Lehekülgi: 1 .. 5 6 7 8 9 .. 14 |
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.07.09 07:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
Sa oled ju oma küsimuses enda pingerea ülesse seadnud.
MB quart=>DLS=>Hertz
Ise pole MB Quartiga kokku puutunud, kuid DLS-i olen kuulanud ja heli on 13cm elemendi kohta päris hea- mina soovitaks DLS-i. |
Siiski oleneb mis seeria asja ostad, DLSl on seda [roppus] oksendamimiseni, kuid on ka häid kõlareid.
|
|
|
|
str
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: koda Octavia Elegance 1.8TSI 2013
|
postitati 06.07.09 17:58
|
|
|
Mina võin ju pingerea seada, aga ega see ei tähenda, et nad selles järjestus ka head on.
No kui üldse siis rahaliselt vist üle B5A ei kannataks.
http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=57&id3=696
Mb Quart mulle ennast tõestas, aga nendel konkreetsetel Hertzidel mis mina välja pakkusin ei ole just kõige paremad filtrid. Muidu on Hertz norm. minu
meelest, vähemalt selle hinna eest mis nad oma toodete eest küsivad, on küll asi paigas. DLS pole omanud, aga nii palju kui kuulanud olen DLS komposid
ning kuulnud siis alla B5A nagu väga ei olegi mõtet. Lükake mu väide ümber kui see nii pole? Hetkel oli valik enda autosse, kas DLS või Mb Quart 1100
eest ja sai valitud MB Quart ESA, sest nad mängisid paremini.
koda Octavia Elegance 1.8TSI 2013
AllParts - sõidukite varuosad, kereosad ,tuningosad jne. Subaru24 - Subaru originaal varuosad & muu.
|
|
|
|
MeanG
huviline
Registreerunud 04.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
postitati 14.07.09 07:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MeanG
Enam vist noortehnikus 13mm vaherõngaid ei ole ju ? Mina ei leidnud igatahes.
|
Ma ei tea, kas Noorestehnikus neid üldse olnudki on.
Mina olen need saanud Kadaka teel Audiocity'st, seal on tunduvalt suurem valik igasugu audio asju.
|
|
|
str
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.07.09 05:37
|
|
|
Rõngaid igatahes kohapeal ei olnud Audiocity-s ja Noorde Tehnikusse ei hakanud minemagi, sest ennegi olnud selline asi, et kodulehel on palju asju
üleval, aga koha peal pole pooli asju ja kui soovid tellida siis öeldakse ka vahel, et ei saa.
See selleks. Tahtsin tegelikult hoopis küsida, et kas keegi oskab midagi välja pakkuda :
Sai siis need kõlarid vahetatud seal A4 Avandis, sisse läksid korralikud MB Quartid (kui soodus poleks oleks letihind 3790.-) RUA213. Probleem, aga selline, et mida ei ole, on bass ja seda arvatavasti
sellepärast, et enamus helist läheb lihtsalt kaotsi, mõtlesime siis, et paneme pigimatti ning vilti, aga ma ei usu, et ka see väga palju aitab, et kas
keegi on mingi kasti ka sinna kõlarile ümber teinud vms? Ootaks nagu kommentaare inimestelt kes on need kõlarid seal ära vahetanud, et kuidas bassiga
lood on?
Mul enda S-is mängivad maki tagant ka 2 seeriat "halvemad" sama tootja kõlarid kõvasti paremini (samamoodi kasti pole neil ei ees ega taga). A4
Avandil, aga tuleb heli läbi (aftermarket, mitte originaal)võimendi nii, et igatmoodi peaks parem olema ju.
AllParts - sõidukite varuosad, kereosad ,tuningosad jne. Subaru24 - Subaru originaal varuosad & muu.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 27.07.09 05:54
|
|
|
Kas uksepolster hakkab muidu ikka plärisema? Ehk siis saab aimu kas on viga korraliku kõlakoja puudumisel- minu lahendusel ei olnud ka alguses bassi
aga kui ühe kõlari polaarsuse ära muutsin, saabus ka bass (saad testida Balancega mängides). Minu kõllid mängivad muidugi otse maki tagant.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
str
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.07.09 07:51
|
|
|
Ei hakka uksepolster plärisema, kui kõvemini kuulata siis väheke hakkab jah nagu moonutama vms, kumisema hakkab. Selleks, aga peab väga kõvasti
kuulama ja nii kõvasti omanik ei kuulagi. No seal on nad jah võimendi tagant, et ma ei usu, et midagi muutuks. Makk on ka muidugi JVC kus ei anna
midagi muuta ja ega mul sellesse makki ka usku pole, aga ma ei usu, et asi selles. Pigem siis asi selles, et enamus läheb lihtsalt ukse sisse niiöelda
õhku ja muidugi ka jah, see, et A4-l ei ole kõlakoda originaalis (mis on muidugi väga jama lahendus). Järgmine samm nüüd ongi see, et pigimatt ning
vilt polstrile ja siis kui ikka midagi paremaks ei lähe siis peab hakkama mõtlema selle peale, et tuleb ehitada kõlakoda kõlarile. Klaas muidugi ka ei
lähe enam täiesti alla, magnet polegi nii suur, aga kuna pidime ise need vaherõngad hetkel tegema siis sellest arvatavasti. Muidugi kui nüüd neile
õigetes mõõtmetes kast teha siis ega see klaas siis ka enam täiesti alla ei lähe, aga seda pole vaja ka omanikul, et ta 100 % alla läheks. Kui
Alfateci korralikud rõngad saab siis äkki läheb klaas ka täiesti alla (ilma kastita). Annan teada mis aitab (kui üldse miski).
PS! Vihkan autosid kus pole kõlarile koda .
|
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
postitati 27.07.09 19:41
|
|
|
A4l on jah kuidagi õnnetu see lahendus originaalis. Sama ajastu A6lgi näiteks on juba kohe tehasest ukseküljes väike kõlakast kõlaril.
Ega muud ei aitagi otseselt, kui ehitada mid-woofrile oma kast või kasutada komposi, mis suudavad ka enam-vähem madalat ja kesksagedust tekitada A4
ukses, milleks enamus on valinud DLS R5A'd. Olen kuulanud samasi kõlareid ka teises autos ja vahe on päris suur, otseloomulikult A4 kahjuks.
Küll aga võin öelda, et ka minul hakkavad kõlarid suhteliselt varakult moonutama, võimendiks on esikõlaritel 2x80W RMSi andev Autostudio E.80-2.
Näiteks suvaline koksaaial kõlar maki taga kannatab palju kõvemalt mängimist, kus minu kõlarid juba moonutavad. Loomulikult on heli puhtam kompodest,
aga valjususe poolest näiteks jääb alla. Ei ole asi siin ka selles, et makist oleks bass peale keeratud vms.
Ma tahaks muidugi näha kuidas Bose süsteemil asi on, aga karta on seal on samamoodi väike 4" kõlar lihtsalt uksepolstri külge kinnitatud.
Plärinat uksepolstrist muidugi ei ole mul tulnud.
Muidu, ise panin tähele hoopis seda, peale pigimatitamist ning vildi lisamist kadus madalam ots veelgi rohkem ära.
Küll mõjus see ääretult positiivselt sõidumürale ja A4 tühja plekktünni tunne kadus samuti, auto hoopis tummisem
|
|
|
catmar
huviline
Registreerunud 05.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia 3
|
postitati 05.11.09 18:50
|
|
|
Kas Audi a4 originaal subwoofer aitab?
Sai muretsetud Audi a4 Avant juba üle aasta tagasi. Kõik oleks nagu OK, kuid stereo jääb lahjaks. Ostes oli juba originaal makk välja vahetatud Alpine
4x35W CD boksiga maki vastu. Uste sees on vist veel originaal kõlarid. Kuna pakiruumi tahaks kasutada oma asjade jaoks, kas tasub muretseda Audi
originaal subwoofer, või on veel mingeid häid variante mis poleks väga kallid?
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
postitati 05.11.09 19:59
|
|
|
See originaal nüüd küll midagi asjalikku ei ole, pigem nurgatäide
|
|
|
Memphisc
huviline
Registreerunud 21.05.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.09 23:51
|
|
|
Üldjuhul aftermarket makkidega on see case, et ka uksepolstrites olevad elemendid ei mängi nii hästi kui orig. Selle vastu on ka rohtu (siin foorumis
isegi selle kohta spetsjomm teema olemas- kuidas elm .ilusti mängima saada). Arvan,et see orig.supakas ei tee selle makiga suurt midagi ja efekt
puudub.
Kui oled juba uuekooli maki sisse ostnud, on odavam variant osta aftermarket suppar ja võimendi. Iseenesest orig.Bose heli on väga hea- ise pooldaks
seda.
We're drifting slow through the snow on 5th Avenue..
|
|
|
|
marek135
huviline
Registreerunud 18.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2,8l 142 kw
|
postitati 25.05.10 20:12
|
|
|
Sooviks vahetada välja originaal kõlarid ja vaja natuke nõu selles tegevus. Maki jätaks originaali ( on 4x20 ), kas on üldse mõtet panna ustesse
kõlarid 35w või peaks ka võimu vahele panema. Tegemist on audi concert süsteemiga, millel peaks olema ka oma võim. Tasub selline tegevus ära ja kas
annab ka mingit tulemust?
|
|
|
str
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.10 21:02
|
|
|
Kui originaali tagant siis soovitaks küll võimendiga. Originaal makk töötab hästi originaal kõlaritega. Originaal makile teised kõlarid... ei tea,
pole veel näinud eriti mis paremini töötaks. Proovida ju võid ja eks ise pead vaatama. Oleneb ka mida ootad kõlaritest. Eks siin teised muidugi teavad
rohkem. Kui, siis juba makk & kõlarid või orig. makk ja võimendi vahele ja uued KORRALIKUD komponent kõlarid.
|
|
|
|
catmar
huviline
Registreerunud 05.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.07.10 10:09
|
|
|
Hankisin selle originaal supaka. Nüüd uus probleem: juhtmete ühendamine. Kuna autost pistikut ei leidnud, siis tuleb vist ise aretada. On kellelgi
aimu juhtmete asetusest? Voolu ja lülituse sain vist juba paika, maki tagant vedasin signaali juhtmed ja sobitasin neid aga hea oleks teada kuidas nad
tegelt olema peaks.
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
postitati 11.07.10 10:21
|
|
|
Tegelikult on need juhtmed läbi pisikese helivõimendi.
|
|
|
catmar
huviline
Registreerunud 05.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.07.10 10:25
|
|
|
Jah ja sellest pistikust , mis supaka küljes on tulevad ka tagumiste kõlarite juhtmed. Aga mis on mis?
|
|
|
catmar
huviline
Registreerunud 05.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.07.10 18:49
|
|
|
Paistab, et võõras asi kõigile.
|
|
|
-kupu-
huviline
Registreerunud 05.05.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2.5tdi quattro
|
postitati 13.07.10 09:42
|
|
|
Selle org.woofriga on nii nagu ta on minu arust ei mängi üldse, kui sul see aind pistikuühendamisega ei piirdu siis mina loobuksin ja paneks väikse
woofri võimuga sinnna taha mängima.
Üks pilt on woofrist aga juhtmeid etiti näha pole kuigi sinna tuli ikka omajagu neid sisse.
www.upload.ee/image/684293/IMG_3935.jpg
Kui sul vaja asju vedada siis selline varjant on parim ja viisakas näeb välja ka.
|
|
|
catmar
huviline
Registreerunud 05.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.07.10 11:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: -kupu-
Selle org.woofriga on nii nagu ta on minu arust ei mängi üldse, kui sul see aind pistikuühendamisega ei piirdu siis mina loobuksin ja paneks väikse
woofri võimuga sinnna taha mängima.
Üks pilt on woofrist aga juhtmeid etiti näha pole kuigi sinna tuli ikka omajagu neid sisse.
www.upload.ee/image/684293/IMG_3935.jpg
Kui sul vaja asju vedada siis selline varjant on parim ja viisakas näeb välja ka.
|
See oleks tõesti vist parem variant olnud, aga kuna jah asi oli vaid pistiku ühendamises, siis praegu lepin selle originaaliga. Midagi erilist pole,
aga käib kah. Tänud, kes võtsid vaevaks vastata.
|
|
|
uudi
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ
|
postitati 30.07.10 20:36
|
|
|
See originaal heli ei kõlba ikka eriti kuskile, mul närvid suht läbi juba
Pole harjunud selle imeliku heliga mis nendest kõlaritest tulevad. Aga mul samasugune projekt käsil, kuid üritan lahendada kuidagi sedasi, et saaks
ilma suurema jamata vahetada näiteks tagatule pirne. Igaljuhul nuputamist on kuidas jääks hea nii silmale kui kõrvale
|
|
|
|
-kupu-
huviline
Registreerunud 05.05.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2.5tdi quattro
|
postitati 06.08.10 13:28
|
|
|
Tihti sul siis need tagatule pirnid läbi lähevad.
Paned tutikad korralikud pirnid sisse ja sõidad nedega aastaid.
|
|
|
uudi
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ
|
postitati 06.08.10 18:32
|
|
|
Aga miks elada oma elu keeruliseksNagunii tuleb sein ette ehitada.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.08.10 21:33
|
|
|
Suvekatel näppisin b5 RS4 Bose heli nii ja naa. Pluss oli asja juures see, et tagumised kõlarid sai vait keerata ja vuufer toimetas endiselt edasi.
Põhiline probleem oli puudulikus juhtimises. Proovi kuidas tahad aga näiteks midrange sagedust ei saa kuidagi domineerima. Ikka karjub terav üle või
samas muutub liialt tuhmiks kogu see vahemik. Bassist, kui sellisest, ma küll puudust ei tundnud. Pigem, kui saaks mingi normaalse heliprose sinna
vahele, siis kindlasti muutuks kogu see asi.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.08.10 22:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Pigem, kui saaks mingi normaalse heliprose sinna vahele, siis kindlasti muutuks kogu see asi. | Härrased, prouased, kui teil on
pakkuda või soovitada mõnda proset, mille saab b5 Bose süsteemile vahele paigaldada, palun andke teada.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
AronL
huviline
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: M140i xDrive
|
postitati 21.08.10 14:05
|
|
|
Vaja nõu.
Küsimus esiuste komponentkõlarite kohta, kumba valida. Kas DLS R5A tasub ennast ära võrreldes näiteks nendega http://www.odavaudio.ee/product_info.php/products_id/86?osCsid=363333b477ec9305a49fc93dc12f6c75
Plaanis võimalikult soodsalt teha selline komplekt, esiustesse komponendid, taha väike woofer ja kõik läbi nelja kanalise võimendi. Ehk siis
säästuprojekt. Siis mängib see 1300kr'ne vahe võrreldes neid B5'si ja R5A'd, suurt rolli. On nende vahe nii suur, et siiski tasub?
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 5 6 7 8 9 .. 14 |