Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  3  4  5  6  7  8
Autor:
Pealkiri: Esiveoliste talverõõmud (vaidlused veoskeemide üle kustutatakse hoiatamata :) ) (Vastuseid: 187 | Vaatamisi: 27919)
AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B5 97' 1,8 Atm

postitati 09.03.11 16:57 Tsiteeri

Kinni jäämine, välja kaevamine vahet ei ole. Fakt on see, et neliveomeestel on alati kõige pikem tee traktori järele minna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 09.03.11 17:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AndreasS
Kinni jäämine, välja kaevamine vahet ei ole. Fakt on see, et neliveomeestel on alati kõige pikem tee traktori järele minna.

Poole- ja veerandveolistel on traktorini küll vähem maad, aga traktor peab päevas rohkem käima :)

Teemasse: Olen tööalaselt sunnitud kah ühe veerandveolisega sõitma ja minu suurim talverõõm sellega on see, et kevad tuleb lõpuks ometi :D. Labida vars on juba kõveraks kaevatud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 09.03.11 20:40 Tsiteeri

Vahel nö. meelega testin ekstreemseid olusid, kui labidat välja võtma ei pea, siis järelikult oli kehva test ja ei saanudki auto võimeid täielikult proovile panna. :D Eelmisel nädalavahetusel näit. oli 2 korda labidat vaja, ühel korral polnud palju vaja kaevata, aga teisel korral ainult kaevamisest ei piisanud... Sõitsin nö. põlluteel (arvatavasti maasturite ja traktorite poolt) kinnisõidetud jälgedest veidi mööda ning kaevamisest väga palju abi polnud, sest kõva maapind oli üsna sügaval, rataste all oli pehme lumega pind ning auto keskosa all kõva jäine lumi. Oligi siis olukord selline, et rataste alt (eest, tagant) küll veidi kaevasin, aga palju ikka kaevad kui juba silla peal kandma hakkab ning silla eest ei olnud võimalik madalamaks kaevata, sest oli kõva nagu jää. Abiks oli selline lahendus, mida nüüd juba teist korda kasutasin. Veidi ekstreemne lahendus, eriti ei julgeks kellelegi soovitada, võib ka eluohtlik olla. :o Nimelt siis panin 1. käigu sisse ja lasin tühikäigul ratastel (tavaliselt siis korraga 1 ratas) kaapida, ise läksin autost välja tagant lükkama. Igaks juhuks jätsin auto ukseklaasi alla kerituks ning ka ukse lahti (kuigi sel viimasel korral oli külje peal nii palju lund, et läks kinni). Jõnksutasin siis mõnda aega edasi-tagasi kuni liikuma sain. Selles mõttes oli mul lihtsam, et hullemast kohast välja saades mootor suri välja (kui rattad enam ei kaapinud ja nö. karedamale pinnale said), ei pidanud muretsema autosse sisse pääsemise pärast.:)
Eelmisel kevadel kui lumi juba enam-vähem sulanud oli, aga maapind veel alt külmunud ja pealmine kiht väga pehme/mudane, siis istusin maal heinamaa peal korralikult kinni. Mingist kaevamisest ega lükkamisest kasu ei olnud. Aitas vaid tungrauaga tõstmine (lai pruss alla) ja kordamööda rataste alla laudade ja küttepuude ladumine.:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 09.03.11 21:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: 100
Veidi ekstreemne lahendus, eriti ei julgeks kellelegi soovitada, võib ka eluohtlik olla. :o Nimelt siis panin 1. käigu sisse ja lasin tühikäigul ratastel (tavaliselt siis korraga 1 ratas) kaapida, ise läksin autost välja tagant lükkama.

Ega jah, kui muud võimalust ei ole, oled üksi kusagil päraperses, siis tuleb seda varianti lihtsalt kasutada.

Viimati kasutasin seda eelmisel aastal jäärajal, kui õnnestus öösel külg ees jäärööpasse (olgu kiidetud sulaga sõitjad (Y)) lennata nii, et esirattad pea õhus. Plastlabidaga jääd ka ei tao, 3kesi siis lükkasime, tagurpidi käik sees. Nii kui auto väljas, kimaga järgi. Muidugi, ega tal kaugele ei oleks minna ka olnud, varsti oleks lumevall jälle vastu tulnud :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 10.03.11 07:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Amadeus
Poole- ja veerandveolistel on traktorini küll vähem maad, aga traktor peab päevas rohkem käima :)

Siia esitaks küll vastuväite. Olen omanud tagaveolist, esiveolist ja praegu on käsil järjekorras kolmas nelikveoline auto, aga kinni jäämise tihedus on mul küll nelikveoga suurem kui poolevedusega.

Tõsi, vahe on ka selles, et poolevedusega ikka mõtlesid alati enne läbi, et kuhu sõidad. Nelikveoga aga paraku ei kipu mõtlema isegi siis kui traktor on esimese korra Su välja tirinud. Ikka on hasart, et "aga kui ma siit pool meetrit kõrvalt prooviks..."

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jaspa
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.11 08:22 Tsiteeri

Selle viimase väitega kipun küll nõus olema. Kõik muudkui räägivad kui mitu korda keegi kaevanud jne. Elan maal ja pole selle talve jooksul pidanud veel kordagi kaevama. Isegi labidat pole autos. Samas pole kusagil käimata ka jäänud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Audi100C2
klubiliige

Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a

postitati 06.04.11 12:00 Tsiteeri

Ei tea kas Ingo mõne helbe ka veel aprilli puhul toob?

Link

Paras aprillinali pigem. :D

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 06.04.11 16:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audi100C2
Ei tea kas Ingo mõne helbe ka veel aprilli puhul toob?

Link

Paras aprillinali pigem. :D

Lumetorm tuleb. Pange aiatööriistad varakult valmis :)

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 27.09.11 19:31 Tsiteeri
"Sügisrõõmud"

Veidi esiveoliste sügisrõõmudest ka. :P Sellistest porimülgastest läks suverehvidega veel läbi:
http://img827.imageshack.us/img827/7051/18092011349.jpg
http://img3.imageshack.us/img3/7351/18092011352.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/6278/18092011354.jpg
Keegi tavaliselt sõiduautoga seal ei sõida. :P

Samas aga sellise koha peal, kus esialgu pori nähagi polnud, aga oli üsna märg ja pehme, istusin tükk aega kinni. Algul sõitsin sinna taha välja kus pildi peal jäljed lõpevad. Jäin ise sisma, sest nägin, et veidi eemal eespool paistis päris õudne olukord olema, kerge vesi oli ka peal ja kui juba seisma jäin ja tagurdada püüdsin, siis üsna kiirelt kaapis rattad sisse. Ringi ei saanud keerata, pidi tagurdama, tagasisuunas oli hästi kerge tõus ka .:mad::D Vahepeal proovisin ka niimoodi, et 1. käik sisse ja ise eest lükkama, aga ei jõudnud välja lükata, jalgadel polnud normaalset haardumist pinnaga ning ega nüüd nii kerge ka kaapida ei olnud nagu talvel lume sees või jää peal, ikkagi kippus tühikäigul välja surema. Korra proovisin ka nii, et piirasin kapoti alt gaasisiibri asendi ära, et ei lähekski tühikäigule, aga sellestki polnud abi... vist õnneks, sest kui oleks abi olnud, siis vist poleks olnud võimalik enam ise autosse jõuda enne kui tagumine ots kraaviga kohtuks. :( kokku võttis vähemalt pool tundi aega, enne kui lõplikult välja sain, ikka väga vaevaliselt ja napilt sain ilma kõrvalise abita välja. Selle koha peale enam küll ronida ei taha. :)
http://img534.imageshack.us/img534/285/18092011356.jpg

Varem olen 1 korra kevadel nii kinni olnud, et kuidagi ilma välja tõmbamiseta ei saanud, ATV tuli tõmbama, kõik 4 ratast kaapisid ja Audi ei liikunudki. Niimoodi siis ikkagi sai, et pani enda masina trossiga puu külge ja siis vintsiga tõmbas.

AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B5 97' 1,8 Atm

postitati 27.09.11 20:28 Tsiteeri

Minul õnnestus suvel ühe inimese ilusti külvatud ja niidetud muruplats üles künda. Sai kedagi kellelegi külla veetud ja vihma sadades oli ilus muru muutunud parajaks liuväljaks. Viisin selle kellegi sinna peole ära ja hakkasin ise minema minema. Soolaleivapidu kusjuures. Tüübi hoovist väljasõit käis veidi ülesmäge ja kuna külavaheteelt tuli üks traktor siis ma lasin selle mööda enne kui väravast välja keerasin. Oleks hooga üles läinud poleks ehk häda olnud. Aga noh suur mootor ja pool vedu räägivad enda eest. Muud moodi teetammile ei saanud kui võttis ratta ringi. Kahjuks vaatasin korra küljeaknast tagasi ja nägin kuidas majaomanik minu poole sööstis. Ma mõtlesin, et midagi jäi ütlemata vms, aga sain hoopis teada, et ma olen üks igavene *** ja ma ei oska sõita. Ma ütlesin, et ehitagu endale korralik sissesõidutee ja andsin talda. Nädalavahetuse lõpus läksin oma reisijale jälle järele ja selleks hetkeks oli see küngas juba paras songermaa. Ilmselt ma ei olnud ainuke kes selle probleemiga silmitsi oli seisnud. Oleks võinud näpuga näidata ja parastada, aga näost oli näha, et elu oli seekord eriti hästi õpetanud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lohe
huviline

Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw

postitati 28.09.11 12:20 Tsiteeri

Tsitaat:

Samas aga sellise koha peal, kus esialgu pori nähagi polnud...

Väike matkakirves pagassis oleks elu oluliselt kergemaks teinud - võsa oleks küljepealt rataste alla küll võtta olnud. See kah libe, aga ei lase niipalju läbi vajuda. See, et mul matkamehe varustus autos kaasas reisib, on nii mõnestki kinnijäämisest oluliselt kiirema ja kergema vaevaga välja päästnud :)

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 28.09.11 14:58 Tsiteeri

Pole paha mõte jah. Veidi kätega murdsin võsa, aga need märjad lepad on üsna painduvad ja suht raske oli murda.:P Ükskord kusagil autopoes nägin müügil mingeid plaate, mis olid kärjestruktuuriga vms, suhteliselt paksud, mingist plastikmaterjalist tehtud ja olid mõeldud rataste alla panemiseks kui kas mudas või lumes kinni oled. Sel hetkel tundus hind veidi kallivõitu, aga ei mäleta üldse hinda, peaks uuesti uurima, äkki siiski võiks mõni selline plaat olla autos.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 28.09.11 15:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Pole paha mõte jah. Veidi kätega murdsin võsa, aga need märjad lepad on üsna painduvad ja suht raske oli murda.:P Ükskord kusagil autopoes nägin müügil mingeid plaate, mis olid kärjestruktuuriga vms, suhteliselt paksud, mingist plastikmaterjalist tehtud ja olid mõeldud rataste alla panemiseks kui kas mudas või lumes kinni oled. Sel hetkel tundus hind veidi kallivõitu, aga ei mäleta üldse hinda, peaks uuesti uurima, äkki siiski võiks mõni selline plaat olla autos.

Autol ka jalamatid võivad aidata!

MatuAudi
huviline

Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line

postitati 28.09.11 15:54 Tsiteeri

Neid ei taha pärast poriauku enam salongi tagasi panna. :D
Suht suur muda, ma poleks quattroga sinna julgenud ronida isegi. :D

Defu - Matu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 28.09.11 17:27 Tsiteeri

Muide, siin seda teemat lugedes, siis peaks mainima, et niipalju, kui mul on esiveolistega kokkupuuteid olnud (mida on ikka päris palju), siis C4 kerega Audid on üldse väga head ronijad, ükskõik, mis mootor tal peal on. Ilmselt, mida raskem, seda paremini ronib.
Aga no need mudapildid on ikka üsna karmida :D Isegi quattroga mõtleks enne paar korda, kui roniks sinna :D

KsenoonE
Postitusõiguseta huviline

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE

postitati 28.09.11 18:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jokerAudi
Muide, siin seda teemat lugedes, siis peaks mainima, et niipalju, kui mul on esiveolistega kokkupuuteid olnud (mida on ikka päris palju), siis C4 kerega Audid on üldse väga head ronijad, ükskõik, mis mootor tal peal on. Ilmselt, mida raskem, seda paremini ronib.
Aga no need mudapildid on ikka üsna karmida :D Isegi quattroga mõtleks enne paar korda, kui roniks sinna :D

Mul esivedune 2.8 küll hästi ei roninud :D aga rehv oli kah suht pastel lamell, ehk oli asi selles.
Kuradi närvi ajas küll see mähkimine :D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 28.09.11 19:32 Tsiteeri

Kusjuures nende esimese 3 pildi peal olevates kohtades (üks ja sama "tee" tegelikult, aga natuke erinevatest suundadest/kohtadest) proovisin meelega kõige sügavamatest mülgastest läbi minna ja vahepeal jäin ka seisma, aga krt ikka ronis välja. No ja siis hakkas juba selline karistamatuse tunne tulema, et polegi võimalik kuhugi kinni jääda... ja läksin viimasel pildil olevasse kohta ja sain väikese karistuse kätte. :D Muidu kui selline olukord on, et rattad on väga sügavale sisse kaapinud ja pole lootust välja tulla, aitab selline asi kui tungrauaga üles tõsta ja siis auk mingit soga täis loopida ja ette (või taha, olenevalt kummale poole tahad sõita) veel igaks juhuks oksi jms panna. Kui küljekarp vastu maad on, siis muidugi on raske tungrauda alla saada (võibolla peab kaevama koha sisse), kindlasti peab olema mingi laud vms (võiks alati kaasas olla) veel tungile alla panna. Talvel olen ka paksu lund "testinud", totaalselt (kõrvalist abi vajades) kinni pole jäänud, aga eks sügava lumega mõne korra põhja peale ikka, lihtsalt jääb kõrgust väheks.

erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 28.09.11 19:42 Tsiteeri

100 pildimaterjali vaadates tuleb tõdeda, et näedsiis, esiveoga saab isegi kruusateedel ja niiske muru peal ettevaatlikult meelitades sõita :P

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 28.09.11 20:58 Tsiteeri

C4 on väga hea ronija, ka esiveolisena. Olen läbinud esiveolise C4-ga samuti selliseid mülkaid. :D

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 29.09.11 05:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KsenoonE
Tsitaat:
Algselt postitas: jokerAudi

Mul esivedune 2.8 küll hästi ei roninud :D aga rehv oli kah suht pastel lamell, ehk oli asi selles.
Kuradi närvi ajas küll see mähkimine :D

Kusjuures rehv on ülioluline, minu c4 a6 ei saanud eelmine talv näolegi naise a4-ga võrreldes, seal siis ka oli võrdlus vastavalt kulunud/vana conti lamell vs väga korralik barumi naast. b6-l muidugi võib seda läbivust parandada ka see rattaid pidurdav veojõukontroll, selle toimimisest ma päris pole kindlustunnet saanud, jää peal nagu jääb ikka üks jutt maha, kuigi teoorias peaks ühe ja teise poole vahel mängima:P

Audi100C2
klubiliige

Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a

postitati 11.10.11 14:35 Tsiteeri

Nonii, minu auto oli mõni hetk tagasi veel valget tooni. :D

Crp
huviline

Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4 2.5TDI Quattro + Audi 90 Type85 + Hunnik teisi kolusi

postitati 21.11.11 20:09 Tsiteeri

Tervist, lõunase seisuga hakaks Järva-Jaanis lund sadama ise paikensin Rakveres ja seal ei olnud küll mitte midagi tulnud.
Sain suure imestuse osaliseks kui kodukohta jõudsin, rohkem kui 1cm lund ning kõik tänavad ilusti valged:) Sai ka esimesed- või no teised esiveolise rõõmud tehtud, küll viletsa kässariga, aga naeratus tuli näole küll!

Müüa erinevaid audide varuosi, võite pakkuda enda avariilist ja rikkega autot. Järvamaal sõiduautode salongi tekstiilipesu ja rehvivahetus - 58367192
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 05.12.11 07:24 Tsiteeri

Laupäev, 3.detsembri hommik. Kell on 7.15. Lähen välja ja kukun kõnniteel perseli :o Mida värki- libe. Aga lund pole.
Järeldus- tossud ei sobi talvel liikumiseks...
Auto juurde jõudes kattis autot paks jääkiht (eelmisel õhtul sadanud vihm jäätus öösel). Tükk aega hommikuvõimlemist jääkaabitsaga ja siis minek....annan gaasi- midagi ei juhtu, mõlemad esirattad taovad jää peal tühja :mad:
Mis siis ikka, 2.käik ja väheke gaasi ja hakkasime liikuma...esimene kurv- risti teel! Selge, korralik kiilakas, peab olema ettevaatlik. Suur parkla...kerge mõte ja kässarit! Ja korralik spinn...kaupluse parklasse keerates samuti kässarit ja korralik liug tuli välja :) Vanamutikesed said vist bussijaamas infarkti... oh well... tore oli kuni kestis, kuid suurel teel ei saa lollitada :) jätkasin kulgemist 70 km/h... ei olnud tore, kuna tee oli väga libe.. :(

Audi100C2
klubiliige

Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.11 08:40 Tsiteeri

Peaaegu oleks ka hommikul pikali käinud, kingad ei sobi talvel liikumiseks, Audiga oli oluliselt turvalisem tunne. :D

Libedaga tuleb jälle päevakorda üks teema - pikivahest ei ole enamus ikka mitte midagi kuulnud. No ei ole vaja jäise tee peal (ja normaalse liikumiskiiruse juures) mu kujuteldava kärukonksu vastas sõita. :mad:

Aga üldiselt võiks lumi juba maha tulla, kiilakas asfaldil pole ikka päris see...

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.11 21:26 Tsiteeri

Ootan ka lund, aga mitte sellepärast, et tahaks külge tõmmata vms vaid et saaks lume sees "ronida", et ikka võimalikult paksust lumest 1. ja 2. käiguga läbi ronida ja nö. võimeid (nii enda kui auto) proovile panna, kui lumi küljekarbini on, siis on mõnus tunne sõita, ikka päris hästi ronib lume sees.:D

Lehekülgi:  1  ..  3  4  5  6  7  8
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 41.8% - SQL: 58.2%]