), kaotajaks jäi tagurdaja. Kas mitte LE ei ütle seda et peab kasutama teise isiku abi
kui välja keeramine on piiratud nähtavusega?(nii on kunagi meelde jäänud) |
nii ta on jah...mulgi olli selline teema kunagi opeliga, asja uurides selgus et tagurdaja jääb alati süüdi juhul, kui kokkupõrke hetkeks ei jõutud
seisma jääda.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 16.02.09 16:29
|