Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 |
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo S
|
postitati 25.10.22 06:52
|
|
|
Võibolla kedagi huvitab 4.0TT elu.
140 000k pealt on kogu V ülespoole pandud uus.
Turbod, kollektorid, PCV, õlitorud, tihendid, sõelad jnejne.
185000km pealt hakkas nüüd tuulutus uuesti inisema ja üks generaatori rihma rull ka kahises.
Õhtuti tegin 4-5h. Kokku 13 tundi vaikses tempos, töö iseenesest äärmiselt lihtne ja loogiline. Lihtsalt palju kruvimist.
- 1x 079103542E – Tuulutuskopsik
- 1x 079145818 – Segusiibri tihend
- 1x 079129717K – otsatihend
- 1x 079129717J – otsatihend
- 2x 079145417B – BYPASS tihendid
- 2x N90489801 – klamber
- 1x N90409501 – klamber
- uus G13 jahutusvedelik
- 1x 079103161Q - Õlijaoturi tihend
- 1x 079115175G - Õlisõel
Kokku ca 400 euro eest juppe, millest 150 eurot on mõtetud kallid kummi tihendid.
Turbo õli ja jahutusvedeliku torusid ma ei vahetanud, tihendid olid korralikud ja torud tulid ilusti kätte.
Pärast oli vaakumsüsteemiga õhutamine ka vajalik.
Õlisüsteemi lahtivõtmine polnud tegelikult vajalik, aga sportlik huvi oli, et mis seisus 45 000 sõitnud sõel on. Polnud kübetki puru sees, ilmselt
viimase parandatud seeria tihend toimib. Õlivahetused 7-8000km, Mobil 1 5w30.
Turbod täiesti kuivad ja lõtkuta.
Oleks tahtnud veepumpa ka vahetada, kui juba lahti oli, aga ei leidnud laost kohe olemasolevat varuosa.
Muid lagunemisi on olnud minimaalseid:
Summutiklapi küljest juhe puruks, kaamera pistik mooduli küljest jebis, vasakpoolne radaripistik oksiidipuhastus.
Ennem talve nagu ikka vedrustuse vardad maha, pistikud puhtaks, liigendi skaala üle loksutada, kompressori pistik puhastada. Arvutiga 1 cm kõrgemaks
ka tõsta, et 35 mõõdus talvekas probleemita ringi käiks.
Mootor on kuiv, ei leki/ei leemenda. Sillad kuivad.
Normaalne auto, normaalses kulumises.
Müügipildid on kah juba 2 kuud olemas, aga ei raatsi hästi müüa, hea auto on ja aega pole..
|
|
|
kassu
huviline
Registreerunud 28.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 D4 Lang
|
postitati 27.10.22 06:30
|
|
|
Kuna eestlane on nagu ta on, siis tasuks ära müüa/müüki pana enne kui ls 200k km ületab. Olenemata sellest, et tegemist on väga korraliku autoga tekib
paljudel selle läbisõiduga seoses mingi hirm - ilmselt seetõttu, et paljud Saksast vms. toodud 200k km sõitnud isendid on tegelikult 400k+ km sõitnud
ja siis imestatakse, miks 200k km sõitnud auto nii palju remonti vajab
|
|
|
rs156
Suletud konto
Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.22 07:43
|
|
|
Ise omades nõrgemat versiooni samast 4.0TT versioonist 320kw näol - audi esindus pani sinna 0W30 õli, mis mind imestama pani veidi. Huvitav, kas seal
mingit suurt vahe ka talvisel kasutusel on 5W30ga võrreldes, selle mootori puhul ?
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.22 08:15
|
|
|
Ei oska laita midagi. Mul juba 2 aastat see õli sees selles autos. Lisaks ka RS4 4.2 ja sama õli jooksis ka 3.0tdi diislites 176kw ja 230kw. Mingeid
muresi pole olnud.
Osa väidab Mobiliga võrdluses, et Castroliga töötab vaiksemalt, mina ei oska võrrelda.
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
|
|
kassu
huviline
Registreerunud 28.12.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.23 10:34
|
|
|
Ma ennustan, et RS6 läheb selle hinnaga suht kiiresti müügiks ja auto jääb Eestisse - suht hea varustus ja korralik ajalugu, hind on minu arust väga
hea.
RS4 on enamike jaoks kallis - mitte, et auto poleks hinda väärt, vastupidi, muid Eestis ei ole enamik potentsiaalseid huvilisi suutelised sellises
hinnaklassis hobiautot ostma/pidama. Pakun, et see läheb Soome või Rootsi.
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.23 10:54
|
|
|
Eks puhtalt läbisôit ja auto aastanr pärast sellise hinnaga, muidu tehniliselt hea ja korralikult remonditud auto, igapäevases kasutuses.
Sellise hinnaga saksas ja siin regioonis neid palju pole. Enamus 45+k.
|
|
|
OTTK
huviline
Registreerunud 04.08.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.02.23 10:48
|
|
|
Mis asemele tuleb?
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.02.23 22:02
|
|
|
Täpsemalt jätan vastamata, kuna sõltub, mis olemasolevatest autodest kokku müüdud saab, mis hinnaga ja millal. Niikaua on spekulatsioon. Kere põhjal
oleks huvipakkuv mudeli ja margivalik isegi laiem, aga mootori soov kitsendab ära ja soov on midagi uut proovida ka tegelikult.
Aga üldiselt mõttes võiks saama olema uue tüübi 4.0TT mootoriga aparaat.
|
|
|
rs156
Suletud konto
Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.02.23 17:55
|
|
|
Ise sain 4.0TT mootoriga kogemuse, et kurat, palju on võimsust. Tahad veidi kiiremini minna siis läheb ikka väga kiiresti ja lendled ringi seal istmes
kui end pinges ei hoia Mingi lahjema mootoriga (3.0tdi, bitdi) said
kiiremini liikuda aga kiirendus ise sujuvam ja rahulikum, ehk mugavam endal.
Kas sul seda muret ei ole?
|
|
|
mkendra
huviline
Registreerunud 27.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: mis iganes kätte juhtub
|
|
rs156
Suletud konto
Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.02.23 10:04
|
|
|
See case on rohkem selline "peale pikka päeva sõidad koju, väsinud, tahaks mugavust, aga samas head tõmmet ka". Sportlik ja mugavus on pigem ikka
vastandid. First world problem on ta kindlasti
Lihtsalt ise ei läheks edasi uuesti suure võimsuse peale vaid pigem väiksema, et üldiselt mugavam oleks, teema autor ütles, et võib võtta uuema
versiooni sarnase mootori ja sealt see küsimus tekkis, kuidas tema kogemus on kasutada 400+kw dailyna.
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.02.23 10:08
|
|
|
Kogemus on selline, et alla 400kw autot ei taha. Eks suurespildis tulebki ju osta ka normaalsed istmed ja pidurid siis juurde. Mulle alati pigem
meeldinud sportlikus ja korralik sportiste on mugav ka. Mul on teised Dailid ka korralike istmetega.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 15.02.23 23:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rs156
See case on rohkem selline "peale pikka päeva sõidad koju, väsinud, tahaks mugavust, aga samas head tõmmet ka". Sportlik ja mugavus on pigem ikka
vastandid. First world problem on ta kindlasti
Lihtsalt ise ei läheks edasi uuesti suure võimsuse peale vaid pigem väiksema, et üldiselt mugavam oleks, teema autor ütles, et võib võtta uuema
versiooni sarnase mootori ja sealt see küsimus tekkis, kuidas tema kogemus on kasutada 400+kw dailyna. |
Selle peale ütleks küll, et õpi sõitma autoga...
Tsitaat: | Algselt postitas: masuurik
Kogemus on selline, et alla 400kw autot ei taha. Eks suurespildis tulebki ju osta ka normaalsed istmed ja pidurid siis juurde. Mulle alati pigem
meeldinud sportlikus ja korralik sportiste on mugav ka. Mul on teised Dailid ka korralike istmetega. |
Uuemad raskemad, sest hübriid on peal.
Samuti OPF...
Ise ootan suure huviga RS6 etroni.
|
|
|
rs156
Suletud konto
Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.23 07:33
|
|
|
Aga omanikule küsimus teistest markidest - nt BMW või Mercedese sama klassi autodest, kus samuti 4+ liitrised mootorid ja kõvasti võimsust - kas
midagi sealt poleks hea vaheldus Audile? Endal on küll tunne, et peale 5-7 aastat ainult audisid võiks midagi muud võtta vahelduseks, samas midagi
väga erilist pole leidnud
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.23 07:39
|
|
|
Vaatan tegelikult uut panamera turbot. Mb ja bmw ei ole mulle disaini môttes meeltmööda. Natuke muutusi sooviks küll, ei saa salata.
|
|
|
Lauri0112
klubiliige
Registreerunud 20.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: A5 S-line 3.0tdi
|
postitati 16.02.23 08:36
|
|
|
Vaatan tegelikult uut panamera turbot. Mb ja bmw ei ole mulle disaini môttes meeltmööda. Natuke muutusi sooviks küll, ei saa salata.
|
Vag grupp ikka südamelähedane tundub. Ei saa salata, uuemate mb disain ei ole mulle ka meeltmööda, liiga palju piano blacki, ekraane ja ümaraid
nurkasid. Bmw-l pole väga vigagi erinevalt mersust.
Aga kahju, kui rs-id kaovad. Tore neid aegajalt parikimas või mööda sõitmas näha.
Lauri in Audi
|
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: 90 3B, CQ NM, CQ AEB-064, 80 1Z, CQ AAN jpm
|
postitati 16.02.23 09:18
|
|
|
Kogemus on selline, et alla 400kw autot ei taha. |
Lihtsalt huvi pärast küsin, et miks nii rumalalt ennast piirata?
Mu 274kw rattast auto on poole miili peal kiirem, kui teema objektiks olev RS6 mida teema 3. lehel on mõõdetud 511kW mootorist ehk 400+kW rattast.
Miili peal suht sama ehk 1 km/h erinevus vaid 2021 aastal.
Igastahes edu uue daily valimisega, mul oli ka suur dilemma mida järgmiseks peale audi 4.0TT osta.. valisin 5.2 V8 vabalthingava (ilma 4 rõngata).
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.23 09:23
|
|
|
Vb see kw number on vale jah, aga eks mootori dynaamika ja hääl on mulle oluline.
|
|
|
merchant
huviline
Registreerunud 08.03.18
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Allroad C7 BiT
|
postitati 16.02.23 12:43
|
|
|
e-tron GT, meelepärase hääle ostad lisavarustusena
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 16.02.23 13:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: merchant
e-tron GT, meelepärase hääle ostad lisavarustusena |
Oled sa seal sees istunud ka?
See on väiksem seest kui A5 ja kui vähegi kasvu on, siis sisse välja ronimine on räme võimlemine ja lööd iga kord kas põlve või õla ära.
Daily driveriks küll ei tahaks seda.
Samuti on nii Taycanil kui ka etronil see kahene kast täis pask, selline litakas käib läbi auto, nagu oleks katki midagi.
Sportautod on need, mitte daily driverid.
|
|
|
kassu
huviline
Registreerunud 28.12.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.23 10:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: end3l
Kogemus on selline, et alla 400kw autot ei taha. |
Lihtsalt huvi pärast küsin, et miks nii rumalalt ennast piirata?
Mu 274kw rattast auto on poole miili peal kiirem, kui teema objektiks olev RS6 mida teema 3. lehel on mõõdetud 511kW mootorist ehk 400+kW rattast.
Miili peal suht sama ehk 1 km/h erinevus vaid 2021 aastal.
Igastahes edu uue daily valimisega, mul oli ka suur dilemma mida järgmiseks peale audi 4.0TT osta.. valisin 5.2 V8 vabalthingava (ilma 4 rõngata).
|
Kiirendusel ja kiirendusel on vahe ka. Suure turboga mikromootor võib ju (veerand)miilil väga kiire olla, kuid tänavasõiduks mõeldud autol on see
lag eriti rõve ja kui just spetsiifilises pööretevahemikus ei ole, siis on iga pereauto sinust kiirem. Isiklikud kogemused olemas - kunagine
Celica Schwitzer S2BG hakkas korralikukt boostima ca. 4k rpm, muul ajal sõitis Yaris ka mööda.
Suur kubatuur on see, mis teeb sõidu mõnusaks (olgu siis vabalthingav või ülelaadimisega).
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.23 13:43
|
|