Lehekülgi: 1 .. 4 5 6 |
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 14.01.13 19:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: blinkz
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tegelikult, kui pealkirja "Led parktuled" sõna-sõnalt võtta, siis parkimise ajal võid autole kasvõi tule otsa panna. Need, mida rahvasuu on harjunud
parktuledeks kutsuma, on tegelikult gabariit- ehk ääretuled ja reaalselt ju kasutatavad ka sõidu ajal. |
Minu audi küljes olev kang võimaldab kasutada kas parktulesid või sõidutulesid. Üheaegselt neid tööle panna ei saa. Parktuledega ainult sõita ei tohi,
aga koos led päevasõidutuledega (E märgistus olemas mul) on nad kohustuslikud. |
B5-st räägid vöi?
Kui jah, siis mis aastast, tahaks teada, et kuidas see vöimalik on?
Esimene aste vasakpoolse lühikese kangiga on ju ääre/gabariidi tuled, teine aste ääre/gabariidi + lähituled.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
JanisL
klubiliige
Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.8 TQ 2003
|
postitati 14.01.13 19:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 100
Ülevaatusele minnes võivad saata kordusülevaatusele LED parktuledegea. |
Eks see oleneb ka auto väljalaske aastast. Mingitel mudelitel kindlasti võib see lubatud olla. Mul muidugi polnud. Ime on see, et ka eelmine aasta
käisin seal ning siis ei juhitud seal tähelepanu sellele. See aasta aga pidin need vahetama.
|
|
|
blinkz
huviline
Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant
|
postitati 14.01.13 19:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tegelikult, kui pealkirja "Led parktuled" sõna-sõnalt võtta, siis parkimise ajal võid autole kasvõi tule otsa panna. Need, mida rahvasuu on harjunud
parktuledeks kutsuma, on tegelikult gabariit- ehk ääretuled ja reaalselt ju kasutatavad ka sõidu ajal. |
Minu audi küljes olev kang võimaldab kasutada kas parktulesid või sõidutulesid. Üheaegselt neid tööle panna ei saa. Parktuledega ainult sõita ei tohi,
aga koos led päevasõidutuledega (E märgistus olemas mul) on nad kohustuslikud. |
B5-st räägid vöi?
Kui jah, siis mis aastast, tahaks teada, et kuidas see vöimalik on?
Esimene aste vasakpoolse lühikese kangiga on ju ääre/gabariidi tuled, teine aste ääre/gabariidi + lähituled. |
B5 jah, 97 aasta. Ausaltöeldes polegi nüüd led ääre/gabariitidega sõidutulesid vaadanud, võimalik et siis lähevad ikkagi kõik põlema ja varem ei
saanud aru kuna värvused samad. Järgmine kord viskan pilgu peale.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 14.01.13 20:15
|
|
|
B5 jah, 97 aasta. Ausaltöeldes polegi nüüd led ääre/gabariitidega sõidutulesid vaadanud, võimalik et siis lähevad ikkagi kõik põlema ja varem ei
saanud aru kuna värvused samad. Järgmine kord viskan pilgu peale. |
Nuvot
SMD ledidega oli minu B5-s pimedas sellise ilmega.
Kehv mobiiliga tehtud pilt on selline, kus SMD+ udutuli,
öhtuhämaruses.
Tuledest veel, et mitte ei ole vöimalik vaid nii ongi, kui pole omaloomingut kasutatud.
Vasakpoolse pisikesega lülitad ääre/gabariidi, teine aste lisab lähituled, suunatulede kangi lükkates/tömmates äratad ellu kaugtuled.
Koos ei saa kasutada ainult kaugtuled ja udutuled, H1/H7/H7 elemendi puhul.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
jaiks
huviline
Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.5tdi 2005 & A6 C7 3.0tdi
|
postitati 06.02.13 11:55
|
|
|
Led valgustid numbrituledes ja mujal
Kuidas siis nende LED pirnidega on? Vaja audi a4 b7 uut numbritule pirni. Külastasin autoexperdi poodi ja küsisin vastavat pirni. Selgus et nemad
selliseid tavalisi hõõgpirne ei pakugi, olemas ainult LED variandid. Minu küsimuse peale et kas neid võib siis kasutada, vastati et ikka võib.
On vahepeal seadust muudetud või oli see müüja teadmatus? Võib neid juba kasutada numbritulena ja nt parktuledes? Poodides väga suures valikus neid
LEDe aga kasutada neid nagu ei tohiks ju.
Soetasin prooviks takistiga canbus LED pirnid aga need annavad veateate mittetöötava pirni kohta. Pealegi ei meeldi mulle, kui numbrituled on nagu
prozektorid taga. Iseeneset valge valgus kollase asemel on küll kena ja siit veel küsimus, on saada ka mõnda valge valgusega hõõgpirni numbrituleks?
Philipsi blue vision seerias sellist tüüpi pole leidnud.
|
|
|
reff20
bännitud topeltkonto
Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 2.0 85KW
|
postitati 06.02.13 13:22
|
|
|
Võimsus ei tohi ületada halogeenpirni võimsust(ehk ledi võimsus ei tohi olla suurem talle vastava halogeen pirni võimsusest)
LED-i värv peab olema valge(kollakas valge) - ehk mingeid sinika varjundiga led-e ei tohi panna.
Sellise info ma sain veebikonstaablilt.
Koodineeger.
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 06.02.13 13:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: reff20
Võimsus ei tohi ületada halogeenpirni võimsust(ehk ledi võimsus ei tohi olla suurem talle vastava halogeen pirni võimsusest)
LED-i värv peab olema valge(kollakas valge) - ehk mingeid sinika varjundiga led-e ei tohi panna.
|
Huvitav, kas võimsuse all on mõeldud seda, mida pirn tarbib või ehk on kuidagi ikkagi mõeldud seda, kui palju sealt valgust välja tuleb... (sellisel
juhul peaks võrdlema luumeneid muidugi)?
Kui eeldame, et need originaalsed halogeenpirnid on 5W ja sellised parajad seasilmad, siis asendades need 5W LED lambiga, saame kordades suurema
valgusvoo. Kas see on okei?
Samuti on kahtlane ka see "sinakas varjund", et mida see tegelikult tähendab - kas seda, et LED ei tohi olla sinaka valgusega või seda, et valge
LEDi sees olev sinine LED ei tohi ühegi nurga alt vaadates välja paista?
Nimelt pole valget LED'i tegelikult olemas. Valge LEDi puhul tegemist sisuliselt luminofoorlambiga, mille luminofoori kihi all on peidus sinine LED
(see annab siis luminofoorile energiat, et viimane saaks valget valgust välja kiirata, sinine on see sellepärast, et valguskvandi energia sõltub selle
sagedusest, seega omab sinine valgus väga palju rohkem energiat kui näiteks punane ning seetõttu kiirgab ka luminofoor sinise valgusega kiiritades
rohkem valgust kui näiteks punase puhul).
Seega on suvaline valge LED õige nurga alt vaadatuna "sinise varjundiga".
Näiteks C7 kerega A6'l (millel on numbrituled tehasest LED'id) on selline piimjas hajutusklaas pirni ees. Halogeenlampidel niisugust ei ole, seega
võib arvata, et kui halogeeni pessa panna valge LED, siis õige nurga alt vaadates on valguse murdumise tõttu sinine näha.
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
postitati 06.02.13 13:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: reff20
Sellise info ma sain veebikonstaablilt. |
Nu mine ja räägi seda juttu politseile kui selle pärast kordusülevaatusele tahab saata .
Miks sellist jura inimestele soovitatakse ja seda teeb veel nn. politsei?
|
|
|
KrahvK
huviline
Registreerunud 26.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 q 2,5TDI 132kw
|
postitati 06.02.13 14:05
|
|
|
Ma saadaks selle netitohtri kordusõppusele. Majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus 13.06.2011. a nr 42 ütleb selgelt:
3) laternas kasutatav lamp peab vastama E-reegli nr 37 või nr 99 nõuetele ja sellise lambi asendamine vahetatava LED valgusallikaga on keelatud.
Laternale, milles kasutatakse LED valgusallika moodulit, peab olema kantud tähis MD;
Maakeeli tähendab see seda, et kui lambipesa on mõeldud hõõglambile siis EI TOHI sinna toppida LED-e. Võib siis kui tule peal on märgistus MD, suur ja
rasvane punkt.
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 06.02.13 14:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jaiks
Kuidas siis nende LED pirnidega on? Vaja audi a4 b7 uut numbritule pirni. Külastasin autoexperdi poodi ja küsisin vastavat pirni. Selgus et nemad
selliseid tavalisi hõõgpirne ei pakugi, olemas ainult LED variandid. Minu küsimuse peale et kas neid võib siis kasutada, vastati et ikka võib.
On vahepeal seadust muudetud või oli see müüja teadmatus? Võib neid juba kasutada numbritulena ja nt parktuledes? Poodides väga suures valikus neid
LEDe aga kasutada neid nagu ei tohiks ju.
Soetasin prooviks takistiga canbus LED pirnid aga need annavad veateate mittetöötava pirni kohta. Pealegi ei meeldi mulle, kui numbrituled on nagu
prozektorid taga. Iseeneset valge valgus kollase asemel on küll kena ja siit veel küsimus, on saada ka mõnda valge valgusega hõõgpirni numbrituleks?
Philipsi blue vision seerias sellist tüüpi pole leidnud. |
Miks sa originaal LEDe ei pane? Paar on mingi 30€ ja politsei saad pikalt p...se saata kui midagi on
Lisaks ei anna ühtegi veateadet ja valgus on hea.
|
|
|
jaiks
huviline
Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.5tdi 2005 & A6 C7 3.0tdi
|
postitati 06.02.13 15:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KsenoonE
Miks sa originaal LEDe ei pane? Paar on mingi 30€ ja politsei saad pikalt p...se saata kui midagi on
Lisaks ei anna ühtegi veateadet ja valgus on hea. |
Ega eriti ei sügelegi neid LED tulesid panema, tunduvad veidi majakana seal taga siramas. Ammugi selle edevuse eest ei taha 30 eurot välja käia.
Tundsin huvi kas neid üleüldse kasutada võibki. Veidi valgema tooniga hõõgpirnid oleks üsna piisav lahendus aga kui neid ei leidu, siis loodan et
teised poed veel pakuvad neid tavalisi hõõgniidiga.
Samas mis tähendab originaali? Tehasest mõni b7 välja veerenud LED lahendusega või mõtled uuemate mudelite tulesid?
|
|
|
aigar
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 14.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: Jaguar XF SV8 ja Audi 90q B2 20v turbo
|
postitati 08.02.13 09:46
|
|
|
led'e võib numbritulesse panna, kui vahetada terve tuli, mitte ainult pirn.
siis ei hakka keegi kuhugi saatma.
Märkus moderaatorilt: "Kuna kasutaja ei ole vaatamata varasematele märkustele asunud järgima foorumi reeglite 3.
punkti, on kasutaja postitusõigus peatatud!"
|
|
|
|
Summutaja
huviline
Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 16.02.13 08:06
|
|
|
No küll ta sobib, kui on kirjutatud, et B8 jaoks komplekteeritud sisevalgustuse kit, kuid antud teema on välisvalgustusest, seega paluks "kas see
led-pirn mu auto tuhatoosi sobib" küsimusi siia mitte panna. Läheb liiga sogaseks.
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 16.02.13 09:36
|
|
|
Ptui, Ptui, Ptui, aga mulle pole seni küll keegi ledide pärast turja karanud. Mul pargid ja numbrituled ledid (ostetud noortehniku poest Ülemistelt).
Sõitnud üle Eesti, ja pole selle pärast küll kuskil orki lennanud. Samamoodi on Xenoniga- Panin oma b5-le pool ja täistuledele xenoni, hulga parem
valgus ja kindlam tunne teel, kui näen ka midagi, suht külmaks jätab, kui keegi peaks tulema kiunuma. Kui tuli õieti regullitud siis ei pimesta ja ei
hakka kellelegi silma kah.
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 16.02.13 16:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mokits
...suht külmaks jätab, kui keegi peaks tulema kiunuma. Kui tuli õieti regullitud siis ei pimesta ja ei hakka kellelegi silma kah.
|
Väga hea, kui nad korralikult regullitud on ja kedagi ei pimesta, aga sa peaks ikka tõeliselt flegma olema, kui sind päris külmaks jätaks, kui
triibuline sau tagant sisse surutakse. Ou, wait, tänapäeval on neil ju need suure kettaga...
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 4 5 6 |