Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 |
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 04.07.08 08:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kessu
Ma samuti vilgutan, kuid ma valin väga hoolega, kellele. Rullnokkade, roheliste ja maasturivendade heaks ei liiguta kätt kangi poole, see on
selge. |
Kuidas saab kaugelt (isegi normaalse kiiruse juures kiirelt) läheneva vastutulija suhtes paika panna, et ta on rullnokk? Selle järgi, et ta sõidab
BMW-ga? Vastutulija kiirust on kaugelt väga raske aimata. Kohakuti jõudes ei ole vilgutamisel enam suurt mõtet. Nii et see "hoolega valimine" on
absurdi killast.
Mina üldjuhul patrulli teeloleku tõttu ei vilguta. Kui just pole olnud vahetut kogemust mõne erilise pedepatrulliga. Vilgutan tuledeta sõitjatele.
BTW, oled sa mees või naine?
|
|
|
|
gorm
huviline
Registreerunud 14.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4.2Q
|
postitati 04.07.08 08:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Kuidas saab kaugelt (isegi normaalse kiiruse juures kiirelt) läheneva vastutulija suhtes paika panna, et ta on rullnokk? Selle järgi, et ta sõidab
BMW-ga? Vastutulija kiirust on kaugelt väga raske aimata. Kohakuti jõudes ei ole vilgutamisel enam suurt mõtet. Nii et see "hoolega valimine" on
absurdi killast.
|
Äkki rullnoka tuuningu järgi (pisikesed sinised tulukesed teatud kohtades)?
Ise tavaliselt vilgutan vastutulevatele kihutajatele siis kui patrulli tegelikult teel pole..
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 04.07.08 09:27
|
|
|
Tegelikult, ka minu arust võiksid trahvid pigem suuremad olla. Tean omast käest, et kui kooliraha makstud, muutub kollase fooritule taga peatumine ja
turvavöö kasutamine automaatseks.
Ma ei hakka variserlikult tuhka pähe raputama ja väitma, et ma mingi etalonliikleja oleks. Vahel, eriti võimekama auto roolis, on kiusatus palju
suurem, kurjem ja tugevam kui mina. Mõni aeg tagasi sain möödasõidul uljaks ja ülbeks minnes tasuta õppetunni, mis oleks samas võinud ka VÄGA kalliks
maksma minna. Põhimõtteliselt oleks juba nööri kaela pannud, kui oleks õnnetult läinud. Ma ei räägi majanduslikust kahjust, mis on muu kõrval
tühine...
Ehk - inimesed, mõelge maanteel enne mõttetu riski võtmist, mida miski endaga kaasa tuua võib. Kui ka endast ei hooli ja muid liiklejaid pigem
autodeks, mitte inimesteks peate, siis vaadake teisi autosolijaid ja mõelge, kas suudate edasi elada, kui mõne neist surnuks sõidate? Mind ei oleks
siin enam kirjutamas, kui maanteel suurel kiirusel külg ees libisenud auto oleks juhipoolse tagauksega vastusõitvat autot tabanud ja ma oleks nii
tõenäoliselt minu selja taga istuja tapnud. Ma olen ääretult õnnelik, et mulle veel võimalus anti.
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a
|
postitati 04.07.08 09:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kessu
Ma samuti vilgutan, kuid ma valin väga hoolega, kellele. Rullnokkade, roheliste ja maasturivendade heaks ei liiguta kätt kangi poole, see on selge.
Minu kurvastuseks on väikebusside juhid väga julgeks läinud. Saan aru, et inimesel on kauba kohale toimetamisega kiire, aga no kuule | (MIS NEED MAASTURIVENNAD KURJA TEINUD ON )ma olen üks
nendeseast ja ei saa sellest aru.????
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 04.07.08 11:05
|
|
|
Olen ka märkuandmise poolt - just nimelt sellepärast, et Eesti Vabariigi eelarve auke ei peaks täitma tavakodanike taskust.
Vaadakem asja helgemat poolt, maanteel on ka korralikke juhte ja minul isiklikult on hea meel, kui märku antakse, et patrull võsas kusagil istub ja
oma palgalisa püüab teenida 10km/h kiiremini sõitnud autojuhilt. Tavaliselt ei kihuta ja püüan mõistuse piires liigelda, kuid vilgutajat tänan alati
ja aitan meelsasti ka teisi.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.08 11:24
|
|
|
Nonii, tuletame kõigepealt meelde, kui palju maad läbib 10km/h kiirust ületav auto rohkem...
Kas sa selle peale näiteks ei mõtle, et see sama "10km/h rohkem" sõitev vend võib olla umbjoobes? Pääseb politsei käest ja siis paar km hiljem
tõmbab autotäie rahvast manalateele, siinkohal ütleks, et Sina oled selles süüdi, mitte osaliselt või kaudselt, vaid otseselt! Sest tänu Sinu
tuledevilgutamisele tõmbas hoogu maha ja pääses politsei käest. Aga eelarvesse tekitab see veel suurema augu, kui sa nii isamaalise suunitlusega olla
plaanid, sest nüüd on maksumaksjaid vähem.
Enamus autojuhte on sama lolli suhtumisega, peamine on "pääsemine", mitte liikluse ohutumaks muutmine. Saad trahvi, siis on see asja eest, ka 5km/h
üle ON rikkumine. Mine läbi üks ohutu sõidu koolitus näiteks, teha puust ette ja punaseks, kui suur vahe on 5km/h. Niisama sõidul tõepoolest pole
vahet, samas ei võida sa ka ajaliselt tegelikult mitte sttagi, lihtsalt tekitad mõtetuid lisapingeid liiklusesse. Kui nüüd peaks mingi
ekstreemsituatsioon tekkima, siis annavad need lisa tunnikilomeetrid väga valusalt ennast tunda.
Niisama väike mõte kolleegidega arutades tekkis, et trahvid võiks olla kiiruseületamise km/h ja sinnaotsa 3 nulli ma kujutan ette, et selline süsteem annaks päevapealt liikluses tunda. Joobes
tegelased tuleks roolist eemaldada, auto käest võtta ja ka load igaveseks. Kuna eestis liiklejatel enamuses niipalju mõistust ei ole, et nad suudaks
ette mõelda rohkem kui oma 1 liigutus, siis oleks see täpselt paras.
Rekkameestele soovitaks silmamõõdu parandamist, see vasaku ratta all olev valge jutt ei ole mitte oma sõiduraja võimalikult keskel, vaid tee telgjoon,
te olete tiba valesti vist liikluseeskirjast aru saanud.
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.08 11:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Nonii, tuletame kõigepealt meelde, kui palju maad läbib 10km/h kiirust ületav auto rohkem...
Kas sa selle peale näiteks ei mõtle, et see sama "10km/h rohkem" sõitev vend võib olla umbjoobes? Pääseb politsei käest ja siis paar km hiljem
tõmbab autotäie rahvast manalateele, siinkohal ütleks, et Sina oled selles süüdi, mitte osaliselt või kaudselt, vaid otseselt! Sest tänu Sinu
tuledevilgutamisele tõmbas hoogu maha ja pääses politsei käest. Aga eelarvesse tekitab see veel suurema augu, kui sa nii isamaalise suunitlusega olla
plaanid, sest nüüd on maksumaksjaid vähem.
|
Muidugi võib juhtuda ka nii, nagu sina kõige mustemat stsenaariumi kirjeldad. Loomulikult peavad ka politseinikud millegist elatuma, kuid igat
pisimatki rikkumist pole mitte õige kopsakaks rahatrahviks ümber arvestada.
Olen kahe käega poolt, et joodikuid ja kiiruseületajaid (siis üle 20 km/h, ) peab trahvima maximaali lähedaselt, sest nad on sooritanud konkreetse
rikkumise, kuid maanteel liiklevat võibolla hetkeks veidi kiiremini sõitvat juhti kopsaka trahviga premeerida pole mu meelest õige, sest juhtunb neid
pisemaid ületusi meil kõigil.
Nt: teisest autost möödudes ei jää ma uimerdama selle kõrvale, et jumala eest kiirus üle 90-ne ei läheks, vaid vajutan veidi enam ja teen kiire ja
konkreetse möödasõidu ning seejärel aeglustan, kuid kui peaksin sellel möödasõidul radarisse juhtuma, olen potensiaalne sarimõrvar ja saan korraliku
trahvi.
Meie teedel liigub samuti palju algajaid ja pensionääre, kes teevad krt teab mis manöövreid ja tekitavad kolm korda rohkem ohtlike olukordi, ka ilma
kiirust ületamata.
Ühesõnaga on see teema, mille üle võib vaidlema ja oletama jäädagi. Eks igaüks talitab enda äranägemise ja ohu- ning ohutustaju järele.
Parimat Veiko
|
|
|
mihkel
huviline
Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: seat leon
|
postitati 04.07.08 13:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ve1ks
Olen ka märkuandmise poolt - just nimelt sellepärast, et Eesti Vabariigi eelarve auke ei peaks täitma tavakodanike taskust.
|
Kui ma nüüd väga mööda ei pane siis ühe keskmise eestlase ``väärtus´´ riigile jääb kusagile 9-10 000 000.- kanti, nii et see väikene trahvisumma on
hukkunu kõrval tühisem kui kommiraha. Kas ikka ei ole trahvimine õnnetuste ärahoidmiseks õigustatud?? Selle koha pealt on sul õigus, et liiklus on
jah kohati paranenud aga tundub et arenguruumi on veel lõpmatuseni.
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
postitati 04.07.08 15:42
|
|
|
Ma ei saa aru miks on vaja hädaldada, et trahvid väiksed on ja kuidas ikka keegi nii kuramuse valesti teeb, kui 5km/h kiirust ületab?
Minusarust kui autoga sõitmise ajal juhtimisega otseselt tegeleda siis ei juhtu naljalt ei autol külg ette minema, ega ei kipu ka auto ise kiirust
lisama....mõistlikult käitudes, ma eeldan.
Kes lakku täis peaga sõidab, saab oma paugu varem või hiljem ikka kätte, ei aita ei vilgutamine ega muu säärane...
Üks ohtlikumaid juhte on minuarvates debiilikust juht, kes lihtsalt iga ilmaga maanteel 100km/h põrutab, pole vahet kas kuiv ja soe asfalt või jäine
ja tuisune maantee. Lihtsalt sajaga.
Sellistel tüüpidel ma võtaks lihtsalt load ära ja korras. Trahviraha jätaks neile, las sõidavad bussiga.
Nüüd mõelgem, mis vahe on ntx päikselise sooja suveilmaga sirgel teel +5km/h kiirust ületada või teha seda totaalse kiilakaga poolpimedas ja
lumesajuga?
Kas need on võrreldavad rikkumised?
paberil on rikkumine sama, praktikas on vahed kolme või enamgi kordsed.
edu.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 04.07.08 16:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ve1ks
Meie teedel liigub samuti palju algajaid ja pensionääre, kes teevad krt teab mis manöövreid ja tekitavad kolm korda rohkem ohtlike olukordi, ka ilma
kiirust ületamata. | täna sõitsin mossega mustamäe-nõmme-mustamäe ringi, umbes 4x said teised masinad mingi sellise lollusega, hakkama,
et ma pidin järsult pidurdama või kiirelt suunda muutma.
üks naine, suutis nõmme turult vasakpöördel just niimodi välja keerata, et ma veel napilt ennem tema kaardilugeja ust pidama sain. teine lontrus
rääkis oma tibinaga hambad laiali ja keeras rahumeeli üle pidevjoone vastassuunavööndisse, muidugi otse mulle vastu
aru ma ei saa, kust sellised oma juhiload ostnud on
ps: võibolla on mosse juba linnapildis selline haruldus, et lihtsureliku silmad keelduvad seda uskumast, ning sellepärast koguaeg mul veab... jamh
Et oleks raskem!
|
|
|
|
spcvnd
huviline
Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q
|
postitati 04.07.08 17:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
ps: võibolla on mosse juba linnapildis selline haruldus, et lihtsureliku silmad keelduvad seda uskumast, ning sellepärast koguaeg mul veab... jamh
|
vahet pole mis auto, lihtsalt inimesed ja nende mõttemaailm on haige, tegelt kibestunud vist oleks õigem öelda. pakun ka seda kui inimesed saavad
jõukamaks, käivad puhkamas, saavad lubada omale igasugu asju, näiteks uued rehvid autole või üldse väheke luksima turvalise auto(mitte väikse junni
kuhu pead ennast jõuga sisse pressima ja siis seal väga ebamugavalt ummikutes aega veetma), paraneb ka liiklusohutus. kindlasti tuleks ka tallinna
liiklusekorraldajad välja vahetada.
paar tähelepanekut:
- enamus eitedel tuleks load ära võtta(krt no väga harva kui jääb mõni päev vahele, kus mõni eit ei saa mõne "lollusega" hakkama). eriti tihti mitte
suvel ja kl 7-8 või kl15-16 paiku.
- enamus tuleks trahvi asemel "autokooli" saata(kus näidatakse igasuguseid avariisid ja välismaa liiklust või kuidas seal asjad käivad), kui ei lähe
siis topelt trahv. ? päris hea idee ma pakun. tegelt hetkel annab tunda
vist see massiline lubade ostmine mis aastaid tagasi oli.
to tarmo:
kas sellele ei ole mõeld, et äkki see purjus inimene vilgutamise peale keerab kuhugi metsa vahele, jääb seisma ja teeb väikese uinaku? pole ju 100%
välistatud ja oledki mõne perekonna päästund.
võib-olla oled kuulnud sellist ütlust, et tee teisele seda mida tahad et sulle tehakse, kuigi see originaalis vist väheke teistmoodi, aga mul on jäänd
mulje, et see toimib. samas toimib ka see, et teed teisele head, saad ise s*tta vastu pead.
ohh krt nii pikk jutt tuli, ise ma selliseid küll lugeda ei viitsi.
|
|
|
a6audi
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw
|
postitati 04.07.08 17:19
|
|
|
Lõõge või maha aga ei jaga üldse nende arvamust,kes arvavad et trahvid väikesed ja väikese kiiruse ületajad kohe mõrtsukad on Ma ei usu elu ilmaski,et need targutajad 100% eeskirjadest kinni peavad. Ma ei
ütle,et ma oleks raske kihutaja,suhteliselt keskpärane ma arvan aga kihutajal ja kihutajal on ka vahe.See kes ikka kihutab tiheda liiklusega ja rahva
rohkel teel see on muidugi 100% taunimist väärt aga kui näiteks on maanteel 30 märk,tee hea,ilma killustita,tee töölisi enam pole miks kuradi pärast
ma pean kilomeetreid seal uimama,seidan ikka 50-60ga .Siis kargab see ennast täis õgint ment võsast välja ja lajatab trahvi nii et kuku persili.Kui
tegelikult ju reaalset ohtu kellegile pole.Näiteks ühes asulas on u. kilomeetrine lõik kus ümber ringi ainult soo ja mets ja väga väikese liiklus
koormusega.No sõidan 60-70ga ? mis siis.Näha kaugele ja keegi kuskilt välja karata ei saa aga ment passib seal ja võtab järjest autosi.Selliseid
näiteid võingi siia jääda kirjutama.
Trahvid on hoopis naeruväärselt väikesed hoopis neile näiteks,kes piinavad loomi või ajavad neid nimelt või hoolimatult alla.Neid peaks raskelt
karistama.Miks see kedagi ei huvita.
Ja ega neid joodikuid nii palju ka pole,et vilgutades kohe joodikute pooldaja oled.Enamus ikka 10 km kiiremini sõidavad ja mix ei või neid
hoiatada.Mix peaks mentidele palka tegema. Mul pole kunagi politsei vastu midagi olnud aga see viimane aasta on nad täiega vastu hakanud.Kuradid
oskavad iga pisema asja eest ainult väänata aga kui endal politsei abi vaja on olnud pole neist KUNAGI abi olnud.Muud nad teha ei viitsi,eestis palju
problemaatilisemaid punkte mida nad võiksid jälgida
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.08 21:08
|
|
|
Tarmo kurtis rekkameeste sõidustiili üle ma seletans. Rekkameeste sõidustiil on 90% tingitud teeoludest.(hoia telgjoone lähedale). kas sinule meeldiks
sõita päev läbi masinaga mis on paremali poole kreenis ja kõigub nii mis hirmus, sest teed on lainelised ja ääred ära vajunud. (srry kui varbapeale
astusin. omast kogemusest räägin.)
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.08 21:13
|
|
|
Ma räägin, et nad võiks vähemalt siis koomale võtta, kui teisi liiklejaid läheduses on (möödasõit, vastutulija).
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.08 21:21
|
|
|
mina arvestan ja suunad töötavad , kolonne ma ei salli enda taga.
|
|
|
rulamees
huviline
Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT
|
postitati 04.07.08 21:54
|
|
|
ma ei saa nendest inimestest aru, kes räägivad , et trahvid on liiga väikesed. EI RIKKAL PISAR SILMA TULE - setu vanasõna. poevargad, loomapiinajad,
kehavigastuste tekitamine, keskkonna seaduste rikkumine jne... nende kohta pidevalt uudistes, et 690 krooni trahvi. Kui pensionär saab 3000 krooni
pensioni ja kuus tuleb korra oma päevinäinud audiga linna ja saab kohe selle eest , et unustas tuled põlema panna 3000 eeku. Või üliõpilased suht sama
teema. Saage aru kõik ei teeni pooltki Eesti keskmist. Eksime me kõik ja see ei peaks olema põhjuseks, et järgmised 2 kuud tuleb näljas elada, sest
politsei tegi trahvi. Ja Lõuna eestis politseil üldse uus mood, kui oleks võimalus kohe peatumismärguanne anda, siis seda ei tehta, lastakse ilus
paari kildine vahemaa sisse ja siis pauguga järgi ja 25 m enne autot vilkurid põlema, minu arust on see palju ohtlikum kihutamine. Ja see ka ei ole ju
normaalne, mis toimub, kus on ajutiselt 30 märk, seal ka kohe politsei. Sellistel juhtudel vilgutan alati tulesid. Just paar nädalat tagasi sõitsin 32
km lõiku terve tee 30 km tunnis. Vastu tulevad reeglina ikka vilgutasid. Kokku oli 3 ekipaasi väljas. Tee oli 3 päeva ennem pinnatud, lahtisest
killust polnud juttugi. Vot see ei ole normaalne. Üleeile Põlvas sõitis politsei nissan vastu, tuled ei põlenud, vilgutasin, ja arvake mis selle peale
tehti - isegi tõkkiskingad pidin ette näitama. Nendele meestele , kes räägivad, et nad kiirust ei ületa peaks sõidumeerikud peale panema. Vaadake oma
möödasõite- ka see on kiiruse ületamine. Sellistele kodanikele peaks olema sellised autod, et kui kiirus üle 100 km tunnis läheb siis sureb mootor
välja ja rool lukku. Ning linnas vastavalt 55 km tunnis. Ei poolda süsteemset kihutamist, ise oled saanud 7 aasta jooksul ühe kiiruse eest trahvi.
Tallinnast Tartu poole sõites, kus suht pikalt teeremont oli (on). 50 ja 70 märgid vahetusid iga 200 m tagant. Väidetavalt oli mu kiirus 50 alas 72 km
tunnis. Kui olin otsusele alla kirjutanud, siis nägin kuidas järgmine maha võeti. Pikk sirge märgid 50 ja 70 vaheldumisi. Tema kiirus 76 km tunnis
võeti minu silmanägemise järgi küll 70 alas, aga politsei peatas ta 50 alas. Naabrimees sai selle eest trahvi et rattal pole kodarates oranzi helkurit
600 eeku. See on päris masendav milliste rontidega politsei ise ringi sõidab ja kuidas autosid hooldab. Osta.ee enamasti kõik politsei autod, tohutute
vigadega. Eelmine aasta oli tuttava remondimehe juures politsei Fiat Ducato mootori remondis. Mootor koos, sõitnud 40 000 km. Õli oli karteris nagu
tõrv. See peaks olema tahtlik riigivara lõhkumine. Saage aru Eesti ei ole ainult Tallinn kus alla 15 000 krooni kuus on mark teenida . Trahvid on
ülisuured, seda näitab ka see, et trahvide maksmise % on suht kesine. Võidavad ainult kohtutäiturid. Mis kasu on riigil trahvidest kui neid ei maksta.
Trahvi võid ju kirjutada ka 500 000 krooni, aga kui inimesel ei ole raha siis ta ju ei maksa seda. Surm ka ei võta sealt kust võtta ei ole. Olukord
kus inimene võtab sms laenu ,et politsei trahvi maksta ka ei ole ju normaalne. Kui siin foorumis on inimene, kes toob mulle näite Euroopa riigist
kus turvavööta sõidu , või mõne muu pisikese rikkumise eest võib saada 75 % oma kuu sissetulekust trahvi - siis EDU
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
postitati 05.07.08 00:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rulamees
ma ei saa nendest inimestest aru, kes räägivad , et trahvid on liiga väikesed. EI RIKKAL PISAR SILMA TULE - setu vanasõna. . |
ma saan aru, et kodanikud Black ja Tarmo ei ole lihtsalt trahvi saanud korralikult, kus väikse eksimuse eest paar tonni ilma jututa saad ja kui
viieteist päeva jooksul pappi pole siis kohtutäitur arestib kohe arved summaga kolm pool tonni, ja väga kenalt läheb pool palka enne neile kui sa seda
ise üldse näind oled. ja hoia alt kui sa oled veel isiklikult kellegile vana arve/võla luband ära maksta vms. jääd veel sõpradest ka ilma jne, jne.
ei midagi isiklikku aga...
jutt "väikestest" trahvidest sittus minu hinge täis ja andke andeks aga ma siiamaani plekin veel neile....
Tsitaat: | Saage aru Eesti ei ole ainult Tallinn kus alla 15 000 krooni kuus on mark teenida . Trahvid on ülisuured, seda näitab ka see,
et trahvide maksmise % on suht kesine. Võidavad ainult kohtutäiturid........ Kui siin foorumis on inimene, kes toob mulle näite Euroopa riigist kus
turvavööta sõidu , või mõne muu pisikese rikkumise eest võib saada 75 % oma kuu sissetulekust trahvi - siis EDU |
õige jutt!
trahvid peaks olema sissetuleku järgi.
ma tahaks näha kuidas te plekite ja tule mulle näost näkku ütlema et vähe said!
punkt!
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.08 07:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pierre
ma saan aru, et kodanikud Black ja Tarmo ei ole lihtsalt trahvi saanud korralikult, kus väikse eksimuse eest paar tonni ilma jututa saad ja kui
viieteist päeva jooksul pappi pole siis kohtutäitur arestib kohe arved summaga kolm pool tonni, ja väga kenalt läheb pool palka enne neile kui sa seda
ise üldse näind oled. ja hoia alt kui sa oled veel isiklikult kellegile vana arve/võla luband ära maksta vms. jääd veel sõpradest ka ilma jne, jne.
ei midagi isiklikku aga...
jutt "väikestest" trahvidest sittus minu hinge täis ja andke andeks aga ma siiamaani plekin veel neile.... |
Olen saanud, kunagi näiteks ca 3 kuu sissetuleku jagu. Kas sa näiteks sellest oled teadlik, et saab ka nn ametlikku järelmaksu? Trahvisumma saab
maksta aasta jooksul võrdsetes osades ilma intressita!
Ahjaa, see et sa juuatäispeaga avarii teed ja nüüd ohid, et trahv oli palju, siis ma ütleks, et vähe said, ma loodan et sul ikka load ära võeti
käest...
Tsitaat: | Algselt postitas: pierre
trahvid peaks olema sissetuleku järgi.
ma tahaks näha kuidas te plekite ja tule mulle näost näkku ütlema et vähe said!
punkt! |
Siiani leian, et vähe sain, vedas...
Ja kui sul ikka raha ei ole, no mida paganat sa kihutad?
Trahvid võiks olla Tulu järgi, mitte sissetuleku.
See, kas rikkumine on ohtlik või mitte, ei ole tegelikult oluline, küsimus on suhtumises, praegusel ajal kahjuks tolereeritakse "pisirikkumisi"
kuigi võiks olla täielikult nulltoelrants. Nagu siin kõvemad sõnamehed rulamees ja pierre, mõelge enne kui kiirust ületate, saite litaka, PARAS, võtke
seda kui meeldetuletust, et eestis eksisteerivad ka liikluseeskirjad, mitte ainult suhtumine, et ah mis see natuke ikka teeb.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 05.07.08 08:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Olen saanud, kunagi näiteks ca 3 kuu sissetuleku jagu. Kas sa näiteks sellest oled teadlik, et saab ka nn ametlikku järelmaksu? Trahvisumma saab
maksta aasta jooksul võrdsetes osades ilma intressita!
|
Arvata võib, et see trahv saadi ikka asja eest. Kui ühe korra ilma igasuguse põhjuseta kirves selga lüüakse, seda aga juhtub üsna sageli, ega siis
enam eriti ei pasunda, et trahvisummad väikesed jne. Minu arvates on trahvisummad keskmist sissetulekut ja rikkumisi arvestades pigem liiga suured,
samuti tuleks miilitsatel pigem rohkem võimu käest võtta nende omavoli vähendamiseks.
Samas roolijoodikutele vilgutamisega märku andmist kuidagi ei poolda.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.08 10:07
|
|
|
Tsitaat: |
Arva
Samas roolijoodikutele vilgutamisega märku andmist kuidagi ei poolda. |
Kui kaasliiklejatele vigutad, siis kahjuks ei saa kunagi teada, kas ta oli joobes või mitte.
Viskan kah mõned näited lisaks, kus väga võimatute asjade eest on tehtud ulmelisi trahve.
Üks veoautojuht sai ületonaazi eest, mis oli 200 KG 5000.- kr trahvi, olgugi et sildade erimassid olid lubatud piires, kuid kogukaal
tuli natuke üle ja kui inimene esitas veel kaalumispaberid, kus oli laetud koorma kaal ja see oli lubatud piirides, siis pmt naerdi ta välja.
Teine sarnane juhum oli 90 kg üle ja inimene sai 3000.- kr trahvi - no krt see pole enam kaugetki normaalne. Kui asjad arenevad sama rada edasi, saab
varsti selle eest kah trahvi, et julgesid oma auto garaazist välja ajada ja veidi sõitma minna.
|
|
|
spcvnd
huviline
Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q
|
postitati 05.07.08 11:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Samas roolijoodikutele vilgutamisega märku andmist kuidagi ei poolda. |
ma ka mitte, aga kas kõik autojuhid on roolijoodikud? see tõenäosus on väga väike, et sa roolijoodikule vilgutad. mina vilgutan alati, eriti praegu
kui nokitakse iga väikese asjaga...
joodikutest.
õigem oleks mitmeks aastaks load ära võtta ja kõik. kui uuesti vahele jääb siis 2x nii pikakas ajaks ja kui "karistusperioodil" vahele jääb siis 3x
pikendada aega.
kiiruse trahvide summad on ka debiilsed, võiks olla nt. nii:
+10 - 1000kr
+20 - 2000kr
+30 - 4000kr
+40 - 8000kr
+50 - 16000kr
nagu miljoni mängus, halb idee?
|
|
|
a6audi
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw
|
postitati 05.07.08 12:48
|
|
|
Tsitaat: | Ja kui sul ikka raha ei ole, no mida paganat sa kihutad?
Trahvid võiks olla Tulu järgi, mitte sissetuleku.
|
Et kui vaene oled siis ära kihuta aga kui rikas siis lase aga minna? Selles see asi ju ongi,mida kõik räägivad,et rikkurile ei tee see trahv
midagi.Kihutab ikka edasi.Mida see siis päästab liikluses kui kõrgema palgalised maksava trahvi ära ja suvalt edasi.Selle pärast peakski trahv ikka
sissetuleku järgi olema.Mind pani 900 eegine trahvgi hoolikam olema aga rikkur sellise summa eest küll oma järeldusi ei tee.Tal peaks 9000
olema,teeks sama välja.Kui ma kah 30000 kuus teeniks,siis arvaks küll jah,et trahvid väikesed.Oleks neid veel neid asja eest tehtud,tihti tehakse neid
ikka väga kerge käeliselt
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.08 14:57
|
|
|
Soomes on sissetuleku järele trahvimine jõus ja uudistest oli mõni aeg tagasi läbi jooksnud (vend oli kusagilt lugenud), et mingi ärimees sai
kiiruseületuse eest 32000 eurot trahvi - vot selline summa paneks ka meie suuremad ärimehed mõtlema vast
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 05.07.08 15:09
|
|
|
Ja siis, kui inimene 'tulu' või reaalset maksuametile nähtavat raha ei teeni, siis ta ei saagi trahvi või? Siis pokri! Veel parem oleks tegelikult
ühiskondlikult kasulik töö.
Ja ärge muretsege, see pidu, et te autoga sõidate ja veel kiirust ületate, see lõpeb üleüldise kütusehinnatõusu (kindla ja peatumatu) juures
kohe-kohe üldse ära.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 06.07.08 14:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Ja siis, kui inimene 'tulu' või reaalset maksuametile nähtavat raha ei teeni, siis ta ei saagi trahvi või? Siis pokri! Veel parem oleks tegelikult
ühiskondlikult kasulik töö.
Ja ärge muretsege, see pidu, et te autoga sõidate ja veel kiirust ületate, see lõpeb üleüldise kütusehinnatõusu (kindla ja peatumatu) juures
kohe-kohe üldse ära. | Kui ma õieti mäletan siis Soomes ja mõneski teises riigis vaatab maksuamet ka konkreetse kodaniku
tarbimisharjumusi ja selle järgi määratakse ka tulumaks. Nii,et kui ametlikult sissetulekut ei ole aga elad laia elu siis pappi nõutakse väljaminekute
järgi.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 |
|