Lehekülgi: 1 .. 4 5 6 7 8 .. 17 |
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 11.12.07 18:06
|
|
|
Üx lihtsamatest lihtsam palve. inimesed arvestage teiste liiklejatega. Ja neile kellele selline asi vööras, ega need ei õpi ka.
Täna üritasin Pärnu mnt tagasipööret teha, suunaga tagasi Järve selveri poole. Mingi 15min. passimist, kuna vasak rida autosi tihedalt täis, olgugi et
teistes ridades ruumi küll. oleks vast kauemgi tulnud seal seista kui vähe haram inimene oleksin.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 18:27
|
|
|
küll mõni inimene viitsib siin ikka vaielda . Ära ei väsi juba sellest?
Mida krt te sellega saavutate,peale mitme lehekülje tühja seletamist?Teie sõnavõtt seda liiklust nagunii ei muuda,igaüks sõidab siinamail nii või
naa,kuidas tahab.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
yepi
huviline
Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW
|
|
HTafka
huviline
Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 11.12.07 22:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HrOnkel
Kui nüüd kasutaja "HTafka" uuesti pinu postituse läbi loeb ja endale selgeks teeb (elementaarse matemaatika) X ja X-30 siis saab ta ka aru postituse
mõttest.
kui Suurem enamus sõidab al'a 70 km/h (X km/h) ja üks juht mõtleb et temale on ülemõistuse ja võimete piiri sõita sellise kiirusega ja hakkab sõitma
40km/h (X-30km/h) siis mis sa arvad:
kas sellise juhi koht on ikka rooli ja tooli vahel??
või võiks istuda selle asemel bussis/trammis/rongis |
väike näide:
õhtal oli mõnusalt vihma sadanud, öösel külmetas paraja jääkihi teedele, ning hommikul hakkas veel kergelt lund sadama. kellaaeg on aga niivõrd
varajane, et lund ega jääd veel kõikjalt koristatud pole. võtame nüüd olukorra, kus valdav enamus juhte sõidab 100km/h ning üks, kasvõi mina, valib
endale sõidukiiruseks 70km/h, sest minule on sellest suurem kiirus reaalselt ohtlik, ning ma ei suuda olla kindel, et 90km/h juures ma autot ohutult
juhtida suudan.
kas selliste tingimuste juures on mul põhjendamatult aeglane sõit?
mille järgi otsustad et antud oludes on minu sõiduoskused nii halvad, et ma peaksin pigem bussiga sõitma?
kas see, et enamus suudavad(riskivad) sõita 100km/h tähendab, et ka mina pean seda enda ja teiste eludega riskides tegema?
kahju, kui sa tõesti enda kapotist kaugemale näha ei suuda...
|
|
|
HrOnkel
huviline
Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant Q (C4)
|
postitati 12.12.07 08:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Kui nüüd kasutaja "HTafka" uuesti pinu postituse läbi loeb ja endale selgeks teeb (elementaarse matemaatika) X ja X-30 siis saab ta ka aru postituse
mõttest.
kui Suurem enamus sõidab al'a 70 km/h (X km/h) ja üks juht mõtleb et temale on ülemõistuse ja võimete piiri sõita sellise kiirusega ja hakkab sõitma
väike näide:
õhtal oli mõnusalt vihma sadanud, öösel külmetas paraja jääkihi teedele, ning hommikul hakkas veel kergelt lund sadama. kellaaeg on aga niivõrd
varajane, et lund ega jääd veel kõikjalt koristatud pole. võtame nüüd olukorra, kus valdav enamus juhte sõidab 100km/h ning üks, kasvõi mina, valib
endale sõidukiiruseks 70km/h, sest minule on sellest suurem kiirus reaalselt ohtlik, ning ma ei suuda olla kindel, et 90km/h juures ma autot ohutult
juhtida suudan.
mille järgi otsustad et antud oludes on minu sõiduoskused nii halvad, et ma peaksin pigem bussiga sõitma?
kas see, et enamus suudavad(riskivad) sõita 100km/h tähendab, et ka mina pean seda enda ja teiste eludega riskides tegema?
kahju, kui sa tõesti enda kapotist kaugemale näha ei suuda... |
Keegi pole kellelgi keelanud sõita ja sõidku nii kuis suudab AGA kui sa tead ja näed et ei suuda sõita valdava enamusega samas tempos siis arvesta
sellega ja jälgi tahavaate peegleid ning lase "kiiremad" mööda kes suudava sõita kiiremini kui sina.
Ei ole mina oma "teadusliku elu jooksul" näinud juhti, kes sõidab valdavast enamusest oluliselt aeglasemalt ning laseks enda taha kogunenud autod
mööda ise paremale teepervele sõites.
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 12.12.07 12:24
|
|
|
Huvitav teemakäsitlus iseenesest.
Minuarvates on märkimisväärne, et paljud siinkirjutanud isehakanud korrakaitsjad näevad olukorda palju rulnoklikumalt, kui nendepoolt kirjeldatud
rullnokad eal.
Sest teadlikult takistada möödasõitu ei ole teadupoolest eeskirjade järgi lubatud.
Sest sinu värelev spidomeetriosuti ei ole taadeldud kiirusemõõtja.
Sest sa ei ole ka ise koolitatud kiirsut mõõtma.
Pealeselle on tehtud (ka Eestis) katseid, millised näitavad ühemõtteliselt, et inimesed ei ole võimelised palja silmaga hindama auto kiirust.
Vaatamata katseisikute mitmekesisusele (kogenud juhid, politseinikud, algajad, jalakäijad jne) ei suutnud nad isegi etteteatamise korral (auto läheneb
kiiremini vms) pakkuda selle kiirust ja päralejõudmise aega täpsemini.
Seega, on väga võimalik liikluses olukord, kus mina "kihutan" isehakanud liikluspolitseiniku vääralt näitava spidomeetri järgi 100-ga, tegelikult
aga 88-ga. Tema takistab täiesti teadlikult eeskirju rikkudes mind möödasõidul.
Isegi, kui veaga spidomeeter asub minu autol, ei ole minupuhul tegemist tema kurjas ajus tekkinud rullnoka kuvandiga. Ma ei ületa kiirust enesele
teadaoleval põhjusel.
Minu rikkumine on tahtmatu ja juhuslik, tema oma aga teadlik ja tahtlik.
Kumb meist sel juhul käitub liiklusele ohtlikumalt?
Kui eeskiri peaks kehtima kõigile, kuskohast siis see enesekeskne tigedus, et kedagi peaks ikkagi kasvõi eeskirjade rikkumise hinnaga justkui
"korrale" kutsuma?
Meenub hiljutine lugu peaministri autot jälitanud "maanteepolitseinikuga", kes kirjeldas avastatud "räiget rikkumist" sellise algusega: sõitsin
mina rahulikult 90-ga, kui enne Mäo risti jäi mulle jalgu 140-ga kihutanud peaministri korteezh...
|
|
|
turbo
huviline
Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6
|
postitati 12.12.07 13:58
|
|
|
Krt, loe nagu SR foorumit.
Mõned aastad autojuhi luba omanud maailmaparandajad...
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 12.12.07 15:16
|
|
|
Ühinen kreisiraadio tsiklimeeste deviisiga: http://www.youtube.com/watch?v=9MQCBVSWDbg
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
Dust Rocket
huviline
Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: avataris on mälestus!!!!
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 15.12.07 12:39
|
|
|
See käib tegelikult suht pinda, et kohe üldse parema käe reeglit ei tunta. Seda just, et see ka parkas kehtib, kui muid märke üleval pole. Järve
Selveri parklas on eriti nõme niiöelda peateed mööda kulgedes seda äraarvamismängu mängida, et kas nüüd paremalt tulija tunneb liikluseeskirja ja
sõidab täiega ette või siis jääb lolli näoga sinna laiema tee äärde passima ja vahtima, et ma mööda sõidaks, kuigi tal on tegelikult õigus edasi
liikuda. Ja Roccas peaks ju ka tegelikult Revali poolt laia keskteed sõitjad kõik paremalt väljakeerajad läbi laskma. Pole see lai tee mingi peatee.
|
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
postitati 15.12.07 13:05
|
|
|
See brobleem minumeelest enamus parklates.
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
Freddys
huviline
Registreerunud 21.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.12.07 17:04
|
|
|
ja kui "peateele" paremalt ette keerata, lastakse tavaliselt signaali ja vehitakse kätega
ise paremale poole teed andes vahitakse autost tavaliselt imeliku näoga vastu
|
|
|
turbo
huviline
Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6
|
|
jokker
huviline
Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 '96 ABK
|
postitati 16.12.07 21:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
mõttest.
väike näide:
juhtida suudan.
kahju, kui sa tõesti enda kapotist kaugemale näha ei suuda... |
Ma arvan, et need 100km/h sõitjad hoiavaid ise ka sõrmi ristis, et ees sõitev ei pidurdaks järsemalt või kurvis auto teel püsiks.
joyrider
|
|
|
|
Peter
huviline
Registreerunud 04.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.12.07 01:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
See käib tegelikult suht pinda, et kohe üldse parema käe reeglit ei tunta. Seda just, et see ka parkas kehtib, kui muid märke üleval pole.
|
Sama kehtib ka vanalinna ning nõmme/hiiu kohta.
|
|
|
yepi
huviline
Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW
|
postitati 17.12.07 20:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
See käib tegelikult suht pinda, et kohe üldse parema käe reeglit ei tunta. Seda just, et see ka parkas kehtib, kui muid märke üleval pole. Järve
Selveri parklas on eriti nõme niiöelda peateed mööda kulgedes seda äraarvamismängu mängida, et kas nüüd paremalt tulija tunneb liikluseeskirja ja
sõidab täiega ette või siis jääb lolli näoga sinna laiema tee äärde passima ja vahtima, et ma mööda sõidaks, kuigi tal on tegelikult õigus edasi
liikuda. Ja Roccas peaks ju ka tegelikult Revali poolt laia keskteed sõitjad kõik paremalt väljakeerajad läbi laskma. Pole see lai tee mingi peatee.
|
Sul on täiest õigus ja ma tunnistan, et ma ise sõidan ka neil teedel kui ''peateel'' , kuna KEEGI ei tea või ei taha teada parkla reeglitest. Kui
keegi teeks pöörde, siis laseks tal seda teha ka.
Omal kodujuures enamjaolt paremakäe reeglid, võite ise arvata, kas siin nendest keegi lugu ka peab...
Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
|
|
|
|
Indrek
huviline
Registreerunud 09.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 quattro
|
postitati 18.12.07 16:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HTafka
No vinguge palju tahate, aga õppesõitjat ei tasu küll süüdistada. Mäletan ise kui õppesõitu tegin. 50ga sõitsin ainult siis kui oli suur sirge ja üsna
suur tee. Üle 40 ei julgenud minna tavaliselt, sest siis ei jõudnud midagi jälgida. Kui oleksin koguaeg 50'ga sõitnud, endal suur kahtlus sees siis
oleks ilmselt õnnetus.
Niipalju kui mina tean, siis õppesõitjad on palju vähem avariisi teinud kui tavaliiklejad, ehk võtaks eeskuju
Ja õpetaja piduripedaal ei päästa kah alati midagi. Keegi siin mainis et kui ei saa autoga hakkama õppesõidus siis ei tasu üldse ronida sinna? Olin
üsna kohmetu õppeauto roolis, aga eksamiteks sain ilusti sõidu selgeks.
Ja kui on on pime juba ja väljas kasvõi natukesegi vihma sajab sõidan maanteel 70-80 ja mitte rohkem, silm siniseks sellel, kes arvab et ma nüüd
liiklust takistan. |
Tule ja tee mu silm siniseks, aga ma arvan, et sa takistad liiklust kui sa mingi väikse vihma või õhtuhämaruse pärast 70-80 sõidad... Saan aru kui
paksu uduga (eile oli vist niuke), siis tõesti, ei märka loomi jne...
Ja maanteel vasakus reas aeglased liiklejad on ikka täistaunid.. Eriti veel kui parem rida tühi on.. See on ainus koht, kus ma hakkan ka inimestele
närvidele käima, ehk siis sõidan p*** ja vilgutan tuledega, paremalt põhimõtteliselt ei mööduta...
Muul ajal p***s sõitmist väldin, tänan liikluses, vilgutan tuledega kui vastutuleval ei põle või on patrull väljas jne jne jne..
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.12.07 17:53
|
|
|
Tsitaat: |
Tule ja tee mu silm siniseks, aga ma arvan, et sa takistad liiklust kui sa mingi väikse vihma või õhtuhämaruse pärast 70-80 sõidad... Saan aru kui
paksu uduga (eile oli vist niuke), siis tõesti, ei märka loomi jne...
Ja maanteel vasakus reas aeglased liiklejad on ikka täistaunid.. Eriti veel kui parem rida tühi on.. See on ainus koht, kus ma hakkan ka inimestele
närvidele käima, ehk siis sõidan p*** ja vilgutan tuledega, paremalt põhimõtteliselt ei mööduta...
Muul ajal p***s sõitmist väldin, tänan liikluses, vilgutan tuledega kui vastutuleval ei põle või on patrull väljas jne jne jne.. |
Ma pole seda teemat lugenud ega hakkagi lugema ning kui peaksin kommenteerima siis minu sõnad oleks täpselt samad!!!
|
|
|
|
vx_105
Bännitud
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.12.07 22:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: insche
...vilgutan tuledega kui vastutuleval ei põle või on patrull väljas jne jne jne.. |
Mind on hakanud vaikselt häirima kui udukad koos lähituledega põlevad, kusjuures mingit udu pole ja üldsegi asulas ei tohi udutuled isegi udu korral
põleda. Sel juhul vilgutan. Sellest saan veel aru kui kasutatakse udukaid valgel ajal lähitulede asemel. Kui patrull on väljas, siis reeglina ei
vilguta, sest rikkujad peavad saama karistatud.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 19.12.07 21:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vx_105
Mind on hakanud vaikselt häirima kui udukad koos lähituledega põlevad, kusjuures mingit udu pole ja üldsegi asulas ei tohi udutuled isegi udu korral
põleda. Sel juhul vilgutan. Sellest saan veel aru kui kasutatakse udukaid valgel ajal lähitulede asemel. Kui patrull on väljas, siis reeglina ei
vilguta, sest rikkujad peavad saama karistatud. |
Just nagu tasakaaluks neile on jälle teine grupp selliseid, kes sõidavad sihilikult ainult gabariittuledega. Enamasti linnas ja päeval siis. Hoiavad
vist bena kokku vms.
|
|
|
|
darkSlide
huviline
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8
|
postitati 20.12.07 22:31
|
|
|
OK vb on juba kusagil eelnevates lehekülgedes kirjeldatud sellist situatsiooni mis mind viimasel ajal on närvi hakanud ajama.
Seis siis selline, paar päeva tagasi Lasnamäel jõudes Linnamäe tee ja Kuristiku tee risti ( nüüd avatud seal brand new sõidusuund ja ristmik) hakkasin
sooritama vasakpööret, kell oli mingi viie kanti, mõlemas sõidusuunas voolavad autod üksteise tagumikus kinni nagu mingi anaalrong ja mingitki
võimalust pöörde sooritamiseks pole. Jõuab mu seljataha mingisugune Madza 6, sügeleb seal mingi 20 sekundit ja hakkab tuledega vilgutama ja signaali
andma, et umbes miks ma juba ei lähe vasemale ära.....NO KULLA MEES, KUHU PERS*E MA LÄHEN, LENDAN ÜLE AUTODE VÕI??? Selliseid miinusega retarde on
siin liikluses üsna palju. Ise sellise asja peale tõmblema ei hakka, kui tal pole võimalust ikka minna, siis pole ka ju midagi teha, sest pole ju
tegelt vahet, et nüüd tema pöörab hoopis paremale ja mina tulen sinna tema asemele ootama.
See viimane Lasnamäe insident ajas juba nii närvi mustaks, et viskasin turvavöö maha ja sain autoukse lahti, et minna madzamehe käest küsima, et mida
per*et ta raiub aga just selle hetkel avanes võimalus ja sain minema.
Inimesed peaksid ikka mõtlema natuke ka kaugemale kui enda autoninast!
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 21.12.07 00:07
|
|
|
Aga ei mõtle.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 4 5 6 7 8 .. 17 |