Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 .. 12 |
Starr
huviline
Registreerunud 07.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 31.01.10 11:03
|
|
|
Nii uskumatu kui see ka pole, see auto läheb tõesti kohapeal 90. Tegemist siis sõbra autoga ja võin oma munad mängu panna, et jutt on aus
Laenasin just nädal tagasi seda samat imediislit, õues oli -28, hommikul läksin käivitama ja wincky helistas ja küsis, kas käima läheb ikka, läks ja
siis küsisin talt, et kaua ma soojeneda pean laskma, et sõitma hakata võib, tema ütles, et 90 kliimaploki järgi. Ma siis ütlesin, et ära tee nalja, et
üle 50 ei lähe ju kohapeal. Tema, siis, et vaata läheb läheb ja senimaani ei uskunud ma ka, et läheb, kui oma silmaga nägin
4-5 minutit ja puhkus juba sooja õhku. Arvatavasti tal ka elektriahi salongi soojendusradika juures nagu seda klubiliikme jõuvanker sõnade järgi pandi
põhjamaistele variantidele.
Vahemärkusena mainin ära, et sellele mootorile on tehtud kap remont, mis seal detailselt tehtud on, see on selgitamisel. Kasutaja wincky helistab
sellele mehele, kelle käes see mootor oli kui seda tehti ja loodame et selgub saladuslik tõde. Üks plaan oli ka võtta termostaat välja ja vaadata, mis
firma toodang seal sees peitub.
Oman ise 2.5tdi q 95a 103kw chipitud isendit ja mureks oli, et ei saa salongi soojaks, temperatuur mootoril läks ilusti üles ja püsis sõites 88 tuuris
silma järgi plokis kella vaadata. Vahetasin eelmine nädal ära soojendusradika uue a-osa radika vastu. Tulemust ei tulnud. Arvuti järgi ja 2 viga sees,
üks on õhusuunaja mootor, mis suunab õhu soojendusradikast läbi ja mööda ning teine vaakumklapp, mis laseb tosooli soojendusradikasse. Õhusuunaja oli
sellises asendis, et laseb õhu radikast läbi ja vaakumklapp peaks ka avatud asendis olema aga no plaanis need nüüd ära vahetada lähiajal.
See nädal sai ka 2 korda termostaati vahetatud lootuses, et ehk läheb mul ka elu ilusamaks, aga ei.
Esimene termostaat oli 75 kroonine 87 kraadine Timmen. Külmaga tõusis 5 minutiga temperatuur kliimaplokis 50ni ja sinna ta jäi kuni sõitma
hakkamiseni, siis tõusis 90ni ja jäi sinna püsima, kuuma andmisel sain ka 95ni kliimaploki järgi tempi. Kohapeal kukkus tempi seieri kellade plokis
alla sinna madalate tihedate kriipsude vahele.
Teine termostaat sai ostetud Wahler, ehk siis a-osa, 87 kraadi temperatuuriks peal. Tulemus, kohapeal 50-60 vahel temp ja rohkem ei lähe. Sõites
tõuseb temperatuuri andur seierite plokis kiiremini kui seda oli Timmeni tootega. Seisma jäädes jääb tempi seierite plokis kõrgemale millimeeter kaks
kui jäi Timmeni omaga.
Üks variant on veel, tootja Behr, mis pidi ka a-osa tootja olema, selle termostaati pole jõudnud proovida ja kuna Forsis seda kohapeal ei olnud, siis
saigi Wahler võetud.
Kui kellelgi plaanis termostaati vahetada, siis võiks proovida Behri. Milline tulemus tuleb. Või kui Jõgeva Tartu kandist mõni nõus ostma on, võin
proovida enda masina peal, siis oleks võrdlusmoment olemas ühe katsejänese peal. Lett oli Behril 250.- Forsis ja tellimise lugu, et läheks natuke
aega.
Tegelikult ennast huvitab, kuidas see süsteem toimib auto käivitamisel. Kas see soojendusradikasse tosooli laskev vaakumklapp peaks külmaga käivitades
kinni olema, samal ajal kui vent ühe kriipsu peal on. Edasi, mis toimub kui kliimaplokis 50 ette tuleb, see klapp äkki avatakse ja vent hakkab
vähehaaval puhkuma. Kuna rakendatakse seda elektriradikat soojendusradika kõrval?
Võibolla hull mõte aga praegu turtsatas pähe, et äkki Wincky masinal süsteem ringi tehtud, et vaakumklapp salongiradikasse tosooli ei lase. 50 peal
kui hakkab vent kiiremini puhkuma, kasutatakse elektriradikat. Seeläbi mootoritemp ka püsib kõrgemal kohapeal ja tõuseb kiiremini.
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: 2.5 tdi 103 kw
|
postitati 31.01.10 11:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martin471
Mina küsiksin, et palju su auto ka kütet võtab? Teatavasti on 2.5TDI R5 üliökonoomne mootor ja ega kui tühikäigul tiksudes kütet peaaegu ei
põletatagi, siis mille arvelt saab mootor soojaks minna? Sinu videost oli kuulda veidi auto häält, oli selline küllaltki terav hääl. Äkki peale
remonti ei saanud süütenurk päris õige jne. Vb vale süütenurgaga vms põletab auto tühikäigul rohkem kütet ja soojuse eraldumine on selle arvelt
suurem. See on siiski kõigest üks teooria, kuid kuskilt peab siiski ju vahe tulema. Enda autole tegin ka hiljuti suurema mootori remondi. Samamoodi
vahetasin rõngad ja remontisin kaane, kuid pärast remonti on temperatuuri tõus ikkagi aeglane. Linnas lühikesi otsi sõites on harv juhus kui
temperatuuri seierit üldse kerkimas näen. Kliimaplokilt on tõesti temperatuuri tõusu näha, kuid ega seegi number ülearu kiirelt ei kasva. Minul jääb
ntks 60 peal pidama ja sealt edasi läheb väga tuugalt. |
kahjuks pole kompu peal aga kilometraasi jälgides siis kuskil 8-9 talvel suvel maantel 5-6 sõltub suuresti sellest kuidas tallad
suht raske kulu arvutada kuna olen niipalju kiiksuga vend et enne ei hakka kunagi sõitma kui kliimaplokis temp 90
süüde peaks olema kompuga paika pandud.....
mootori häälekohta ütlen niipalju et tel moonutab aga pigem on öeldud et käib ühtlaselt ja pehmelt niipalju kui mina olen lävind teiste
audimanjakkidega
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 11:31
|
|
|
ühe huvitava asja avastasin
kui süüde sisse panna hakkab kliimaplokis temp tõusma ????????????????????????????????
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 31.01.10 12:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Raika
Ole hea mees paiguta kaamera kelladeplokis oleva mootori temperatuuri "kella" ette ja vaataksin huviga mis see näitab. Kas tõuseb ka umbes 10
minutiga 90-ni. Ausalt öeldes kahtlen väga.
|
Tsiteerin küll iseennast, aga sellepärast ma seda kirjutasingi.
|
|
|
a6audi
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw
|
postitati 31.01.10 12:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: wincky
kui süüde sisse panna hakkab kliimaplokis temp tõusma ???????????????????????????????? |
Kas temp hakkab tõusma ainult kliimaplokis nii või ka armatuuris? Et kui nii teeb siis on kas mingi viga andurites või hakkab sul tõesti mingi elektri
soojendus kohe seda soojendama. Samas jah,ma märkasin videos seda,et sul oli vendikas peaaegu täiel võimsusel ja ikka soojenes nii kiiresti.Kui enda
masnal panna vendikas nii kõvasti puhkuma siis võib sooja saamise aja korrutada julgelt veel 2 või kolmega.
Aga ootame huviga seda lahendust,et mis on sinu auto ehituses teisiti, mis paneb selle mootori nii hästi sooja tootma. Kui sa selle lahenduse meile
suudaks ka selgeks teha siis müts maha ja kuulutame sa Diesel power 2010 aasta meheks/tegijaks
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5, B5, Zafira A
|
postitati 31.01.10 12:33
|
|
|
kui süüde sisse panna hakkab kliimaplokis temp tõusma ???????????????????????????????? |
Noo sai ju räägitud ja mehed ei usu See kliima ajab villast. Mõelge
loogiliselt! Mitte mingisuguse valemiga ei saa sellise kiirusega 90 kraadi jahutusvedeliku temperatuuri kätte kui juhul tõesti mootorit statoili
paketiga ei kostita.
|
|
|
Starr
huviline
Registreerunud 07.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 31.01.10 13:32
|
|
|
Nonii, järgmine hull mõte.
See elektriradikas, mis on soojendusradika kõrval, et see töötab äkki tal välistempi järgi, et kui kraad alla 5 C näiteks, siis see on koguaeg
järgi.
Lähen garaazi alla vaatan kisun enda omal laiali keskkonsooli ja vaatan, kas sinna radikasse tuleb vool peale. El.radikas ise on testitud mul, läheb
kuumaks. Mingi põhjusel arvan, et wincky masinal see töötab koguaeg, miks muidu kohapeal temp alla ei kuku: vent puhub läbi elektriradika ja siis läbi
salongiradika, ehk siis elektriradikas toetab mootoritempi seeläbi ja kohapeal temp ei lange. Neil kellel seda radikat ei ole või ei tööta(nagu ma
arvan mul), siis toimub ainult tosooli jahutamine. Selline mõte lõi pähe.
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 14:05
|
|
|
pikalt kontsulteeritud siin igasugute spetsidega ..... kaasaarvatud kasutaj starr
ainuke loogiline lahendus on see samune elektriahi mis kütab tosooli soojaks ja sellest ka kiire soojenemine
pole kahjuks hetkel võimalik oma konsooli lahti kiskuda vägisi soeta endale
linna korteri asemel garaaz
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 14:08
|
|
|
Ole hea mees paiguta kaamera kelladeplokis oleva mootori temperatuuri "kella" ette ja vaataksin huviga mis see näitab. Kas tõuseb ka umbes 10
minutiga 90-ni. Ausalt öeldes kahtlen väga.
|
Tsiteerin küll iseennast, aga sellepärast ma seda kirjutasingi.
|
siiani usun oma kliimaploki nr võibolla lollus
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005
|
postitati 31.01.10 14:34
|
|
|
Läksin katsetasin selle kliimaploki asja siis enda autol ka järgi. Seda ei proovinud, kas ainult süüteasendis tõusma hakkab, kuid nii kui auto käima
panin, hakkas küll sama kiiresti tõusma kui video pealt näha. Tõusis ilusti 50 kraadini ja seal ta seisma jäi. Läksin masinaga sõitma ja mõne aja
pärast hakkas tasakesi edasi tõusma.
Mina pole seda näitu algusest peale eriti uskunud. Mootoril ei ole ka temperatuuriandureid erinevates kohtades. Kaks tükki küll on, kuid need on
täpselt sama alumiiniumist toru sees, nii et erinevat näitu näidata ei saa. Kui see number kliimaplokis temperatuuri näitabki, siis peab selle andur
olema salongisoojenduse torustikus ja seda ta tõenäoliselt ka on. Võibolla hakkab siis jah elektriline soojendusradikas kohe süüteasendis sooja tootma
ja selle pärast hakkab temperatuuri näit ka ilma tõusma, et mootor käiks. Ju on see andur kuskil salongisoenduse radika lähedal või selle sees.
Lähen katsetan oma autol ka kohe varsti järgi, kas näit hakkab ainult süüteasendis tõusma. Kui jah, siis usun, et ka minu autol on elektriline
lisaradikas ja seega kui süüdet veidi aega niisama sees hoida ja peale seda käivitada, siis peaks loogiliselt võttes käivitades kohe sooja hakkama
puhuma.
Huvitav teema tõesti, kõik katsetavad ja teevad, autod ka juba üle 10 aasta vanad, aga keegi siiani konkreetselt asjale veel pihta pole saanud Kaua võib, kunagi tuleb see müsteerium ju lahendada
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 14:39
|
|
|
Lisaksin veel niipalju, et On-Board Diagnostic kasutusjuhendi järgi on funktsiooni nr 51 alla kirjutatud Engine Coolant Temperature (ECT) in deg C.
Usun, et audi insenerid nüüd pea peale ka kukkunud ei ole, see number peab siiski mingit temperatuuri mingis jahutussüsteemi osas näitama.
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 14:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martin471
Läksin katsetasin selle kliimaploki asja siis enda autol ka järgi. Seda ei proovinud, kas ainult süüteasendis tõusma hakkab, kuid nii kui auto käima
panin, hakkas küll sama kiiresti tõusma kui video pealt näha. Tõusis ilusti 50 kraadini ja seal ta seisma jäi. Läksin masinaga sõitma ja mõne aja
pärast hakkas tasakesi edasi tõusma.
Mina pole seda näitu algusest peale eriti uskunud. Mootoril ei ole ka temperatuuriandureid erinevates kohtades. Kaks tükki küll on, kuid need on
täpselt sama alumiiniumist toru sees, nii et erinevat näitu näidata ei saa. Kui see number kliimaplokis temperatuuri näitabki, siis peab selle andur
olema salongisoojenduse torustikus ja seda ta tõenäoliselt ka on. Võibolla hakkab siis jah elektriline soojendusradikas kohe süüteasendis sooja tootma
ja selle pärast hakkab temperatuuri näit ka ilma tõusma, et mootor käiks. Ju on see andur kuskil salongisoenduse radika lähedal või selle sees.
Lähen katsetan oma autol ka kohe varsti järgi, kas näit hakkab ainult süüteasendis tõusma. Kui jah, siis usun, et ka minu autol on elektriline
lisaradikas ja seega kui süüdet veidi aega niisama sees hoida ja peale seda käivitada, siis peaks loogiliselt võttes käivitades kohe sooja hakkama
puhuma.
Huvitav teema tõesti, kõik katsetavad ja teevad, autod ka juba üle 10 aasta vanad, aga keegi siiani konkreetselt asjale veel pihta pole saanud Kaua võib, kunagi tuleb see müsteerium ju lahendada |
No mul on bensiini pealt töötav 100 c4 ja tollel kerib samamoodi süüde sees, see temp ülesse ja minu autol ei ole kohe üldse mingisugust elektri
lisaradikat Kõik salongi soojendamine käib tosooli pealt. Aga kumb,
andur nendest kahest seal alumiinium junni sees annab jahutusvedeliku soojusest tead kliimaplokile? Kas mootori ploki poolne või see mis asub
kaugemal? Reasviie mehed küsimus teile
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 31.01.10 14:47
|
|
|
Kliimale infot andev temperatuuriandur asub plokist soojendusradiaatorisse mineval lõdvikul kapoti all vastu tulemüüri. Sinist värvi.
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 15:01
|
|
|
Kliimale infot andev temperatuuriandur asub plokist soojendusradiaatorisse mineval lõdvikul kapoti all vastu tulemüüri. Sinist värvi.
|
Ilmselgelt sealt see kliimaploki ja temperatuuriseieri näitude erinevus tulenebki...
|
|
|
a6audi
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw
|
postitati 31.01.10 16:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Starr
See elektriradikas, mis on soojendusradika kõrval, et see töötab äkki tal välistempi järgi, et kui kraad alla 5 C näiteks, siis see on koguaeg
järgi.
Lähen garaazi alla vaatan kisun enda omal laiali keskkonsooli ja vaatan, kas sinna radikasse tuleb vool peale. El.radikas ise on testitud mul, läheb
kuumaks. Mingi põhjusel arvan, et wincky masinal see töötab koguaeg, miks muidu kohapeal temp alla ei kuku: vent puhub läbi elektriradika ja siis läbi
salongiradika, ehk siis elektriradikas toetab mootoritempi seeläbi ja kohapeal temp ei lange. Neil kellel seda radikat ei ole või ei tööta(nagu ma
arvan mul), siis toimub ainult tosooli jahutamine. Selline mõte lõi pähe. |
Ei taha hästi uskuda,et kui see elektriradikas seal ongi siis kogu aeg ta vaevalt töötada saab. Sest kui temperatuur nii kiiresti tõuseb siis peab
seal ikka vinge elektriradikas olema ja seega peakse veel vingem aku peal olema. Seega peaks suurte külmadega päris kiirest aku tühjaks tõmbama ning
kui sõidu aial ka peaks käima siis ei jõuaks ju väikesi otsi sõitses auto akut üldse laadida ju,või kuidas? Asi läheb juba väga segaseks
|
|
|
itsiim
huviline
Registreerunud 18.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5 TDi 85kw
|
postitati 31.01.10 16:21
|
|
|
Minu oma ei läinud ka soojaks varem, aga peale veepumba, termostaadi ja jahutusvedeliku vahetust hakkab sooja puhuma 4 minuti sõitmisega ja 90 kraadi
saavutab kuskil 10 kilomeetri läbimise järel. Et kohapeal 90 saada peab salongipuhuri välja lülitama. Siis võtab see aega umbes 20 minutit!
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 17:15
|
|
|
mina ikkagi usuks kliimaploki nr sest kui ma võrdlen tänast -3 soojenemist ja seda videos olevat siis tänane soojenemine poole kiirem
kui andur või plokk segast paneks siis kus see segane andur teab täpselt 90ni kerida ja seal ka stabiilselt püsida
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 17:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: a6audi
Tsitaat: | Algselt postitas: Starr
järgi.
arvan mul), siis toimub ainult tosooli jahutamine. Selline mõte lõi pähe. |
Ei taha hästi uskuda,et kui see elektriradikas seal ongi siis kogu aeg ta vaevalt töötada saab. Sest kui temperatuur nii kiiresti tõuseb siis peab
seal ikka vinge elektriradikas olema ja seega peakse veel vingem aku peal olema. Seega peaks suurte külmadega päris kiirest aku tühjaks tõmbama ning
kui sõidu aial ka peaks käima siis ei jõuaks ju väikesi otsi sõitses auto akut üldse laadida ju,või kuidas? Asi läheb juba väga segaseks |
selles olen kindel et see radikas seal on sest viimasel ajal kokkupuutund vendimootori ja ahju vahetusega
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 31.01.10 18:37
|
|
|
mina ikkagi usuks kliimaploki nr sest kui ma võrdlen tänast -3 soojenemist ja seda videos olevat siis tänane soojenemine poole kiirem
kui andur või plokk segast paneks siis kus see segane andur teab täpselt 90ni kerida ja seal ka stabiilselt püsida |
Räägi lõpuks mis sul mootori temperatuuri seier teeb? Kas samuti 90 kui kliimas 90? Ja sama kiiresti. Minul kerkivad nad ilusti korraga. Kui klimas on
60 ees siis kakkab temp seier kerkima koos kliima näiduga. Kui kliimas on 90 kas siis puhub salongi tulist õhku ka? Mulle tundub küll, et sa ainult
kliima näitu vaatad.
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 18:46
|
|
|
koos nad ei liigu
aga kui kliimaplokis 90 ees siis tuleb ka sooja
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 31.01.10 18:54
|
|
|
Novott mul tuleb 40 kraadiga ka sooja juba. Sul lihtsalt kiima tegutseb omasoodu. Õige on ikka mootori temperatuuri seierit jälgida kuna paljudle on
see jama, et kliima läheb isegi süüde sees asendis 90 neni. Mis sul 49c alt näiteab. Uuematel autodel on sel hoopis mootori temperatuur.
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 19:16
|
|
|
49 c näitab 000
ega ma ei kurdagi millegi üle mul salongis soe
lihtsalt tundus üle mõistuse see et kerib kohapeal tembi ülesse ja kui käib kohapeal siis armaturis seier püsib 90 peal.....
mõte veel selline et viskan mingi vana termostaadi peale ja vaatan mis see teeb ....
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.10 23:36
|
|
|
Miks remontida korras asja?
|
|
|
wincky
huviline
Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.10 06:10
|
|
|
tahaks asja tuumale pihta saada
|
|
|
kylaline90
huviline
Registreerunud 11.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C4
|
postitati 01.02.10 07:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
Novott mul tuleb 40 kraadiga ka sooja juba. Sul lihtsalt kiima tegutseb omasoodu. Õige on ikka mootori temperatuuri seierit jälgida kuna paljudle on
see jama, et kliima läheb isegi süüde sees asendis 90 neni. Mis sul 49c alt näiteab. Uuematel autodel on sel hoopis mootori temperatuur.
|
Mismõttes õige on mootori temp. seierit jälgida? Mis sa tast jälgid, kui ta sul käredama pakasega eriti üle 60 kraadi ei liigu. Ning see pole mingi
jama, kui kliima temperatuuri 90-ni kerib. See on puhas boonus neile, kellel see lisa olemas on. Kliimaploki temperatuuri jälgides on näha, et peale
50 kraadi hakkab kliima automaatselt ka salongiventika pöördeid tõstma. Järelikult on ka juba sooja, mida puhuda. 70 kraadiga on pöörded maksimumi
peal. Ei tähenda see seda, et ta tulist õhku peaks puhuma. Lihtsalt võimaldab kiiremini ennast inimesena tunda külmunud autos.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 .. 12 |