Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 11 |
tom
huviline
Registreerunud 20.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C7 S-line 3.0 BiTurbo 235kw
|
postitati 06.09.10 08:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Et see pole ikka enam stock klass? Mis krdi vahet sel on, kas stangedega või ilma? |
Vaadates pealtvaataja nurgast, millest sellised üritused ka natukenegi sõltuvad siis ei tulda ju päris audide skelette ka vaatama. Õnneks olid need
C4-jad strippinud peamiselt seest - kõik peale armatuuri, rooli ja juhiistme ning väljast ainult stange.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 08:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
Maku see pole küll sinu ega kellegi teise otsustada, kuidas keegi mõtleb. Niipalju kui on inimesi, on ka erinevaid arusaamu. Ja see, et see sinu omaga
ei ühti, ei õigusta hetkel kohe mitte suhtumist stiilis "my way or the highway". | Pole küll otsustada aga ei takista välja ütlemast
ka enda arvamust! Teema ei ole "my way or the highway". Küss on selles, et inimesed hakkaksid ükskord ka sisuliselt mõtlema. Sina tead väga hästi,
kuidas ma meeskonna foorumis selle kallal kurja vaeva olen näinud ning kasutegur on ikka praktiliselt null.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 06.09.10 08:59
|
|
|
No aga A klassis igasugu mootori ümberehitamine on sisuliselt keelatud, see tähendab seda, et jõudu pole kuskilt juurde saada ja ainus võimalus
kiiremini sõita on kaalu vähendamine. Kui jätta kogu auto salongi sisu sisse, stanged külge jne siis muutub A klass sisuliselt bracketiks, kuna võita
on võimalik ainult reaktsiooniga, kaks ühesugust s4/s6 20vt mootoriga autot peaksid ju sõitma samu aegu. Minu arvamus on see, et sisu peab olema
täpselt nii palju kui seda reeglid nõuavad, ülejäänud osas võib auto kergemaks teha ükskõik mis viisil. Andrec'e autole sai isegi tehase omast 6,5kg
kergem kapott tehtud
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 06.09.10 09:04
|
|
|
Ja nüüd tulla mulle rääkima, et lasta ehitada on ju pmst sama kallis nagu valmis auto osta, siis "save it for someone who doesnt understand this
sh1t". |
Jah, tegelikult on ju auto ehitamine kordi kallim kui valmis auto ostmine, näiteid ei pea ajaloost ega tänapäevast kaugelt otsima -> http://www.auto24.ee/used/752540
Ei ole mõtet oma põhimõtteid ja arvamusi teistele pühatõena pähe tampida kui reaalne elu on hoopiski teistsugune. Kokkuvõttes on teisitimõtlejad
siiski teisitimõtlejad, mitte õigesti mõtlejad.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
postitati 06.09.10 09:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
No aga A klassis igasugu mootori ümberehitamine on sisuliselt keelatud, see tähendab seda, et jõudu pole kuskilt juurde saada ja ainus võimalus
kiiremini sõita on kaalu vähendamine. Kui jätta kogu auto salongi sisu sisse, stanged külge jne siis muutub A klass sisuliselt bracketiks, kuna võita
on võimalik ainult reaktsiooniga, kaks ühesugust s4/s6 20vt mootoriga autot peaksid ju sõitma samu aegu. Minu arvamus on see, et sisu peab olema
täpselt nii palju kui seda reeglid nõuavad, ülejäänud osas võib auto kergemaks teha ükskõik mis viisil. Andrec'e autole sai isegi tehase omast 6,5kg
kergem kapott tehtud | Nii palju kui inimesi nii palju
ka uusi eri varjante, mille vastu ei jõua sajalehelisi reegleid kehtestada. Sellepärast pakkusingi vabalt hingavate + originaal tehase auto klassid
aegadega lahterdada.
Ja las ta pillub oma audi sisu välja ja saab aja tuhandik alla 15 sek ja saabgi vastu näppe 14 seki klassis !!!
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 09:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Eero
Jah, tegelikult on ju auto ehitamine kordi kallim kui valmis auto ostmine, näiteid ei pea ajaloost ega tänapäevast kaugelt otsima -> http://www.auto24.ee/used/752540
| Eero, millest sa räägid? Kontekstist väljas ju. Meil oli võrdlus tavaline S versus erimudelid RS, SQ jne. Ja isegi, kui kasutada
seda autot näiteks, siis see poleks argument, sest selliseid maasikaid ikka juhtub aeg ajalt. Ka Peeter müüs enda auto nii odavalt maha, et isegi
Saksast ei saa nii odavalt RS4-a. Rääkimata sellest, et ka see auto oli kaks korda kallim kui S4, mille teeb poole selle vaherahaga kiiremaks kui RS4
seda niigi on.
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 09:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
kergem kapott tehtud |
Stock klassi auto võiks ikka täpselt sellisena kohale sõita nagu ta võistlema hakkab, esitulede, esimese- ja tagumise stange eemaldamine ületas minu
jaoks küll hea maitse piiri, stangede kergeks ehitamine on igati loogiline. Väga suurt rolli mängib siin ka sõiduoskus, kõik sõitjad ei oska 0.1
sekundi sisse oma aegasid paugutada. Isegi superstabiilne Kaido, kes A klassi kinni pani sõitis parima aja 13.044 ja aeglaseim aeg 13.239, pea 0,2
sekundit. Sinna juurde veel reaktsiooniaja -0.042 ja 0.358, ehk siis puhtalt sõiduoskusega on võimalik 0,5 väga osaval sõitjal eksida.
Bracketiks ei ei saa klassikaline drag kujuneda mitte kuidagi, tänu bracketi dialini lõhkisõitmis reeglile.
Ja nagu näha siis sõidab automaatkastiga 15 sekundi-audi kõige täpsemalt ja stabiilsemalt oma sõite, aga see ei ole ju tegelikult drag. Bracket on
ikka spetsialistide klass ja klassikalise dragiga seda on raske võrrelda. Ühes klassis pead sõitma võimalikult kiiresti (ja see on tänavalt tuleva
võistleja jaoks lihtsasti arusaadav ja teostatav) teises pead sõitma võimalikult täpselt.
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 09:53
|
|
|
Üks asi veel. Kui olete (Siim ja Eero) nii väga vastu, et sõitjad võtavad stanged jne ära siis tuleks ära keelata igasugu chippimine, softi muutmine,
progeajude paigaldamine jne. A klassis peaks sõitma stock ajuga ja selle softiga mis oli sinna tehasest installitud. Kuivõrd reaalne on neid asju
kontrollida? Minu teada praktiliselt võimatu, niiet 100% stock klassist ei saa siin rääkida ja stangede(sisu) eemaldamine on kõige väiksem asi mille
üle nuriseda, nende arvelt läheb auto küll kergemaks aga voolujoonelisus kaob ja õhutakistus läheb suuremaks ja pole üldse teada kas on parem stangega
või ilma.
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 09:56
|
|
|
Stock klass võiks sõita kohale sellisel kujul nagu ta võistlema hakkab, rohkem mina kaaluvähendusreegleid ei rakendaks.
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 09:57
|
|
|
Mis vahet on kas ma loobin ta kodugaraazis tühjaks või lennukal? Ma võin ju stanged ka koju jätta.
|
|
|
pprz
klubiliige
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 10:05
|
|
|
Täpselt. Mööda maanteed sõidad sel juhul omal riskil (vt Liiklusseadus).
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 PLUS 4.2, A4 TDI quattro, S8
|
postitati 06.09.10 10:29
|
|
|
Siin oleks vaja sisuliselt kokku leppida ja kirja panna, et mida võib välja rookida ja mida mitte. 'Stock A klass' jääb stock-seades kiireimale
tehaseC4'le küll väga kättesaamatuks, kui seal selliseid aegu sõidetakse nagu seekord. Hetkel kehtiva reeglistiku järgi ma ei usu ealeski, et seesama
auto esikolmikusse ET põhjal sõidaks. Kas see on siis 'stock A klass' või ei ole, jääb juhtkonna otsustada. Tavalisemat sorti 4.2ga on igatahes väga
pointless midagi dragilt loota. Selles suhtes loodan ikkagi, et kunagi võrdsemaid klasse näeme(põhimõtteliselt on üks hea mootoritüüp dragilt
elimineeritud - V8). Sellise klassijaotusega pole igatahes mingit kripeldust kehas rajale ronimise suhtes. Mitte kõigevähematki. Ma usun, et ma pole
üksi.
Eks seda, et bracket automaadiga kõige lihtsam ära võtta on, oleme me enne kah näinud.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 06.09.10 10:36
|
|
|
Mina arvan, et kaalu vähendamist me ei saa keelata, kui me keelame mootori tuunimise. Samuti ei saa me keelata A-klassi auto treileril kohale toomist
või vastupidi, sundida A-klassi autot mööda maanteed kohale sõitma võistluskonditsioonis. Istmed, stanged jms stripiti ära võistluse boksialas - üks
võistleja käis stange kohta veel spetsiaalselt küsimas. Kui üldsus arvab, et stangede strippimine riivab hea maitse piire, siis me võime teoorias ju
teha reegli, et auto peab välisel vaatlusel olema komplektne (erandina nt ainult tuled, iluliistud, kojamehed ja peeglid). Aga mind isiklikult need
paljaks roogitud toorikud küll ei häiri, minu arvates just ongi lahe - A klassis võisteldakse selle peale, kes suudab oma stock mootoriga auto
võimalikult kergeks ajada ja B klassis selle peale, kes oma autost kõige rohkem välja pigistab.
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 10:44
|
|
|
Ega siin vist väga palju variante ei olegi, selleks, et stock autode omanikel oleks huvitav dragi sõita, peaks seda tegema ilmselt superfinaali
reeglite järgi. Ehk siis sõitja dial-in pannakse enne igat eliminaator sõitu automaatselt paika auto kiireima antud võistluse raames väljasõidetud ET
järgi.
A - stock - tehasest välja veerenud konfiguratsioonis auto, superfinaali reeglid.
B - stock mod - lubatud on samale keremudelile pakutav tehnika.
C - mod - olulise ümberehitusega autod, mille puhul on kasutatud juppe mida antud keremudelile tehas paigaldanud ei ole.
D - outlaw, 11,5 ja kiiremad autod
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 06.09.10 10:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Tavalisemat sorti 4.2ga on igatahes väga pointless midagi dragilt loota. Selles suhtes loodan ikkagi, et kunagi võrdsemaid klasse
näeme(põhimõtteliselt on üks hea mootoritüüp dragilt elimineeritud - V8). Sellise klassijaotusega pole igatahes mingit kripeldust kehas rajale
ronimise suhtes. Mitte kõigevähematki. Ma usun, et ma pole üksi.
|
Audi kui automargi turbomootorite ajalugu vaadates ongi V8 kui mootoritüüp dragi mõttes teisejärguline. 100% põhjagaasiga sõites kaob ära V8
paindlikkuse eelis väikeste turbokate ees ja jääb määrama vaid võimsus/mass. Samas, ma olen suht kindel, et kui S6Plus rookida nii kergeks nagu olid
eilsete A-klassi kiiremate C4 Avandid, siis tuleks tema ET sinna väga lähedale, kui mitte paremgi.
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 06.09.10 10:48
|
|
|
Eks tegelikult taandub kogu see klasside jura kahele võimatule ja ebaloogilisel seigale:
1. üritame seada dragireegleid autodele, mis pole kuskilt otsast üldse mõeldud dragi sõitmagi
2. tänu sellele tekib hunnik ühest otsast justkui võrdseid kuid teisest otsast täiesti ebavõrdseid sama klassi autosid
Mitte ükski normaalne inimene ei sõida DRAGI tehasest väljaveerenud audiga sellepärast, et dragi sõita. See on ju tegelikult puhas lollus 1800kg saksa
(luksus)sedaaniga 400m sõita. Samahästi võiks metsas puid noaga saagida.
Enamus neist autodest on ehitatud saksa autobahnil kulgema kiirustega 150+ km/h mugavalt ja vaikselt ilma igasuguste siduripäästmisteta ning
käigurapsimisteta
Ehk siis üritatakse panna masinaid tegema midagi, mida nad pole mõeldud tegema. Ainult siis on see võimalik, kui auto selleks kohandatakse. Ja siis ta
on juba Pavelsoni tüüpi masin. Millega pole mitte kunagi üheski sarjas probleemi, et mis klassis ta olema peab
Jutu mõte on see, et me võime vaielda ja nuputada ja krt teab mida veel teha aga nii erinevaid masinaid nii vähestesse klassidesse paigutada sedasi,
et ENAMUS rahul oleks, pole lihtsalt võimalik. Ja kuna meil pole vajalikku volüümi taga, et teha palju klasse, siis ongi olukord selline nagu on. Ja
see tähendab tulevikus seda, et antud võistlust lihtsalt pole mõtet korraldadagi. Pigem suunata energia ja ressursid lõppkiirusvõistlustele,
vigursõidule ja v-o midagi veel.
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 13:45
|
|
|
Eero, millest sa räägid? Kontekstist väljas ju. Meil oli võrdlus tavaline S versus erimudelid RS, SQ jne. Ja isegi, kui kasutada seda autot näiteks,
siis see poleks argument, sest selliseid maasikaid ikka juhtub aeg ajalt. Ka Peeter müüs enda auto nii odavalt maha, et isegi Saksast ei saa nii
odavalt RS4-a. Rääkimata sellest, et ka see auto oli kaks korda kallim kui S4, mille teeb poole selle vaherahaga kiiremaks kui RS4 seda niigi on.
|
Võibolla läks see jutt natuke üldistamiseks ära tõesti, aga samad reeglid kehtivad minu arvates ka S vs RS.
ICE võib kommenteerida kui mõistlik majanduslikult on tavalisest Quattrost RS2/S2 replica ehitamine.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 14:01
|
|
|
ICE võib kommenteerida kui mõistlik majanduslikult on tavalisest Quattrost RS2/S2 replica ehitamine. | Eero, me räägime kiire auto
ehitamisest mitte replica kokku ladumisest. Need S2 stanged, spets salong jne ei tee autot kiireks, küll aga maksavad palju raha.
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 06.09.10 14:32
|
|
|
Ainuke põhjus, miks ma kapotialla ei roninud, oli rahakoti paksus (õigemini kõhnus). Need välised ja sisesed optilised muudatused olid nohu võrreldes
sellega, mis oleks sinna mootorikaane alla ladunud. Peamiselt seetõttu, et mootorijupid on väga väga kallid ning minu know-how ei küündi sellele
tasemele, millega ma rahul oleks olnud ise tehes. Seega oleks pidanud teenuse sisse ostma. Aga seda ma enam poleks välja vedanud finantsiliselt.
Kui aus olla, siis see kompott, mis Marjele Jyrkilt rändas, pidi tulema minu kapoti alla aga siis oli hind pea poole kallim. ÕNNEKS jäi pooleli.
|
|
|
|
kaido.
huviline
Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: S4 2.2 avant
|
postitati 20.11.10 19:41
|
|
|
Kas on mingeid ideid juba Klasside kohta, nt A Klassi.
Mis on lubatud muuta ning mis peab jääma originaal.
Teaks siis mida Kevadeks koguda.
Naine ütles kord:kas sul ple üldse mingeid traditsioone peale AC dragi ma mõtlen.
|
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.10 19:58
|
|
|
Selleks see teema ju tegelikult ongi, et potensiaalsed osalejad saaksid ka sõna sekka öelda. Andke teada mis on teie mõtted, mida peaks muutma ja mida
mitte. Ma tean nii palju, et osad sooviksid ka A-klassis kõik modifikatsioonid peale turbo lubada.
|
|
|
kaido.
huviline
Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: S4 2.2 avant
|
postitati 21.11.10 08:34
|
|
|
Turbo ja cooler, võiks olla vähemalt orig ja tehasest tulnud mootor võiks peal olla autol.
Turbo ja cooler peaks olema need mis paneb piirid paika, kuna need piiravad väga palju.
Naine ütles kord:kas sul ple üldse mingeid traditsioone peale AC dragi ma mõtlen.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.11.10 09:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kaido.
Turbo ja cooler, võiks olla vähemalt orig ja tehasest tulnud mootor võiks peal olla autol.
Turbo ja cooler peaks olema need mis paneb piirid paika, kuna need piiravad väga palju. |
Mina just pooldan cooleri vabaks laskmist, selleks on siin ka üks väga hea põhjus juba välja toodud: kui originaal puruks läheb, on nt S2le suht raske
leida originaal coolerit ning oluliselt odavam ning ka mõistlikum on asendada too hiina suurema cooleriga. Kõik teised muudatused mis mootori juures
tehakse (sisse-välja jne) on juba otseselt performace tõstmiseks, too esimene on aga vahest paratamatus.
Tsitaat: | Algselt postitas: indro
Ma tean nii palju, et osad sooviksid ka A-klassis kõik modifikatsioonid peale turbo lubada. |
Ei kõike peale turbo küll vabaks lasta ei saa... sellisel juhul saaksin ka mina oma masinaga A klassi ning seda vast keegi teine seal klassis olev
kodanik ei tahaks
Minu silimis võiks A klass jääda täpselt nii nagu ta on, kuid siis lubada järelturu cooler, kõik muu originaal.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.11.10 11:52
|
|
|
Bracketiks ei ei saa klassikaline drag kujuneda mitte kuidagi, tänu bracketi dialini lõhkisõitmis reeglile.
Ja nagu näha siis sõidab automaatkastiga 15 sekundi-audi kõige täpsemalt ja stabiilsemalt oma sõite, aga see ei ole ju tegelikult drag.
Bracket on ikka spetsialistide klass ja klassikalise dragiga seda on raske võrrelda.. |
Ja samas ei pea ka nelja sõbra jõuproov ajavõtuga .
Kujunema ka 12 tunniseks higistamis päevaks ja klassikaliseks DRAG-iks.
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.11.10 12:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: indro
Selleks see teema ju tegelikult ongi, et potensiaalsed osalejad saaksid ka sõna sekka öelda. Andke teada mis on teie mõtted, mida peaks muutma ja mida
mitte. Ma tean nii palju, et osad sooviksid ka A-klassis kõik modifikatsioonid peale turbo lubada. | Ja ülelaadimine ei pruugi olla
ainult TURBO.
Olen näinud pilte kus oli pagassi pantud elektri mootor mis vedas reduktoriga 60 000 pööret kompressor tiivikut läbimööduga 20 cm.ja ohh õudust kui
see sealt puhuma hakkas.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 11 |