Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  5  6  7  8  9  ..  12
Autor:
Pealkiri: Kui kiiresti saavutab 2.5 tdi R5 90 kraadi. (Vastuseid: 283 | Vaatamisi: 55048)
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 05.02.10 16:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: j2mis
Seoses kliimaga tekkis probleem. Kui ma võtan pistiku lahti sellelt andurilt mis on vastu tulemüüri lõdvikute vahelt siis hakkab minu kliima ka 51 koodi alt temperatuuri kraade näitama, kliima hakkab ilusti temperatuuri numbreid tõstes kiiremini puhuma ja temperatuuri numbreid langetades kiirust langetama. Aga kui panen pistiku tagasi siis ei reguleeri ise vurri kiirust vaid peab käsitsi tõstma. Kliimas näitab ka 51 koodi alt 50 kraadi jahutusvedeliku temperatuuri. Kas on andur läbi või on mingi muu kala ? Kuigi tundub, et kui pistik lahti ühendada hakkab kliima sedasi käituma nagu peab. Ots lahti siis kerib temp 90 kraadi peale ja sinna jääb. Ots kinni siis näitab 50 ja kliima ei tõsta ise vendi kiirust vastavalt seadistatud sisetemperatuuri kraadidele.

Tundub anduri viga jah. Nüüd selugus ka põhjus miks osadel temp ise üless kerib.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 05.02.10 17:11 Tsiteeri

Tähendab seda, et andur peetis ? Aga kunagi kui mul veel see andur "vist" korras oli siis keris samamoodi tempi ülesse ja vastavalt mootori soojenedes hakkas kliimal puhuri kiirust tõstma, aga enam mitte, peab käsitsi panema.

Kahte moodi mõistetav see asi :S
Kas keegi oskab öelda mis võiks selle anduri hind poes olla ja äkki mõni lammutuse meestest viitsik sealt pealt tootekoodi vaadata. Siis ei peaks omal ennem tootekoodi nägemiseks tosooliga limama hakkama kui uus andur olemas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.10 17:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Tähendab seda, et andur peetis ? Aga kunagi kui mul veel see andur "vist" korras oli siis keris samamoodi tempi ülesse ja vastavalt mootori soojenedes hakkas kliimal puhuri kiirust tõstma, aga enam mitte, peab käsitsi panema.

Kas keegi oskab öelda mis võiks selle anduri hind poes olla ja äkki mõni lammutuse meestest viitsik sealt pealt tootekoodi vaadata. Siis ei peaks omal ennem tootekoodi nägemiseks tosooliga limama hakkama kui uus andur olemas.

Mina saan nii aru et enne oli andur katkestruses siis juhtplokk arvutab ise temp väärtuse ja temp tõusebki sujuvalt 90 neni. Kuid nüüd on anduri rike muutunud ja ta näitab pidevalt 50 kraadi juhtplokile ja se ei oskagi muud teha kui avab, et temp ongi 50 ja asi ei toimi normaalselt. Eks pead neist vigadest lahti saama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
b-cool
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4

postitati 05.02.10 17:58 Tsiteeri

Elektriradikas

http://lh6.ggpht.com/_3_YNCohMRPo/S2xaY6_aWLI/AAAAAAAACTE/kPpCG6dhE8U/s512/Pilt025.jpg

http://lh4.ggpht.com/_3_YNCohMRPo/S2xaYCFvvOI/AAAAAAAACTA/DLWGMvk8fD4/s512/Pilt024.jpg

http://lh6.ggpht.com/_3_YNCohMRPo/S2xaWjHb4bI/AAAAAAAACS4/Ppv0a3SIgZw/s512/Pilt022.jpg

jätkame, aeg pole meie sõber
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.10 19:04 Tsiteeri

Anna mulle! :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.10 19:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Tsitaat:

Mina saan nii aru et enne oli andur katkestruses siis juhtplokk arvutab ise temp väärtuse ja temp tõusebki sujuvalt 90 neni. Kuid nüüd on anduri rike muutunud ja ta näitab pidevalt 50 kraadi juhtplokile ja se ei oskagi muud teha kui avab, et temp ongi 50 ja asi ei toimi normaalselt. Eks pead neist vigadest lahti saama.

Kas kellegil on aimu kliima temperatuuri anduri tootekoodist ja hinnast ?

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 05.02.10 19:08 Tsiteeri

Müstika :o
On see siis mingi geraamiline element või selle analoog?
Tundub et sellised asjad suht vähe-vähe levinud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 06.02.10 00:48 Tsiteeri

Selline see el.radiaator on jah nagu b-cooli postis näha. Hädasti oleks vaja sellist elektriskeemi kus olemas ka see element või toimimiskirjeldust. Millal ta töötab/töötama peaks on kõige suurem küsimus. Vähemalt minu jaoks.:)

Tsitaat:

Kas kellegil on aimu kliima temperatuuri anduri tootekoodist ja hinnast ?

Info Revali varuosade e-poe lehelt:

Leitud tooted
Tootekood Nimi Hind Laos
025906041A TEMP.ANDUR 20mm sinine 2-kont. 225.00 0

Laoseis ei vasta tõele kindlasti ja sellelt realt saab aimu hinna suurusjärgust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 06.02.10 16:24 Tsiteeri

Täna tuli ka meelde katsetada seda kliima värki ja üllatus,üllatus-mul samuti hakkab temp. tõusma kui süüde sees:o Polnud aga aega vaadata,kui kõrgele see tõuseb aga kindel on see,et mitte üle 50 kraadi. Nüüd peab ka hakkama uurima,et kas mingi viga või ka mõni elektriradikas vahel. Samas kui mul see elektri radikas ongi siis ikka ta läheb 10x aeglasemaks soojaks kui näiteks kasutajal winckyˇil
Aga kus kohas selline el. radikas reeglina paikneb,nagu on seda b-coolˇi pildil näha?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
alar76
huviline

Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,5 TDI 103kW

postitati 07.02.10 10:40 Tsiteeri

Olles põhjalikult süvenenud eelpool kirjeldatud temaatikasse ja konsulteerinud spetsialistidega, siis võib siinkohal teha mõned üldistavad järeldused.

Seda elektriradiaatorit (i.k - electrical additional heater) oli võimalik saada masinatele alates 06.94. Koosneb kokku kolmest eraldi toidetavast elemendist, iga elemendi võimsus ~265W ja oma termokaitse. Seega kogu elektrilinevõimsus ~800W, mis tähendab ~66A-list toitevoolu – muljet avaldav suurus.

Elektriradiaatori lülitamist juhib ECM. Sisselülitamine toimub kui on üheaegselt täidetud järgnevad tingimused:
1. Generaator on koormatud vähem kui 60% oma nimivõimsusest;
2. Välisõhu või sisselaskekollektoris õhu temperatuur on vähem kui 5oC käivitamise hetkel;
3. Mootori pööretearv on suurem kui 800 p/min;
4. Jahutusvedeliku temperatuur on vähem kui 70oC;
5. Veel võibolla mingi tingimus, mis on seotud vist uuendatud tarkvaraga;

Eelnev jutt ei pretendeeri absoluutsele tõele, kuid võib abistada selle temaatika edasisel uurimisel ja omanike antud süsteemi toimimise või mittetoimimise mõistmisel.

Praeguseks momendiks on selgunud, et neid elemente ei lülitata mitte korraga järgi, vaid ühekaupa (umbes 15-30 sekundiks) See tähendab, et toitevool on pidevalt 22A kandis, mis on palju usutavam kui 66A.

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 08.02.10 09:21 Tsiteeri

Hakkab lõpuks saladuskate vaikselt kerkima.:) Nüüd oleks tarvis veel teada saada kus kaitsmed asuvad, et neid kontrollida. Minu autol see lisa olemas, aga väga suure tõenäosusega ei tööta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tdiquattro
huviline

Registreerunud 20.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B8.5 allroad, AZLK 2140

postitati 10.02.10 08:14 Tsiteeri

Veidi OT, aga kas keegi võiks seletada, kuidas saab kliima pealt jahutusvedeliku temperatuuri vaadata? Mis funktsioone kliima veel näitab? Autoks C4 A6 2.5TDI Q.

j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.10 08:36 Tsiteeri

Võlusõna "OTSING" ja "kliima lisavõimalused" ja paluks vaadata teema alguslehtedele, sealt saad väga palju teada kuidas seda jahutusvedeliku temperatuuri kliima pealt uurida :cool:

tdiquattro
huviline

Registreerunud 20.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B8.5 allroad, AZLK 2140

postitati 10.02.10 13:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Võlusõna "OTSING" ja "kliima lisavõimalused" ja paluks vaadata teema alguslehtedele, sealt saad väga palju teada kuidas seda jahutusvedeliku temperatuuri kliima pealt uurida :cool:

Tänud info eest!

villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 10.02.10 18:27 Tsiteeri

Minul on küll bensukas aga mure on selline, kas on võimalik seda vendi mootori automaatset kiiruse reguleerimist kuidagi välja lülitada. Ei meeldi mulle kui kõik asjad olen manuali peale pannud ja vendi mootor toimetab ikka nii nagu ise tahab. Kui olen pannud talle kolm pulka kiiruseks, siis nii võiks ka olla, mitte ei pea iga natukese aja pärast kiirust aeglasemaks klõpsima.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.10 19:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: villu157
Minul on küll bensukas aga mure on selline, kas on võimalik seda vendi mootori automaatset kiiruse reguleerimist kuidagi välja lülitada. Ei meeldi mulle kui kõik asjad olen manuali peale pannud ja vendi mootor toimetab ikka nii nagu ise tahab. Kui olen pannud talle kolm pulka kiiruseks, siis nii võiks ka olla, mitte ei pea iga natukese aja pärast kiirust aeglasemaks klõpsima.

No aga kui sa ise kiirust näpid siis nii ta ka jääb ju? Alles auto vajutades hahhab ise kiirust reguleerima.

kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.02.10 07:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

No aga kui sa ise kiirust näpid siis nii ta ka jääb ju? Alles auto vajutades hahhab ise kiirust reguleerima.

Selle ise reguleerimisega ongi nii, et kui paned näiteks 4 pulga peale siis ta seal ka püsib. Samas kui väga pikka otsa sõita siis ta miskipäsast ikkagi landetab ise. Ja kui teperatuuri tõsta, siis kohe tüstab ise pöördeid, sama pull ka temp langetamisega. Kui hoida mingit kindalt taset ja järgmine hommik külmkäivitad, siis nats aega hoiab ta ise esimese pulga peal ja jahutusvedeliku 50 kraadi juurde jõudmisel tüstab vendi pöördeid samale kindlale tasemele, millega eile auto seisma jäi. Minu tähelepanekud.

j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.02.10 07:55 Tsiteeri

Mul andur läbi ja mul ei reguleeri mitte mingit kiirust :D Aga otsa lahti tõmmates hakkab kiirust reguleerima. Asendage korras jahutusvedeliku andur katkisega ja kaob teil igasugune vendi kiiruse reguleerimine nagu võluväel ära!

villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 13.02.10 19:27 Tsiteeri

Mul on kõik manuaalselt paika pandu. See mind ei häiri kui ta ise kiirust langetab. Aga et tõstab, vot see häirib. Vahe peal kui mootor pool soe on, siis lajatab kõige kiirema astme peale. Panen aeglasemaks tagasi, minuti pärast jälle uhab täiega. Või on minu autol ka mingi andur kutu?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.02.10 19:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Mul on kõik manuaalselt paika pandu. See mind ei häiri kui ta ise kiirust langetab. Aga et tõstab, vot see häirib. Vahe peal kui mootor pool soe on, siis lajatab kõige kiirema astme peale. Panen aeglasemaks tagasi, minuti pärast jälle uhab täiega. Või on minu autol ka mingi andur kutu?

Äkki c5 on teistmoodi kuid c4 ei tõuse kiirus käsitsi sätitust kõrgemale. Külmaga küll lülitab ise alla kuid kerkib soojenedes seatud kiiruseni. Üks varjant madalamat vendi kiirust hoida on panna ka väiksem temperatuur näiteks 20 kraadi siis ta suht mõõdukalt puhub. A nüüd väljas juba norm ilmad pole enam soojenemise muret. ;)

Starr
huviline

Registreerunud 07.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 04.03.10 09:18 Tsiteeri

Vähekene siis selle radika releedest ja kaitsetest. Tegin paar pilti, tegemist siis kõrvalistuja jalgadealusega. Esimeselt pildilt on näha, kus asuvada kaitsmed(märgitud vasakpoolse puanse ristkülikuga) ja releed(halli värvi, paremal märgitud). Kaitsmed on musta karbi sees ning tegemist lehtkaitsmetega või sulgkaitsmetega, kuidas keegi neid nimeta, heal lapsel mitu nime. Sai siin arutletud kasutaja Raikaga ja Tauf-auto varuosade müügiosakonnaga ning järeldus: kaitsmed peaksid olema 50A ja 30A. Edasi jätkan teise pildi juurest.

http://meelelahutaja.ee/audi/elradikas/1.jpg

50nene kaitse peaks olema siis kahe sektsiooni peale, ehk siis punase juhtmega alla, pildil on see otsejuhtmega pandud:D Selline vaatepilt avanes minu masina puhul.
30nene punase-sinise juhtme vahel.

Kontrollisin endal releed ära ning testisin sõites, on kuulda kuidas releed plõksivad, et peaks see süsteem toimima. El.radikas ka kontrollitud, töötab.

http://meelelahutaja.ee/audi/elradikas/2.jpg

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.10 15:16 Tsiteeri

Tundub, et mul ka se junn siis peal. Samuti oli sel 2 kaitset küünlad ja siis see suurem. Reeleesid ei mäleta aga peaks järgi vaatama. Punane peaks siiski eelsüüte küünlad olema 80A. Teab keegi kust neid leht kaitsmeid saab. Suure külmaga läks webasto aku laadimisahela oma läbi. Vist oli 60A tahaks sinna ikka õige lehe panna praegalt sel ka traat vahel.

Starr
huviline

Registreerunud 07.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 04.03.10 16:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Tundub, et mul ka se junn siis peal. Samuti oli sel 2 kaitset küünlad ja siis see suurem. Reeleesid ei mäleta aga peaks järgi vaatama. Punane peaks siiski eelsüüte küünlad olema 80A. Teab keegi kust neid leht kaitsmeid saab. Suure külmaga läks webasto aku laadimisahela oma läbi. Vist oli 60A tahaks sinna ikka õige lehe panna praegalt sel ka traat vahel.

Tavalises autokaupade poes neid igal pool 2-5krooni tükk.

Edit: Me Raikaga arvasime, et need mõlemad radika kaitsmed, et eraldi sektsioonidele pandud:D

Peab veel asja uurima siis.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.10 16:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Starr
Tsitaat:

Tavalises autokaupade poes neid igal pool 2-5krooni tükk.

Vot ei ole meels olnud küsida ja otsida. ;) Ma homme võtan selt katte maha ja vaatan mis mul sel on. Et kas on releed ve ei.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.10 12:52 Tsiteeri

Vaatasin järgi et mul seal ka 2x50A releed. Klõpsu nad ei teinud kuid õues oli nii soe et kont juba läks käima. Aga asi muutub põnevaks. ;) Kunagi kui viitsin siis uurin täpsemlat ja lammutan rohkem, et kas sel taga ka midagi on ve on element läbi põlenud aru nagu küll pole saanud, et mul se süsteem töötaks.

Lehekülgi:  1  ..  5  6  7  8  9  ..  12
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 25.6% - SQL: 74.4%]