Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 .. 37 |
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 23.10.10 11:15
|
|
|
Loodan, et pole olnud, aga lihtsalt üllatusin hirmsasti selle audi läbivuses. FUN.
|
|
|
|
rat_013
klubiliige
Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 3.0q
|
postitati 23.10.10 11:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Loodan, et pole olnud, aga lihtsalt üllatusin hirmsasti selle audi läbivuses. FUN. |
Mismõttes üllatusid? Seal pole ju eriti midagi takistamaski ringisõitmist imho...
-e- Selles mõttes et see on ju kohev lumi, see on q jaoks sama hea kui suvel sõita
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.10 11:50
|
|
|
Ehh. Seda ma aimasin jah, et vastuseks tuleb: "kohev lumi ju" Aaaga ikkagi. Samas khuul.
|
|
|
|
rat_013
klubiliige
Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.10 11:53
|
|
|
Ehh. Seda ma aimasin jah, et vastuseks tuleb: "kohev lumi ju" Aaaga ikkagi. Samas khuul. |
Khuul enivei, selle vastu ma ei olegi vaielnud
Kui nüüd järgi mõelda siis NII paksu lund ma vist eelmine talv ei leidnudki, ei viitsi juutuubist neid talvevideosid läbi vaadata praegu ka Loodame et see talv "läheb paremini"
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.10 12:08
|
|
|
Ma viimane talv kogesin suht samu kõrgeid valle. Kuigi väga võrdlust ei kannata ilmselt, sest minu teepeale olid need tuisanud paari meetrise vahega.
Videos oli aga ümberringi ca. 50 cm+ lumi. Koju jõudmine oli autot vaadates sama nagu kps'i lisatud pildil. Vajuta siia et näha pilti. Vall, lumi üle kapoti, kojamehed, vall,
lumi üle kapoti jne. Lisaks niisama väljas tuisk. Kõige hirmsam või lahedam oli see, et peale viimast valli oli üks 10m pidurdusmaad ja siis pildil
juba auto kõrval paremal paistev lumevall. Kohe peale viimast valli pidi käsipidurit tõmbama ja ainult nii sai ringi keerata ja pidama Ja nii iga päev
|
|
|
|
eroz
huviline
Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.10 12:18
|
|
|
Eelmine talv oli tore see, et oli pidevalt ja pikalt külma mis hoidis ära selle, et lumi kokku vajuks ja kõvaks muutuks. Sai käidud maasturiga metsa
vahel sõitmas nii, et nina ees lükkas lumevalli mis lõpuks aknani oli (PS:sõiduk polnud 4x4 panda vaid tõstetud Explorer). Kokku vajunud lumega see
võimalik poleks. Isegi quattro poleks päästnud
|
|
|
RD
huviline
Registreerunud 09.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.10 12:24
|
|
|
Õhtul kodunt lahkudes: esimene ringi, teine ringi, kolmandaga vaikselt liikuma - selge, puhas must jää maas. Pärnu mnt viaduktist liuglesin alla ilma
ühegi endapoolse provokatsioonita.
Kesklinnas aga +4 kraadi ja teed jäävabad... ainult lehed olid libedad. Täitsa okei ja valvsus juba vaikselt hajus.
Koju tagasi jõudes temp 0 kraadi ja jälle jää. Üks Civic magas pöörde maha ja pani nina ees spinni... sealt edasi kulgesin vaaikselt koduni aga endal
nägu naerul. Kahjuks nüüd lumi ja jää kõik kadunud aga seniks kuni oli - oli fannnn.
Tegelikult pisut teemaväline küsimus ka - kas järelhaagisel on talverehvid kohustuslikud või soovituslikud?
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 23.10.10 12:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RD
Tegelikult pisut teemaväline küsimus ka - kas järelhaagisel on talverehvid kohustuslikud või soovituslikud? | Esiveolisel ma siiski
paneks ka tagasillale talverehvid...
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13312367
Grupp 5
Rattad (rehvid ja veljed)
Kood 501. Üldnõuded sõiduki rehvidele
3) sõiduautol (M1 kategooria), veoautol, mille registrimass ei ületa 3,5 tonni (N1 kategooria) ja haagisel, mille registrimass on üle 0,75 tonni, kuid
ei ületa 3,5 tonni (O2 kategooria) peab alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini kasutama talverehve (M+S, MS, M.S. või M&S tähistusega), mille
mustri jääksügavus on vähemalt 3,0 millimeetrit.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
rat_013
klubiliige
Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.10 13:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Tsitaat: | Algselt postitas: RD
Tegelikult pisut teemaväline küsimus ka - kas järelhaagisel on talverehvid kohustuslikud või soovituslikud? | Esiveolisel ma siiski
paneks ka tagasillale talverehvid... |
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.10 18:11
|
|
|
Allroad'i meestele midagi
Mäkke tõusu test lumel
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
postitati 23.10.10 18:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rat_013
Ehh. Seda ma aimasin jah, et vastuseks tuleb: "kohev lumi ju" Aaaga ikkagi. Samas khuul. |
Khuul enivei, selle vastu ma ei olegi vaielnud
Kui nüüd järgi mõelda siis NII paksu lund ma vist eelmine talv ei leidnudki, ei viitsi juutuubist neid talvevideosid läbi vaadata praegu ka Loodame et see talv "läheb paremini" |
Kuna sõidan ka C6 A6'ga aegajalt, peab ütlema, et tal on päris mõnus ja advanced veojõu/stabiilsuskontroll, mis ei tule esimese libisemisega vahele.
Või siis saab nii teha, et kontroll laseb rattad rahulikult kraapima, aga külge ette ei luba. Näiteks praegu mul S4'ga sõites on niiskel asfaltilt
ristmikul keerates täisti võimatu 1. käiguga natuke tugevamini kiirendada, kohe veojõukontroll vahel, kuigi sabaga tunda poleks, et oleks ringi
tõmmanud rattad. Üllatusin C6'es positiivselt, aga korra ka ehmatasin, kui libedas ja lauges kurvis muutus ühel korral ebastabiilseks maanteel.
Sellist asja jällegi B5 S4'ga ei ole kunagi juhtunud, viimasel on muidugi sabatunne ka ikka hoopis teisest puust jäiga vedrustuse tõttu.
Teine asi, et õhkvedrustuse abil tõuseb ikka kliirents täitsa quattro-vääriliseks, kui panna "lift" asendisse.
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 23.10.10 20:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Amadeuz, kas too on Koeru suunal?
|
Ei, see on Põlva teel olev mänd.
Loodan, et pole olnud, aga lihtsalt üllatusin hirmsasti selle audi läbivuses. FUN.
|
Möödunud talvel vedasi kord ühte Micrat 6 km läbi sellise lume. Lund tuli üle kapoti ääre nii palju, et kojameestega ei julenud isegi lükata.
Kasutasin pika varre otsas olevat harja.
Kahjuks sellel aastal sellist nalja teha ei saa. Naine ei anna mulle A6 kätte - olevat nüüd tema oma
|
|
Riimak
huviline
Registreerunud 28.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Gooooooolf / Riisirakett
|
postitati 23.10.10 21:02
|
|
|
Sellega tuleb meelde Meemees, kes AC talvekatel oma esiveolisega kuutseka nõlvast üles vuras tippu nii, et ei köhind kah
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 24.10.10 17:54
|
|
|
Sai ka eile tööle hiljaks jäädud 15 minti, kuna külavahe oli libe ja lumine. Ei saanud kohe trikitamata jätta. Ja esimene talv ka alles nelikuga....
mahe
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 01.11.10 11:26
|
|
|
Kus sellel aastal plaanitakse jäärada avada, on keegi teadlik?
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: Need vanemad ikka.
|
postitati 06.11.10 20:29
|
|
|
Miinuskraadid / Viljandi maantee / linnast väljas, kesk-eesti poole .. natuke lumine ja Hurraah!
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.10 20:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: simoQ
|
Jah.
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 07.11.10 05:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: simoQ
|
Sama hea küsimus oleks: mitu cm sel talvel jää paksus tuleb?
|
|
|
uudi
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ
|
postitati 07.11.10 07:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RKsilver
Miinuskraadid / Viljandi maantee / linnast väljas, kesk-eesti poole .. natuke lumine ja Hurraah! |
Eile õhtul 8 ja 9 vahel aitasin Luigel(burksiputka juures) ühe maasturi ratastele, mis minu ees üle kuudi keeras. Ei teadnudki, et nii libe oli Täna Tondi Selveri parklas sai ka käe valgeks Q-ga.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
uudi
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ
|
postitati 07.11.10 10:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Kuna masina klaase kraapida ei viitsinud, siis oma 10min sai kohapeal vaikselt asja "lahti sulatatud". |
OT: Aga on müügis vist mingisugused speyd millega saab hõlpsalt klaasid puhtaks? eelmine talv nagu midagi kuulsin. See aasta kindlasti plaanis keemiat
rohkem kasutada kui kraabitsat. Ei kriibi klaase vähemalt ära.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 07.11.10 11:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: uudi
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Kuna masina klaase kraapida ei viitsinud, siis oma 10min sai kohapeal vaikselt asja "lahti sulatatud". |
OT: Aga on müügis vist mingisugused speyd millega saab hõlpsalt klaasid puhtaks? eelmine talv nagu midagi kuulsin. See aasta kindlasti plaanis keemiat
rohkem kasutada kui kraabitsat. Ei kriibi klaase vähemalt ära. |
OT jätkuks, et alati ei pea mingi aerosooli paasil vuss olema.
Endal on tavaline talvine klaasipesu vahend pihustiga (clin) pudelis.
Harjaga suurem ollus klaasilt maha ja siis kövemale pihustan vedelikku - viimased 2 aastat sedasi toimetanud.
Teemasse: isegi Raplamaal mingi vaiba maha loopinud, kuid laiskus sedavörd suur hommikul, et ei viitsinud masinat häälde ajada
Tuleb öige lumi maha, küll siis aega seigelda.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 07.11.10 12:12
|
|
|
Mul klaas uus ei tahtnud kratsida ja selle asja nimi on klaasivaha, mis aitab ülimalt kergelt klaasi jääst puhtaks saada. Jääl pole lihtsalt kuskilt
"kinni hakata" ja tuleb isegi soojendamata suurte tükkide ja väikse vaevaga esiklaasilt ära . Ühes teemas siin pakutakse kah teenust http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=87424 kui ise ei viitsi.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: Need vanemad ikka.
|
|