Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  5  6  7  8  9  ..  17
Autor:
Pealkiri: Ülemõistuse ropp liiklus (Vastuseid: 410 | Vaatamisi: 39908)
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 21.12.07 08:26 Tsiteeri

Ka mina olen seda signaalitamist tähele pannud ja see trend on tõusujoones ja olen täheldanud seda kui valgusfoori taga keegi rohelise tule süttides ei stardi nagu püssikuul, siis on kohe signaal seljas (autokoolist ökonoomne sõidustiil), loomulikult ajab närvi kui roheline tsükkel kestab 10 sec-i ja lõpuks komberdab see mökutaja punasega ja ainsana üle ja samuti on reguleerimata see, et tipptunni ajal õppesõiduautosid on niiiiiii meeletult tuiksoonel kohapealt äravõttu harjutamas- kas seda peab ilmtingimata tegema tipptunni ajal, et 3 km pikkused ummikud tekivad. Olen ise küsinud õppesõiduõpsidelt, et miks te teete seda- juht peab oskama ka tipptunnil sõita.... kas seda on vaja teha kesklinnas ja sel hetkel kui õppija ei oska veel kohaltvõttugi teha???

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.07 09:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: darkSlide
autod üksteise tagumikus kinni nagu mingi anaalrong

See oli küll hea väljend.:D

Mõni nädal tagasi oli selline huvitav juhus mul öösel (või õhtul hilja) tööautoga. Jõudsin ristmiku äärde, üks auto ootas ees juba. Süttis siis roheline tuli ning ees seisev auto üritas hakata kohalt liikuma- suri välja. Selle aja peale kui uuesti käima sai, tuli juba punane. Ja niimoodi oli 3 rohelise tsüklit järjest.:o:o:o:mad: Siis lõpuks kui juba 3 korda oli rohelise tule tsükkel maha magatud, hüppas kõrvalistuja uksest mees välja ja ronis rooli taha. Vaatasin, et WTF? Enne polnudki kedagi rooli taga?:D Küllap vist rooli taga olnud isik ronis üle istme kõrvaistuja kohale, ei tea mis tal viga oli, et sõidetud ei saanud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
jorgen
huviline

Registreerunud 04.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 1992 2.8

postitati 24.12.07 12:55 Tsiteeri

Ei tea kas eelnevalt juttu olnud juba sellest aga ennast härib meeletult linnas ristmike kinni panek. Krt sa ronid ritmikule, kui näed, et eesmistel autodel pole enam kuskile minna ja endal hakkab kohe kollane vilkuma ning jääd hiljem nagu loll ristmikule seisma ja tekitad kõrval olijatele ummiku, endal süütu nägu peas - vot see ajab närvi.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.12.07 13:55 Tsiteeri

Tsitaat:
See viimane Lasnamäe insident ajas juba nii närvi mustaks, et viskasin turvavöö maha ja sain autoukse lahti, et minna madzamehe käest küsima, et mida per*et ta raiub aga just selle hetkel avanes võimalus ja sain minema.
Inimesed peaksid ikka mõtlema natuke ka kaugemale kui enda autoninast!

Sa oleksid pidanud ikka minema ja tohlaka ära andma... :D siis teinekord ei plõksi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Revolt
huviline

Registreerunud 13.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi s4 b6, 80 2.8q, astra h 1.7cdti

postitati 26.12.07 09:12 Tsiteeri

osta aeglasem auto siis on teised üle mõistuse kiired igal pool!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
yepi
huviline

Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW

postitati 26.12.07 19:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Revolt

Ma arvan, et viga siiski muhvis rooli ja istme vahel ;)
Aga ennast on veel viimasel ajal vihale ajanud ülekäigurajal seisvad inimesed, kes passib niisama, kes viipab käega, et sõida edasi,(tegu siis, kui oled seisma jäänud vöötraja äärde), kes hüppab ilma vaatamata teele

Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 26.12.07 19:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Revolt

Nüüd panid midagi metsa vist.
Palju neid autosi on mis üle lubatud piirkiiruse ei lähe:o

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 26.12.07 19:57 Tsiteeri

Mis auto see oligi seal Mr Bean seriaalis. See 3 rattaga sinine paat. Juba suurem tuul puhuks ta teelt ära, nii et üle piirkiiruse minnes ta lihtsalt lendaks teelt minema :D

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
yepi
huviline

Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW

postitati 26.12.07 20:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MorpheusS
Mis auto see oligi seal Mr Bean seriaalis.

Trabant :D

Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 26.12.07 20:18 Tsiteeri

Ka sellega võib linnas lubadest ilma jääda.

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
maxic
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: auditu

postitati 26.12.07 20:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: yepi
Tsitaat:
Algselt postitas: MorpheusS
Mis auto see oligi seal Mr Bean seriaalis.

Trabant :D

See oli ikkagi Reliant.
Pilt

hookus
huviline

Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi TT Quattro (165kw)

postitati 16.04.08 12:21 Tsiteeri

Sobib vist siia teemasse...
Algatuseks ütlen kohe ära, et ei õigusta kellegi LE rikkumisi ja muid trikitamisi, kuid ma ei saa aru miks autokooli õpetajad tulevad õpilastega linnapeale (Tallinnas) kui sõitja ei julge üle 40-ne liigelda? Lisaks paigalt kiirendamine jms mis peaks olema ju ökonoomse sõidu aluseks?

Teiseks:
Olen paaril korral näinud "kevadekuulutajaid" tegemas seda trikki, et vaaruvad autode vahelt foori alla välja ja rohelise tule süttides on kiirendamisel jalus. Eile jälgisin kuidas lubava tulega tekkis 3 rida ja tsikli taga olev volga ei teadnud kas nüüd peaks ikkagi sellest "motikast" vasakult mööda kiirendama või mitte. :D

arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 16.04.08 13:07 Tsiteeri

Kunagi kui lubasid tegin siis sõitsin samuti linnas aeglasemalt kui lubatud ......põhjus : kasvõi natuke yle 50 sõitmine andis miinuseid ja neid polnud palju vaja , et läbi kukkuda :P
Seega oli mul täiesti pohui ,kui palju ma teisi segasin või jalgu jäin . Nyyd kui näen õppesõiduautot enda ees ukkerdamas , siis võtan asja maru rahulikult .....ega ma terve elu ta sabas sõitma ei pea ;)

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
madjs
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw

postitati 16.04.08 13:09 Tsiteeri

Jutt vast ikka rollumeestest??? Tsikliga paigalt võttes naljalt ikka autole jalgu ei jää, üldjuhul autod jalus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.08 13:10 Tsiteeri

mul oli väga tore söidu öpetaja. sõpakal käskis köigiga ühes tempos söitta. no ma lasingi siis 60. :D

-ivar-
huviline

Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: typ 85q & XC

postitati 16.04.08 13:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arsi
Kunagi kui lubasid tegin siis sõitsin samuti linnas aeglasemalt kui lubatud ......põhjus : kasvõi natuke yle 50 sõitmine andis miinuseid ja neid polnud palju vaja , et läbi kukkuda :P
Seega oli mul täiesti pohui ,kui palju ma teisi segasin või jalgu jäin . Nyyd kui näen õppesõiduautot enda ees ukkerdamas , siis võtan asja maru rahulikult .....ega ma terve elu ta sabas sõitma ei pea ;)

Ja mul üks tuttav tüdruk kukkus läbi, kuna sõitis aeglasemalt...

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Meevaras
huviline

Registreerunud 18.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Seat Inca 1,4

postitati 16.04.08 14:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: hookus
kuid ma ei saa aru miks autokooli õpetajad tulevad õpilastega linnapeale (Tallinnas) kui sõitja ei julge üle 40-ne liigelda?
Ega seal ei pruugi sõitja julgusega küll midagi tegemist olla. Aastaid tagasi kui ise linnas õppesõitu tegin siis sattusin samasuguse õpetaja otsa kes igakord tuletas meelde et meil ei ole kuskile kiiret, kui meil kiirus üle 40 hakkas minema, lõpuks sai vanal vist hing täis et ma koguaeg kippusin kiiremini sõitma ja kamandas mind Peterburi maanteele ja siis hakkas tulema :"Gaasi juurde, vahetame käiku, gaasi juurde!...jne"

don`t drive faster than your quardian angel can fly!
tanelr4
huviline

Registreerunud 28.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.08 14:31 Tsiteeri

arki sõidueksami kaardil on üks punkt igatahes "liiklusvooluga ühinemine ja liiklusega arvestamine" või midagi sarnast.

Smileman
huviline

Registreerunud 29.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi a4 1.8t

postitati 16.04.08 17:56 Tsiteeri
Panen siis sommidest natuke juttu siia.

Liikluskultuur muidu tipp-topp midagi ei kurda.Teed head juhid mõistvad ja normaalsed-tänulikud.

Sai siin eelmine nädal sõidetud Tampere teed mööda Hesari poole.Minu ees teises reas MB 300 amg. Esimene rida tühi oma 2km juba.Ja teades kultuuri soomes siis teises reas niisama ei sõideta.
Vennike siis ei kavatsenudgi esimesse ritta võtta,mõtles et tal amg ja siis võib sõita kus tahab.
Mina siis ka mõtlesin et mul on s6 ja teen mis tahan.Sõitsin esimesest reast mööda sellest amg jorust.Teades küll et see on kirjutamatta keelatud seadus soomes aga siiski seda peab rakendama vahest kui lollid teises reas unistavad jne.
Enivei...
Järgnes asjale selline käik.
Mees siis vist avastas et mingi est nr vana audi roju sõitis tema uhkest AMG-st mööda ja otsustas mulle sappa võtta.Ja siis kiimatsema jääda minu seljataha nagu oleks järsku jube kiire.
Ennem keha 3 ristmikku siis võtsin end ilusti esimesse ritta ja mees kupatas mööda minust.Ja siis paari auto ette minu ees.
Sai siis ilusti sõidetud *kehale* ja kiuste kohe(mitte ülbitsedes)võtsin talle selja taha,et näha kuidas mees käitub.
Sama lugu....esimene rida tühi ja ei kavatsegi minna sinna ritta.Ootasin siis seni kuni esimene ja teine rida olid piisavalt pikalt tühjad ja sõitsin talle kõrvale(esimesse ritta):P
Vaatasin talle korra otsa,lehvitasin ja gaas (mõistuse piires põhja).
Vend muidugi üritas järgi tulla aga asjatult.Masin küll liikus hästi tal aga mitte piisavalt.Paarsada meetrit siis kiirendasin ja lasin siis hoo maha ilusti tagasi 100 km/h peale.
No ja mis tema siis tegi:cool::cool:
Tee läks vahepeal kolmerealiseks---mees kihutas meeletu kiirusega mööda kõige esimesest reast,mina ise siis teises olin.
Mis ma ikka oskan öelda,,olen ma ennemgi testinud autot nt...tagant tuli taas mersu jubeda hooga,sai siis ka vajutatud natuke,aga esimesse ritta võttes selgus et oligi tegu 5,5 amg-ga.Selge oli see et ma ei läinud seda enam püüdma,krt mees kui sa oled selgelt s...u saanud siis mida sa enam tõmbled.

Sry et nii pikk jutt aga no nii see oli .loeb kes loeb

a4 1.8t
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
hookus
huviline

Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.08 19:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: madjs
Jutt vast ikka rollumeestest??? Tsikliga paigalt võttes naljalt ikka autole jalgu ei jää, üldjuhul autod jalus.

no ei ole mingist rollumehest vaid ehtne tsikkel... mitte päris bike (selline vähem sportlik) aga rolleriga segi ei aja.

bobo777
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf IV

postitati 16.04.08 20:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Sobib vist siia teemasse...
Algatuseks ütlen kohe ära, et ei õigusta kellegi LE rikkumisi ja muid trikitamisi, kuid ma ei saa aru miks autokooli õpetajad tulevad õpilastega linnapeale (Tallinnas) kui sõitja ei julge üle 40-ne liigelda? Lisaks paigalt kiirendamine jms mis peaks olema ju ökonoomse sõidu aluseks?

Teiseks:
Olen paaril korral näinud "kevadekuulutajaid" tegemas seda trikki, et vaaruvad autode vahelt foori alla välja ja rohelise tule süttides on kiirendamisel jalus. Eile jälgisin kuidas lubava tulega tekkis 3 rida ja tsikli taga olev volga ei teadnud kas nüüd peaks ikkagi sellest "motikast" vasakult mööda kiirendama või mitte. :D

BTW...On täiesti lubatud autode ridade vahelt ette minna.Ehkki jah...eeldusel,et sealt ka normaalselt kiirendad ja ennem pead veenduma,et ei tekita ohtu autodele.

hookus
huviline

Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.04.08 06:28 Tsiteeri

Oled ikka kindel mis räägid?

http://www.postimees.ee/180506/esileht/krimi/liiklus/201859.php

LE § 132. Enne möödasõidu alustamist peab juht veenduma, et:
1) ükski tema järel sõitev juht pole alustanud temast möödasõitu;
2) ees sõitev juht pole andnud vasaksuunamärku;
3) möödasõiduks kasutatav rada on vajalikus ulatuses vaba;
4) möödasõitu lõpetades saab ta naasta pärisuunavööndisse, ohustamata ja takistamata juhte, kellest ta mööda sõidab.

§ 134. Juht, kellest mööda sõidetakse, ei tohi möödasõitu takistada sõidukiiruse suurendamisega ega muul viisil.

§ 135. Mööda sõita ei tohi:
1) ristmikul ja ristmiku vahetus läheduses sellele suubuval teel, välja arvatud selline ristmik, kus teistest suundadest lähenevad juhid peavad andma teed;
2) raudteeülesõidukohal ja selle vahetus läheduses enne ülesõidukohta;
3) reguleerimata ülekäigurajal;
4) piiratud nähtavusega teelõigul.

bobo777
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf IV

postitati 17.04.08 08:08 Tsiteeri

Tsitaat:

4) möödasõitu lõpetades saab ta naasta pärisuunavööndisse, ohustamata ja takistamata juhte, kellest ta mööda sõidab.

§ 134. Juht, kellest mööda sõidetakse, ei tohi möödasõitu takistada sõidukiiruse suurendamisega ega muul viisil.

1) ristmikul ja ristmiku vahetus läheduses sellele suubuval teel, välja arvatud selline ristmik, kus teistest suundadest lähenevad juhid peavad andma teed;

Möödasõit ja ettejõudmine on kaks täiesti erinevat terminit.Möödasõit toimub oma sõiduvööndist väljudes.Ettejõudmine pärisuunas.Mul ei ole "A"kati lubade tegemisest just palju möödas ja mõne asja suutsin päris hästi meelde jätta;)

tanelr4
huviline

Registreerunud 28.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 17.04.08 09:26 Tsiteeri

ja mina oleks eile õhtul peaaegu kaussi saanud, kuna minu s4 oli ühest bemmist kiirem kahel korral:P päästis see, et uksed lukku sain. kusjuures oli bemmi juht väljakutsuja nagu ja ei suutnud leppida.
mainin igaks juhuks ära, et tegevus oli vaid minule ohtlik(suur kiirus) - tee oli tühi hilisel ajal.
kas te annate ka igaühele lõuga, kes mööda sõidab? :o:D

hookus
huviline

Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.04.08 09:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: bobo777
Tsitaat:

Möödasõit ja ettejõudmine on kaks täiesti erinevat terminit.Möödasõit toimub oma sõiduvööndist väljudes.Ettejõudmine pärisuunas.Mul ei ole "A"kati lubade tegemisest just palju möödas ja mõne asja suutsin päris hästi meelde jätta;)

§95. Teel, kus pärisuunas on kaks või enam teekattemärgistega tähistatud sõidurada, ei tohi tiheda liikluse korral, kui kõik rajad on ühtlaselt koormatud, ees sõitvatest sõidukitest mööduda sagedaste ümberreastumistega.

(60) Ümberpõike all mõistetakse möödumist sõiduteel seisvast ühest või mitmest sõidukist või muust takistusest väljasõiduga kasutatavast sõidureast.

Postimehest:
«Kaherealisel sõiduteel kahe auto vahel n-ö kolmandas reas sõita ei tohi. See on sage probleem valgufooride all, kus autode vahel liikuvad mootorrattad ohuolukordi tekitavad.»

Seadus lubab autode vahel sõita siis, kui auto ja mootorratas mahuvad ühele sõidurajale liikuma ega sõida sõiduradasid eraldaval joonel.

Ehk kui sa mahud minu autopeegli ja joone vahelt mööda siis oleks nagu lubatud aga nimeta kohe mõni selline lai tee linnas kus selline asi on võimalik?
Äkki leiad oma "ettejõudmise" kohta mõne LE eeskirja ka... mina ei leidnud igatahes
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=927101#

Lehekülgi:  1  ..  5  6  7  8  9  ..  17
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 20.1% - SQL: 79.9%]